Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nyugodtan írhatod ide, nem tértünk el a topik tárgyától.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
sajnos el kell mennem . Este , vagy holnap kereshetlek privátban?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Akkor most azt nézd meg, hogy mindkét oldalról látod-e.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Nem feltétlen, de elõbb nézd meg.

megnéztem, szerencsére nem ott van az illesztés.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Nem tudom, kb 1 óra múlva tudom megnézni. Ha ott van, akkor megsz...tam?

Nem feltétlen, de elõbb nézd meg.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Nem a felni illesztésnél van ez pont?

Nem tudom, kb 1 óra múlva tudom megnézni. Ha ott van, akkor megsz...tam?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nem a felni illesztésnél van ez pont?

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Ha fõleg a tojás kiszedése érdekel, akkor ennyi a lényeg: forgatod a kereket, és figyeled, hogy hol a legmagasabb, én ezt egyszerûen úgy csinálom, hogy a vázon megtámasztom a kezemet és a küllõkulcsot közelítem a felnihez, ahol elõszõr hozzáér, ott a legmagasabb, ott kell húzni a küllõn. Ha pont egy küllõ fölött van ez a pont, akkor azon húzol mondjuk egy fordulatot és a két mellette levõn (amelyek az ellntétes oldalon lévõ agyperemhez mennek) pedig fél-fél fordulatot. Ez azért kell, hogy a tojás kiszedése közben ne változzon az oldalirányú centírozottság (hiszen mindkét irányba futó küllõkön összesen ugyanannyit húztál). Ha a legmagasabb pont két küllõ között van, akkor az egyiken húzol egy felet, meg a másikon is egy felet, így megint ugyanannyit húztál mindkét oldalon.

Lehet nem is tojás van benne. Nagyon szépen pörög, semmi nyolcas, de egy ponton (2 küllõ között) lefelé mozdul pörgetésnél kb 1, 1,5 mm-t, mintha horpadás lenne benne. Gondolom felütöttem. De magán a felnin semmi sérülés nem látszik. Ezt hogy szedjem ki?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Ha fõleg a tojás kiszedése érdekel, akkor ennyi a lényeg: forgatod a kereket, és figyeled, hogy hol a legmagasabb, én ezt egyszerûen úgy csinálom, hogy a vázon megtámasztom a kezemet és a küllõkulcsot közelítem a felnihez, ahol elõszõr hozzáér, ott a legmagasabb, ott kell húzni a küllõn. Ha pont egy küllõ fölött van ez a pont, akkor azon húzol mondjuk egy fordulatot és a két mellette levõn (amelyek az ellntétes oldalon lévõ agyperemhez mennek) pedig fél-fél fordulatot. Ez azért kell, hogy a tojás kiszedése közben ne változzon az oldalirányú centírozottság (hiszen mindkét irányba futó küllõkön összesen ugyanannyit húztál). Ha a legmagasabb pont két küllõ között van, akkor az egyiken húzol egy felet, meg a másikon is egy felet, így megint ugyanannyit húztál mindkét oldalon.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Wheelbuilding

Köszi. Esetleg magyar nyelvû oldal ? Ez a gogle fordító elég érthetetlen néha :D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Wheelbuilding

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Nem tud valaki egy jó weboldalt, ami a centírozás elméletével, ill. gyakorlatával foglalkozik, fõleg a "tojás" kiszedése érdekelne

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás
Halihó

Küllõ

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

2.0 - 1.5 - 2.0 vagy 2.0 - 1.8 - 2.0 DT legyen? 2*36db kellene, tárcsás agyhoz, hátra SS tárcsás agyhoz
illetve ezek kiváltására feketében mi elérhetõ itthon? vagy bárhol a világon ami paypal kompatibilis.
köszi

Fekete DT 2-1.5-2-t vennék a helyedben.

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

wheelsmith, 2-1.7-2, fekete, paypal

Universal Cycles -- Wheelsmith Double Butted Spokes - Black

köszi, de valami német online store nincs? ez az usa-ból horror áron jönne, meg amugy sem olcsó :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
wheelsmith, 2-1.7-2, fekete, paypal

Universal Cycles -- Wheelsmith Double Butted Spokes - Black

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Ezesetben elnézést kérek, azt hittem DTt keresel a nagyvilágban. :) Egyébként ha körbenézel az oldalon van wheelsmith is, persze nem tudom, hogy mennyire érné meg neked árban. Bár a legyegyszerûbb ez: http://smartbikepart....php?cat=Spokes

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a dt-t itthon meg tudom venni jó áron, köszi
én inkább alternativát (mach1, wheelsmith, sapim, satöbbi) kerestem volna, ha van.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
DT Swiss Spokes

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
2.0 - 1.5 - 2.0 vagy 2.0 - 1.8 - 2.0 DT legyen? 2*36db kellene, tárcsás agyhoz, hátra SS tárcsás agyhoz
illetve ezek kiváltására feketében mi elérhetõ itthon? vagy bárhol a világon ami paypal kompatibilis.
köszi