Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
A 28 küllõs kereket is úgy kell fûzni, mint a 32 és 36 küllõset? Miskolci triál videó alapján tanultam az elõzõ kettõt.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás

adok egy utolso eselyt ennek az xt hatso agynak, es ripityomra szedem. szvsz meg mindig nem ugy mukodik, ahogy kellene... lenne par kerdesem:

1. a racsnit kell zsirozni?
2. elvileg egy 10es imbusz kell hozza... ha a kazettatestet leszedem (asszem igy hivjak, ami a fogaskoszoru alatt van), akkor hozzaferek a kalapacshoz es rugohoz?

Válasz
1 :a szabadonfutót is karban lehet tartani, az egy másik dolog, hogy a shimanó szerint ezt az alkatrészt csak cseréled.
2: NEM! A 10es imbusszal csak a szabadonfutót szeded le az agyról. A szabadonfutóhoz speciális szerszámra lesz szükséged....
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nekem egyszer fosott be a racsniszerk. , kicserélték gariba, visszakaptam szarul összerakva, szervízbe jól összerakták, most semmi baj vele

ha szorul akkor valsz a kónusz szar, vagy golyó, vagy berágódott, de akkor kukka....

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nem tudtam leszedni azt a rohadt fogaskoszorut... teljes sulyommal ratehenkedtem mindkettore, de semmi. ez a 756os xt agy szvsz egy ipari hulladek - iszonyat csalodas :( csak az a gond, ha visszaviszem a boltba, mit csinalnak vele? minden mukodik rajta, csak eppen szvsz nem ugy, ahogy kellene.

harom fura dolgot vettem eszre:
* szerintem nem ugy porog a kerek, ahogy egy ilyen szintu agynal illene (sot egy sokkal szarabbnal sem). siman forog, csak mintha szorulna. pedig a total hataron allitottam be - ha kicsit lazabb a gyorsszar, akkor mar kotyog.
* jobban megporgeve a kereket, a fogaskoszoru ugy mozog, mitha kis nyollcas lenne benne (ut)
* minden tarcsa ferde rajta kicsiit - ha belegondolok, hogy lehet ezert csereltem potom 60eert tarcsafeket (a gyari 180asat keptelen voltam beallitani), akkor szet tudnam tepni.

de a legidegesitobb az egeszben, hogy gurulas kozben mindig ugy erzem, mintha fekeznek nemileg. haladni sem lehet vele ugy, ahogy illene. osszefoglalva teli a tokom, az egesz nap ezzel idegeskedtem.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
koszi a tippeket! nagyon jo oldal... :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
arn: kalapácsokra csak mûszerolaj....zsírt nem szabad, gyenge a rugó ás nem fog jol reteszelni

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

adok egy utolso eselyt ennek az xt hatso agynak, es ripityomra szedem. szvsz meg mindig nem ugy mukodik, ahogy kellene... lenne par kerdesem:

2. elvileg egy 10es imbusz kell hozza... ha a kazettatestet leszedem (asszem igy hivjak, ami a fogaskoszoru alatt van), akkor hozzaferek a kalapacshoz es rugohoz?

Park Tool Website

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Milyen 28 küllõs tárcsafékes felnit ajánlanátok? Ha nincs nagyon ilyen, akkor Sun Ufo lesz.

szétverted a ritchey felnit? :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
Tigger, Mjani köszi, már minden világos!

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Sziasztok!
Lenne egy egyszerû kérdésem. Volna egy 10mmes tengely befogadó csúszópapucsos dabomb sputnik vázam, továbbá van egy Novatec DO42SB hátsó agyam. Nem szeretnék a csúszópapucsot gyorszárral használni, mivel eddig még jókat nem hallottam róla. Szóval arra gondoltam, hogy 10mmes csavaros tengelyt kellene beleoperálni, mondjuk egy ilyet: Noname h
A kérdésem az lenne, hogy megvalósítható-e és ha igen, akkor hogyan. Esetleg tudtok olyan hátsó agyat, ami csavaros, 10mmes tengelyes, kazettás, és 6 csavaros tárcsafelfogatású, max 15ezer Ftig?:D Elõre is köszi.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
De simán jó hozzá a 12mm-s nipli is.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Köszi Tigger!
ha jól értettem a mavic honlapján 16mm-es nipli kell hozzá, jól értettem? vagy a "közarab" egyben nipli is, bocs, de még nem láttam ilyet élõben...

Feltöltött kép
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás

szelep meg a "közdarab" jár hozzá

Köszi Tigger!
ha jól értettem a mavic honlapján 16mm-es nipli kell hozzá, jól értettem? vagy a "közarab" egyben nipli is, bocs, de még nem láttam ilyet élõben...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Milyen 28 küllõs tárcsafékes felnit ajánlanátok? Ha nincs nagyon ilyen, akkor Sun Ufo lesz.

http://ebike.hu/term...ic xm 317 disc/
http://ebike.hu/term...c crosscountry/

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

A Mavic xm819-es felnijénél a FORE küllõ kapcsolat, hogy mûködik? Belecsavarom a felnibe a menetes közdarabot amiben (?) a nipli vagy valami spéci küllõ feje van? És azt a menetes bigyót adják a felnihez vagy külön kell beszerezni? És ust-s szelepet is adnak a felnihez?
Bocs a sok kérdésért...

szelep meg a "közdarab" jár hozzá
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
A Mavic xm819-es felnijénél a FORE küllõ kapcsolat, hogy mûködik? Belecsavarom a felnibe a menetes közdarabot amiben (?) a nipli vagy valami spéci küllõ feje van? És azt a menetes bigyót adják a felnihez vagy külön kell beszerezni? És ust-s szelepet is adnak a felnihez?
Bocs a sok kérdésért...

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Most már talán a 10. ilyen keréken is túl vagyok-más bõrére szivesen tesztelek-de nem volt még semmilyen furcsa hang.Viszont a dörtös figurák kerekeibe nem megy se tojci se nyolcas. Eddig ez másként volt.
Mondom,egy problem van,tárcsás elsõ keréknél marha közel van a féknyereghez a küllõ.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
már csak anyagi gondok vannak, de amugy minden ok ;)

aki nem keresztezi a küllõket , azoknak nem ad furcsa hangot a kerék? mentem "véletlenül" nem keresztezett kerékkel,, hát elég fura hangokat adott...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/