Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

laspring

laspring

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
Egy láma kérdés:

minimális 8-as a felniben javítható?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

pedig még a rhino lite is erõs túlépítés

Egyelõre alkalmi munkákból, ösztöndíjból, meg seftelésbõl költök csak bringára, biztosra mentem. :)

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 posts

Na ezt rosszul írtam le, de csináltam egy rajzot.
fekete ill. szürke az agyperemek, narancs, piros pedig a küllõk.

Az elsõt így fûztem be. Ha jól vettem ki a bikemag cikkbõl, akkor tárcsa felõli oldal asszimmterikus lett, a jobb oldal pedig szimmetrikus, viszont azt nem olvastam sehol, hogy lehet-e kombinálni, de a régi kerem így volt fûzve. A hátsót is fûzhetem így?

Vacsek

Vacsek

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Múltkor kicsit elszámoltam magam.. Nem adtam meg a keresztek számát és így jóval rövidebb lett a hossz a kelleténél, gyanús is volt kicsit (keresztek száma 3 igaz? zac2000 felni)

Ezek lennének a helyes adatok:
Nos ha a keresztek száma 3 akkor ezek lennének a méretek:
Hátsó:
Bal: 258.8mm --> 258mm
Jobb: 257mm --> 256mm
Elsõ:
Bal: 260.1mm --> 260mm
Jobb: 260.1mm --> 260mm

Így jó lenne szerintetek?

Ez így jó?

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
Na ezt rosszul írtam le, de csináltam egy rajzot.
fekete ill. szürke az agyperemek, narancs, piros pedig a küllõk.

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
Fûzhetem úgy a hátsó kereket, hogy mindkét oldan az agyperemen kívül legyenek az erõhatásnak megfelelöen a húzott küllõk? Tehát a tàrcsa oldalán az agy külsõ peremérõl a küllõk hátra néznek, bal oldalon pedig a hajtás miatt (az erõ a màsik irànyba mutat) ugyanígy hàtra néznek a külsõ küllõk.

zotti

zotti

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Vegul furoval kitisztittattam. Csak most meg ugy nez ki elhagytam a spacert :S
Nem tud vlki 135x10-es (bolt-thru) industry 9 classic hatso agyhoz a freehub oldalra kello tavtartot szervalni?
ezen a kepen a tavolabi vegen az a sotetebb basz az, ha jol tevedek:
2011 Industry Nine Rear Hub Conversion Kit - Competitive Cyclist

zotti

zotti

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Ejj, nem megy at 10mm-es atutotengely a hatso kerekagyon, mert mintha vlmi kis perem lenne a tengelycsoben (olyan kicsi, hogy az atuto menete rakap, ha tekergetem, de a menet vegeztevel elakad..). Vlmi vekony femreszelovel kireszeljem vagy mit kene ilyenkor csinalni?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Szerintem jobban is mint a régiek....viszont a CL rögzítéssel nem voltam elégedett

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,028 posts
keresgéltem, ez pl nem rossz, ha az elsõ agy nem 15mm-es lenne. még a cl se zavarna, ennyiért. :)
Mavic 719disc/Shimano XT kerékszett « kerék « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása

ezek az új xt-k is gurulnak olyan szépen, mint a régiek?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

még mindig kapható XT is 6 csavarosból
nem könnyû, de baromi sokat elmegy és fillérekbõl javitható

amit en vettem tavaly, az katasztrofa volt...

alumóneum

alumóneum

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok

Egy olyan kereket szeretnék építeni, ami nem adja fel a harcot 120 kiló alatt sem. Napi 40 kilométer használnám a gépet közúton. Egy trekking Gepida alboin 200-as vázba kerül majd beszerelése és azt nem tudom eldönteni, hogy a gyári agyakat használjam e fel a kerékhez vagy ezeket is lecseréljem, mert ha ezt késõbb akarnám megtenni, akkor gondolom a küllõket is vehetek újat. A felnit a következõt rendeltem Mavic A319 622/700c, küllõk gondolom DT ajánlatos hozzá, de ebben az agy kérdésben nem jutok elõre. Ja és v fékes kivitelben persze. Elõre is köszi a segítségeteket.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Ha meg tudsz szabadulni a 717esektõl, akkor 75kg alá én 719est javasolnék. Tényleg 460g és sosem volt vele gondom. Ennek nem hajlik befele a pereme és több is benne az anyag, így nem valószínû, hogy felütésnél egybõl meghajlik a perem. Esetleg ZTR Arch, bár az drágább, mint a Mavic.
Agyból gondolom a kónuszosokat kizárod, meg a shimano többnyire nem 6csavaros, már amit érdemes megvenni belõle.

még mindig kapható XT is 6 csavarosból
nem könnyû, de baromi sokat elmegy és fillérekbõl javitható

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,028 posts
a 719-es mavicot majd megnézem közelrõl. köszi!
az agyakon még agyalok.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Vacsek

Vacsek

vendég

• fórumtag
  • 30 posts

Hátsó bal: 246, jobb 244
Elsõ 250 szerintem így:)

244 pont nincs ebike-on :D

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

mindenkinek ajánljátok/ajánljuk a 3 keresztet a 2 helyett...
próbálta valaki már a 2 keresztest durvább felhasználásra? van alapja ennek, hogy nem tud mûködni a 2 kereszt durvább felhasználásra?

ha összerakom a tárcsás országúti kerekem, az elöl félradiális/2 keresztes lesz, hátul pedig 2 keresztes... csak azért is kipróbálom :)

Gondolom azt nem kell magyarázni, hogy minél kevesebb a kereszt, annál nagyobb terhelést kap a küllõperem sugárirányban. Ha nem bilialu az agy, akkor 2keresztnél nem hiszem hogy szétszakadna. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
novatecnek vannak rohadt konnyu hatsoagyai :) mar ha a suly szamit. szar a racsnija?

amugy sram? tok olcso... sulyban sem rossz. 390g acel kazettatesttel. asszem a novatec gyartja nekik.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

maradj a 3 keresztnél...:)

mindenkinek ajánljátok/ajánljuk a 3 keresztet a 2 helyett...
próbálta valaki már a 2 keresztest durvább felhasználásra? van alapja ennek, hogy nem tud mûködni a 2 kereszt durvább felhasználásra?

ha összerakom a tárcsás országúti kerekem, az elöl félradiális/2 keresztes lesz, hátul pedig 2 keresztes... csak azért is kipróbálom :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
+1 a Novatec mellett
A múltkor ilyet boltoltam. Szerintem még a 25 dolláros postaköltséggel sem drága és pikk-pakk itt volt Ausztráliából.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
meg próbálok, de ha a 2 is használható, akkor annál maradnék a küllõk miatt, de ha hülyeség akkor veszek hosszabb küllõket. 65 kiló vagyok.