Annyira nem nagy mûvészet. Az ár és a tömeg alapján elég könnyen eligazodsz: a többiek nem a levegõbe beszélnek.
A 717-es azért meg lehet rogyasztani bõ 80 kilóval: Tigrisnek is igaza van, de õ régi motoros, megtanult vigyázni a kerekeire. Martonra szintúgy érdemes hallgatnod, ha nem akarod a végletekig "feszíteni a húrt", a plusz 50g garantálja hogy ne rogyjon meg az elsõ kereked egy bukásnál.
A küllõ és a fûzés szintén nagyon fontos, profi, jóhírû szervízben fûzess (kérdezz rá a megfelelõ lokál topikban), ne ezen akarj gyakorolni. Niplibõl én nem erõltetném az alut a helyedben, maradnék a rövid réznél, jobban meg lehet feszíteni, toleránsabb, ha késõbb mégis centrírozni kellene. 2-1,8mm húzott küllõ simán jó, jobb mint a sima 2-es, ez Dt-bõl Competition, vagy esetleg spéci tárcsához való duplán húzott Supercomp. Revolutiont kerülném a helyedben, nem erre való.
Agyból nem tudom, mi a terv, ha centerlock XT alá nem adnám, 6-osból, referenciának most néztem az enyém (240s) 145g, a hátsó régi B+ 340g acélrotorral.
Felniszalagból öntapadós, gumiból 5-600g-os max., belsõ 120g körüli. Húzózárból rendes, belsõ mechanikás, alukarral (Shimano).
Erõszakkal persze mindent tönkre lehet tenni, de a fenti összeállítás jól illeszkedne a vázadhoz és a villádhoz, a tömegedet is figyelembe véve.
köszi szépen, ez nagyon hasznos volt! egy kicsit még várnom kell, mert most közbejöttek dolgok, de karácsony után nekifogok. itt fûzetem szegeden, megbízható társaság. igaz, kicsit drágábban jövök ki, de ennyit megér, mert elég korrekt szervízhátteret kapok cserébe. küllõbõl én is a copetitiont néztem, mert ez még megfizethetõ kategória, de azt mondták a boltban, hogy ettõl érezhetõen labilisabb lesz a kerék, de nem vészes. szó szerint azt mondta a srác, hogy határeset. agyakból én is az XT és Novatec között vacillálok. a srác szerint az XT nehezebb, de tartósabb, és valamivel olcsóbb megoldás is lenne, a Novatec (már nemtom melyiket néztük) könnyebb, de drágább, és kevésbé tartós. szerintem a Novatec mellett fogok dönteni.
igazából 719, novatech disc light agyakkal kb a legjobb ár/érték
illetve az én mániám az ust (akkor 819 a felni) de azzal sok súlyt nem sporolnál, illetve csak terepen van elõnye
nézegettem az UST rendszereket, majd egyszer biztos áttérek, egyelõre marad a hagyományosm, max ust ready felnit veszek.
köszi Neked is!