Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12587 replies to this topic

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy:

- honnan lehetne vajon rendelni régi shimano 7-es kazetta testet? A paul lange oldalán nincs elérhetõség

- 36 lyukas felnibe vajon érdemes lenne-e belefûzni egy 32 lyukas kerékagyat? Mert az most van olcsó.

Idén mind a két bringán beadta a kulcsot a kazetta, egyet tudtam cserélni egy régebbi kerekemrõl, de a másikkal már nem tudok mit kezdeni, pucolás után jobb lett, de azért ugrik.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Na, akkor volna egy olyan kérdésem, hogy mit bírna a következõ rendszer:
Feltöltött kép
Az elsõagy, és felni 32 lyukas, de csak 16db radiális küllõvel lenne befûzve.

A hátsóagy egy fulcrum racing 7kerékszettbõl bontott agy, racsnioldalon 16lyukas, kétkeresztre lenne fûzve. Ellentétes oldalon 8 lyuk, radiálra fûzve, a felni felépítése asszimetrikus, és 32lyukas. Sapim 2,0-1,5-2,0 küllõvel lenne fûzve, alu DT küllõanyával. Elméletileg hosszútávú triatlonra lenne használva, tehát nem lenne szanaszét lószolva meg nem kapna 2ezer wattot felüljárónak felfelé. Azért egyben maradna?

digo97

digo97

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Tisztelettel kérdezem az otthoni tuningmeistereket, hogy esetleg alakított-e már át valaki gyorszáras, 2008-as crossmax st hátsóagyat x-12-es rendszerhez? A Mavic honlapján lehet beszerezni x-12-es adaptert és tengelyt, de az csak az ujabb racsnirendszerû kerekekkel mûködik...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
skf tényleg annyiba kerül
kinait vegyél, tökéletesen megfelel az is, azok olyan 1000ft körül vannak /db

bazz gúglizz, 2 másodperc alatt találtam készleten az egyik boltba, 15db van nekik
dolgozz meg az infóért :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

6805 egy teljesen szabvány csapágy, kb 900ft/db

Tudsz esetleg mondani egy helyet, ahol találok ilyet? Itt a helyi (Debrecen) SKF boltot hívtam fel most, de õk valami 5000párszáz forintot mondtak darabjára, amit kicsit sokalltam :) Nem gond, ha pesti az üzlet, valszeg postával még így is jobban meg fogja érni a dolog.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Az elsõ kerékagyamban kiment a csapágy. Ilyen típusú kell bele: 6805-2RS Bearing 25x37x7 Sealed:Ball Bearings:VXB

Itthon beszerezhetõ ez csapágy (nem tudom, hogy mennyire ismert csapágy ez, de pl. a DT 440 agyban is ez van), vagy rendeljek is innen egybõl?

Szabvány csapágy. Beszerezhetõ.

A sebesség mindent megold.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Az elsõ kerékagyamban kiment a csapágy. Ilyen típusú kell bele: 6805-2RS Bearing 25x37x7 Sealed:Ball Bearings:VXB

Itthon beszerezhetõ ez csapágy (nem tudom, hogy mennyire ismert csapágy ez, de pl. a DT 440 agyban is ez van), vagy rendeljek is innen egybõl?

6805 egy teljesen szabvány csapágy, kb 900ft/db

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Sziasztok.
Abban tudnátok segíteni, hogy a Mavic En 321 Disc felni hány furatos? Csak mert venni szeretnék egy új Mavic EX 325 DISC felnit és nem tudom, hogy 32 vagy 36 lyukút vegyek, hogy a mostani agyat ne kelljen cserélni. Én adatot nem találtam a 321-es felnirõl. :(

s mi lenne ha a "mostani" agyon megszámolnád ?
s kb 32 vagy 36 lesz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Úgy látom, van 32 és 36 lyukú is. Mavic EN 321 Disc Rim, Black Anodised | Rims | Cycle - Cycle Sports UK

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Sziasztok.
Abban tudnátok segíteni, hogy a Mavic En 321 Disc felni hány furatos? Csak mert venni szeretnék egy új Mavic EX 325 DISC felnit és nem tudom, hogy 32 vagy 36 lyukút vegyek, hogy a mostani agyat ne kelljen cserélni. Én adatot nem találtam a 321-es felnirõl. :(

Balias

Balias

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Hello!

Kérdésem az volna, hogy kb.: mennyit ér használtan, jó állapotban lévõ 26"-os, 36 lyukas, Xrims by Alex dublafelnivel és jóféle 2mm-es küllõkkel, ipari csapágyas Zoggie aggyal rendelkezõ elsõ kerék?

A választ elõre is kösz!

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

olvasta a neten...

anyagminoseg etc a kazettatestekkel kapcsolatban: feszegettem en mar masfel oran keresztul 8as alivio sort Chris King agyrol ugy be volt marodva. Es azert az elvileg nem SunRace kategoria.

Engem nem az lep meg, hogy belemart az agyba, hanem, hogy ki rak Alivio sort egy Chris King agyra?:confused:

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Igen, az alu kazetta a Dt-nél valóban elnyíródik. Én is csalódottan vettem észre, hogy 340-es Dt agyam alu kazettája még ha kicsit is, de bemaródott kb. 500 km után. Aztán nézegettem a neten és hál' Istennek lehet kapni hozzá acél rotort is. Az 540-es agyé ilyen, itt gondoltak a többletterhelésre, mert ezt elvileg tandemekre ajánlja a gyártó. Ez a rotor kompatibilis a 340-essel is.-)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
stex
befûzöd 2 mm-es küllõkkel, lehet az sapim vagy dt, vagy bts és ha vigyázol rá, akkor sokáig jó lesz...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Köszi. Nekem a súja nem igazán számít. Az a lényeg hogy a külsõm arra is jó legyen.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Igen, valószínûleg félreértettem. Hát akkor ezért bírja ilyen jól. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Tökre anodizált alu. Csak a katetta titán, maga a külsõ bordás cucc, alu a gyári leírás szerint, vagy félreértek valamit?

Lehet félreértesz. A kazetta alatt a szabadonfutót értjük.

Series XTR
Disc Rotor Mount no
Freehub Body 8/9-speed compatible
Freehub Body Material titanium
Axle Type Quick Release
Over Locknut 135mm
Axle Length 146mm
Axle Diameter 10mm
Axle Material aluminum
QR Skewer Length 168/173mm
Stainless Steel Ball Bearings yes
Cone Races super polished
Cup Races super polished
Contact Sealing double
Spoke Holes 32/36 holes
Spoke Hole Circle 44/45mm (L/R)
Hub Shell aluminum/anodized
Center to Flange (Right) 22.1mm
Center to Flange (Left) 35.3mm
Average Weight 270g (62g QR)

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
olvasta a neten...

anyagminoseg etc a kazettatestekkel kapcsolatban: feszegettem en mar masfel oran keresztul 8as alivio sort Chris King agyrol ugy be volt marodva. Es azert az elvileg nem SunRace kategoria.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts

mi a baj a dt-vel?

Igen, ez engem is érdekelne.