hát 44 nél csirkébb külsőt nem raknék rá de inkább 47/50
füzőtt nem játszik ?
hát 44 nél csirkébb külsőt nem raknék rá de inkább 47/50
füzőtt nem játszik ?
csak ne legyen túl széles a felni
egy 26-28 mm belső szélességű felninek nem biztos hogy örülne egy 38-40-es külső
egyébként van olyik bringagyártó cég ami pont ugyanazt a (saját márkára matricázott) kerekekt használja az alapabb 29es montikban mint a tárcsás krossztrekkingben
ezt néztem ki:
https://www.bike-dis...wheelset-735446
sajnos itthon nem találtam használhatót. :-(
Ridley Noah Fast
THX!!!
csak ne legyen túl széles a felni
egy 26-28 mm belső szélességű felninek nem biztos hogy örülne egy 38-40-es külső
egyébként van olyik bringagyártó cég ami pont ugyanazt a (saját márkára matricázott) kerekekt használja az alapabb 29es montikban mint a tárcsás krossztrekkingben
A 28 és a 29 ugyanaz a méret, külső szempontjából, 622.
THX!!!
Ridley Noah Fast
Sziasztok és BUÉK mindenkinek!!
Nagy dilemmában vagyok. Kereket kellene cserélnem a trekkingen, 28-as van benne, de ebből a méretből alig találok. Többnyire 27,5"-os meg 29" van. Az a kérdésem, h ha az utóbbit választom arra ugye nem kompatibilis a 28-as külső? A baj az, h 29-es köpenyből alig van, viszont a 28-asból meg Q...va nagy választék.
Szerintetek??
THX!!
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Sziasztok és BUÉK mindenkinek!!
Nagy dilemmában vagyok. Kereket kellene cserélnem a trekkingen, 28-as van benne, de ebből a méretből alig találok. Többnyire 27,5"-os meg 29" van. Az a kérdésem, h ha az utóbbit választom arra ugye nem kompatibilis a 28-as külső? A baj az, h 29-es köpenyből alig van, viszont a 28-asból meg Q...va nagy választék.
Szerintetek??
THX!!
Ridley Noah Fast
Köszönöm, továbbítom az infót!
Y-kódok totál kimentek a fejemből, ez tényleg jó megoldás lehet. Más csak nem romlik el egy hátsó agyon...
Sziasztok!
Nagyon kiestem a témából, viszont megtalált a rokonság egy problémával. Shimano XT WH-M788 agyról van szó, nem részletezett hibával, a cél a cseréje lenne, viszont nem találnak a helyére semmit a helyi boltosok sem.
Létezik a kiváltására kompatibilis 24H, CL, straightpull küllős agy? Vagy akár ehhez új tengely/kazetta? Csak a 12mm-es átütős verzióhoz találok alkatrészeket.
https://si.shimano.c...785-R-3188C.pdf
ha ilyesmi akkor innen a 2-es és a 7 es rendelhető (Y3TG98030, Y3CZ98040), van a fritzeknél, elméletileg 2 hét, most ünnepek stb szerintem lenne január második fele.
2 együtt per pill 30 K (tengely 12. kazi 18)
de y-os koddal tudsz keresni kinti webshopban is, bár nem kötnék rá fogadást hogy van készleten.
vagy 6 csavarosban ebből lehet leegozni tán , csak ppersze féktárcsa küllők munkadíj lehet nem lesz olcsóbb
https://si.shimano.c...785-R-3188C.pdf
cseszkóba tán lehet is kapni
https://www.biketone...erny_d3573.html
Bikertigger módosította - 2020. december 21. - 02:25
Sziasztok!
Nagyon kiestem a témából, viszont megtalált a rokonság egy problémával. Shimano XT WH-M788 agyról van szó, nem részletezett hibával, a cél a cseréje lenne, viszont nem találnak a helyére semmit a helyi boltosok sem.
Létezik a kiváltására kompatibilis 24H, CL, straightpull küllős agy? Vagy akár ehhez új tengely/kazetta? Csak a 12mm-es átütős verzióhoz találok alkatrészeket.
még jó hogy a legtöbb gyártónak van egy jobb ötlete és "szabványa"..
tipikus, használd aztán dobd el,mert pótalkatrészt csak ha szerencséd van, akkor találsz.
lassan a villanyak átmérő (ez már azért alakul) és kerék átmérő is majd gyártónként változni fog.
középcsapággyal már jól állnak, bár ott szerencsére kezd visszatérni a menetes.
Figyelj rá, hogy ugyanabba az irányba álljanak az agyban a küllők és akkor szerintem nem lesz baj. Elvileg az alumínium agy nem szereti, ha ellenkező irányba kezdik terhelni, mint amerre már évek óta "megszokta", hogy húzza a küllő.
kérdés: van egy korábban már használt agy, három keresztre fűzve. ha most átfűzöm, két keresztre egy másik kerékhez, lesz ebből gond? agyperem repedés, ilyesmi?
Figyelj rá, hogy ugyanabba az irányba álljanak az agyban a küllők és akkor szerintem nem lesz baj. Elvileg az alumínium agy nem szereti, ha ellenkező irányba kezdik terhelni, mint amerre már évek óta "megszokta", hogy húzza a küllő.
Hány lyukas? Miért kell kevesebb kereszttel fűzni?
kérdés: van egy korábban már használt agy, három keresztre fűzve. ha most átfűzöm, két keresztre egy másik kerékhez, lesz ebből gond? agyperem repedés, ilyesmi?
A vastagabb gumi a legdrágább megoldás,mert az új biciklit de legalábbis új váz szettet jelentene.
Új, nagyobb férőhelyes villa sem lehetséges? Új bandázs? Én vettem most ilyen géles izét a bandázs alá, nagyon kellemes.
Tapasztalat,vélemény érdekelne radiál vs 3 kereszt témában.
...
Észrevehető különbséget jelentene 3 keresztes első kerék,akár a legolcsóbb módszer,a mostani átfűzése?
A küllő típusa (húzott vagy állandó átmérőjű) vagy fűzési mintája nem befolyásolja a komfortot. Ki lehet mérni a különbséget, de tippem szerint a végig 2 mm-es sugárirányú küllőzés és egy húzott küllővel 3 keresztre fűzött hagyományos kerék között üzemi terhelés alatt jó ha van 0,5 mm különbség a "rugóútban".
Amikor a gumi rugózása, és a villa, váz hajlítása összességében 5-10 mm-t tud rugózni, akkor ezért nem éri meg kereket átfűzni.
A legegyszerűbb a gumiméret növelés, nyomás csökkentése, ahogy Sisqo is írta.