Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12587 replies to this topic

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts

fogj egy vekony muanyaglapot, es befottesgumival rakd fel a vazra, h a vege epp beerjen a kullok koze. na annak olyan hangja lesz, mint egy motornak. 12 evesen nekunk igy volt robogonk :D

amugy meg lassits, szolj nekik szepen, es mosolyogj, amikor hatrafordulnak. hidd el mukodik, tapasztalat.
:bell:

Lassítok,és észreveszik általában,nem szoktam problémázni belõle,ha kicsit le kell lassítanom:)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Novatec szabdonfutóban már tudok csapágyat cserélni, ha valakit érdekel, nyugodtan keressen.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

én meg anno azért adtam el a scott kerekszettemet mert iszonyúan idegesített a hangja

mavic szerencsére csöndes...

általában semmi recsegés ropogás cincogás nem tud érdekelni ami innen onnan jön a bringából egyedül a hangos racsnik tudnak halálra idegesíteni

Hát az XTR agy hangtalansága után én nehezen szoktam meg az SLR-t, idegesített egy darabig, mondjuk nem csoda mert gyakorlatilag szárazon mûködik a kilincs szerkezet, kis mûszer olaj halkította kicsinyt.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Olvastam az bikemagban a kerékszett tesztet és egy (számomra) érdekes dologra bukkantam. A Mavic Crossride kerékszettben nekem teljesen eltérõ az agyam, mint ami az újságban van. Utána néztem a Mavic honlapján is és ott is az újságban leközölt, ragasztott agyak vannak a kerékbe fûzve és a CNC-zett részek sem tûnnek túl szépnek. Ezzel szemben nekem mintha az egész agy egy darabból lenne és a megmunkálása is szebbnek tûnik, valamint teljesen másképp van kialakítva a küllõ-agy kapcsolat: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Kb. másfél éves a kerékszett, szerintetek létezik vajon, hogy akkor még más agyakkal szerelték ezt a Crossride típust? Mert így megnézegetve a Mavic kerekeket, az enyémben lévõ agy inkább a Crosstrail-ben lévõre hajaz...

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts

Én azért szeretem,ha marha hangos,mert gyakran megyek emberek között,nameg sokan a bicikliúton sétálgatnak,ami olyan széles,hogy két ember+1bicili nem fér el rajta,és ha abbahagyom a tekerést,és meghallják,már ugranak is el:) Csengõm meg nincsen,és szólni nem szoktam,csendes gyerek vagyok :-D

fogj egy vekony muanyaglapot, es befottesgumival rakd fel a vazra, h a vege epp beerjen a kullok koze. na annak olyan hangja lesz, mint egy motornak. 12 evesen nekunk igy volt robogonk :D

amugy meg lassits, szolj nekik szepen, es mosolyogj, amikor hatrafordulnak. hidd el mukodik, tapasztalat.
:bell:
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
én meg anno azért adtam el a scott kerekszettemet mert iszonyúan idegesített a hangja

mavic szerencsére csöndes...

általában semmi recsegés ropogás cincogás nem tud érdekelni ami innen onnan jön a bringából egyedül a hangos racsnik tudnak halálra idegesíteni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Én azért szeretem,ha marha hangos,mert gyakran megyek emberek között,nameg sokan a bicikliúton sétálgatnak,ami olyan széles,hogy két ember+1bicili nem fér el rajta,és ha abbahagyom a tekerést,és meghallják,már ugranak is el:) Csengõm meg nincsen,és szólni nem szoktam,csendes gyerek vagyok :-D

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
Az én zoggie ipari csapágyas hátsó agyamnak lassan 5 éve nincs hangja. Baj e? :D
Szerintem nem :) Nem hallani a reteszelést :) Nekem tetszik.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
mondjuk nálam is halkult a Mavic.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
kepes voltal elvinni egy tokeletesen mukodo biciklit a szervizbe azert mert nem hallod a racsni hangjat?

te jo eg.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 posts
Megnézettem egy szervízbe. Nincs holtjátéka. Azt mondták találkoztak már õk is ilyen jelenséggel.
Õk is halják a hangokat................:scared: Akkó mégse õrûtem meg!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
nincs holtjátéka a sornak?

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 posts
Sziasztok!

Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Van egy Mavic Crossride kerékszettem.
Újonnan vettem. Kb. 200 km-et mentem vele és /NEM KIRÖHÖGNI!/ arra lettem figyelmes,hogy a racsni kalapács hangja csöndesedett. Ez normális?Vagy forduljak orvoshoz?

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy DT Swiss 370-es aggyal kapcsolatban van e bárkinek bármilyen tapasztalata, véleménye stb.
A netet már eléggé átnyálaztam, tudom, hogy a DT szerint egy "belépõ" agy de nyilván más gyártók termékeihez is érdemes lenne viszonyítani...
Nem tudtam azt sem kideríteni, hogy hátul hány csapágyas lehet és vajon ha ezzel gond lenne akkor lehet e egyáltalán javítani, csapágyat cserélni stb. na és persze milyen áron...?!

Köszi elõre is. :)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
én 16 kg-vel vagyok nehezebb, 32 küllõs kerék 3 kereszttel, no problem, így kb 300 km után, és volt benne minden, kikerülhetetlen kátyú, terepezés is. :)
és nem izgulok, hogy gáz lenne vele.
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
60 kilóval még 28 küllõs is mehetne hátra simán...szóval nyugodtan vedd a 32est, nem lesz semmi baja a 60 kilóddal.:)

fogaskerék leszedésérõl pedig a szerelõs topikban pont most olvashtasz:

http://forum.bikemag...read.php?t=1146

amúgy ha tudsz angolul, akkor a ParkTool website-on nagyon jó repair help van fent.;)

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Na még egy kérdés.A mostani kerekemrõl a fogaskoszorút hogyan tudom leszedni?És azt át tudom-e rakni majd az új agyra?
Valószínû ezt fogom rendelni
2*MACH1 MX 'V'
elsõ agy:Novatec DO41SB Light 32L
hátsó agy:BikePositive Travel Disc hátsó
küllõ: Dt Competition,elvileg 1.8-as
Elsõ kerék 32 küllõs lesz,mert olyan van ebike-on.Hátsót meg nem tudom bevállaljam-e 32-esnek,bár nem hiszem,hogy gond lenen a 60 kilós súlyommal.
Gumi egyelõre marad a mostani WTB motoraptor,késõbb majd veszek rá valami másikat.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Inkább maradok Mach 1 MX 'v'-nél,nagyon olcsó,elvileg 500 gramm alatt van,és 3 kamrás a belseje,ami gondolom erõsebb felépítésre utal.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Sziasztok,

Érdeklõdnék hogy Ti mit tudtok mondjuk a Campa szettekel kapcsolatosan, gondolok itt arra, hogy a Recordtól és a Chorustól milyen sebességel mennek lejebb a fejlesztések?
Tehát, ha most veszek egy Chorust, akkor az a jövõ évi Centaur-ban már benne lesz, vagy ez hogy mûködik?

Köszi

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

xm317-es mavic felni nem játszik be esetleg?

annyival nem olcsóbb sztem, viszont nem hegesztett és anyagban sem ugynaz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való