Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12587 replies to this topic

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Mivel marha naprakész csóka vagyok, csak most olvastam hogy kötelezõ lett a prizma az elsõ keréken.
Na most az a helyzet, hogy méla undorral tekintek ezen narancs színû mûanyag darabra és kihagynám.

Nincs valami kevésbé béna alternatív megoldás erre?

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
sziasztok,

a2z xc agyakról mi a véleményetek? 65 kg / light mtb lenne.
a2Z XCR agyszett (121+235g) (Kerék | Agy - Szett) | Kerékpár Webshop

másik kérdés: NoTubes felnik milyenek vagy miért ilyen könnyûek?
NoTubes ZTR Alpine Rim | Buy Online | ChainReactionCycles.com

kösz, tg

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

Sziasztok!

Országúti hátsó kerék építésnél/fûzésénél jó lenne a 32 lyukas megoldás vagy inkább ajánlanátok a 32 lyukast?

???
Sztem a 32-est válaszd :cool2:

Frenk

Frenk

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
Sziasztok!

Országúti hátsó kerék építésnél/fûzésénél jó lenne a 32 lyukas megoldás vagy inkább ajánlanátok a 32 lyukast?

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
nekem is hc pro van,még nem gurultam vele túl sokat,így hosszú távú tapasztalatokat nem tudok mondani.hátsó agy szépen reteszel,gyárilag nekem tele volt tömve zsírral,tömítése viszont nem kimondottan jó,de egy o gyûrûvel megtuningolva nem lesz szerintem vele probléma.elsõ agy szépen forog,nagy hiba ott nem is lehet vele.

Norbi0517

Norbi0517

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
De gondolom ebbe nem ugyan azt használják mint az XTR-ekben. Egyszer kellett benne cserélni a két év alatt(mondjuk ez szerintem nem nagy gond) csak mivel nem szeretnék center lockos tárcsát, nem veszek Shimano agyat, BTS alkatrészeket szokták dícsérni és szerintem súlyban sem rosszak.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,677 posts
Kifejtenéd, mi a baj a kónuszos agyakkal ? Ha egy XTR vagy DuraAce agyba jó a kónusz, akkor olyan nagy baj nem lehet vele.
Marci

Norbi0517

Norbi0517

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!

Tavasszal szeretnék egy kicsit fejleszteni a bringán, az elsõ amire gondoltam azok az agyak hiszen sima kónuszos M-475-ösök vannak. A bringa egy '09 Merida TFS 700-D ugye Stroker fékek, Hayes tárcsával alapból kilõve az összes Shimano agy. Amire gondoltam az a BTS XC Pro, (azért nem Elire mert nincs zöld színben(: ) van már valakinek tapasztalata ilyen aggyal kapcsolatban?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Én csak a néhai Sheldon "Gone, But Not Forgotten" Brownt-t tolmácsoltam, a köszönet õt illeti. :)

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

Nyugodtan írhatod ide, nem tértünk el a topik tárgyától.

bloke nagyon köszönöm a segítségedet, sikerült kiszednem a "tojást". Nagyon jól, érthetõen magyaráztad el.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
SS agyhoz nincs valakinek a fogaskérék részhez záróanyája? (novatec-hez)
Fontos lenne, megvenném...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nyugodtan írhatod ide, nem tértünk el a topik tárgyától.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
sajnos el kell mennem . Este , vagy holnap kereshetlek privátban?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Akkor most azt nézd meg, hogy mindkét oldalról látod-e.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

Nem feltétlen, de elõbb nézd meg.

megnéztem, szerencsére nem ott van az illesztés.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Nem tudom, kb 1 óra múlva tudom megnézni. Ha ott van, akkor megsz...tam?

Nem feltétlen, de elõbb nézd meg.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

Nem a felni illesztésnél van ez pont?

Nem tudom, kb 1 óra múlva tudom megnézni. Ha ott van, akkor megsz...tam?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nem a felni illesztésnél van ez pont?

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

Ha fõleg a tojás kiszedése érdekel, akkor ennyi a lényeg: forgatod a kereket, és figyeled, hogy hol a legmagasabb, én ezt egyszerûen úgy csinálom, hogy a vázon megtámasztom a kezemet és a küllõkulcsot közelítem a felnihez, ahol elõszõr hozzáér, ott a legmagasabb, ott kell húzni a küllõn. Ha pont egy küllõ fölött van ez a pont, akkor azon húzol mondjuk egy fordulatot és a két mellette levõn (amelyek az ellntétes oldalon lévõ agyperemhez mennek) pedig fél-fél fordulatot. Ez azért kell, hogy a tojás kiszedése közben ne változzon az oldalirányú centírozottság (hiszen mindkét irányba futó küllõkön összesen ugyanannyit húztál). Ha a legmagasabb pont két küllõ között van, akkor az egyiken húzol egy felet, meg a másikon is egy felet, így megint ugyanannyit húztál mindkét oldalon.

Lehet nem is tojás van benne. Nagyon szépen pörög, semmi nyolcas, de egy ponton (2 küllõ között) lefelé mozdul pörgetésnél kb 1, 1,5 mm-t, mintha horpadás lenne benne. Gondolom felütöttem. De magán a felnin semmi sérülés nem látszik. Ezt hogy szedjem ki?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ha fõleg a tojás kiszedése érdekel, akkor ennyi a lényeg: forgatod a kereket, és figyeled, hogy hol a legmagasabb, én ezt egyszerûen úgy csinálom, hogy a vázon megtámasztom a kezemet és a küllõkulcsot közelítem a felnihez, ahol elõszõr hozzáér, ott a legmagasabb, ott kell húzni a küllõn. Ha pont egy küllõ fölött van ez a pont, akkor azon húzol mondjuk egy fordulatot és a két mellette levõn (amelyek az ellntétes oldalon lévõ agyperemhez mennek) pedig fél-fél fordulatot. Ez azért kell, hogy a tojás kiszedése közben ne változzon az oldalirányú centírozottság (hiszen mindkét irányba futó küllõkön összesen ugyanannyit húztál). Ha a legmagasabb pont két küllõ között van, akkor az egyiken húzol egy felet, meg a másikon is egy felet, így megint ugyanannyit húztál mindkét oldalon.