hogy radiális fûzéstõl kihullhat a csapágy? hogy a vérbe?
Simán. Nekem 36lukas V-fékes novatec elsõagynál megtörtént. Befûztem radiálra és a csapágyfészekben kotyogni kezdett a csapágy. A küllõk széthúzzák az agytest végét.
hogy radiális fûzéstõl kihullhat a csapágy? hogy a vérbe?
Leszakad az agyperem vagy kihullik a csapágy. Ennél inkább a második.
"Kérjük vegye figyelembe: A Pro 3 kerékagyakat nem szabad radiálisan küllõzni." (forrás: bikestore24.hu)
Ez mennyiben fedheti a valóságot, illetve, ha így van miért nem lehet radiálisan fûzni? A szóban forgó Hope Pro 3 agyaim már megvannak és az 1,5-ös küllõk is meg lettek rendelve, de az elsõ keréknél radiális fûzéssel számoltuk a hosszt (hátul 3 kereszt). Gondolom ha mégis akarnék keresztet nem lesz elég hosszú a küllõ.
Elõre is kösz.
A sebesség mindent megold.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Ok, köszönöm a segítséget nektek. Ha van egy nagyon enyhe 8-as a felniben, ami terepgumival még elment, akkor ezzel is el fog vagy kényesebb rá? Centírozni még sajnos nem tanultam meg.
A gumik bírják, abban biztos voltam, de az MTB felni is?
Stellaznak is hasonló felnije van, külföldi fórumokon is láttam hsz-eket, de mi a hivatalos max. érték a felnire, van ilyen egyáltalán?
Rossz úton 4,5báron, egyébként meg 5,5-en, de a gumik mind bírják a rájuk írt nyomást.
Milyen nyomásokon használtad? Az út itt is nagyon rossz (a hegyen, ahol mennék vele). Na meg az is para ha berántom a féket, besatuzza a kereket (stroker trail 180as tárcsa elöl-hátul), tényleg nem szeretném ha leugrana a gumi.
Milyen nyomásokon használtad? Az út itt is nagyon rossz (a hegyen, ahol mennék vele). Na meg az is para ha berántom a féket, besatuzza a kereket (stroker trail 180as tárcsa elöl-hátul), tényleg nem szeretném ha leugrana a gumi.
Én 4,5 alatt nem szerettem, kényelmesebb volt, de nem gurult olyan jól, mondjuk nem is a rossz Pesti utakon használtam.
Ha nehezebb vagy (én 70kg vagyok) akkor méginkább megéri keményre fújni. Az a 6 bar se olyan sok szerintem.
Én fújnék bele többet, de már nem merek. Amúgy nagyon jó gumik. Elég ballonosabb gyengébb terepen simán
elmenni vele gond nélkül.
Én az 1,5-ös gumit maximum 3,5 baron használom. Az felett már szarabbul gurul és kurvára ráz. 70 kg vagyok.
Ha nehezebb vagy (én 70kg vagyok) akkor méginkább megéri keményre fújni. Az a 6 bar se olyan sok szerintem.
Én fújnék bele többet, de már nem merek. Amúgy nagyon jó gumik. Elég ballonosabb gyengébb terepen simán
Én az 1,5-ös gumit maximum 3,5 baron használom. Az felett már szarabbul gurul és kurvára ráz. 70 kg vagyok.