Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12587 replies to this topic

exit69

exit69

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Sziasztok!

Lehet kapni még valahol peremes acél felnit? Rigidát találtam, de az szingós csak. Bármilyen megoldás érdekelne, de leginkább valami olcsó. Tudom, hogy az alu könnyebb, jobb, de kísérletezni kéne.
Köszi

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 posts
Sziasztok!

A hétvégén sokat bújtam a keréképítõs témákat, és a bikemag cikke azt mondja, hogy a kerék oldalmerevségét növeli, ha a húzott küllõk (amik a forgásiránnyal ellentétesen dõlnek) az agyperemek külsõ oldalán futnak (tehát fejük az agyperemen belül van). Ennek ellenére több fûzött bicón, és a neten talált fûzés oktatókban is pont fordítva csinálják.
Most hogy van ez?

Köszi a segítséget!

Update:
megtaláltam, ha valakit érdekelne, The Barnett's Manual of Bicycle Repair szerint gyakorlatilag nincs különbség a kétféle építési mód között, de egyszerûbbnek találja, ha a húzott küllõk feje az agyperemen kívül van...

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Gyárt még Yasec agyakat?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Köszi srácok, akkor jól gondoltam ill, akkor jól is raktam fel a sort (b.nõm gépében van ilyen).

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Ez a Ringlé agy nagyjából a régi Tune Kong másolata. Emlékeim szerint arra bármilyen helyzetben felment a sor. Ez a nyíl legfeljebb optikai segítség lehet, nehogy véletlenül más-más helyzetben kerüljenek fel a sor kerekei.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

ezt te talaltad ki?

a kép alapján nagyon úgy látszik, hogy igaza van ;)

de talán az a nyíl mutatja, hogy hova kell tenni a fogsornak a "szélesebb fogát"

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

A bordák mindegyike keskeny, így a fogaskeréksor bárhogy felmegy.

ezt te talaltad ki?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
A bordák mindegyike keskeny, így a fogaskeréksor bárhogy felmegy. Ez a nyíl mit jelent? Valamiféle pozíciójelölés?

Feltöltött kép

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

na ja

de ha a cc keréxetted is annyiba kerülne mint a dh akkor vagy 400 gramm lenne :)

pont ezt akartam irni delutan csak megszakadt a netem :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Azért az mennyire ciki, hogy a CC kerékszettem csak 40gr-al könnyebb a DH kerekeimnél?:D
Köszönjük Novatec.:)

na ja

de ha a cc keréxetted is annyiba kerülne mint a dh akkor vagy 400 gramm lenne :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

milyen komponensekbõl az UFO-n kívül?

Az titok. :)
Alu anya, dt revo küllõk és valamelyik 140g körüli elsõ agy a sok közül.

Jani
ha tudsz olcsón Ufo felnit, akkor igényt tartok egy darabra én is. :)

Csak szokásos áron tudok (listaár -10-20%).

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Elsõ meg hátsó agyból emberi árban tárcsafékesek között mik a legkönnyebbek?

talán bikepositive, novatec, bts amik viszonylag olcsók.
amercican classic (vagy zoogie vagy wtb) is könnyû, de vannak (voltak?) vele gondok

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Azért az mennyire ciki, hogy a CC kerékszettem csak 40gr-al könnyebb a DH kerekeimnél?:D
Köszönjük Novatec.:)

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Elsõ meg hátsó agyból emberi árban tárcsafékesek között mik a legkönnyebbek?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Igen, de 5-ször annyiba is kerül :D és ebben nem csak a márkajelzés ára van benne, hanem komoly technológiai érték is.
...de ezek szerint annyira azért nem kell paráznom. Köszi.
(mod: tamaska, akkor én drágán láttam a Novatec-et, de súlyban nincs akkor difi: a light verzió 340 g körüli)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
no igen. viszont a novatec 10ezer forint a DT meg 110. asszem ekkora arkulonbsegnel alapveto hogy van ekkora sulykulonbseg is ;)

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Összehasonlításképpen a DT FR440-s hátsó agy (10x135mm-s változat), ami freeride/downhill felhasználásra készül, 330gr, és 66gr a hozzá tartozó, 10mm-s, alumínium RWS Thru bolt gyorszáras tengely.:)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Akkor fogalmazhatunk úgy, hogy azért jó kis felnirõl van szó? :)

A héten bevittem a hátsó kerekemet újrafûzetni. Elõtte lemértem a Novatec kerékagyat. 495 g gyorszár nélkül. Ez azért kicsit megérintett (valószínûleg a DO42SB-rõl van szó).
Szóval az elkövetkezendõ kerekembe már biztos, hogy egy könnyebb kerékagyat szeretnék, de továbbra sem horror áron. Van ennek egy light verziója is, ami kb. 150 g-mal karcsúbb, de többek között a tengelye is alu. Ennek a szilárdságában mennyire bízhatok meg?
(emlékeztetõül a körülmények: 100 kg és kicsit hard XC :) )

Trance

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
http://picasaweb.goo...Bigtibike/Kerek#

Így néz ki sun ds xc felnim a tizen akárhány éves montis pályafutásom legnagyobb esése után ,mely a Mátrában történt. Az eset után a kerék nem forgott el a villában, ki kellett taposni, mert centírozni nem igen lehettett :-((( Viszont saját lábon (keréken) fejeztem be a túrát, meg másnap egy másikat is Kékestetõrõl Sirok felé a kék jelzésen. Aki ismeri tudja milyen...A repedéseket a felnin csak itthol vettem észre.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
lehet találtam magamnak elsõkereket :)
az apróban van egy frm agyas ufo felnivel fûzött kerék :)