Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Üdv!
Egy megkésett, utókarácsonyi kerékajándékozásra készülök. :D Ki is néztem párat itt az apróban, de tapasztalat és ismeret valószínûsíthetõ hiánya miatt megkérdezlek benneteket is, hogy szerintetek melyik lenne jó, vagy a legjobb vétel?
A szempontok közt szerepel, hogy egy 70 kilós master2-es, Top-maraton /rövid/ dobogós aspiráns /idén 4./ kapná az elég súlyos 'belépõ' szettje helyett, tehát egy könnyû dolog kellene, ami megbízható is.

DT Swiss XR 4.1d, Onyx agyak « kerék « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása
SRAM X9 Disc kerékszett: « kerék « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása
Token 1650g-os kerékszett « kerék « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása
MTB Tárcafékes Kerékszett (syncross, Novatec) « kerék « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása
vagy esetleg ez:
FSA XC-300 26" kerékszett / MTB / Kerékszett / Kerekek - bikewebshop.hu

Nyitva még a kérdés is, egyéb alternatíva 200euróig?

Elõre is köszi a segítséget, és B.Ú.É.K. meg sok jó km-t! =)

Ha nem zavarja a Meridás felni akkor szerintem a Sramos kerék a nyerõ. :)
Nagyon mutatós, minõségi agyak, küllõk, és a felni is könnyû, masszív.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Üdv!
Egy megkésett, utókarácsonyi kerékajándékozásra készülök. :D Ki is néztem párat itt az apróban, de tapasztalat és ismeret valószínûsíthetõ hiánya miatt megkérdezlek benneteket is, hogy szerintetek melyik lenne jó, vagy a legjobb vétel?
A szempontok közt szerepel, hogy egy 70 kilós master2-es, Top-maraton /rövid/ dobogós aspiráns /idén 4./ kapná az elég súlyos 'belépõ' szettje helyett, tehát egy könnyû dolog kellene, ami megbízható is.

MTB Tárcafékes Kerékszett (syncross, Novatec) « kerék « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása
vagy esetleg ez:
FSA XC-300 26" kerékszett / MTB / Kerékszett / Kerekek - bikewebshop.hu

törtem az agyam a kérdéseden, de nem tudtam eldönteni, hogy melyik lenne a legjobb választás.

dt onyx - dt4.1 - strapabíró agy, iparicsapágyas, kicsit nehéz, felni viszont könnyû. az embered alatt örök élet + 1 nap...
sram x.9 - jól néz, bár nem tudok sok mindent ezekrõl a kerekekrõl. ipari csapágyas agyak ennél is sokáig tartanak
token - nem ismerem, emiatt elkerülném - ettõl függetlenül nem mondom, hogy rossz
syncros-novatec - iparis agy - tartós. viszont azzal a felnivel erõsen túlépített kerék.

én a DT Onyx és a Sram közül venném azt, amelyik jobban néz ki vagy amelyik olcsóbb :)
nagyon egyikkel sem tudsz melléfogni!

@arn
Ismered a hozzászólás jobb alsó sarkában a Multiqoute gombot? Többszörös idézethez kell használni.
És akkor nem kell percenként új hozzászólást írnod...
Használd légy szíves!
kösz!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a lightos elsoagy 15e :)

akkor meg ilyen szar arfolyam mellett sem rossz az a 190 euros fulcrum. atutos atalakitot is adnak hozza. par honapja, amikor ezeket szamolgattam, es osszessegeben tokkal vonoval mindig oda lyukadtam ki, hogy olcsobb a gyari. ha mongy alu nippliket akarsz, kulloket fekete szinben, meg mongy qr15os elsoagyat, szepen jonnek ra az ezresek. bar hozza kell tenni, hogy 29er felniben nincs ilyen valasztek, de 90 alatt nehez lett volna barmit is epiteni, amin normalisabb felni van (frm, ztr). kb 1.5x aron lehetett volna egy 100g konnyebb kereket csinalni. a hope2es gyari kerekek elsore nem tunnek olcsonak, aztan miutan osszeadogattam az alkatresz arakat, kijott, hogy kb 450 euro lenne egy hasonlo (a gyari 350 korul van ha jol emlekszem).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

biztos kijon ez ennyibol?

háccsó agy 16k
esõ agy 6k
felnik 32k
mach1 húzott cca 150/db 9K

ez 63k
200 eu meg kb 62K mostanság asszem

probike-os árakkal számoltam
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

xc717, novatec disc light agyak, 2/1,8-as küllõk
1700g körül , még itthon boltból is csak a fûzés nem fér bele 200 euróba

biztos kijon ez ennyibol?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
xc717, novatec disc light agyak, 2/1,8-as küllõk
1700g körül , még itthon boltból is csak a fûzés nem fér bele 200 euróba
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Itt most van sokminden nem is olyan rossz árakon: Superstar Components - High Spec Parts For Peanuts

allitolag nagyon ratyi a racsnijuk.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ennyiert szerintem max hasznaltat kapsz, vagy nem konnyut :) a fulcrumok ar/ertek aranya altalaban eleg jo, vagy vmi extraakcios cuccot kell kihuzni (crcn pl).

~1750g
Fulcrum Red Power XL Disc 6-Loch Laufradsatz Modell 2012 - BIKE-COMPONENTS.DE

ust:
Shimano WH-MT65 Disc 6-Loch Laufradsatz - BIKE-COMPONENTS.DE

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 posts

Itt most van sokminden nem is olyan rossz árakon: Superstar Components - High Spec Parts For Peanuts

No, hát nem sok dolog fér bele a 200 euróba, de egy talán jó vásárnak tûnõ darab is van itt:
Superstar Components - High Spec Parts For Peanuts

Megéri az öt számjegyû különbség pl egy új FSA XC-300-hoz képes? Vélemények a linkeltekrõl esetleg?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 posts
Üdv!

vagy esetleg ez:
http://www.bikewebsh...0-26-kerekszett

Nyitva még a kérdés is, egyéb alternatíva 200euróig?

Elõre is köszi a segítséget, és B.Ú.É.K. meg sok jó km-t! =)

xc1

xc1

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Hello!
Sram x9-es agyakról valami tapasztalat,valakinek?

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Sziasztok!

Van valakinek shimano fh-m590-es Deore hátsó agya? Hány mm széles a hézagoló a bal kónusz és a kontra anya között? Lemérné valaki? Köszi

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Kb mi a reális ár egy pár alig használt Rigida flyer (36furatos, natúr alu) felniért? Új ára 5000/db, kb 250km van bennük. Semmi esztétikai hiba, matricát leszedtem róla.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

Az egysebességes agynál az agyperemek szélesebben vannak, ezért merevebb kerék fûzhetõ belõle. Ezen kívül szélesebben vannak a csapágyak benne, így kevésbé terheli a tengelyt.

Oki, értem. Köszi!
Egy ma divatos 6-7 ezer Ft-os pálya agy helyett van, valami más megoldás, ami van olyan jó? Nem csak az árral van bajom, hanem az ipari csapágyazással. Inkább évente kipucolom, átzsírozom, minthogy 2-3 ezret költsek csapágycserére.
Lehet, hogy érdemesebb lenne egy kazettás agyat adapterrel átalakítani? Csak nem tudom, hogy mi a jobb, kazettás agyra való 1/8"-os fogaskerékre vadászni, vagy csak cserélni a racsnikat, ha elkopik, és benyelni a pályaagy csapágycseréit párezerért...

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Köszönöm

Jó lesz a 292 mindkét oldalra. Számold át még egyszer a Sapim oldalán is, nekem az mindig pontos volt.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Az egysebességes agynál az agyperemek szélesebben vannak, ezért merevebb kerék fûzhetõ belõle. Ezen kívül szélesebben vannak a csapágyak benne, így kevésbé terheli a tengelyt.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Sziasztok!

A menetes agyaknál mi a különbség az 5-6-7-8 sebességes agyak és az egysebességes agyak között a hézagoláson kívül?
A menet ugyanolyan rajtuk?
Az áthézagolás akkor is megoldható, ha a bal oldalon nem elég hosszú a tengely? Arrébb lehet rakni?

Köszi!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Jó lesz a 292 mindkét oldalra. Számold át még egyszer a Sapim oldalán is, nekem az mindig pontos volt.

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Sziasztok!

Az ebike küllõhossz számítójában, hátsó kerékre egyik oldalra 293,7mm a másik oldalra pedig 292,2 mm jött ki.
Ezeket lefelé kerekítve 292 mm jön ki mindkét oldalra.
Ez jó lesz így vagy érdemes a rövidebb oldalt esetleg jobban lekerekíteni 290mm re?

Köszönöm.