Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
A kosár nélküli jobb, mert több benne a golyó, és nagyobb felületen oszlik meg a nyomás a golyók és a kónuszok között.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

na de mindekettõ kónuszos, csészés.
az, hogy milyen formában pakolod bele a golyókat nem változtatja meg a csapágyazás típusát.

Ez így van.

A sebesség mindent megold.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
na de mindekettõ kónuszos, csészés.
az, hogy milyen formában pakolod bele a golyókat nem változtatja meg a csapágyazás típusát.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

és mitõl?

csak a golyók vannak egy kosárban, nem szabadon betéve.

hát pont attól :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

a golyókosaras az más, mint a kónuszos tudtommal

és mitõl?

csak a golyók vannak egy kosárban, nem szabadon betéve.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Nekem MT65 van, nagyon jó, szépen fut, kidolgozása nagyon rendben van. 200 euroért vettem, amikor még volt.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

azt is lehet
nekem az speciel túl van azon a határon amennyiért golyoskosaras cuccot vennék. meg xt agy-at amúgy se.
még az slx (wmm65 vagy ilesmi) szettet vettem volna amíg volt 200 eoróért. annyiért kb nem lehet ust, az nagyjából bst buy votl

a golyókosaras az más, mint a kónuszos tudtommal

Amúgy mi a baj a kónuszos aggyal? állítható, szervízelhetõ, és megfelelõ beállítás, karbantartás mellett igen tartós is

".....Ezzel szemben, ha valójában méréseket végzünk az adott, "minõségi" alkatrészen, kiderülhet, hogy szó sincs jobb teljesítményrõl vagy tartósságról. Sokszor, az egyetlen erény, amit még ezek után is fel tud mutatni a minõségi alkatrész, hogy esztétikailag jobb a megjelenése. De akkor mi van a vaj puha ipari csapágyazással? Sajnos, amikor megforgatjuk a tengelyt, nem terheljük a csapágyakat. Semmi információt nem kapunk arról, hogyan viselkedik a csapágy 45 kilogramm terheléssel. A gyorsrögzítõ sincs meghúzva, mely mindig szorít a beállításon. Ha nincs a kerék megfûzve, akkor még arra is számíthatunk, hogy a küllõk kis mértékben szétfeszítik a csapágyházat, mely kilazítja (vagy esetleg szûkíti) az ipari csapágy helyét, és megépítve már lehet, hogy teljesen másmilyen érzés lesz az a tengelyfordulat. Lényegében, egy olyan helyzetben próbáljuk ki az adott csapágyat, mely teljesen eltér a valódi felhasználástól. A vaj puha tengelyforgástól ez lehet akár a legrosszabb csapágy, ami valaha volt a kerékpárunkon..... Keith Bontrager"

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Bikertigger, Gaboca1 köszi szépen!

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
az agy allitolag jo, inkabb a racsni resze szokott beszarni. mt65 volt az a 200 euros.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Vagy ezen:Shimano WH-M785 XT MTB Disc Center Lock Laufradsatz Modell 2012 - BIKE-COMPONENTS.DE

Kidolgozásában lazán odaver a Crosstrailnek, tudom mert van az utóbbiból nekem, az XT-bõl meg barátomnak és ez is UST.

azt is lehet
nekem az speciel túl van azon a határon amennyiért golyoskosaras cuccot vennék. meg xt agy-at amúgy se.
még az slx (wmm65 vagy ilesmi) szettet vettem volna amíg volt 200 eoróért. annyiért kb nem lehet ust, az nagyjából bst buy votl
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zsoooc

zsoooc

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Sziasztok!

A drágább felnikben általában milyen típusú kerékcsapágyak szoktak lenni? Az enyém golyóskosaras. Az összes ilyen, vagy létezik más felépítésû is?

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 posts

Villát cserél, azért kell másik kereket építenie. :) Nálam van a vellája :)

Úgy igaz :), egyébként törtem ilyen agyon is a fejem annak idején, de túl jó áron volt a maxle 15-ös villa....

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger

Villát is cserélsz? Ha még nem cseréltél, a tömör 9/10mm tengelyes agyak nem játszanak? Elõzõm az volt (Novatech D362SB/D361SB), igen erõs darab. 30gramm a difi.
Feltöltött kép

Villát cserél, azért kell másik kereket építenie. :) Nálam van a vellája :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Épp 15mm-es átütõs elsõ agy vásárlásán töröm az agyam. ...

Villát is cserélsz? Ha még nem cseréltél, a tömör 9/10mm tengelyes agyak nem játszanak? Elõzõm az volt (Novatech D362SB/D361SB), igen erõs darab. 30gramm a difi.
Feltöltött kép

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Segítséget szeretnék kérni keréképítéssel kapcsolatban. A képen látható géphez szeretnék elsõ-hátsó kereket építeni, valami jobbat, szigorúan hobby célra.
Feltöltött kép
A mostaniba kicsit gyorsan belekerül a 8-as.

Elvárások:
- Sima agyas (nem átütõs)
- 6 furatos tárcsa (180-180mm)
- 100.000 Ft alatt a pár.

Nagyon köszönök minden segítséget. Az apró is játszik, nincs kifogásom a használt cuccok ellen.

Vagy ezen:Shimano WH-M785 XT MTB Disc Center Lock Laufradsatz Modell 2012 - BIKE-COMPONENTS.DE

Kidolgozásában lazán odaver a Crosstrailnek, tudom mert van az utóbbiból nekem, az XT-bõl meg barátomnak és ez is UST.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Segítséget szeretnék kérni keréképítéssel kapcsolatban. A képen látható géphez szeretnék elsõ-hátsó kereket építeni, valami jobbat, szigorúan hobby célra.
Feltöltött kép

Elvárások:

Nagyon köszönök minden segítséget. Az apró is játszik, nincs kifogásom a használt cuccok ellen.

100 körül elgondolkodnék ezen, ha kicsit occsóbb lesz az ájró

Mavic Crosstrail Disc 2011 Laufradsatz (11200714) - Action Sports-Bike Onlineshop

vagy xc717 (ha nehezebb vagy 719) esetleg 819 hogy ust legyen
navatech agyak (a fent említett disc light)
küllõk tetszés szerint (tárcsás kereket én még mindig 2-essel fûzetném)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Feltöltött kép

Elvárások:

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 posts
Sziasztok!

Épp 15mm-es átütõs elsõ agy vásárlásán töröm az agyam. Szempont az lenne, hogy 32 lyukas legyen, és 6 furatos a tárcsa... Itthon elég szegényes a választék, viszont találtam ezt:
http://www.bikeland....pek/kep2925.jpg 6eft-ért.
A másik alternatíva a Novatec lenne:
-- Bikemarket.hu -- Novatec*D882SB - 15mm persze ha találok belõle 32 lyukasat.
A kérdésem az volna, hogy melyiket volna érdemes venni(a kónuszos agyaktól kicsit idegenkedem), vagy érdemes volna rendelni külföldrõl egy Hope pro II-es elsõagyat ~20eft-ért? Esetleg, ha valamelyik típussal van negatív-pozitív tapasztalatotok, akkor arról szívesen tudomást szereznék!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Tessék, még így is nyertem negyed kilót kerekenként! Akkor 13,6 körül kellene hogy alakuljon az összsúly most...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Saját mérés volt, illesztett. Nem hiszem, hogy az OEM hegesztett lenne.