Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Üdv!

Kinéztem magamnak egy - szerintem - jó kerékösszeállítást. Sunringlé Equalizer 23 (36L) felnik, Novatec D361SB (36L) elsõ, D042SB Light (36L) hátsó agy. Megzavart ez a 9mm átütõ tengelyes dolog, az passzolni fog a RST Capa T6 villába? Ill. a 10mm-es hátsó a 2007-es Magellan Crater vázamba?

Most "gyári" B+ Country Disc V2 van benne, nem tudom, hogy ezek (tengelytáv, tengely fészek, stb.) mennyire vannak szabványba rögzítve. Esetleg tud valaki jobb agyakat, hasonló áron (ip.cs., tárcsás, 36L, gyorszár)? De inkább olcsóbban. Még az Acor AHU-2802-t néztem ki, az is ipari csapágyas. Abból kiindulva, hogy a B+ is mindent kibírt, amire használtam, talán az Acor is jó lenne, de abszolút nem ismerem, mennyire minõségi cuccokat gyárt.

Elõre is köszi!

Elsõ agyból nem hszem hogy olyan böszme kéne, a szabványok passzolnak...
ezt ajánlom
NOVATEC - D351SB Light kerékpár agy
NOVATEC - D041SB kerékpár agy

ezek passzolnak a hátsóhoz, egyébként problémamentesek, szép hangja van a hátsónak!

súlyod igényli a 36 küllõt?

sun-t nemigen szeretik errefelé, esetleg mavic317?

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Üdv!

Kinéztem magamnak egy - szerintem - jó kerékösszeállítást. Sunringlé Equalizer 23 (36L) felnik, Novatec D361SB (36L) elsõ, D042SB Light (36L) hátsó agy. Megzavart ez a 9mm átütõ tengelyes dolog, az passzolni fog a RST Capa T6 villába? Ill. a 10mm-es hátsó a 2007-es Magellan Crater vázamba?

Most "gyári" B+ Country Disc V2 van benne, nem tudom, hogy ezek (tengelytáv, tengely fészek, stb.) mennyire vannak szabványba rögzítve. Esetleg tud valaki jobb agyakat, hasonló áron (ip.cs., tárcsás, 36L, gyorszár)? De inkább olcsóbban. Még az Acor AHU-2802-t néztem ki, az is ipari csapágyas. Abból kiindulva, hogy a B+ is mindent kibírt, amire használtam, talán az Acor is jó lenne, de abszolút nem ismerem, mennyire minõségi cuccokat gyárt.

Elõre is köszi!
Dark Archon

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
köszi az infót srácok

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás

Igen, már a dobogón vagyok. :)
Egyelõre. Nem is szeretném ezt elveszíteni. Mondjuk inkább vonatjegyre költöm azt a 15-16000,-Ft-ot, hogy felmenjek a hegyekbe edzeni terepre, minthogy könnyebb legyen egy kicsivel a bicóm. Dehátakkoris!:D Ez a grammánia. :D Ha ránézek a bringára, rögtön az jut eszembe, hogy "áá... de nehéz ez a stucni/kormány/nyeregcsõ/nyereg... kéne már valami könnyebb" csak ugye itt jön a mérlegelés, hogy melyik ér többet: a 210g könnyítés(mert az elõbb említett alkatrészeknél, nekem értelmes áron belül ennyit lehetne könnyíteni), vagy az, hogy inkább táplálékkiegészítõkre költöm a pénzt, és azok által jobb leszek, jobban regenerálódok. Természetesen az lenne a legjobb, ha mindkettõt meg bírnám valósítani, de sajnos nincs annyi pénzem. Itt jönne szóba a szponzorok hiánya, de ezért haragudnának a modik... :)
Valószínûleg, ha nem tartom majd ezentúl elég jónak a tempómat fölfelé, vagy kigyorsításnál, akkor magamat fogom okolni, hogy miért nem fûzettem át a kerekeket könnyebb küllõvel?!:D
De ha tehetem, akkor inkább a kerekeken spórolok, mert ugye az forog.
A 68g-os agy szerintem mégiscsak marad az edzõkerékben, mert így csapágycsere után is szebben forog a 105g-os.
Meg hát ugye azért van ennek egy olyan oldala is, hogy a tápkiegekkel nem lehet annyira villogni, mint pl. azzal, hogy ha a kezedbe adják az elsõ kerekemet, akkor azt meg sem érzed... :D

De mivel én is edzek... :)

azt azért megkell hagyni, hogy elég orvosi eset vagy és gyógyíthatatlan grammániás, hála neked énis alakulok:D...ha gépközelbe leszel pls jelentkezz!!:)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Igen, már a dobogón vagyok. :)
Egyelõre. Nem is szeretném ezt elveszíteni. Mondjuk inkább vonatjegyre költöm azt a 15-16000,-Ft-ot, hogy felmenjek a hegyekbe edzeni terepre, minthogy könnyebb legyen egy kicsivel a bicóm. Dehátakkoris!:D Ez a grammánia. :D Ha ránézek a bringára, rögtön az jut eszembe, hogy "áá... de nehéz ez a stucni/kormány/nyeregcsõ/nyereg... kéne már valami könnyebb" csak ugye itt jön a mérlegelés, hogy melyik ér többet: a 210g könnyítés(mert az elõbb említett alkatrészeknél, nekem értelmes áron belül ennyit lehetne könnyíteni), vagy az, hogy inkább táplálékkiegészítõkre költöm a pénzt, és azok által jobb leszek, jobban regenerálódok. Természetesen az lenne a legjobb, ha mindkettõt meg bírnám valósítani, de sajnos nincs annyi pénzem. Itt jönne szóba a szponzorok hiánya, de ezért haragudnának a modik... :)
Valószínûleg, ha nem tartom majd ezentúl elég jónak a tempómat fölfelé, vagy kigyorsításnál, akkor magamat fogom okolni, hogy miért nem fûzettem át a kerekeket könnyebb küllõvel?!:D
De ha tehetem, akkor inkább a kerekeken spórolok, mert ugye az forog.
A 68g-os agy szerintem mégiscsak marad az edzõkerékben, mert így csapágycsere után is szebben forog a 105g-os.
Meg hát ugye azért van ennek egy olyan oldala is, hogy a tápkiegekkel nem lehet annyira villogni, mint pl. azzal, hogy ha a kezedbe adják az elsõ kerekemet, akkor azt meg sem érzed... :D

de majd egyszer kinövi az U15/U17-et, addigra a többiek is megerõsödnek és kezdõdik a verseny ;)

De mivel én is edzek... :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Már a dobogón van. :)

akkor meg felesleges tovább könnyíteni :)

de majd egyszer kinövi az U15/U17-et, addigra a többiek is megerõsödnek és kezdõdik a verseny ;)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

De most õszintén ! Még ha versenyzõ is vagy, az a 37gramm fog téged a dobogóra segíteni ?:) Nem az elsõ agyon fog múlni, hidd el nekem. Az az agy meg egyszer úgyis cserben fog hagyni, mint ahogy már sok emberrel megtette. Vegyél inkább valami tartós, jó agyat (DT,XTR,..).

Már a dobogón van. :)

A sebesség mindent megold.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.681 hozzászólás

Érdemes lenne a mostani 105g-os AC agyat lecserélni a jól ismert AC 68 grammos "ceruzaagyra" radiális fûzéssel?
Nekem, amikor a 68 grammos aggyal versenyeztem, nem volt semmi bajom, aztán rossz lett benne a csapágy, de lehetett hozzá kapni(és még mindig lehet!), szóval azzal nem volt gond.

De most õszintén ! Még ha versenyzõ is vagy, az a 37gramm fog téged a dobogóra segíteni ?:) Nem az elsõ agyon fog múlni, hidd el nekem. Az az agy meg egyszer úgyis cserben fog hagyni, mint ahogy már sok emberrel megtette. Vegyél inkább valami tartós, jó agyat (DT,XTR,..).
Marci

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Hát igen, az a 20-30g inkább 150g és az alu anyákkal lehet még faragni 40g-t.

A sebesség mindent megold.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
súlyban nem 20-30 grammról beszélünk, mert míg a 2es dt 440g, addig a revo 290g 64 darab küllõ esetén...

rugalmasságra talán rugalmasabb lesz, ami ugye az irányíthatóságon látszik meg...

tartósság szerintem rendben van... én ma centírozom ki a revos-tárcsás kerekeimet, aztán mondok véleményt a dologról, még nem voltak utánhúzva és nyúzva...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
PBG
nem ba$zakodnék vele a helyedben.
nem sok súlyt nyernél vele, érzésre se hiszem, hogy megéreznéd azt a 20-30 grammot...
a 65 kilód alatt meg nagyon rugalmasabb se lenne...
azonkívül meg pénzkidobás csak.
ha elkoptatod a felniket, akkor majd fûzd be az új felniket revo küllõkkel, oszt jóvan.
többet érsz el azzal, ha ezt a pénzt edzõre meg táplálékkiegészítõkre költöd ;)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem ha azt megcsinalod akkor kellene melle egy edzokerek is. ahogy nezem v-feket hasznalsz, legalabb nem kell plusz tarcsa se
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás

A kerékszett maga jó áron van, bár ez sem tartozik a könnyû kategóriába...

azzal járhatsz jól, ha kifogsz valamit az apróban, vagy magad veszed meg hozzá az alkatrészeket...
két agy kb 15e pénz, két normálisabb felni is 10-15, és még hozzá a küllõzés darabja 50-100 forintért... 64 küllõ esetén ez ugye 3200-6400ft

ez utóbbi esetben kicsit ugye drágább a dolog, viszont jó kerékszetted van, olyan komponensekbõl amit szeretnél...

ami olcsóbb, és esetenként jobb megoldás, hogy válogass az apróból...
(v- vagy tárcsafékes kellene?)

Tárcsafékes. Az a baj, fogalmam sincs, mi számít jónak. Pl. WTB SX24? Vagy Sunringlé Equalizer 23?
Dark Archon

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Azt gondoltam, hogy könnyebbek lesznek, és annak is fogom majd érezni õket.;) De mondjuk például ilyenre gondoltam, hogy valamivel "rugalmasabb" lesz-e?

Ja... még valami: én "részfész" vagyok, XCO-zok is, szóval versenyen azért sokat kapnak a kerekek. A testtömegem jelenleg 65kg. Érdemes lenne a mostani 105g-os AC agyat lecserélni a jól ismert AC 68 grammos "ceruzaagyra" radiális fûzéssel?
Nekem, amikor a 68 grammos aggyal versenyeztem, nem volt semmi bajom, aztán rossz lett benne a csapágy, de lehetett hozzá kapni(és még mindig lehet!), szóval azzal nem volt gond. Remélem azért még fogják árulni egy jó ideig. :)
Szóval most megint tökéletes állapotban van.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

http://piacter.bikem...=236943&cat=all
[...]Valami hátrányt éreznék, ha 2,0-1,5-2,0-s küllõk lennének a 2,0-sok helyett?[...]

Elõnyt éreznél (Sheldon Brown szerint is). Az én 2-1,8-2-es küllõs Mavic MA2 ráfos kerekeim érezhetõen könnyebb(nek tûnn)ek, mint egy hasonló biciklimen Mavic MA40 kerekek 2-es küllõkkel.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
http://piacter.bikem...=236943&cat=all
" Ultrakönnyû V fékes kerekek:
AM Classic agyak
DT revo 2-1,5-2 küllõk
alu küllõanyák
SUN Ufo felnik
gyz nélkül

Az elsõ kerék: 583 gramm
A hátsó kerék: 759 gramm
A szett súlya: 1342 gramm!!!!" (2., 4. kép)
Szóval... nekem van egy 1479g/páros(gyorszár nélkül) gyári American Classic kerékszettem. Ebben sima 2,0-s küllõk vannak. Ennyi tömeget lehet spórolni egy átfûzetéssel Revolution küllõkkel?
Valami hátrányt éreznék, ha 2,0-1,5-2,0-s küllõk lennének a 2,0-sok helyett?
Sõt... lehet, hogy az enyémnek kevesebb is lenne a tömege átfûzetve? Mert ugye ezek az AC felnik 350g-osak, a Sun UFO azért nincs ilyen súlyban... a hátsó agy ugyanaz, az elsõ meg gondolom nincs olyan súlyban, mint az én AC-m.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Kicserélik de az új sem lesz sokal jobb. Havernak már a 3. szabadonfutója van fent. (új XT-rõl beszélek és az XTRem is dettó olyan szar).

Nekem kicserélték gari alatt a 2-3 hónapos Zestyn. Valamikor átkerült a merevben, ott müxik hiba nélkül.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

http://www.remerx.cz...rim-road-aero/#
Szerintetek városi felhasználásra mehet? Lehet erre 32-es, vagy annál kicsit szélesebb külsõt tenni? [...]

Ugyanott (szinte) a válasz is: igen, 32-t még lehet.
FAQ - Width of tyres
AERO 15C 23,25,28,32
http://www.remerx-ri...clanek=4&lan=EN
Amúgy az olcsóbb országúti felnik gyakran bírják 32-ig; a jobbak 28-ig; a még jobbak még keskenyebbig.

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás
sheldon brown szerint 15ös belsõ szélességnél a 32 még jó

klikk

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás