Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Egy rendes küllõ nem folyik meg, az anya sokkal hamarabb nyalódik el. Ráadásul pont fordítva, mint írod, a húzott bírja jobban.

A sebesség mindent megold.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
a valtozo vastagsagu kullo alu anya paros igenyli a torodest.ezt nem vinnem akarhova fuzetni.elonye hogy konyebb hatranya nincs ha jol van centizve max az ara.

a sima 2mm kullo rez anya kombo meg igenytelenebb.nehezebb elnyalni az anyat es a kullo sem tud olyan konnyem megfolyni ha tulhuzzak.cserebe nehezebb.es viszonylag kozel van a kerek peremehez azt meg nem szeretjuk mert nehezen lehet gyorsitani.nagy a tehetetlensege.

a helyedben (ha nem versenyzel) akkor az utobbit valasztanam.konyebb kicentizni otthon mert nem olyan kenyes.

en a zold pontba vinnem.meg nem csalodtam bennuk es korekt aron dolgoznak.igaz egy eve ne viszek semmit szervizbe mert itthon szerelek.

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Végül az XM719 mellett döntöttem, talán a héten meg is érkezik a felni. Tudnátok tippeket adni, hogy hol fûznek jól kereket Budapesten vagy Veszprémben, nézegettem az online ajánlatokat, úgy látom elég nagy a szórás az árban 1500 és 5000Ft közötti fûzési díjakat találtam, számomra elég jelentõs összeget adtam ki már erre a két kerékre, így szeretném, ha jól sikerülnének, de feleslegesen nem akarok sokat fizetni a fûzésért ha nem muszáj.
Illetve mi a tapasztalatotok, hogy érdemes a küllõt magamnak megvenni, vagy a boltra bízzam ahová majd viszem fûzetni a kereket. A küllõk fajtájában sem vagyok biztos, 36 lyukas kereket választottam, hogy jól bírja a kiképzést és ezt a koncepciót elrontja, ha például változó vastagságú küllõvel fûzetem, a sima végig 2mm-es helyett, érdekelne hogy egyáltalán megéri-e a felárat az extrább küllõ a ti tapasztalatotok szerint.

Sziasztok,
XC-re szeretnék egy tartós, tárcsás kereket építeni, már szereztem centerlock-os SLX elsõ, hátsó agyat(36 lyukas), milyen felnit ajánlanátok, ami jól bírja a nagyobb testsúlyt is (100+kg). A Bakonyban szoktam kerekezni, néha keményebb túrákat is teszek nem csak a murvás utakon gurulgatok. A mavic xm719 disc felnit nézegettem, csak drágállom az árát, van esetleg alternatíva, ami kb ugyanazt tudja nyújtani olcsóbban?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Nem (legalábbis ezen nem az volt). Beállítás után már ez is szépen forgott. Szerencsére azzal csak 10-20km-t mentek így.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a stout az nem iparis? legalabbis, amik nekem voltak, ott csak egy kupak volt, alatta a csapaggyal. mindketto szepen forgott.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Le vagyok döbbenve, hogy a Merida Trans Mission-on az XT agyak kónusza irtózatosan feszes gyárilag. Már mentek vele 50-100km-t. Kézben tartva a kereket az elsõ 20mm-es átütõs agy olyan mintha homok lenne benne, érdesen forog. A hátsó sem sokkal jobb. Elõször csak lazítani akartam a kónuszán, de szerintem szét kellene szedni kitisztítani és újrazsírozni.

Ugyanígy jártam Specialized STOUT agyakkal zsírúj bringán. Azok is úgy feszültek, hogy számolta a golyókat.

Az agy gyártója, a kerékpárgyártó és végül a bolt is lesz**ja (majd nekiállnak kónuszt állítani, persze), felhasználó nem ért hozzá, meg azt mondták neki jó úgy. Végülis jó, belátató idõn belül vesz másikat. :)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
oke sapim oldalan talaltam egy jo programot.ott kiszamoltatom majd hogy hogy hagy keresztre fuzzek hogy ne kelljen uj kulloket vennem az ujfelni miatt

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
A 20-as átütõtengelyes Novatec elsõ agyhoz a szûkítõ adaptereket be lehet valahol szerezni, vagy inkább esztergáltassak?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Vidd be az adatokat egy küllõhosszszámító programba aztán kiderül.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
valaki tudja hogy ugyan abba az agy felni komboba hany mm rel hosszabb kullok kellenek ha 3kereszterol 4 keresztre fuzik?
es ugyan ez 2 rol 3 keresztre?

gondolom mindigy ugyan annyi mm rel valtozik, barmilyen hosszu kullo es barmennyi darab esetebe

egy palyagyas kerekszett alacsonyperemes 3 keresztre fuzott felnieit szeretnem magasperemesre cserelni.gondolom ha 3 rol 4 keresztre fuzom az uj felnivel a kereket akkor ugyan azok a kullok hasznalhatok.

olcsobban talaltam magasperemes felnit mint amennyi az uj kollo szett lenne.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Belül kell mérni. Ha acélvilla, akkor oldalanként 2,5 [mm]-t simán elbír. Simán berakáskor széthúzod.

CSD

CSD

vendég

• fórumtag
  • 50 posts

kérdés, hogy ez most egy szétnyílt 91mm-es, vagy egy kicsit összenyomott 100-as.

Amúgy a távolságot belül, kívül, vagy a saruk középvonalában kell mérni? (kb. 95, 104, 100 értékek jönnek ki)
A széthúzás azt jelenti, hogy kerék berakása elõtt kézzel szétfeszítem, hogy beférjen, vagy géppel eltorzítják és úgy marad?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Sziasztok,
tanácsot szeretnék kérni.

Az alábbi kerekeket raknám össze:
Acera RM65 (CenterLock) agyak
SUN Assault SL1 felnik

Ez mennyire elvetélt ötlet? Alapvetõen felnifékkel használnám ciklokrossz, túra bicikliben (csomag nélkül), nagy ritkán montiban tárcsafékkel. Mennyire bírja ez a felni a tárcsaféket? Agyban elegendõnek érzem az RM65-öt, Alivio agyakkal sincs semmi problémám (Vuelta kerekekben).

Vagy maradjak a "kõnehéz" CR18-nál?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
100+ kilós embereknek ne ajánlgassunk már 400gramm alatti felnit (717). Talán elöl még jó is lehet de hátra inkább valami masszívabb kéne. A 719 jó lehet.
Marci

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Szerintem jó, amit kinézétél, esetleg 717.

Itt feltette valaki ugyanezt a kérdést és elég sok válasz is érkezett.

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Sziasztok,
XC-re szeretnék egy tartós, tárcsás kereket építeni, már szereztem centerlock-os SLX elsõ, hátsó agyat(36 lyukas), milyen felnit ajánlanátok, ami jól bírja a nagyobb testsúlyt is (100+kg). A Bakonyban szoktam kerekezni, néha keményebb túrákat is teszek nem csak a murvás utakon gurulgatok. A mavic xm719 disc felnit nézegettem, csak drágállom az árát, van esetleg alternatíva, ami kb ugyanazt tudja nyújtani olcsóbban?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
lehet, de mondjuk kérdés, hogy ez most egy szétnyílt 91mm-es, vagy egy kicsit összenyomott 100-as.
utóbbinál semmi gond, elõbbi esetben viszont lehet, hogy hiába nyitod szét még jobban a 100mm-es agypereme nem fog beférni a szárak közé.

szerk.: közben rájöttem, hogy volt egy 96mm-es francia szabvány is. valszeg azt szét lehet húzni 100-hoz.

CSD

CSD

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Újabb elakadás: elsõ villa nyílása kb. 95mm, viszont szinte az összes elsõ agy 100mm-es. Lehet ennyit feszíteni rajta?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
http://techdocs.shim...69830764294.pdf

ha jol emlekszem azert nem fert el, mert a kontraanya melletti alatet magasabb, maga az anya meg csak feloldalasan bevagott.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Most az elõbb egy másik specialized stout agyat állítottam be, ott 13-as a kónusz, ezt követi az alátét és 17-es villáskulccsal rá tudtam fogni. Ez is annyira feszes volt gyárilag, hogy a tengelyt rossz volt tekerni. Hát majd meglátjuk a Shimanot, felelegesen nem szeretnék venni egy 17-es kónuszkulcsot is, csak ha máshogy nem megy. Köszönöm mindenkinek, majd megírom hogy sikerült.