Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Agria

Agria

vendég

• fórumtag
  • 142 hozzászólás
A májerfaktor bármilyen cuccnál is csak úgy lesz mert rámondjuk,vagy a vélemények alapján kialakul?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

miben jobb a hope, mint egy jobb novatec? :)

májerfaktor ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
miben jobb a hope, mint egy jobb novatec? :)

Agria

Agria

vendég

• fórumtag
  • 142 hozzászólás

Ti mit tudtok a BTS küllõirõl?Engem a fekete küllõjük foglalkoztat.
Köszi

Nekem ilyennel van fûzve és teljesen rendben van,pedig 203-as tárcsa és Hope Tech M4 fék van,szóval van egy csepp fékerõhatás.A legnagyobb elõnye,hogy harmad annyiba került mintha DT-vel fûzetném.

Ipari agyat kersgélek Hope Pro 2 helyett (ha jól sejtem Hope-ot itthon nem forglamaznak!?)
CC-re kellene 819 felnihez, itthon is beszerezhetõt, és jó lenne ha megállna 50E-bõl (elsõ+hátsó). Mit ajánlotok?
Köszi!

A Hope Pro 2 eleve felsõkategóriás agy,nehéz összehasonlítani mondjuk Novateccel,nem egy minõségû kategória.Ha az 50-e kerethez még dobsz egy 10-est,kintrõl tudsz Hope agyakat rendelni.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

Buki: szerintem megveheted, nem lesz gond vele. Ha meg mégis, az javítható :)

Ha akarom, akkor ebbe most bele tudom magyarazni, hogy maseval akarod verni a csalant. :D
De nem fogom.

Meglatjuk, tapasztalatnak jo lesz. Ha a Deore kibirta alattam evekig, akkor talan ez is.

Bukinek:
Vigyázz, mert a BTS pro és elite hátsóagy szabadonfutója is alu, tehát tartóbakos sor kell hozzá. Ha nem ilyen a sorod, vagy nem akarsz újat venni, inkább Novatec.

Igen, olvasgattam mar a temaban. :) Mindenkeppen tartobakos sort kap, elvileg PG-990 lesz.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Bukinek:
Vigyázz, mert a BTS pro és elite hátsóagy szabadonfutója is alu, tehát tartóbakos sor kell hozzá. Ha nem ilyen a sorod, vagy nem akarsz újat venni, inkább Novatec.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

Szerintem egy súlyban van a kettõ.
-- Bikemarket.hu -- Novatec
-- Bikemarket.hu -- BTS

Így már igen, csak én a D042SB Light-ra gondoltam, ami 332g gyorszár nélkül :) Én eddig azt ismertem Light-ként.

Buki: szerintem megveheted, nem lesz gond vele. Ha meg mégis, az javítható :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
meg vmi eszembe jutott :) a fekete bbb felniszalag jo?

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

Igen, van. Havernak szét kellett szednie az övét, mert már csak egy kilincs reteszelt benne. De meg tudta csinálni, visszahajlogatta a rugót és mindent a helyére tett.
Meg mégis csak egy quando agy, ami soha nem a racsnimechanikájáról volt híres.
De az elsõ agy jó. Még nem ázott be, pedig fogadni mertem volna rá, hogy szilváson beázik.

Koszi!

Nem vagyok egy erogep, lehet, hogy bevallalom a hatso agyat is.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
autoszelephez valo felfuras mennyire gyengiti a felnit?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

MJani!

Van rossz tapasztalat a BTS hatso agyakkal, hogy azt irod, hogy akkor lehet erdemes megvenni, ha nem rugdosod a pedalt? A reteszelessel akadhat gond?
Kerekepites lenne majd valamikor, es pont a Novatec Light es a BTS XC Elite agyak kozott vacilalok...

Igen, van. Havernak szét kellett szednie az övét, mert már csak egy kilincs reteszelt benne. De meg tudta csinálni, visszahajlogatta a rugót és mindent a helyére tett.
Meg mégis csak egy quando agy, ami soha nem a racsnimechanikájáról volt híres.
De az elsõ agy jó. Még nem ázott be, pedig fogadni mertem volna rá, hogy szilváson beázik.

Ismerõsi körben is elég sokan használnak Bts-t, de én meg nem hallottam volna, hogy gond lett volna vele. Nekem meg a Novatec Light van 1-2 éve, és azzal sem volt eddig semmi gond. A Bts 50g-mal könnyebb, de amúgy sztem mind1, melyiket választod.

Szerintem egy súlyban van a kettõ.
-- Bikemarket.hu -- BTS

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

epitett cangan lenne ilyen kerekszett: novatec light + dt revolution + frm 388. az egesz kerekszett 1500gr... fura, hogy alapbol ezt adjak a cangahoz, de epp a konnyu kerek vonz benne (nem vagyok sulymanias, de a konnyu kerek szvsz nagy dolog):)

agyaknal: a hatsoagy 282g. gyanitom ilyen sulynal ez mar alu kazettatest. ezzel annyira nem szimpatizalok tartossag szempontjabol. de tenylegesen mennyivel rovidebb elettartamot jelent? kibir tobb fogaskoszorut?
kullok: csak 2-1.5-2 vastagsagban letezik?
felnik: ettol tartok kevesbe, mert ugyan csak 388g, de a gyarto direkt a konnyitett felnijei (303-333g) hetkoznapi verziojanak szanja. inkabb csak a 29es verziojarol talaltam teszteket, de ott nagyon jokat irtak rola.

mindennapi hasznaltra (edzeni, tura, maraton) nem lenne tul gyenge? a masik cangaban, es joval mezeibb sram x9+mavic 317 van. ami olyan 1800-1900g lehet, ha jol szamoltam.

erre vki?

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

de amúgy sztem mind1, melyiket választod.

Valahogy ide jutok en is mindig... :) Koszi a valaszt!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
vmelyik novatec is hasonlo sulyban van.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

Kerekepites lenne majd valamikor, es pont a Novatec Light es a BTS XC Elite agyak kozott vacilalok...

Ismerõsi körben is elég sokan használnak Bts-t, de én meg nem hallottam volna, hogy gond lett volna vele. Nekem meg a Novatec Light van 1-2 éve, és azzal sem volt eddig semmi gond. A Bts 50g-mal könnyebb, de amúgy sztem mind1, melyiket választod.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás
MJani!

Van rossz tapasztalat a BTS hatso agyakkal, hogy azt irod, hogy akkor lehet erdemes megvenni, ha nem rugdosod a pedalt? A reteszelessel akadhat gond?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Kösz! Ha Novatec, akkor az alu kaztettatest miatt itt illene alu sort használni? Tehát kukázhatom a deore soromat?

Meg még egy: a 819 mûködik nem UST-s gumival is, ugye? (jelenlegi Speed King-jeimet még elkoptatnám aztán válatnék UST-re)

Igen, ajánlott hozzá az alutartóbakos sor, mondjuk xt vagy sram pg-990.
Igen, mûködik és nem kell felniszalag.

A sebesség mindent megold.

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás

Novatec.

Elsõbõl még talán bts vagy ha nem rúgdosod a pedált akkor hátsóból is.

Kösz! Ha Novatec, akkor az alu kaztettatest miatt itt illene alu sort használni? Tehát kukázhatom a deore soromat?

Meg még egy: a 819 mûködik nem UST-s gumival is, ugye? (jelenlegi Speed King-jeimet még elkoptatnám aztán válatnék UST-re)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
epitett cangan lenne ilyen kerekszett: novatec light + dt revolution + frm 388. az egesz kerekszett 1500gr... fura, hogy alapbol ezt adjak a cangahoz, de epp a konnyu kerek vonz benne (nem vagyok sulymanias, de a konnyu kerek szvsz nagy dolog):)

agyaknal: a hatsoagy 282g. gyanitom ilyen sulynal ez mar alu kazettatest. ezzel annyira nem szimpatizalok tartossag szempontjabol. de tenylegesen mennyivel rovidebb elettartamot jelent? kibir tobb fogaskoszorut?
kullok: csak 2-1.5-2 vastagsagban letezik?
felnik: ettol tartok kevesbe, mert ugyan csak 388g, de a gyarto direkt a konnyitett felnijei (303-333g) hetkoznapi verziojanak szanja. inkabb csak a 29es verziojarol talaltam teszteket, de ott nagyon jokat irtak rola.

mindennapi hasznaltra (edzeni, tura, maraton) nem lenne tul gyenge? a masik cangaban, es joval mezeibb sram x9+mavic 317 van. ami olyan 1800-1900g lehet, ha jol szamoltam.

bopet

bopet

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok

Hozzáértõktõl szeretnék segítséget kérni.
Kerékszettet keresek AM jellegû felhasználásra össztelós géphez.
A BTS xc Pro kerékszettrõl mi a véleményetek?
Inkább hasonló árban Novatec-et keressek, de milyen felnivel?
Ha van értelmes ajánlásotok max 50e felsõ határig, megköszönöm.

bp