Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ha nehezebb vagy (én 70kg vagyok) akkor méginkább megéri keményre fújni. Az a 6 bar se olyan sok szerintem.
Én fújnék bele többet, de már nem merek. Amúgy nagyon jó gumik. Elég ballonosabb gyengébb terepen simán
elmenni vele gond nélkül.

Jó hogy másokat életük kockáztatására biztatod. Leugrik vagy felrobban a gumi forgalomban, beesik a kocsi alá aztán vége...

Én az 1,5-ös gumit maximum 3,5 baron használom. Az felett már szarabbul gurul és kurvára ráz. 70 kg vagyok.

Én 4,5 alatt nem szerettem, kényelmesebb volt, de nem gurult olyan jól, mondjuk nem is a rossz Pesti utakon használtam.

A sebesség mindent megold.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Ha nehezebb vagy (én 70kg vagyok) akkor méginkább megéri keményre fújni. Az a 6 bar se olyan sok szerintem.
Én fújnék bele többet, de már nem merek. Amúgy nagyon jó gumik. Elég ballonosabb gyengébb terepen simán

Lehet, de 5.5 barnal (az ajánlott nyomás) többet nem mernék bele fújni. CST belsõ van benne, autószelepes. Jobb a presta erre?

Milyen terepre gondoltál? Itt a Mecsekben nem valószínû, hogy el tudnék menni vele, sziklás, vízmosásos, keréknyomos, durván poros, iszapos. Terepgumival 2.8 bar felett lefelé félek..

Én az 1,5-ös gumit maximum 3,5 baron használom. Az felett már szarabbul gurul és kurvára ráz. 70 kg vagyok.

Köszi neked is. Max. 4.5-5.5 bar között gondoltam, de ha ráülök úgyis kiderül mennyire ráz szét.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Nah.... úgy néz ki fizet az FKF biztosítója a kátyú kárra.

A kérdésem az, hogy szerintetek milyen felnit vegyek a campa mirox helyett? Van itthon egy használt, de jó állapotú rigida zac19. Érdemes ez helyett venni másmilyet (nyílván miroxot lenne érdemes, de nem biztos, hiogy olyat tudok majd szererezni), vagy ez is pont olyan jó, mint akármelyik közepes minõségû felni?

Jellemzõen városi csapatásra használom a paripát.

szilvasipeter

szilvasipeter

vendég

• fórumtag
  • 10 posts

Oké, köszönöm! Hidraulikus tárcsafékes, a felni fala hibátlan (esztétikai kõfelverõdések vannak). 80-85kg vagyok, érdemes ennyire felfújni? 80 PSI van a gumira írva, elbír többet is?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

freddyke:
Nekem is Maxxis Xenith 1.5-öm van, meg Alex PC19 (kb a legolcsóbb szar) felnim, és én simán 6 bar fölött használom, elég keményen zúzom, de semmi baja nincs. Csak az a baja, hogy egy idõ után (1hét kb.) de lehet, az olcsó belsõ miatt.
De azért arra figyelj, ha v-fékes, és nagyon elvékonyodott a felni fala, lehet nem fogja elbírni. De ha nem, akkor lazán.

Oké, köszönöm! Hidraulikus tárcsafékes, a felni fala hibátlan (esztétikai kõfelverõdések vannak). 80-85kg vagyok, érdemes ennyire felfújni? 80 PSI van a gumira írva, elbír többet is?

szilvasipeter

szilvasipeter

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
*1 hét után leereszt

szilvasipeter

szilvasipeter

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
freddyke:
Nekem is Maxxis Xenith 1.5-öm van, meg Alex PC19 (kb a legolcsóbb szar) felnim, és én simán 6 bar fölött használom, elég keményen zúzom, de semmi baja nincs. Csak az a baja, hogy egy idõ után (1hét kb.) de lehet, az olcsó belsõ miatt.
De azért arra figyelj, ha v-fékes, és nagyon elvékonyodott a felni fala, lehet nem fogja elbírni. De ha nem, akkor lazán.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nem, a második az egy 622-es felni.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

538,5 és 599. A google-rõl, 1 perc alatt.

Köszönöm, tehát más küllõ is kellene. A célzást is vettem.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
A google-rõl, 1 perc alatt.

Nem is, minkettõ 538,5

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts
Más hosszúságú küllõ kell a Mavic 717-hez és a 719-hez ugyanazon agy esetében? Elõbbi felni van a hátsó kerékben, de átfûzetném, ha a küllõhossz megegyezik. Köszönöm a válaszokat.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Lehet, hogy inkább ide illene a gumis topikban feltett kérdésem. Alex ACE-18 duplafalú felnire vettem Maxxis Xenith 1.5-ös gumikat. A gumihoz ajánlott maximális nyomás 80 PSI = 5.5 BAR. Ha 5.5 BAR-ra fújom, a felni elbírja vagy inkább maradjak a 4.5 BAR-nál?

szilvasipeter

szilvasipeter

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Oké bocsi. Végülis DT SuperComp küllõkkel fogom fûzni, 30 grammal nehezebb a Revolution-nél, és a szélén lévõ tömeg is kisebb.

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,032 posts

-- Bikemarket.hu -- SUN*Equalizer 23 ('26)

Ilyen az elsõ felnim. 89 kiló vagyok és bírja rendesen.

Sun ds2 xc. Egyszerû, olcsó, szimplán szegecselt, 408 gramm, nekem teljesen jó 3 éve.

Epyc és Csipisz köszönöm a segítséget. Már alakul a kép, hogy milyen lesz a kerék.
Just for fun.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) :) Ne szólj szád nem fáj fejed.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ne cseteljuk szet a topikot.

kereket akarsz epiteni, csak senki nem tudja mire vagy hogy vagy miert lesz igy ez jo. igy segiteni is nehez.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

szilvasipeter

szilvasipeter

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Mi nem logikus neked ezen? :)
Verseny XC gép városi körülményekre és túrákra?
Vagy mit ajánlanál helyezze?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nem sok logika lesz ebben a bringában...

A sebesség mindent megold.

szilvasipeter

szilvasipeter

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
De ez nem UST tubeless, hanem Stan's no tubes, vagyis a 335g-os felni, 38g-os gumicsík, és a 40ml folyadék, plusz a külsõ súlya. Sokkal könnyebb.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts
Tudtommal nem konnyebb a tubeless. Az megint mas kerdes, hogy szamit-e az a sulykulonbseg.