Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Én ennyiért biztosan fûznék (Hope Pro 2-vel) és nem gyárit vennék. De nekem ilyen ne olyan legyen mint másé mániám van :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
igen arra figyelj hogz idei legyen
lényegesen könnyebb

Mavic Crosstrail Disc 2011 Laufradsatz (11200714) - Action Sports-Bike Onlineshop
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Köszi!
Azt hiszem, sejtem most már, miért nem volt tiszta például a 9 QR vs. 15 QR kompatibilitás, mert ilyeneket találtam a magyar oldalakon, mint: -- Bikemarket.hu -- Mavic*Crosstrail Disc - pr (MTB)
Gondolom ez valami korábbi évjárat lehet.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
én a crosstrailt venném
igen alapból qr15 a 9es gsz-hoy van adapter
és elméletileg cl 6 csavar adaptr is

DELIVERED WITH
"Center Lock to 6 Bolts" adapter for the 6 Bolts version
BR101 quick releases
UST valve and accessories
9mm fork support (front wheel)
Spoke wrench (rear wheel)
User guide and warranty card
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Új kerékszetten gondolkozom 100, max 120e körül. A lényeg, hogy megbízható, tartós legyen, bírja a 80 kilómat és a 140mm-es rugóutat. Ha már lúd, legyen kövér alapon UST-s szetteket nézegetek (nem a könnyítés, mint inkább megbízhatósági és esetleges késõbbi UST-sítés szempontai miatt), és Shimano XT, Mavic Crosstrail és Fulcrum Red Metal 3 az, amit a forrásaim engednek. A Mavic Crosstrail és a Fulcrum Red Metal 3 esetén viszont érdekes dolgot látok: ez 9mm QR és 15mm-es tengelyekhez is jó? Hm, elég future proof-nak tûnik... Nem rossz!
Az viszont nem tiszta még nekem, hogy CenterLock+6-csavaros átalakítósak-e ezek, mert nekem sajnos olyan kellene. (vadiúj 6-csavaros tárcsáim vannak)
Szerintetek melyik szól egyik és másik mellett, illetve ellen pro és kontra?
Köszi!

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Nemrég vásároltam egy Shimano XTR WH-M970 kerékszettet használtan. Annyi baj van vele, hogy a hátsó felninek egyik oldalán egy 10cm-en picit fel van szántva a fékfelülete, de épp annyira hogy fékezéskor rángasson. Az ilyennel mit lehet kezdeni? Nagyon finom csiszolópapírral ki lehet egyengetni a felületet?

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

nekem voltak B+ küllõim is, azokkal sem volt sosem baj.ezt is tegyük hozzá.....

a duplán húzott küllõk persze más tészta....

nem bántom én a B+ küllõjét, és nem is a DT-t védem, mindenki eldöntheti, hogy mennyit ér meg neki a dolog. csak a festett - nem festett dolgot tisztáztam.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
de én ugyanazt adtam nekik, és dt-bõl több ment meg, mint B+-ból

az alap DT küllõ semmiben nem különbözik a többitõl...

a Magasabb kategória már valsz igen.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

anyámék is sokáig használták a keravillos bringáikat... érted... :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

a duplán húzott küllõk persze más tészta....

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
azért tegyük hozzá, hogy a DT nem festett, hanem kémiai úton feketített. nem mindegy. persze attól még igaz, hogy a presztízst meg a designt meg kell fizetni, de a presztízsnek a DT esetében speciel oka van.
a szinterezett küllõk gyakran nem is rozsdamentesek, mert minek. csak a niplinél fog korrodálni :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Csak tudnám hogy pl a BTS meg a B+ küllõ ami fekete, miért kerül 80ft-ba 170 helyett :)

mert nem dt

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Csak tudnám hogy pl a BTS meg a B+ küllõ ami fekete, miért kerül 80ft-ba 170 helyett :)

más anyagból (ötvözetbõl) készül talán. meg a BTS-t a kutya sem ismeri, a DT meg presztízsmárka ;)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Ugyanaz a kettõ, csak a drágábbik fekete. A design-t meg kell fizetni.

ennyi, hogy fekete festek? akkor nem divatozunk.. :)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

sima dt rozsdamentes kullo DT rozsdamentes 2,0mm küllõ (Kerék | Küllõ) | Kerékpár Webshop

es mondjuk dt champion DT Champion 2,0mm fekete küllõ + anya (Kerék | Küllõ) | Kerékpár Webshop

kozott mi indokolja ezt a nagy arbeli kulonbseget (beleszamitva a plusz anyat is)? egy atlagos, nem tul brutalis megterhelesnek kitett kereknel eleg a sima is nem?

Ugyanaz a kettõ, csak a drágábbik fekete. A design-t meg kell fizetni.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Én most cseréltem le a felniket meg a küllõket, mert az elsõ felni elkopott, a hátsó meg összetört.

A 410 grammos campa felni helyett lett 435 grammos mavic x217, és az 1,8-as küllõk helyett sima 2.0-ás.

Ez pár deka eltérést jelent, kb. 10-et kerekenként, és azt kell mondjam semennyire nem érzem a különbsége, se gyorsításánál, se haladásnál, se mászásnál.

Az is igaz mondjuk, hogy amikor a szingós campa record-mavic gp4 kerekeimet lecseréltem peremes kerékre (valamivel nehezbbre), akkor a gyorsulásban lehetett különbséget érezni, de viszont összeségében talán még jobban is mentem az új felállással (más gumi, meg talán merevebb is volt, mert a réginek eléggé le voltak lazulva a küllõi).

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
sima dt rozsdamentes kullo DT rozsdamentes 2,0mm küllõ (Kerék | Küllõ) | Kerékpár Webshop

es mondjuk dt champion DT Champion 2,0mm fekete küllõ + anya (Kerék | Küllõ) | Kerékpár Webshop

kozott mi indokolja ezt a nagy arbeli kulonbseget (beleszamitva a plusz anyat is)? egy atlagos, nem tul brutalis megterhelesnek kitett kereknel eleg a sima is nem?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

off
ha 20-30km-t kéne tekernem a hegyig, tuti vonatra szállnék vagy kocsiba ülnék .)

osszesen annyi a kor :) munka utan nincs tobbre idom.

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás

off
ha 20-30km-t kéne tekernem a hegyig, tuti vonatra szállnék vagy kocsiba ülnék .)

5 km-nél én sem megyek szívesen többet a hegyért, mert ha mtb-akkor nem aszfalt