Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12593 replies to this topic

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

hogy radiális fûzéstõl kihullhat a csapágy? hogy a vérbe?

Simán. Nekem 36lukas V-fékes novatec elsõagynál megtörtént. Befûztem radiálra és a csapágyfészekben kotyogni kezdett a csapágy. A küllõk széthúzzák az agytest végét.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

Leszakad az agyperem vagy kihullik a csapágy. Ennél inkább a második.

hogy radiális fûzéstõl kihullhat a csapágy? hogy a vérbe?

Pcsirke

Pcsirke

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Sziasztok!
Ha 3 keresztre fûzök egy kereket, akkor mit befolyásol és hogyan, ha az utolsó keresztél a kölsõ küllõt átfûzöm a belsõ alatt. Vagyis belül keresztezek vele és nem kívül?
Elõre is köszi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

"Kérjük vegye figyelembe: A Pro 3 kerékagyakat nem szabad radiálisan küllõzni." (forrás: bikestore24.hu)

Ez mennyiben fedheti a valóságot, illetve, ha így van miért nem lehet radiálisan fûzni? A szóban forgó Hope Pro 3 agyaim már megvannak és az 1,5-ös küllõk is meg lettek rendelve, de az elsõ keréknél radiális fûzéssel számoltuk a hosszt (hátul 3 kereszt). Gondolom ha mégis akarnék keresztet nem lesz elég hosszú a küllõ.

Elõre is kösz.

Leszakad az agyperem vagy kihullik a csapágy. Ennél inkább a második.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
milyen felnit veszel hozza? vmi hasonloban gondolkodom en is. a kullo az dt revolution?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
"Kérjük vegye figyelembe: A Pro 3 kerékagyakat nem szabad radiálisan küllõzni." (forrás: bikestore24.hu)

Ez mennyiben fedheti a valóságot, illetve, ha így van miért nem lehet radiálisan fûzni? A szóban forgó Hope Pro 3 agyaim már megvannak és az 1,5-ös küllõk is meg lettek rendelve, de az elsõ keréknél radiális fûzéssel számoltuk a hosszt (hátul 3 kereszt). Gondolom ha mégis akarnék keresztet nem lesz elég hosszú a küllõ.

Elõre is kösz.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
Sun EQ21 disc felnit találok esetleg itthon 28 küllõs kivitelben?
vagy valahol, ahol olcsóbb, mint a CRC 51 euros ára?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
mostanában ez a trend. minnél könnyebb (keskenyebb) felni még épp olyan széles gumival ami nem fordul le.
nem lesz vele gond szerintem.

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Üdv!
Szerintetek biztonságosan lehet használni egy 15mm belsõ felniszélességû (shimano wh-r500) kerékszetten a 40/42 mm széles continental overdrive gumikat? A merev cross bringámon vannak, amit így vettem, de olvastam, hogy ez már nem épp optimális kombináció. Elõre is köszi.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Oké, köszönöm mégegyszer.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ok, köszönöm a segítséget nektek. Ha van egy nagyon enyhe 8-as a felniben, ami terepgumival még elment, akkor ezzel is el fog vagy kényesebb rá? Centírozni még sajnos nem tanultam meg.

Ugyanúgy elmegy.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Ok, köszönöm a segítséget nektek. Ha van egy nagyon enyhe 8-as a felniben, ami terepgumival még elment, akkor ezzel is el fog vagy kényesebb rá? Centírozni még sajnos nem tanultam meg.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A gumik bírják, abban biztos voltam, de az MTB felni is? :) Stellaznak is hasonló felnije van, külföldi fórumokon is láttam hsz-eket, de mi a hivatalos max. érték a felnire, van ilyen egyáltalán?

Bírja a felni is. Csak a jobb gyártók szokták megadni, de ha a könnyû repedõs mavic felni is bírja akkor a tied is bírni fogja.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Rossz úton 4,5báron, egyébként meg 5,5-en, de a gumik mind bírják a rájuk írt nyomást.

A gumik bírják, abban biztos voltam, de az MTB felni is? :) Stellaznak is hasonló felnije van, külföldi fórumokon is láttam hsz-eket, de mi a hivatalos max. érték a felnire, van ilyen egyáltalán?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Milyen nyomásokon használtad? Az út itt is nagyon rossz (a hegyen, ahol mennék vele). Na meg az is para ha berántom a féket, besatuzza a kereket (stroker trail 180as tárcsa elöl-hátul), tényleg nem szeretném ha leugrana a gumi.

Pesti utakon nekem kifejezetten rosszabb a gördülési ellenállás magas nyomáson, ami érthetõ.

Tükör aszfalton talán érdemes lehet keményebbre fújni. Persze ez súlyfüggõ is.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Milyen nyomásokon használtad? Az út itt is nagyon rossz (a hegyen, ahol mennék vele). Na meg az is para ha berántom a féket, besatuzza a kereket (stroker trail 180as tárcsa elöl-hátul), tényleg nem szeretném ha leugrana a gumi.

Rossz úton 4,5báron, egyébként meg 5,5-en, de a gumik mind bírják a rájuk írt nyomást.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Én 4,5 alatt nem szerettem, kényelmesebb volt, de nem gurult olyan jól, mondjuk nem is a rossz Pesti utakon használtam.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ha nehezebb vagy (én 70kg vagyok) akkor méginkább megéri keményre fújni. Az a 6 bar se olyan sok szerintem.
Én fújnék bele többet, de már nem merek. Amúgy nagyon jó gumik. Elég ballonosabb gyengébb terepen simán
elmenni vele gond nélkül.

Jó hogy másokat életük kockáztatására biztatod. Leugrik vagy felrobban a gumi forgalomban, beesik a kocsi alá aztán vége...

Én az 1,5-ös gumit maximum 3,5 baron használom. Az felett már szarabbul gurul és kurvára ráz. 70 kg vagyok.

Én 4,5 alatt nem szerettem, kényelmesebb volt, de nem gurult olyan jól, mondjuk nem is a rossz Pesti utakon használtam.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Ha nehezebb vagy (én 70kg vagyok) akkor méginkább megéri keményre fújni. Az a 6 bar se olyan sok szerintem.
Én fújnék bele többet, de már nem merek. Amúgy nagyon jó gumik. Elég ballonosabb gyengébb terepen simán

Lehet, de 5.5 barnal (az ajánlott nyomás) többet nem mernék bele fújni. CST belsõ van benne, autószelepes. Jobb a presta erre?

Milyen terepre gondoltál? Itt a Mecsekben nem valószínû, hogy el tudnék menni vele, sziklás, vízmosásos, keréknyomos, durván poros, iszapos. Terepgumival 2.8 bar felett lefelé félek..

Én az 1,5-ös gumit maximum 3,5 baron használom. Az felett már szarabbul gurul és kurvára ráz. 70 kg vagyok.

Köszi neked is. Max. 4.5-5.5 bar között gondoltam, de ha ráülök úgyis kiderül mennyire ráz szét.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts