Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
sokszor elõforduló probléma, hogy a gyorszár rugóját foditva rakják fel , igy az rámegy a tengelyre, igy 1mm, el megnövelve az átmérõjét, emiatt szokott ferde lenni

ha nem ez a probléma oka akkor egyszerüen elbaszta a szerelõ, hisz csak ki kell venni az állványból és megforditva visszarakni és egybõl kiderül h nem kóser

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Mindkettõ esetében "speciálisan" megmunkált fékezõ felületrõl van szó. Az L7 technológiát a könnyû, illesztett felniknél, az ABT technológiát pedig az anodizált festésû és polírozott felniknél használják. A különbségekrõl csak a gyártó, vagy a "megfelelõ oktatásban" részesített forgalmazói képviselõ tudna nyilatkozni.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Sziasztok!

Sun CR18 as felninél mi a különbség az L7 és az ABT oldalfal között?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ha helyén van az agy, akkor félre van fûzve, vidd vissza, hogy el lett rontva....

Szerintem csak centrírozva van félre :) , vagy egyszerûen rossz a váz. Ismerek olyan szerelõt, aki kéri a vázat a centrírozáshoz.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ha helyén van az agy, akkor félre van fûzve, vidd vissza, hogy el lett rontva....

ZsoZ

ZsoZ

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Merida HFS-váz. (Jól fekszik fel a tengely.) Próbáltam róla képet készíteni, nem tudom mennyire látszik így a fotón:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Haverom mondta hogy a Specialized Bighit-nél(2005) asszimetrikus a hátsó vázrész, de rá is van írva, hogy offset 9mm.
Na most nálad lehet középre fûzték, pedig eltolással kellett volna, vagy elrontották.
De amúgy milyen váz milyen tengellyel?
anyás, tömör tengely engem megviccelt a magellan pyxis vázamban. Nem jól feküdt fel és teljesen rosszul állt benne a kerék.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Haverom mondta hogy a Specialized Bighit-nél(2005) asszimetrikus a hátsó vázrész, de rá is van írva, hogy offset 9mm.
Na most nálad lehet középre fûzték, pedig eltolással kellett volna, vagy elrontották.
De amúgy milyen váz milyen tengellyel?
anyás, tömör tengely engem megviccelt a magellan pyxis vázamban. Nem jól feküdt fel és teljesen rosszul állt benne a kerék.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Persze, hogy középen. Vagy nincsenek a tengelyvégek rendesen a papucsban, vagy elk@rták.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

ZsoZ

ZsoZ

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Sziasztok,

Elõre is bocs a teljesen laikus kérdésért. Jól gondolom azt hogy a hátsó keréknek középen kellene elhelyezkednie a két villa között? Vagy az normális hogy a bal oldali villához láthatóan közelebb van a felni mint a jobb oldalihoz? Szervizben fûzettem a kereket, arra gondolok hogy esetleg az nem lett rendesen megfûzve. Köszi.

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás
Sziasztok,

bele botlottam ebbe a nehezen visszautasítható ajánlatba: http://www.actionspo...ach::28904.html

a kérdés, hogy ez a 11-36-os 10 sebis sor rámegy a mostani shimano lx hátsó agyra? ( most 12-36-os sor van rajta - 9 sebis - )

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás

Trekking bringánál (olyan, amivel csomagos túrára is mennék) az 500-550 g-os felni túlságosan könnyûnek számít?
...vagy az ilyen maradjon az edzésre szánt kerékben, a túrára meg legyen egy kicsit izmosabb darab?
Eddig a Mavic A317, DT m520, DT TK540 tárcsafékes felniket néztem, amelyek úgy szimpatikusak lennének.

én 29er ben használok mavic 317-est , 100 kg körül vagyok és nagyon nem kímélem. Semmi gond, sõt...

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 hozzászólás
Igen. Asszem csak olyan van. 264mm hosszút építettek be.
http://ebike.hu/term...es színes 20mm/
;) breeze :mad:

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
mutatnál képet róla? :)
a bts küllõk 2 mm-esek?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 hozzászólás
Hi,

elkészült a Ritchey WCS Girder alapú MTB kerék.
Az üresen 395gr-os felni, összerakva egy picit több lett. :-)
Elsõ kerék, XT CL aggyal, dt piros niplivel, bts fehér küllõkkel (32 lyuk) 800gr lett.
Hátsó kerék, XT CL aggyal, dt piros niplivel, bts fehér küllõkkel (32 lyuk) 960gr lett.
Tehát felniszalaggal, gyors-zár nélkül a szett: 1760gr.
Bekerülési ktg. 45e Ft így.

A kerék szép, mutatós lett, bár a fehér küllõk sztem egy spéci ritkább lyukosztású felnivel még jobban mutatnak.
;) breeze :mad:

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Ez az, hogy mennék és nem szeretnék innen 1000 km-re szívni vele :)
A mostani végül is bír(ja)ta a strapát (kb. 10 évvel ezelõtti 622*17-es Remerx), de mivel a leendõ új váz miatt egyébként is új kerékagyak kellenek, gondoltam legyenek új felnik is.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Trekking bringánál (olyan, amivel csomagos túrára is mennék) az 500-550 g-os felni túlságosan könnyûnek számít?
...vagy az ilyen maradjon az edzésre szánt kerékben, a túrára meg legyen egy kicsit izmosabb darab?
Eddig a Mavic A317, DT m520, DT TK540 tárcsafékes felniket néztem, amelyek úgy szimpatikusak lennének.

ha nem mész többhetes vagy hónapos külföldi túrákra, akkor én megtartanám ami most van, és ha nem bírja, akkor még mindíg van lehetõséged kicserélni, ha meg bírja, akkor van egy fasza kereked plusz beruházás nélkül

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Köszi, akkor jó lesz nekem is.
Méretileg a mostani is ilyen, csak az egy cseh remek és baromi nehéz leszedni a külsõket róla (a montis Mavic-kal ilyen gondom soha nem volt).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

nekem a317 van a cross bicóban hátul. csomag ugyan nincs,viszont 100 kiló vagyok, meg kapott terepet is , aszfalton se nagyon nézem mibe megyek bele. szal sztem bírja
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem nem novatec (azok 24et reteszelnek általában), már több márkánál láttam ilyen agyperem kialakítást. Mondjuk túl sok lehetõség nincs, kevés helyen gyártanak agyat.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Erõsen Novatec gyanús.

http://t0.gstatic.co...5EYAOAs3wwU&t=1

Most látom, hogy írod, hogy kónuszos, akkor mégse.