Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

igazából ha ilyen árban gondolkodnék -tudom könnyen verem más ...val a csalánt :) - akkor csak megpróbálnám még azt a 100 eurót hozzásporolni és crossmax st.
súly erõsség arány tekintetében kb verhetetlen. és nekem semmi probléma nem volt az agyakkal

magamnak meg ilzet vennék most ha muszáj lenne cserélnem :

Shimano WH-MT65 MTB UST Disc-Laufradsatz 6-Loch - Action Sports-Bike Onlineshop

Jó hogy írtad, vettem is egyet gyorsan.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
igazából ha ilyen árban gondolkodnék -tudom könnyen verem más ...val a csalánt :) - akkor csak megpróbálnám még azt a 100 eurót hozzásporolni és crossmax st.
súly erõsség arány tekintetében kb verhetetlen. és nekem semmi probléma nem volt az agyakkal

magamnak meg ilzet vennék most ha muszáj lenne cserélnem :

Shimano WH-MT65 MTB UST Disc-Laufradsatz 6-Loch - Action Sports-Bike Onlineshop
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
hope Pro II esetleg az evo verzió + ZTR Flow
Bár nagyon ajánlom a DT agyakat is...mondjuk egy 340s szettet.

bár én szeretek túlépíteni kerékügyben, kevés hely van ahol nem viselek el némi rugalmasságot de a kerék az...:) (meg a villa)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
azert irtam, hogy en a crestet vennem, de erosebb kulloket es felnit nezhetsz hozza, eleg szepen skalazza a notubes, es suly/erosseg aranyban nehez jobbat talalni (frm csinal hasonlot europaban).

van ajanlas az oldalukon (te meg tudod, hogy mire hasznalod):
http://www.notubes.c...R-Rims-C18.aspx

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

kérdés: minek a 9mm - 15mm konverzió? két villában használnád ugyanazt a kereket?

Igen, gyorszáras Talasban használnám még idén végig, aztán jövõre átkerülne egy qr15-ös villába. Mivel a régi bicajt is meg akarom tartani, így az lenne számomra az ideális, hogy ha az elsõ kerék könnyen visszaalakítható gyárszárassá. A tapasztalataim alapján nálam (sajnos:-)) szempont, hogy a kerékszettet tudjam mindkét bicajomban használni, mert valahogy minden õsszel sikerül 1-1 küllõt kitörnöm és vihetem a kereket szervízbe, ha épp rossz oldalon töröm és a fogaskeréksort is kell leszedni a küllõcseréhez. Nálam aztán bármi elõfordulhat, ha "anyagfáradásról" van szó... :-)
Szerencsére állítólag a Fulcrumhoz és a Mavichoz is könnyû beszerezni a pótküllõket - bár utóbbihoz nagyon durván drága. (A kedvenc boltomban nagyon jól felhomályosítottak tegnap, hogy a kettõ közül melyiknél mire kell figyelnem és melyikkel milyen gondok szoktak lenni, a Shimanot viszont valahogy elfelejtettem megkérdezni.) Épített kereket is mondták, hogy fontoljam meg, szóval a fene tudja - noha tegnap úgy tûnt, döntöttem... ;-)
Arn, 1400-1500 grammos kerékszettel én nem merek közlekedni, azt nem nekem találták ki:-), bár valamivel nehezebb cuccokból azok a Hope agyak szintén jól variálhatónak tûnnek (sõt), ez nekem új infó és köszi!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Shimano lutri, de olcso. Masik tipp: novatec es frm. Esetleg sram x9 agynak, de asszem az is novatec (vagyis joytech).
Kullonek sapim cx ray.

ha most jo ar/ertek aranyu kereket fuzetnek, akkor hope2evo + cx ray + ztr crest lenne. 26osban 1400-1500g, 29erben ~1600g lenne. frankon varialhatoak az agyak, es a felnik is elegek egy lightosabb allmountainre is. ~100e alatt megallna asszem.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
kérdés: minek a 9mm - 15mm konverzió? két villában használnád ugyanazt a kereket?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
Most, hogy olvasgatok a tapasztalatok után, pont ilyen javaslatot találtam egy Mavic Crosstrail vs. Fulcrum Red Metal 3 címû külföldi topikban, hogy a felsoroltak helyett ZTR felni, DT Swiss küllõk és Hope Pro 2 fûzetve. :-) De valami gyárit szeretnék, abban gondolkozom. Shimano XT is felmerült, de sajnos ott nincs (vagy csak nem tudok) olyan opcióról, hogy az elsõ kerék qr9 és qr15 kompatibilis is vagy átalakítható legyen egyszerûen. A Crosstrailról viszont olvastam pár helyen most és felhomályosítottak bicajboltban, hogy számítsak arra, pár havonta lehet, meg kell bontani hátul a kazettát, mert könnyen elkoszolódhat. (Ezt sajnos még a Bikeradar-on is említik.) Na, ez nem valami szimpatikus, pont a ritkább karbantartás-igény vonzana... (Kónuszos Shimano XT agyaim vannak most, az nálam relatíve jól bírja eddig félévenkénti full szervízeléssel, de felújításon már így is esett át, volt kazettacsere stb.)

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

#9672-re valaki?

valószínûleg érezhetõ marad bármit is csinálsz vele, de azon is múlik, milyen a sérülés. ha meg akarod csiszolni, valami nagyobb sík felületre rakd a csiszolóanyagot, ne kézbe fogd. van például egy ilyen cucc, parafa csiszolótuskónak hívják. én raknék rá kb. kétujjnyi csík csiszolópapírt középen keresztbe, azzal próbálnám, és csak addig, amíg a kiálló részek lejönnek. a bemaródást rajtahagynám a felnin mindenképpen, nem hiszem, hogy jobban jársz, ha elkezded kicsiszolgatni az árkokat.
nem minden felninek párhuzamos síkokban vannak a fékfelületei, hanem mondjuk nagyon kicsit homorúak, vagy befelé döntöttek, ezeket nyilván nehezebb így javítani (szerintem a tiéd nem ilyen, de te tudod).
én még nem csináltam ilyesmit, de ahogy magamat ismerem, nekiállnék.

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
#9672-re valaki?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
szinten egy szavazat a hope2re, ha kicsit is varialni kell a tengelyekkel... vmelyik ztr felnivel.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Én ennyiért biztosan fûznék (Hope Pro 2-vel) és nem gyárit vennék. De nekem ilyen ne olyan legyen mint másé mániám van :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
igen arra figyelj hogz idei legyen
lényegesen könnyebb

Mavic Crosstrail Disc 2011 Laufradsatz (11200714) - Action Sports-Bike Onlineshop
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
Köszi!
Azt hiszem, sejtem most már, miért nem volt tiszta például a 9 QR vs. 15 QR kompatibilitás, mert ilyeneket találtam a magyar oldalakon, mint: -- Bikemarket.hu -- Mavic*Crosstrail Disc - pr (MTB)
Gondolom ez valami korábbi évjárat lehet.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
én a crosstrailt venném
igen alapból qr15 a 9es gsz-hoy van adapter
és elméletileg cl 6 csavar adaptr is

DELIVERED WITH
"Center Lock to 6 Bolts" adapter for the 6 Bolts version
BR101 quick releases
UST valve and accessories
9mm fork support (front wheel)
Spoke wrench (rear wheel)
User guide and warranty card

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
Új kerékszetten gondolkozom 100, max 120e körül. A lényeg, hogy megbízható, tartós legyen, bírja a 80 kilómat és a 140mm-es rugóutat. Ha már lúd, legyen kövér alapon UST-s szetteket nézegetek (nem a könnyítés, mint inkább megbízhatósági és esetleges késõbbi UST-sítés szempontai miatt), és Shimano XT, Mavic Crosstrail és Fulcrum Red Metal 3 az, amit a forrásaim engednek. A Mavic Crosstrail és a Fulcrum Red Metal 3 esetén viszont érdekes dolgot látok: ez 9mm QR és 15mm-es tengelyekhez is jó? Hm, elég future proof-nak tûnik... Nem rossz!
Az viszont nem tiszta még nekem, hogy CenterLock+6-csavaros átalakítósak-e ezek, mert nekem sajnos olyan kellene. (vadiúj 6-csavaros tárcsáim vannak)
Szerintetek melyik szól egyik és másik mellett, illetve ellen pro és kontra?
Köszi!

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Nemrég vásároltam egy Shimano XTR WH-M970 kerékszettet használtan. Annyi baj van vele, hogy a hátsó felninek egyik oldalán egy 10cm-en picit fel van szántva a fékfelülete, de épp annyira hogy fékezéskor rángasson. Az ilyennel mit lehet kezdeni? Nagyon finom csiszolópapírral ki lehet egyengetni a felületet?

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

nekem voltak B+ küllõim is, azokkal sem volt sosem baj.ezt is tegyük hozzá.....

a duplán húzott küllõk persze más tészta....

nem bántom én a B+ küllõjét, és nem is a DT-t védem, mindenki eldöntheti, hogy mennyit ér meg neki a dolog. csak a festett - nem festett dolgot tisztáztam.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
de én ugyanazt adtam nekik, és dt-bõl több ment meg, mint B+-ból

az alap DT küllõ semmiben nem különbözik a többitõl...

a Magasabb kategória már valsz igen.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

nekem voltak B+ küllõim is, azokkal sem volt sosem baj.ezt is tegyük hozzá.....

anyámék is sokáig használták a keravillos bringáikat... érted... :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu