Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12587 replies to this topic

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Az nem túl nyerõ ha a gyorszár hatni tud a tökéletesen egymásnak feszített kónuszra és anyára. A többforgáspontos össztelós bringák hátsó háromszöge gyorszáras rögzítéssel sosem lesz elég merev.

Kivéve ha Anthem:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts

Az nem túl nyerõ ha a gyorszár hatni tud a tökéletesen egymásnak feszített kónuszra és anyára. A többforgáspontos össztelós bringák hátsó háromszöge gyorszáras rögzítéssel sosem lesz elég merev.

de a tengelyt zömítheti

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

az xtr-rõl meg majd elmondják az elõnyöket a többiek

Máshol a titán szabadonfutót méltatták, mert nem koptatja annyira az alumínium kazetta. Meg a 36 fogas racsnimechanikát említették elõnyként a DT 18-asával szemben. Mondjuk a DT-hez is kapni kiegészítõként 36-osat...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

jelenleg a konuszokat ugy allitottam be, hogy a gyorsszar huzza szorosra

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Shimano XTR - DT Swiss 240s: Elõnyök és hátrányok? Sártûrõ képesség? Élettartam? Pótalkatrészek?

dt swiss agyban most cserélgettem csapágyakat - 3 év után, versenyfelhasználás mellett - a hátsó agyban. 4 db csapágy, darabja 1000 Ft.
elsõnek kutya baja.
illetve kapható mindenféle pótalkatrész és átalakító kit hozzá:
DT Swiss - Hub Conversion Kits
DT Swiss - Hub Accessories

az xtr-rõl meg majd elmondják az elõnyöket a többiek

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Shimano XTR - DT Swiss 240s: Elõnyök és hátrányok? Sártûrõ képesség? Élettartam? Pótalkatrészek?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
hatso kerekkel egy bringan se volt tarcsagondom... nem tudom rendesen beallitani 160as tarcsahoz sem a hatso feket. ha terheles nelkul allitom be, hogy ne erjen a tarcsahoz hozza, akkor a bringat megdontve egyik oldalra menet kozben koszorul. mar eleg sokat kinlodtam ezzel a hatso aggyal (shimano xt 756), es jelenleg a konuszokat ugy allitottam be, hogy a gyorsszar huzza szorosra. ha nem igy teszem, szvsz ratyin porog. termeszetesen nem kotyog, es a gyorsszar is eleg szorosra van huzva.

mit lehet ilyenkor tenni? a pitch hatulja eleg merev, nem hinnem, hogy amiatt lenne: szvsz vagy a gyorsszar, vagy a konuszok lehetnek. hogyan tudnam megoldani, hogy minel kisebb legyen a kerek (es a tarcsa) oldaliranyu tekeresere a kimozdulas, de szepen forogjon a kerek? csereljem ki a gyorsszarat? mi befolyasolhatja meg? egyeb trukk?

feket es tarcsat is csereltem mar, a masikkal is ugyanilyen rossz volt (rosszabb - 180as tarcsa, es kisebb volt a pofak kozotti res).

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

gugliztam egy ideje, de se hasonló oldalt se adatbázist nem találtam.
esetleg írhatsz az agy/felni gyártónak, hogy küldjön pontos méreteket.

Ezen van database, de eléggé szegényes... pont nincs benne ami nekem kell pl.

Ride everywhere.

.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

szerintem meg a kézi mérés a legpontosabb.

Akkor máshonnan:
Végül is a lényege az, hogy nincs nálad egyik alkatrész sem. De szeretnél venni mondjuk a felniátvétel felé útközben küllõt, és ez egy utat megspórolna.
Amúgy felnit nehéz pontosan lemérni, meg a lyukkört is.

Ride everywhere.

.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Kérdem újra ;)
(letiltottam a google-t :P yauba.com -ot használok ;) )

szerintem meg a kézi mérés a legpontosabb.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

a sun eq felnikre is nehéz felrakni a gumit? utoljára DS2-es felnim volt a sun-tól, arra elég nehéz felfeszegetni a gumit, ellenben a maviccel, amire kézzel rakok fel szinte akármilyen gumit....

sun eq felniket messzire kerüld!
jó súly, centirozhatatlan, rágogumi anyag, fos

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

a sun eq felnikre is nehéz felrakni a gumit? utoljára DS2-es felnim volt a sun-tól, arra elég nehéz felfeszegetni a gumit, ellenben a maviccel, amire kézzel rakok fel szinte akármilyen gumit....

Nagyon. Nekem sok gumi csak szerszámmal megy fel az EQ 21-re. Egy maxxis véletlenül felment kézzel is.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

hello

Meg tudnátok mondani nekem, hogy milyen felni van ezen a bicajon, mert sehol nem találok hasonlót....fehérbe szeretnék egy ilyet. elõre is köszi

a link: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Helló! Enyém -volt- a bringa, ez egy koliken/vuelta/rodi felni volt újkorában (a három kb ugyanaz), csak leszedtem róla a matricákat és elvittem leszintereztetni.

Szerk.: És szintereztetni is lehet úgy, hogy megmaradjon a fékfelület.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
gugliztam egy ideje, de se hasonló oldalt se adatbázist nem találtam.
esetleg írhatsz az agy/felni gyártónak, hogy küldjön pontos méreteket.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

Valaki tud valami hasonló küllõszámítót mint a régi dt oldalon lévõ? Mármint amiben a típus megadásával lehet számítani, a kézi mérés sosem annyira pontos.
Ha nincs ilyen, akkor jó lenne egy olyan oldal is ahol pontos adatok vannak a felnikrõl/agyakról. Nem súly érdekel, hanem a fûzéshez fontos méretek.
Egyébként idegbajt kaptam mikor megláttam, hogy a 2.0-ás spokecalc-ban csak mavic sun felnik, és csak dt agyak vannak. Pedig szinte minden gyártóé ott volt.

Kérdem újra ;)
(letiltottam a google-t :P yauba.com -ot használok ;) )

Ride everywhere.

.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Én 3 hónapja ezt használom: Fun Works N76
71500 Ft-ra jött ki. A szett mért tömege 1537 g, szóval jó súlyban van. Amúgy az agyak Sun country flea átmatricázva,a felni szintén Sun szerintem EQ21, a küllõkön meg SAPIM felirat van, amúgy fekete acél kardküllõk. Nekem bevált, kapott már két hosszú távot, meg sok edzést.
Van nekik tárcsás szett is, picit drágábban: Spec kerékösszeállítások

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

XC/maraton kerékszett építésén gondolkodom. Nem vagyok benne biztos, hogy megéri, hiszen annyiféle gyári kerékszettet lehet már kapni...

Én 3 hónapja ezt használom: Fun Works N76
71500 Ft-ra jött ki. A szett mért tömege 1537 g, szóval jó súlyban van. Amúgy az agyak Sun country flea átmatricázva,a felni szintén Sun szerintem EQ21, a küllõkön meg SAPIM felirat van, amúgy fekete acél kardküllõk. Nekem bevált, kapott már két hosszú távot, meg sok edzést.
Van nekik tárcsás szett is, picit drágábban: Spec kerékösszeállítások

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Valaki tud valami hasonló küllõszámítót mint a régi dt oldalon lévõ? Mármint amiben a típus megadásával lehet számítani, a kézi mérés sosem annyira pontos.
Ha nincs ilyen, akkor jó lenne egy olyan oldal is ahol pontos adatok vannak a felnikrõl/agyakról. Nem súly érdekel, hanem a fûzéshez fontos méretek.
Egyébként idegbajt kaptam mikor megláttam, hogy a 2.0-ás spokecalc-ban csak mavic sun felnik, és csak dt agyak vannak. Pedig szinte minden gyártóé ott volt.

Ride everywhere.

.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
XC/maraton kerékszett építésén gondolkodom. Nem vagyok benne biztos, hogy megéri, hiszen annyiféle gyári kerékszettet lehet már kapni... viszont talán olcsóbb és személyre szabottabb, ha én állítom össze. Az alábbi alkatrészeken gondolkodom:

Agy:
BTS XC Elite
Novatec D712SB light/D711SB light

Felni:
Sun EQ21
Sun EQ23
DT XR 4.2d

Küllõ:
DT Competition 2-1.8-2
Sapim CX-Ray

Össztömegben nem szeretnék 1600-1700gr fölé menni. A felsoroltakból milyen összeállítást javasoltok? Vagy nézegessem inkább a Fulcrum Red Metal 3-as szettet? Esetleg valami mást?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Na lassan elindítom a hátsókerékprojektet amit még év elején harangoztam be.

agy: Novatec D252SB Light - 300 [g]
felni: Mavic XC717 - 395 [g]
küllõ: DT 2 [mm]
küllõanya: DT alu

Ezzel az össz megtakarítás kb. 500 [g] az eredetihez képest.

Egyetlen hiba van, el kell adnom a régit, szal aki akar egy szétüthetetlen egysebû hátsókereket, annak itt a lehetõség. (tudom nem apró)