Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Canyon

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
3138 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Az első szerviz a Rock Shoxnál akkor van amikor kezedbe kapod, szeretik kispórolni a kenőanyagokat.

Neha a tomitogyuruket is :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Persze van otthon rengeteg szerszám, csak ki tudja milyen spéci szerszám kell egy ilyen géphez. Jobb félni mint megijedni.

A beállítást illetően nehezen tudom elképzelni, hogy a váltót így összerakva teljesen pontos lesz, de ha így lesz akkor az nagy plusz lesz :)

Telót talán nem szedném szét így frissen, majd első szervizeléskor kiderül. :)

Az első szerviz a Rock Shoxnál akkor van amikor kezedbe kapod, szeretik kispórolni a kenőanyagokat.

• zscs likes this

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 posts
Én fekete pedált rendeltem, konzervatív módon - a narancs a fotón nagyon "olcsó" gyerekjáték-narancsnak tűnt. Állítólag rendeltem amikor felmerült a téma, most ért Magyarországra a tracking alapján. 1 hét alatt szerintem egy európai kínai-depóból ért ide - Hollandia, ahová a hajók befutnak ideális az ilyen depóknak. Kíváncsian várom én is. :)

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Ja, ma megerkezett a Scudgood CS461 pedal. Koszi a tippet, 950sm07. Egy hete rendeltem ettol az eladotol: ebay.com/usr/vogorcity

Nem tudom, hogy neha hogy er ide valami ilyen gyorsan kinabol, mer gyanitom ezt is onnan adtak fel. A dobozon, ami egy sima karton volt, azon visszacimnek egy holland postafioke van megadva.

Kekben mar nem latok nala, csak narancsban, ami valamivel dragabb. Eddig me'g csak feltettem, de tok igenyes az egesz pedal, foleg 15 euroert. Szepen forog es konnyu is, egyik ruszki videoban 363 grammot mertek a par pedalra. Amennyit hasznalni fogom, arra me'g sok is, de szepen szetszedheto, meg tetszik a gumitomites a hajtokar felol. Hasznalhatna hasonlot a shimano is, mer amit az 520, 530-ban van, az disznek is vicc. Jol nez ki belulrol:

Aliexpress-en is van, pár napja rendeltem belôle a második párat (valami 7 éves jubileum volt és 12€-ra le volt értékelve) mert az elsô pár hónap használat után nagyon bejött, az asszony is kipróbálta és le is nyúlta, így kell mégegy.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Vajon a 3x10-es SLX váltó használható 2x10-eshez is? Mert akkor igazság szerint egy hajtókar cselével orvosolható lenne az egész átalakítás, ami kb. semmibe se kerülne. 

Igen használható, nem egyet alakítottam át 3-ról 2-re de elsô váltót nem cseréltem egyiken sem. Én azt mondom próbáld ki a 3 tányérral aztán meglátod, ha valamelyik vége fölösleges és nincs szükséged akkora átfogásra akkor alakítsd át. A semminél kicsit többe fog kerülni, ingyen nem adják a hajtókarokat, lánctányérokat de ha tudsz olyan helyet ahol mégis azt oszd meg velünk. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Vajon a 3x10-es SLX váltó használható 2x10-eshez is? Mert akkor igazság szerint egy hajtókar cselével orvosolható lenne az egész átalakítás, ami kb. semmibe se kerülne. 

ha azt akarod, hogy korrektul valtson, sajnos, passzolo hajtomu (lancvonal), lanctanyerok es atdobo kell. a lanctanyerokat egy adott emeleshez optimalizaljak, ha nincs ott a rampa, beszorulhat a lanc a ket tanyer koze pl. az atdobon meg ugy vannak kialakitva megfelelo magassagban es szelessegben a terelok, hogy mas kombinacioval surlodik, vagy nem fog eleg tolast kifejteni a lancra. en vegigjatszottam mar ezt 3x-2x konvertalast, eloszor mindenfele getto modszerrel, de sehogy sem volt az igazi. a vegen vettem uj atdobot es tanyerokat.

persze valamekkora turese van a dolognak, pl a 36os tanyert 34esre csereled, vagy hasonlo.

a valtokar mukodni fog, csak le kell korlatozni az atdobot.

Edited by arn, 2017. March 30. - 16:27.

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 posts
Neked csak a kormányt kell rátenned, első kereket be, nyeregcsövet bele. Minden be van állítva, egy 4-5 imbusz elég, meg a pedálhoz ami kell. Nekem eddig csak egyszer kellett hozzányúlni karbantartás jelleggel a gyári beállításhoz, most a 3 tányéros váltó a Grand Canyonon - picit finomítottam rajta, így most szélesebb tartományban lehet használni a hátsó sort. Ez kb. 2 perc volt, kézzel tekertem a bovdenvezetőm feszítésen.:)

Canyon Nerve AL 8.9 2014

Vasinger

Vasinger

fórumtag

• fórumtag
  • 57 posts

Van benne egy 1/4-es bitfeju nyomatekkulcs, ami annyira nem is pontatlan. Van hozza 5 darab bit (3, 4, 5, 6 mm-es hatlapfeju es egy T25-os torx). De ne mond mar, hogy nincs egy 4-es egy 5-os imbuszkulcsod? Najo, a pedalhoz kellhet egy 15-os villaskulcs vagy 6-os imbusz is, ha olyan. Amugy teljesen beallitva kuldik a bringat. Csak a kormanyt, elsokereket, nyeregcsovet es a pedalt kell beletenned. Ha valamit nagyon szereltetnel, akkor a telot szedd vagy szedest szet. Ki tudja, hogy mit sajnaltak ki belole a rockshoxnal.
,
En 2,5 ev utan nyultam hozza a hatsovaltohoz, de csak azert mert egy felkapott gally elgorbitette a hatsovaltot. Lehet nem gorbitette el, mert probaltam visszaegyengetni, de nem hiszem, hogy barmennyit is hajlitottam volna a fulon, inkabb csak elfordulhatott. Tetszik a 21-es valtotartoful megoldasa, amit Syntace-kent is kapni, csak mar 15 euroert, plusz me'g 6,50 a csavar hozza.

Persze van otthon rengeteg szerszám, csak ki tudja milyen spéci szerszám kell egy ilyen géphez. Jobb félni mint megijedni.

A beállítást illetően nehezen tudom elképzelni, hogy a váltót így összerakva teljesen pontos lesz, de ha így lesz akkor az nagy plusz lesz :)

Telót talán nem szedném szét így frissen, majd első szervizeléskor kiderül. :)

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Ma este megrendelem a 2016-os 6.9-et. Az lenne még a kérdésem, hogy a kerékpár dobozában minden olyan szerszám megtalálható amivel össze tudom szerelni annyira, hogy az 10 km-re lévő bicikliszervizbe el tudjak tekerni, hogy szakszerűen be tudják állítani majd?

Van benne egy 1/4-es bitfeju nyomatekkulcs, ami annyira nem is pontatlan. Van hozza 5 darab bit (3, 4, 5, 6 mm-es hatlapfeju es egy T25-os torx). De ne mond mar, hogy nincs egy 4-es egy 5-os imbuszkulcsod? Najo, a pedalhoz kellhet egy 15-os villaskulcs vagy 6-os imbusz is, ha olyan. Amugy teljesen beallitva kuldik a bringat. Csak a kormanyt, elsokereket, nyeregcsovet es a pedalt kell beletenned. Ha valamit nagyon szereltetnel, akkor a telot szedd vagy szedest szet. Ki tudja, hogy mit sajnaltak ki belole a rockshoxnal.
,
En 2,5 ev utan nyultam hozza a hatsovaltohoz, de csak azert mert egy felkapott gally elgorbitette a hatsovaltot. Lehet nem gorbitette el, mert probaltam visszaegyengetni, de nem hiszem, hogy barmennyit is hajlitottam volna a fulon, inkabb csak elfordulhatott. Tetszik a 21-es valtotartoful megoldasa, amit Syntace-kent is kapni, csak mar 15 euroert, plusz me'g 6,50 a csavar hozza.

Edited by blash, 2017. March 30. - 11:36.

Vasinger

Vasinger

fórumtag

• fórumtag
  • 57 posts

Ma este megrendelem a 2016-os 6.9-et. Az lenne még a kérdésem, hogy a kerékpár dobozában minden olyan szerszám megtalálható amivel össze tudom szerelni annyira, hogy az 10 km-re lévő bicikliszervizbe el tudjak tekerni, hogy szakszerűen be tudják állítani majd?

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Elso- vagy hatsovalto? (: A hatsonal tok mindegy. Egy ideig harmas slx elsovaltot hasznaltam kettanyeros xt hajtomuvel (38/26), majd egyszer feltunt, hogy a legkonnyebb fokozatban (26x36) a valtokeret belseje surlodik a lanccal, s nem tudtam sehogy sem beallitani. Kisebb kislanctanyerral nem kiserleteztem, hanem feltettem egy kettes elsovaltot. Azzal nincs ilyen gond. Ha jol remlik a kettes xt hajtomunek mas a lancvonala, talan vagy 1,5 vagy 2,5 mm-rel beljebb van, mint a harmas. Igy utolag atgondolva felesleges volt a direkt kettanyeros hajtomure valtas, boven eleg lett volna, ha teszek ra az slx hajtomure (40/30/32) ket lanctanyert, peldaul 38-ast es 24-est. Meg rovidebb lanctanyercsavart.

Ja, ma megerkezett a Scudgood CS461 pedal. Koszi a tippet, 950sm07. Egy hete rendeltem ettol az eladotol: ebay.com/usr/vogorcity

Nem tudom, hogy neha hogy er ide valami ilyen gyorsan kinabol, mer gyanitom ezt is onnan adtak fel. A dobozon, ami egy sima karton volt, azon visszacimnek egy holland postafioke van megadva.

Kekben mar nem latok nala, csak narancsban, ami valamivel dragabb. Eddig me'g csak feltettem, de tok igenyes az egesz pedal, foleg 15 euroert. Szepen forog es konnyu is, egyik ruszki videoban 363 grammot mertek a par pedalra. Amennyit hasznalni fogom, arra me'g sok is, de szepen szetszedheto, meg tetszik a gumitomites a hajtokar felol. Hasznalhatna hasonlot a shimano is, mer amit az 520, 530-ban van, az disznek is vicc. Jol nez ki belulrol:

Edited by blash, 2017. March 30. - 10:59.

Vasinger

Vasinger

fórumtag

• fórumtag
  • 57 posts

Azert jo arany kozeput a kettes. Amugy a lanc hasznalodik esetleg gyorsabban, amugy miert lenne dragabb? Talan a sor miatt, de nem kotelezo akkora atfogas.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Azert jo arany kozeput a kettes. Amugy a lanc hasznalodik esetleg gyorsabban, amugy miert lenne dragabb? Talan a sor miatt, de nem kotelezo akkora atfogas.

Vasinger

Vasinger

fórumtag

• fórumtag
  • 57 posts

Nem hinnem, hogy sokan vagynak a 3as hajtomure, tanyerokra, atdobora :) a csere meg vagy 100 eur lenne.

Azért azt is vegyük bele, hogy 1x11-es hajtás fenntartása sokkal drágább, mint egy 3x10-esé. És itt elsősorban láncra gondolok. Arról nem is beszélve, hogy egy tapasztalatlanabb kerékpározónak nem biztos, hogy minden 1x11-es áttétel jó lesz, ott azért nehezebb eltalálni az ideálisat.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Nem hinnem, hogy sokan vagynak a 3as hajtomure, tanyerokra, atdobora :) a csere meg vagy 100 eur lenne.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

köszi. még egy kérdés, aztán békénhagylak. :) mekkora nyomáson használod a hány kilódhoz?

Semmi gond :) Az attól függ... terepre elöl/hátul 12/13 és 14/15 PSI között, aszfaltra 16/17 és 19/20 között. A kevesebb általában jobb de ha sok a gyökér/kö vagy azfalton lépcsôzés akkor több mert a felnit könnyen oda lehet verni. 80-82kg vagyok és mindegyik szett tubeless.

• Kisherceg likes this

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 posts

No, a múltkor kicsit állítottam a Nerve-en, az eddig 20-25% körüli sag-ről levettem 10-15% közé hátul is. Nem gondoltam, hogy ennyit számít. A "kényelmes" része megmaradt, továbbra is szépen felveszi még az itthoni homokos-laza talaj kisebb egyenetlenségeit is, de hajtásra sokkal határozottabb lett. Az nyerget is kicsit hátrébb toltam, most kb. a leghátsó pozícióban van a sínen. Így laza mély homokban is stabilabb lett és teljesen jól tudok vele haladni. Egyre jobban tetszik minden tekeréssel.
Az új hardtailt is kipróbáltam, de nekem a tekerésnél megmutatkozó hatékonysági előnye nem kompenzálja, hogy pattog-üt a hátulja -  érezhetően hamarabb fáradok rajta még rövid távon is. Ráadásul a derekam is könnyebben megfájdul.

Canyon Nerve AL 8.9 2014

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Most éppen Nobby Nic, elöl trail star 3,0 hátul pace star 2,80, a másik kerékszettemen meg G-One 2,80. Mindegyik kerékszetten 40-es belsô szélességû a felni.

köszi. még egy kérdés, aztán békénhagylak. :) mekkora nyomáson használod a hány kilódhoz?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Canyonnál a 30 DAY RIGHT OF RETURN azt foglalja magában, hogy 30 napon belül bármilyen indok nélkül visszaküldhető a kerékpár és állják a szállítást is? 

Tehát ha mégis valamiért nősített lenne a váz, akkor visszaküldhetném gyakorlatilag indoklás nélkül?

Nahat, azt hittem, hogy nem ingyenes, pedig akkor az:

"What is Canyon’s return policy?

Every bike comes with a 30 day right of return. This means if your bike doesn’t fit, or wasn’t quite what you expected you will be able to return it free of charge within 30 days of its delivery. All returns should be accompanied with original packaging, paperwork, receipt and Certificate of Origin. For further instruction on how to return your bike please contact your us via our live chat, over the phone by calling +49 (0) 261 40 4000 Monday - Friday 9.0 - 19.00, or by email."

Cserelni nyilvan nem eri meg, de ha valasztani lehetne nem harmasat valasztanek.

Ha nagyon akarja, akkor lecsereli a lanctanyerokat, vagy az egesz hajtomuvet, esetleg melle az elsovaltot is, ami lekerult meg eladja, s ha me'g az elso tekeres elott lecserelte, akkor nem talan jobb aron tudja eladni, de en inkabb lecserelnem az egeszet 1x11-re, de ahhoz tul sok mindent kene cserelni :DD

Edited by blash, 2017. March 29. - 22:24.

• arn likes this

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Canyonnál a 30 DAY RIGHT OF RETURN azt foglalja magában, hogy 30 napon belül bármilyen indok nélkül visszaküldhető a kerékpár és állják a szállítást is? 

Tehát ha mégis valamiért nősített lenne a váz, akkor visszaküldhetném gyakorlatilag indoklás nélkül?

Nyugodj meg, nincs nôiesített váz. :) Csak a szín, ülés, stucni meg a rövidebb rugóutas Reba teszi nôivé, a váz ugyanaz mint a férfi.