Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12587 replies to this topic

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
PL dtswiss x430 430g a gyártó szerint 90kg van hitelesítve
vagy dt swiss M 480 480g 100 kg ig hitelesítve

mindkettõ ára 10e huf alatt.

tech infók:

Sziasztok!

90 kg-hoz milyen elfogadható árú (max. 10000/db), nem túl nehéz (max. 480 g) 32 lyukas felnit ajánlotok? A Mavic XM 719-en kívül?

x430 vélemény

ár

Talán az M480as jobb választás lenne...

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Sziasztok!

90 kg-hoz milyen elfogadható árú (max. 10000/db), nem túl nehéz (max. 480 g) 32 lyukas felnit ajánlotok? A Mavic XM 719-en kívül?

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Úgy elképzelem, ahogy egy sóderos lejtõn kigurulsz a fák közül a nyílt terepre, és belekap az oldalszél...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Régen a tioga gyártott, tipikus retro-monti kult-alkatrész :)

Feltöltött kép

Másról nem nagyon tudok, de sok értelme nincs...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ez ni...

http://www.ironman.h...s/u22/velo6.jpg

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
Mi az a telekerék?

cslaca

cslaca

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
hello!
nem tudjátok mtb re létezik e tele lerék?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
nézegettem egy tavalyi bikemaget, és van benne egy kép hans rey-rõl, aki éppen valami össztelõs bringával egyensúlyoz (vagy teker) kiállva.

A bringában egy fox teló van (gondolom átütõs). Hát basszus, a kerék az totál ki van facsarodva a villához képest, szerintem centikkel van közelebb a gumi a villa egyik szárához, mint a másikhoz.

Ez most a teló miatt van, vagy a tengely miatt, vagy ez amúgy teljesen normális?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
a sapim egyike a minõségi küllõmárkáknak. semmi gondod nem lesz vele. (nekem is azzal van fûzve mind a 4 kerekem)
az, hogy azért nyúlik, meg törik mert sapim vagy mert dt ilyen formában hülyeség. pláne sima 2mm-es vastagságban.
törés az egyenetlen feszítés miatt alakulhat ki, a terhelés nem oszlik el, pár küllõ nagy igénybevételnek van kitéve (nyilván az anyaghibát leszámítva), ha pedig rugalmas a kerék akkor általában le vannak lazulva a küllõk.
inkább a jó fûzés számít, ha az szar akkor pakolhatsz bele akármilyen küllõt.

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 posts

jó lesz a sapim is meg az mtx is.

Köszi szépen a segítséget,de egy kicsit bõvebben lehetne? Mert alattam még Dt küllõ hála isten még nem tört el,de mikor elmeséltem ezt az egészet a barátoknak,többen is lehurrogtak,hogy a sapimmal vigyázzak,mert lehetnek vele gondok. Állítólag a Dt merevebb,és nem annyira "nyúlós" mint a sapim.
Nemtudom mi igaz ebbõl,de mindenesetre elgondolkodtató.
Ha esetleg valakinek van tapasztalata a két küllõfajtáról,pláne ha mondjuk egy kerékben használta mindegyiket,és örülnék ha megosztaná velem a tapasztalatait. Itt arra gondolok pl hogy a dt.vel fûzött kerék esetleg jobb vagy rosszabb mint a sapimmal fûzött,mert pl az egyikbe jobban és könnyebben ment nyolcas mint a másikba,vagy mert az egyiknél esetleg felütésnél jobban deformálódtak a küllõk mint a másiknál stb.

Köszi a segítséget!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
jó lesz a sapim is meg az mtx is.

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
Sziasztok!
Érdeklõdnék,hogy melyik küllõk a jobbak,mivelhogy kereket építtettem,és ahol vettem a felnit és a küllõket plusz az agyakat,az egy másik üzlet volt,mint ahol összefûzték a kerekeket,de sajnos a küllõméreteket rosszul számolták ki (DT sima rozsdamenteseket rendeltem) így ahol fûzték ott viszont csak sapim rozsdamentes küllõk voltak,így azokkal fûzték be. (huh..remélem érthetõen írtam...)
Eddig minden kerekemben DT sima rozsdamentes küllõk voltak,a sapim küllõket egyáltalán nem ismerem. Szerintetek a 120+ súlyomhoz CC és "finomabb" DH felhasználáshoz,elegek lesznek a kerekeim? (MTX felnik)
Köszönöm a segítséget!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
egyébként ez most melyik topik? :o

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Megoldódott,törölhetõ

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Le lehet ültetni. A nyomtávszélesítõnél annyi megkötés van, hogy nem lóghat ki a kaszni alól a kerék.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

a törvény nem azon kaaratával van a baj, hogy szeretné, ha a bringások legalábbis a minimális biztonsági felszerelést használják a kerón, hanem azzal, hogy a törvény ennyire ostoba és elavult módon korlátozza az eszközválasztást

de ha jól tudom a bíróságon is van olyan, hogy a törvény szellemével összhangban lévõnek nyílvánítanak valamit

Ez a magyar jogrendszer 95%-ra ráillik. Nem az céllal van gond, hanem azzal hogy elavult. lsd.: egyedi, átalakított autók. nálunk ha leültetsz egy autót már szorul a hurok, vagy egy nyomtávszélesítõért. Angliában meg Rolls-Royce Merlin (spitfire harcirepülõ) motort is építhetsz az autódba, csak utána le kell vizsgáztatnod.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
a törvény nem azon kaaratával van a baj, hogy szeretné, ha a bringások legalábbis a minimális biztonsági felszerelést használják a kerón, hanem azzal, hogy a törvény ennyire ostoba és elavult módon korlátozza az eszközválasztást

de ha jól tudom a bíróságon is van olyan, hogy a törvény szellemével összhangban lévõnek nyílvánítanak valamit

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Hátsó prizma helyett ilyen reflektív méhselytes, 3M ragasztócsík a nyeregcsövön szeritnem megtenné.
5 foot dot 3m reflective tape 6 inch white 6 inch red - eBay (item 130493017344 end time Apr-01-11 08:58:25 PDT)

Az átlag kerékpárvillogók búrája is tartalmaz némi prizmát nem? Szórja a bentrõl jövõ fényt, de ami kintrõl jön azt is visszaveri.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Hátsó prizma helyett ilyen reflektív méhselytes, 3M ragasztócsík a nyeregcsövön szeritnem megtenné.
5 foot dot 3m reflective tape 6 inch white 6 inch red - eBay (item 130493017344 end time Apr-01-11 08:58:25 PDT)

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Köszi.Akkor pedálra nem kötelezõ csak "szabad".Rendesek, hogy megengedik.

na de hogy a villogó is szabálytalan....