Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Lehet,h hülye kérdés,de elgondolkoztam. DH -FR gépeken miért nem használnak olyan agyon furkált, kikönnyített felniket,mint a triál gépeken?

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Lefele szoktak kerekíteni. 263->262; 261->260

Köszi, megvolt a hiba. 263 és 261 helyett gondolom jó lesz a 262-es is.

hatalma

hatalma

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Köszi, megvolt a hiba. 263 és 261 helyett gondolom jó lesz a 262-es is.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Hello!
Egy kis segítségre lenne szükségem, küllõszámítási problémával küzdök. Novatec D711SB és D712SB agyakkal és DT XR4.2 felnikkel szeretnék kereket építeni (32 küllõ 3 kereszt). Az ebikeos küllõszámító programmal (DT XR400-as felnivel számolva, ami elvileg ugyanaz, mint a 4.2-es) elõre bal 261.3 jobb 265, hátra bal 262.7 jobb 262.6-ot számolt. A Sapim oldalán ugyanezzel az adatokkal elõre jobb 277 bal 274, hátra jobb 275 bal 275-öt számolt.
Hogy lehet, hogy ekkora az eltérés, illetve ezek után honnan tudhatom meg, hogy mekkora küllõk fognak kelleni? Elõre is köszönöm a segítséget. Üdv, D

Elképzelhetõ, hogy behelyettesítési (értelmezési) gondod adódott.
Én is jártam már így. Gondold újra az adatokat !

You can never have "enough" bikes.

hatalma

hatalma

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Hello!
Egy kis segítségre lenne szükségem, küllõszámítási problémával küzdök. Novatec D711SB és D712SB agyakkal és DT XR4.2 felnikkel szeretnék kereket építeni (32 küllõ 3 kereszt). Az ebikeos küllõszámító programmal (DT XR400-as felnivel számolva, ami elvileg ugyanaz, mint a 4.2-es) elõre bal 261.3 jobb 265, hátra bal 262.7 jobb 262.6-ot számolt. A Sapim oldalán ugyanezzel az adatokkal elõre jobb 277 bal 274, hátra jobb 275 bal 275-öt számolt.
Hogy lehet, hogy ekkora az eltérés, illetve ezek után honnan tudhatom meg, hogy mekkora küllõk fognak kelleni? Elõre is köszönöm a segítséget. Üdv, D

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Van egy új kerékszettem XT agyakkal, az elsõ kerék agy HB-M788. Az szerepel rajta, hogy 15/20mm átütõs és jelenleg 15mm átütõsként van összeépítve. Ez vajon átalakítható 20mm átütõssé? Fura, de a techdocs.shimano.com-on nem találtam erre vonatkozóan információt.

A másik, hogy milyen márkájú lehet egy olyan 2mm-es fekete küllõ, aminek a hajlított fej részében egy kidomborodó "R" betû látható? Sapim lehet talán? DT küllõim voltak már, azokban más volt a jel.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Hello
Ismeri valaki ezt a kerékagyat?
Acor AHU-21001R hátsó kerékagy - MakakkO véleménye
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
A DT Swiss oldalán, a szervíz-manuálban vannak robbantott ábrás képek, amik tartalmazzák a csapágyak méretét is többek között... Ebbõl ki lehet deríteni, hogy melyek a fõbb eltérések a verziók között.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
hát inkább ugye egy 15ös kéne, mert akkor tudnánk, hogy van-e eltérés :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

hát ettõl féltem én is. a 15milis és a normál agyban vajon ugyanakkora külsõ átmérõjû csapágy van? mert akkor azokat ugye lehet cserélni. a tengely meg adott. a kérdés, hogy a gyorszáras agy peremére ezek az átalakítók ugyanúgy felülnek-e?

van itthon centerlockos, 6 csavaros és normál vfékes DT 240 elsõ agy (mind gyorszáras).
méricskéljek Neked? :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Nem hinném véletlennek, hogy külön van 240-es agyból OS (oversize) verzió. Ez, ahogy Andris mondta 20/110-es, de vissza lehet butítani 15/100-ra.
A normál 240-est maximum 9mm Thru boltra fejlesztheted, gyári átalakítóval.
Az sem mindegy, hogy CL vagy 6 csavaros, pl.
Embert nem ismerek, akinek 240 OS agya lenne, így mérni nem tudok az esetleges sufnimegoldáshoz.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
hát ettõl féltem én is. a 15milis és a normál agyban vajon ugyanakkora külsõ átmérõjû csapágy van? mert akkor azokat ugye lehet cserélni. a tengely meg adott. a kérdés, hogy a gyorszáras agy peremére ezek az átalakítók ugyanúgy felülnek-e?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

arra semmi esélyem, hogy a dt 240s elsõagyamat gyorszárasról 15mm-esre alakítsam?

szerintem nem. én is kutattam már utána.

ezzel lehet 15mm-esre alakítani - csak az a baj, hogy 20mm-esrõl:
DT Swiss 240s Front Conversion Kit to 100 x15mm Thru Ax | eBay

a DT oldalán ez a táblázat van (nem mélyültem el benne:
http://www.dtswiss.c...xle-System.aspx

szerintem ott a hiba, hogy a gyorszárasnak vékonyabb a tengelye, mint 15 mm.
csapágycsere vagy csapágy és tengelycsere lenne a megoldás? nem tudom...

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
De igen, én épp most alakítottam át a Novatech light agyamat 15mm-esre, csak 3db alu távtartót kellett esztergáltatnom hozzá, és csapágyat cserélni. A te esetedben még a csapágyat sem kell kicserélni, mert ha jól emlékszem a 240-es agyban a csapágy belsõ gyûrûjének az átmérõje 15mm. Tehát, az agyból ki kell dobni a tengelyt, a két csapágy közé esztergáltatni egy távtartó kis alu csövet, na meg 2db csapágy-teleszkópláb közé esõ távtartót.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
arra semmi esélyem, hogy a dt 240s elsõagyamat gyorszárasról 15mm-esre alakítsam?

tete007

tete007

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás

miért akarsz más méretû küllõket belerakni, mint ami most benn van?
tök egyértelmû: mérd meg a mostaniakat és ugyanakkorával fûzd újra!

A Sun DS2 felnibõl is volt 2 fajta. az egyik kerekítettebb, másik szögletesebb volt (használtam mindkettõt). lehet emiatt (is) van eltérés a küllõszámító programokban.
a mostani küllõhosszok jók? nem látszik ki a menet a küllõanyánál és nem lóg túl a gumi felé a küllõ?
ha ezek jók, akkor adott a küllõhosszod ;)

ok akkor az eleje meg van ( nem log sehol semmi sehova)
nem akarok én más méretett
de a hátsóban most más agy van oda számolni kell minden képen!
nekem a kerekíttet van ezen szögletes dolog nincs egy szál sem :-)

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Sziasztok!
BTS HC Pro Disc felnirõl van valakinek véleménye, tapasztalata? Köszi

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

az elsõ már bent van ahogy most mértem 262-258 küllõkel (még én számoltam valahogyan)
de most csere lesz és DT küllõkel újra lesz fûzve az egész.
...
meg azzal az elsõ agyhoz sem az jön ki mint amivel most fut.

miért akarsz más méretû küllõket belerakni, mint ami most benn van?
tök egyértelmû: mérd meg a mostaniakat és ugyanakkorával fûzd újra!

A Sun DS2 felnibõl is volt 2 fajta. az egyik kerekítettebb, másik szögletesebb volt (használtam mindkettõt). lehet emiatt (is) van eltérés a küllõszámító programokban.
a mostani küllõhosszok jók? nem látszik ki a menet a küllõanyánál és nem lóg túl a gumi felé a küllõ?
ha ezek jók, akkor adott a küllõhosszod ;)

tete007

tete007

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
hali

ismét segítség kéne aki jártas a dologban.
Adott Sun DS2-XC felni
Novatec D711SB Light
Novatec D712SB Light
az elsõ már bent van ahogy most mértem 262-258 küllõkel (még én számoltam valahogyan)
de most csere lesz és DT küllõkel újra lesz fûzve az egész.
a gondom milyen küllõk kellenek bele?
Ebikon számolgattam, Sapin, DT mind mást ad ki!
a neten konkrét adat a felni belsõ méretérõl nem találtam így méricskéltem nekem 541,4mm jött ki.
DT oldalán 546mm ír ki rá.

meg azzal az elsõ agyhoz sem az jön ki mint amivel most fut.

kérlek okosítsatok ki hogyan kéne ezt ki matekozni mert már bele keveredtem simán. Potyára meg nem akarok hozatni rossz küllõ méretet.
32 likas 3 keresztes lenne minden hol!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

a lightos elsoagy 15e :)

).

az a 280g-os hátsó nagyon light párja
a 350-gos disc light-hoz teljesen jó a 6k-s
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való