Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12587 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem errol lefordul a 32es kulso
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy jó áron hozzá tudok jutni egy pár ilyen felnihez. vagyis kerékhez.

http://www.remerx.cz...rim-road-aero/#

Szerintetek városi felhasználásra mehet? Lehet erre 32-es, vagy annál kicsit szélesebb külsõt tenni?

egy ilyen keróból lenne kivéve

köszi

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

EZ a kerékszett megéri az árát? Gondolkoztam már a B+ Acrobat Pro lecserélésén, mert marha nehéz, csak kérdés, hogy a 72kg-omhoz a 24 küllõ elég-e? Nem szoktam ugratni a géppel, legfeljebb járdaszegélyekrõl. Vagy mit ajánlotok max. 30eFt / szettért?

Köszi.

A kerékszett maga jó áron van, bár ez sem tartozik a könnyû kategóriába...

azzal járhatsz jól, ha kifogsz valamit az apróban, vagy magad veszed meg hozzá az alkatrészeket...
két agy kb 15e pénz, két normálisabb felni is 10-15, és még hozzá a küllõzés darabja 50-100 forintért... 64 küllõ esetén ez ugye 3200-6400ft

ez utóbbi esetben kicsit ugye drágább a dolog, viszont jó kerékszetted van, olyan komponensekbõl amit szeretnél...

ami olcsóbb, és esetenként jobb megoldás, hogy válogass az apróból...
(v- vagy tárcsafékes kellene?)

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 posts
EZ a kerékszett megéri az árát? Gondolkoztam már a B+ Acrobat Pro lecserélésén, mert marha nehéz, csak kérdés, hogy a 72kg-omhoz a 24 küllõ elég-e? Nem szoktam ugratni a géppel, legfeljebb járdaszegélyekrõl. Vagy mit ajánlotok max. 30eFt / szettért?

Köszi.
Dark Archon

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,681 posts
Még akár kifoghatsz 1 jót is !:) Több havernak is van ilyen agya, nem mind hibás de elég rossz az arány. Szóval, bizakodj !
Marci

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
kezdek aggódni... bár amennyit az enyém fut :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,681 posts

Új XT agyba lehet külön kapni kilincsmûvet? elszállt egy kilincsem asszem...

Kicserélik de az új sem lesz sokal jobb. Havernak már a 3. szabadonfutója van fent. (új XT-rõl beszélek és az XTRem is dettó olyan szar).
Marci

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

csak halkan kérdezem, hogy a garanciával mi a helyzet?

fél év van rá csak legjobb tudomásom szerint...havernál van a papír mert közös rendelés volt, ma kiderül, tavasszal rendeltem, szal hátha...

bemákoltam, 1 év van rá

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ha igen mit kóstál?

Ha jól emlékszem csak komplett szabadonfutó van hozzá, ami néha drágább, mint az agy.

A sebesség mindent megold.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

ha igen mit kóstál?

csak halkan kérdezem, hogy a garanciával mi a helyzet?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

ha igen mit kóstál?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts
Ha valaki a MAVIC kerekek, ráfok, stb. adataira ill. kézikönyvekre kíváncsi, íme a nem egészen nyilvános (de megtalálható) cím:
http://www.tech-mavi.../mavic_tech.php
Van pl. küllõszámítójuk is itt, ez praktikus, mert csak meg kell adni a ráf fajtáját (pl. Open Pro), no meg a szokásos többi adatot (agy méretei, fûzés módja). Ez gyakori, pl. nekem is épp ezért kellett, egy régebbi szingós hátsó kereket alakítok peremesre. Mavic Open Sport épp megfelel. Más küllõszámító is kb. ugyanazt adja, de azokhoz ismerni kell az ERD-t (effective rim diameter, azaz tényleges ráfátmérõ), ez meg hazulról tudja.
Még titokzatosabban is oda lehet jutni (azaz a ,,szigorúan'' profiknak szánt Hálószemen): http://www.tech-mavic.com/ Bejelentkezés mavic-com, a jelszó pedig kereskedõ angolul.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

novatecre emlékeztem, hogy van neki ilyen. meg is találtam a katalógusukban :)
akkor ezek szerint a corratec is csak matricázza a kiegészítõ cuccait...

mért mit gondoltál ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
novatecre emlékeztem, hogy van neki ilyen. meg is találtam a katalógusukban :)
akkor ezek szerint a corratec is csak matricázza a kiegészítõ cuccait...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ilyen elso agyam nekem is van asszem a-class neven
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
Feltöltött kép

Feltöltött kép
290 mm hosszú aerolite küllõk - 16 db

még felnit kell keresni hozzájuk - indul a cyclo cross-téli patkány bringa projekt :)

/bocs, hogy nem forgattam el õket/

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem kinai, roman...

RAUH-Welt
B E G R I F F

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts

mavic crossride-hoz!

én vettem egy szettet, mert jó áron volt és nagyon csak csereérett volt már a régi hátsó ill. az elsõ csapágyai is halál közeli állapotúak, így kompromisszumos megoldásként ár/érték arányban nem tûnt rossznak a szett!

jelzem 2 napja történt, 1 napos volt a kerék, amikor egy kis bokorba borulás után, hogy-hogy nem eltûnt a borrulást követõen egy küllõ, az érdekes hogy nem elpattant hanem kiszakadt a felnibõl a küllõanyánál, mintha simán áthúzták volna rajta, 0 errõsítéssel a küllõanyánál, a képeken látni, hogy azért nem kapott iszonyat nagy ütést a kerék tekintve hogy semmi más nyom nincs rajta...viszont így kuka jellege van a dolognak mivel a küllõ nem pótolható ill. így centírozni is nehéz a kereket :)
Visszakerül a forgalmazóhoz a jövõ héten, kiváncsi vagyok mit mondanak rá, mondom nem tagadom hogy borultam vele, de azért nem ilyet, sõt "savanyúgabiék" a minden oké, nem lett bajod kérdés helyett csak hülyére röhögték magukat, hazafelé meg szívták a vérem ezerrel, jól fel is ba***ták az agyam, kocsogok! :)

képek meg itt:

http://picasaweb.goo...gocs18/Egyebek#

jóvanna
az télleg egy kinai kerék, vaze
inkább füzess egyet a feléért

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 posts

csak simán a vázhoz kell centrírozni, mert valószínû aszimmetrikusra van építve a vázad hátulja. (bár azt pont fordítva szokták, de ez itt most nem annyira lényeges), vagy a régi volt olyan, a mostani pedig nem.

nem kell alátét ha balra huz akkor a ball küllöket lazitani és ajobb küllöket huzni kelll kis lépésben azaz egyszerre max egy negyedet forditasz minden küllön akkor nem teszel bele nyolcast de ha nem vagy biztos magadban vidd szervizbe ott pik pak megcsinálják

Köszi a válaszokat. Megpróbálok huzni rajta.
Ugye úgy csináljam, hogy elõbb minden bal oldali küllõn lazítok negyed fordulatot, és utána a jobb oldalon minden küllõn húzok negyed fordulatot?

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Köszi!