Jelentkezz be Regisztrálj
Keréképítés
Írta 2011. május 19. - 18:13
vagy valahol, ahol olcsóbb, mint a CRC 51 euros ára?
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2011. május 19. - 17:41
nem lesz vele gond szerintem.
Írta 2011. május 19. - 17:38
Szerintetek biztonságosan lehet használni egy 15mm belsõ felniszélességû (shimano wh-r500) kerékszetten a 40/42 mm széles continental overdrive gumikat? A merev cross bringámon vannak, amit így vettem, de olvastam, hogy ez már nem épp optimális kombináció. Elõre is köszi.
Írta 2011. május 17. - 22:18
Írta 2011. május 17. - 22:12
Ok, köszönöm a segítséget nektek. Ha van egy nagyon enyhe 8-as a felniben, ami terepgumival még elment, akkor ezzel is el fog vagy kényesebb rá? Centírozni még sajnos nem tanultam meg.
Ugyanúgy elmegy.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. május 17. - 22:10
Írta 2011. május 17. - 22:08
A gumik bírják, abban biztos voltam, de az MTB felni is? Stellaznak is hasonló felnije van, külföldi fórumokon is láttam hsz-eket, de mi a hivatalos max. érték a felnire, van ilyen egyáltalán?
Bírja a felni is. Csak a jobb gyártók szokták megadni, de ha a könnyû repedõs mavic felni is bírja akkor a tied is bírni fogja.
Írta 2011. május 17. - 22:03
Rossz úton 4,5báron, egyébként meg 5,5-en, de a gumik mind bírják a rájuk írt nyomást.
A gumik bírják, abban biztos voltam, de az MTB felni is? Stellaznak is hasonló felnije van, külföldi fórumokon is láttam hsz-eket, de mi a hivatalos max. érték a felnire, van ilyen egyáltalán?
Írta 2011. május 17. - 21:57
Milyen nyomásokon használtad? Az út itt is nagyon rossz (a hegyen, ahol mennék vele). Na meg az is para ha berántom a féket, besatuzza a kereket (stroker trail 180as tárcsa elöl-hátul), tényleg nem szeretném ha leugrana a gumi.
Pesti utakon nekem kifejezetten rosszabb a gördülési ellenállás magas nyomáson, ami érthetõ.
Tükör aszfalton talán érdemes lehet keményebbre fújni. Persze ez súlyfüggõ is.
Írta 2011. május 17. - 21:50
Milyen nyomásokon használtad? Az út itt is nagyon rossz (a hegyen, ahol mennék vele). Na meg az is para ha berántom a féket, besatuzza a kereket (stroker trail 180as tárcsa elöl-hátul), tényleg nem szeretném ha leugrana a gumi.
Rossz úton 4,5báron, egyébként meg 5,5-en, de a gumik mind bírják a rájuk írt nyomást.
Írta 2011. május 17. - 21:44
Én 4,5 alatt nem szerettem, kényelmesebb volt, de nem gurult olyan jól, mondjuk nem is a rossz Pesti utakon használtam.
Írta 2011. május 17. - 21:35
Ha nehezebb vagy (én 70kg vagyok) akkor méginkább megéri keményre fújni. Az a 6 bar se olyan sok szerintem.
Én fújnék bele többet, de már nem merek. Amúgy nagyon jó gumik. Elég ballonosabb gyengébb terepen simán
elmenni vele gond nélkül.
Jó hogy másokat életük kockáztatására biztatod. Leugrik vagy felrobban a gumi forgalomban, beesik a kocsi alá aztán vége...
Én az 1,5-ös gumit maximum 3,5 baron használom. Az felett már szarabbul gurul és kurvára ráz. 70 kg vagyok.
Én 4,5 alatt nem szerettem, kényelmesebb volt, de nem gurult olyan jól, mondjuk nem is a rossz Pesti utakon használtam.
Írta 2011. május 17. - 21:25
Ha nehezebb vagy (én 70kg vagyok) akkor méginkább megéri keményre fújni. Az a 6 bar se olyan sok szerintem.
Én fújnék bele többet, de már nem merek. Amúgy nagyon jó gumik. Elég ballonosabb gyengébb terepen simán
Lehet, de 5.5 barnal (az ajánlott nyomás) többet nem mernék bele fújni. CST belsõ van benne, autószelepes. Jobb a presta erre?
Milyen terepre gondoltál? Itt a Mecsekben nem valószínû, hogy el tudnék menni vele, sziklás, vízmosásos, keréknyomos, durván poros, iszapos. Terepgumival 2.8 bar felett lefelé félek..
Én az 1,5-ös gumit maximum 3,5 baron használom. Az felett már szarabbul gurul és kurvára ráz. 70 kg vagyok.
Köszi neked is. Max. 4.5-5.5 bar között gondoltam, de ha ráülök úgyis kiderül mennyire ráz szét.
Írta 2011. május 17. - 21:20
Írta 2011. május 17. - 21:17
A kérdésem az, hogy szerintetek milyen felnit vegyek a campa mirox helyett? Van itthon egy használt, de jó állapotú rigida zac19. Érdemes ez helyett venni másmilyet (nyílván miroxot lenne érdemes, de nem biztos, hiogy olyat tudok majd szererezni), vagy ez is pont olyan jó, mint akármelyik közepes minõségû felni?
Jellemzõen városi csapatásra használom a paripát.
Írta 2011. május 17. - 21:16
Oké, köszönöm! Hidraulikus tárcsafékes, a felni fala hibátlan (esztétikai kõfelverõdések vannak). 80-85kg vagyok, érdemes ennyire felfújni? 80 PSI van a gumira írva, elbír többet is?
Írta 2011. május 17. - 21:11
freddyke:
Nekem is Maxxis Xenith 1.5-öm van, meg Alex PC19 (kb a legolcsóbb szar) felnim, és én simán 6 bar fölött használom, elég keményen zúzom, de semmi baja nincs. Csak az a baja, hogy egy idõ után (1hét kb.) de lehet, az olcsó belsõ miatt.
De azért arra figyelj, ha v-fékes, és nagyon elvékonyodott a felni fala, lehet nem fogja elbírni. De ha nem, akkor lazán.
Oké, köszönöm! Hidraulikus tárcsafékes, a felni fala hibátlan (esztétikai kõfelverõdések vannak). 80-85kg vagyok, érdemes ennyire felfújni? 80 PSI van a gumira írva, elbír többet is?
Írta 2011. május 17. - 20:54
Írta 2011. május 17. - 20:47
Nekem is Maxxis Xenith 1.5-öm van, meg Alex PC19 (kb a legolcsóbb szar) felnim, és én simán 6 bar fölött használom, elég keményen zúzom, de semmi baja nincs. Csak az a baja, hogy egy idõ után (1hét kb.) de lehet, az olcsó belsõ miatt.
De azért arra figyelj, ha v-fékes, és nagyon elvékonyodott a felni fala, lehet nem fogja elbírni. De ha nem, akkor lazán.