Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
sziasztok!

Szeretnék összerakni egy kazettás hátsó kereket az asszonynak gurulgatni.
Á-terv:
Van egy Novatech agyam amiben a kalapácsok tönkrementek. Van valakinek bepusztult nova agya amibõl kilehetne menteni pár kalapácsot?
Bé-terv:
Valakinek fölös, de még használható nyugdíjas agya olcsóért, mindegy h tárcsás vagy nem, mert v-fékes lesz a kerék.
Cé-terv:
A helyi garázsbótban találtam egy B+ tárcsás kazettásat 6k-ért van olcsóbb valamerre?

Köszönöm a figyelmet :D

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Most néztem, szerintem az a srác az, aki most árulja a piros shimano agyszettet, meg az ezüstöt a 8-9-10 kompatibilis rotorokkal. Már írtam neki mail-t, engem is érdekelne...

tittyman: Azért gondoltam, mert a whr550 is életképes 16 küllõvel és annak se magasabb a felnije...Jó persze, gyári kerékszett, de bírja is a strapát. Egyébként eladó :D

köszi, én is dobtam egy emilt neki

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

De nem valószinû, hogy súlyban ugyan az a kategória a két felni.
?
Csináltam az asszonynak 16 küllõs kereket bírja is fajintosan, az egy mach felni asszem tekila vagy mi, simán van 500g de inkább több.
Nna felbuzdulván, csináljunk 14est!! Alex rims 420g-s felni, lehetetlen volt jól megcsinálni, és az monti....
De próba cseresznye :D
Azért priviben megírhatnád a végeredményt!!

Mondjuk igaz, 800g az az elsõkerék... ez meg lenne kb 600. mondjuk az agy kb 100g-al könnyebb :D Figyelj, szerintem bepróbálom, aztán ha nem jön be, akkor kap még 16 küllõt és kész. Annak viszont örülök hogy a hátsókerék mûködõképes, nem kell kifúrni az agyat.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
De nem valószinû, hogy súlyban ugyan az a kategória a két felni.
?
Csináltam az asszonynak 16 küllõs kereket bírja is fajintosan, az egy mach felni asszem tekila vagy mi, simán van 500g de inkább több.
Nna felbuzdulván, csináljunk 14est!! Alex rims 420g-s felni, lehetetlen volt jól megcsinálni, és az monti....
De próba cseresznye :D
Azért priviben megírhatnád a végeredményt!!
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Hûûû... most néztem át az összes hirdetést, de nem találtam. Ha esetleg tudod, hogy ki az, akkor megköszönöm.

"Nem. Fordítva még jó lenne, de így ne erõltesd."

ok, köszi

Most néztem, szerintem az a srác az, aki most árulja a piros shimano agyszettet, meg az ezüstöt a 8-9-10 kompatibilis rotorokkal. Már írtam neki mail-t, engem is érdekelne...

tittyman: Azért gondoltam, mert a whr550 is életképes 16 küllõvel és annak se magasabb a felnije...Jó persze, gyári kerékszett, de bírja is a strapát. Egyébként eladó :D

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás

Na, akkor volna egy olyan kérdésem, hogy mit bírna a következõ rendszer:
Feltöltött kép
Az elsõagy, és felni 32 lyukas, de csak 16db radiális küllõvel lenne befûzve.

A hátsóagy egy fulcrum racing 7kerékszettbõl bontott agy, racsnioldalon 16lyukas, kétkeresztre lenne fûzve. Ellentétes oldalon 8 lyuk, radiálra fûzve, a felni felépítése asszimetrikus, és 32lyukas. Sapim 2,0-1,5-2,0 küllõvel lenne fûzve, alu DT küllõanyával. Elméletileg hosszútávú triatlonra lenne használva, tehát nem lenne szanaszét lószolva meg nem kapna 2ezer wattot felüljárónak felfelé. Azért egyben maradna?

Szerintem a hátsó kerék életképes, az elsõ pedig felejtõs, a nem túl magas kialakítás miatt. Elég durván lenne tele tojással a kerék minden küllõnél be, ahol nincs, ki, és ez akár több is lehet 1mm-nél. Nézz elõre valami 40mm+ felnit és úgy fajinn lesz. Vagy inkább fûzd tele szépen húzott küllõkkel :).
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Bikemag aprón van egy srác aki shimano kazettatesteket árul.

Hûûû... most néztem át az összes hirdetést, de nem találtam. Ha esetleg tudod, hogy ki az, akkor megköszönöm.

"Nem. Fordítva még jó lenne, de így ne erõltesd."

ok, köszi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

- 36 lyukas felnibe vajon érdemes lenne-e belefûzni egy 32 lyukas kerékagyat? Mert az most van olcsó.

Nem. Fordítva még jó lenne, de így ne erõltesd.

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy:

- honnan lehetne valyon rendelni régi shimano 7-es kazetta testet? A paul lange oldalán nincs elérhetõség

- 36 lyukas felnibe vajon érdemes lenne-e belefûzni egy 32 lyukas kerékagyat? Mert az most van olcsó.

Idén mind a két bringán beadta a kulcsot a kazetta, egyet tudtam cserélni egy régebbi kerekemrõl, de a másikkal már nem tudok mit kezdeni, pucolás után jobb lett, de azért ugrik.

Bikemag aprón van egy srác aki shimano kazettatesteket árul.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy:

- honnan lehetne vajon rendelni régi shimano 7-es kazetta testet? A paul lange oldalán nincs elérhetõség

Idén mind a két bringán beadta a kulcsot a kazetta, egyet tudtam cserélni egy régebbi kerekemrõl, de a másikkal már nem tudok mit kezdeni, pucolás után jobb lett, de azért ugrik.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Na, akkor volna egy olyan kérdésem, hogy mit bírna a következõ rendszer:
Feltöltött kép
Az elsõagy, és felni 32 lyukas, de csak 16db radiális küllõvel lenne befûzve.

A hátsóagy egy fulcrum racing 7kerékszettbõl bontott agy, racsnioldalon 16lyukas, kétkeresztre lenne fûzve. Ellentétes oldalon 8 lyuk, radiálra fûzve, a felni felépítése asszimetrikus, és 32lyukas. Sapim 2,0-1,5-2,0 küllõvel lenne fûzve, alu DT küllõanyával. Elméletileg hosszútávú triatlonra lenne használva, tehát nem lenne szanaszét lószolva meg nem kapna 2ezer wattot felüljárónak felfelé. Azért egyben maradna?

digo97

digo97

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Tisztelettel kérdezem az otthoni tuningmeistereket, hogy esetleg alakított-e már át valaki gyorszáras, 2008-as crossmax st hátsóagyat x-12-es rendszerhez? A Mavic honlapján lehet beszerezni x-12-es adaptert és tengelyt, de az csak az ujabb racsnirendszerû kerekekkel mûködik...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
skf tényleg annyiba kerül
kinait vegyél, tökéletesen megfelel az is, azok olyan 1000ft körül vannak /db

bazz gúglizz, 2 másodperc alatt találtam készleten az egyik boltba, 15db van nekik
dolgozz meg az infóért :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

6805 egy teljesen szabvány csapágy, kb 900ft/db

Tudsz esetleg mondani egy helyet, ahol találok ilyet? Itt a helyi (Debrecen) SKF boltot hívtam fel most, de õk valami 5000párszáz forintot mondtak darabjára, amit kicsit sokalltam :) Nem gond, ha pesti az üzlet, valszeg postával még így is jobban meg fogja érni a dolog.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Az elsõ kerékagyamban kiment a csapágy. Ilyen típusú kell bele: 6805-2RS Bearing 25x37x7 Sealed:Ball Bearings:VXB

Itthon beszerezhetõ ez csapágy (nem tudom, hogy mennyire ismert csapágy ez, de pl. a DT 440 agyban is ez van), vagy rendeljek is innen egybõl?

Szabvány csapágy. Beszerezhetõ.

A sebesség mindent megold.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Az elsõ kerékagyamban kiment a csapágy. Ilyen típusú kell bele: 6805-2RS Bearing 25x37x7 Sealed:Ball Bearings:VXB

Itthon beszerezhetõ ez csapágy (nem tudom, hogy mennyire ismert csapágy ez, de pl. a DT 440 agyban is ez van), vagy rendeljek is innen egybõl?

6805 egy teljesen szabvány csapágy, kb 900ft/db

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Sziasztok.
Abban tudnátok segíteni, hogy a Mavic En 321 Disc felni hány furatos? Csak mert venni szeretnék egy új Mavic EX 325 DISC felnit és nem tudom, hogy 32 vagy 36 lyukút vegyek, hogy a mostani agyat ne kelljen cserélni. Én adatot nem találtam a 321-es felnirõl. :(

s mi lenne ha a "mostani" agyon megszámolnád ?
s kb 32 vagy 36 lesz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Úgy látom, van 32 és 36 lyukú is. Mavic EN 321 Disc Rim, Black Anodised | Rims | Cycle - Cycle Sports UK

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Sziasztok.
Abban tudnátok segíteni, hogy a Mavic En 321 Disc felni hány furatos? Csak mert venni szeretnék egy új Mavic EX 325 DISC felnit és nem tudom, hogy 32 vagy 36 lyukút vegyek, hogy a mostani agyat ne kelljen cserélni. Én adatot nem találtam a 321-es felnirõl. :(