Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Canyon

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3138 hozzászólás a témában

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Grande:Jó lesz az XC,itthonra meg pláne.Szerintem húzasd fel a villát 115-re és így tökéletes lesz az összhang és az út is elég lesz elöl.Hátul nagyon finoman fog mozogni,ugyanúgy 190-es szemtávból hozták ki a 115 mm-t mint a 140-et.Az elég jó áttételi arány.Van benne tartalék.:scared:
Jó tekerést vele!

Csak dícsértem, de Bögre veszi a Canyont, nem Én ;)

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Azt kaptam amit rendeltem-M-18,5-ös vázat.Nekem a legfontosabb adat a vízszintes felsõcsõhossz.És persze ezt a legnehezebb lemérni.Mindegy,méricskélés ide vagy oda,rövidnek éreztem a vázat.
Grande:Jó lesz az XC,itthonra meg pláne.Szerintem húzasd fel a villát 115-re és így tökéletes lesz az összhang és az út is elég lesz elöl.Hátul nagyon finoman fog mozogni,ugyanúgy 190-es szemtávból hozták ki a 115 mm-t mint a 140-et.Az elég jó áttételi arány.Van benne tartalék.:scared:
Jó tekerést vele!

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
az idei gázlón összefutottam egy canyonnal, csak õ pont a másik irányba ment. :)
mármint jó felé, én mentem a célba kb. 25-30 km után pár technikai problem miatt.
szép volt az a fehár canyon!

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Az az igazság ezen is törtem a fejem, hogy Cube mellé, vagy helyette legyen, aztán arra jutottam, hogy helyette lesz. :) (költségvetésbe csak így fér bele) Aszfaltot ha tehetem, elkerülöm, lejtõzni pedig szívesen lejtõznék, ha volna a közelben mirõl:D Itt inkább csak lagymatag dombok vannak amikhez talán nem is kell 100mm -nél nagyobb rugóút. Így azt hiszem el is dõlt, XC 5.0 kell nekem. Köszi

Pedig milyen jól mutatna a gyönyörû Cube mellett a gyönyörû Canyon ;)

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás

Szia!

Cube mellé 1 ösztelós társat szánsz? :) Nelem AM 5.0 van,de még csak pár hete jött meg. Szvsz kicsit olyan felépítésben mint 1 freeride bringa,de azért megfelelõ erõnlét mellet azért egész jól lehet vele mászni. Amugy tekerésbe a hosszabb rugóút semmit se zavar,hisz állitható a fox villa, de a rugóstagal sincs pobléma. A gummák érzésem szerint visszafogják aszfalton,de terepen harapják az utat :D Talán el kell döntened,hogy inkább többet könnyebben mászól és aszfalton is jól gurulsz,vagy bátrabban lejtõzöl.

Az az igazság ezen is törtem a fejem, hogy Cube mellé, vagy helyette legyen, aztán arra jutottam, hogy helyette lesz. :) (költségvetésbe csak így fér bele) Aszfaltot ha tehetem, elkerülöm, lejtõzni pedig szívesen lejtõznék, ha volna a közelben mirõl:D Itt inkább csak lagymatag dombok vannak amikhez talán nem is kell 100mm -nél nagyobb rugóút. Így azt hiszem el is dõlt, XC 5.0 kell nekem. Köszi

Büdi

Büdi

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás

Sziasztok,
Erõsen kacsintgatok a Canyon, mint márka felé. Azon belül pedig két modell közt vacillálok. Nerve XC 5.0 vagy AM 5.0.
AM tulaj(ok)hoz szól a kérdés:Mennyire tekerhetõ a bicaj a 140mm rugóúttal és a 2.4 es gummákkal, illetve melyik nehezíti jobban? Mert ha csak a gummák, azon könnyû segíteni, és marad bõven tartalék rugóútban.
Vagy ha fontos a tekerhetõség akkor válasszam inkább az XC-t?
Köszi elõre is.

Szia!

Cube mellé 1 ösztelós társat szánsz? :) Nelem AM 5.0 van,de még csak pár hete jött meg. Szvsz kicsit olyan felépítésben mint 1 freeride bringa,de azért megfelelõ erõnlét mellet azért egész jól lehet vele mászni. Amugy tekerésbe a hosszabb rugóút semmit se zavar,hisz állitható a fox villa, de a rugóstagal sincs pobléma. A gummák érzésem szerint visszafogják aszfalton,de terepen harapják az utat :D Talán el kell döntened,hogy inkább többet könnyebben mászól és aszfalton is jól gurulsz,vagy bátrabban lejtõzöl.

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Sziasztok,
Erõsen kacsintgatok a Canyon, mint márka felé. Azon belül pedig két modell közt vacillálok. Nerve XC 5.0 vagy AM 5.0.
AM tulaj(ok)hoz szól a kérdés:Mennyire tekerhetõ a bicaj a 140mm rugóúttal és a 2.4 es gummákkal, illetve melyik nehezíti jobban? Mert ha csak a gummák, azon könnyû segíteni, és marad bõven tartalék rugóútban.
Vagy ha fontos a tekerhetõség akkor válasszam inkább az XC-t?
Köszi elõre is.

Pedro69

Pedro69

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok!

krilin: nekem nerve es7 van, ez idén am7 néven fut. lemértem azt az
oberrohrlangét, nekem egyezett. Több dologban eltérés? Hm.
Nem lehet, h rossz méretet kapott, de a rendelt gép méreteit nézte?
Nekem 2szer rossz méretben küldték a bicót. A fejcsõhosszból volt
a legegyszerûbb leellenõrizni a méretet.
A küldésben homok kerülhet a gépezetbe, de nehezen hiszem, h
a geom adatokat elrontsák. Ezt objektív elfogultsággal mondom.

MOngi: Nagyon szép a géped! Márkatalálkozó aug-ban? Nekem a
szombati napok lennének a legjobbak.

rolcsii: Én sem vk ismerõs fõvárosunk környékén, de bárhova elautózom.

krilin

krilin

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Sziasztok!

Itózs topiktárs írta elõzõ oldalon egy hozzászólásában, hogy eltérést talált a katalógus geometria adatai és a valóság között néhány dolog tekintetében.

Mennyire általános ez az eltérés, mások is tapasztaltak ilyesmit?
(Konkrétan a Nerve XC adatai érdekelnének. Felsõcsõhossza az általam kinézett L-es méretben a katalógus szerint 605 mm)

Ha le tudnátok mérni páran a vázatokat és összevetni a katalógus adatokkal (különös tekintettel a vízszintes felsõcsõre), azért nagyon hálás lennék.

köszi elõre is:
krilin

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
egyenlõre nem ez fog visszatartani, hanem a pénz hiánya, de nerve es 8.0 lesz a dologból, egyéni modokkal. de a végén még az is megeshet, hogy megmarad gyárinak:D bár asszem sram x9 szett rá fog kerülni. most az xtr sem tartja elég feszesen a láncot, ellenben sram 5.0val nem volt baj ez sem. talán 09-es levegõs revelation a pike helyére. oszt le van tudva... egy darabig:)

rolcsii

rolcsii

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
Rbalint88: nem nagyon hallottam fejcsapágy problémákról a németeknél sem, ott azért jóval több bringa van. Erõsen túl van méretezve az egész bringa, sztem ez ne nagyon tartson vissza...

Pedro69: az aug. közepe-vége nekem is jó lenne!Már csak egy jó helyszínt kellene kitalálni. Vhol az ország közepén nézzünk ki vmit. (Pusztavacs! :) ott legalább nem kell felfelé tekernem..) Nekem elsõre a Pilis v.a Börzsöny ugrik be, bár nem nagyon ismerem õket.(a Börzsönyt pl. semennyire)
Jöhetnek a javaslatok!

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
Hello Canyon tulajok!

Kérdésem lenne: Nerve ES-t tervezek venni nemsokára, a kérdés az lenne, hogy agresszívabb felhasználás mellett lesz problémám a fejcsapággyal? Ez az egy olyan dolog van a bringán, amivel nem vagyok teljesen kibékülve, a többi mind oké, az ára meg fõleg!

Pedro69

Pedro69

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Szisztok, márkatársak!

Nagyon jó érzés, hogy már ilyen "sokan" vagyunk! A nyár végi találkozó
szuper ötlet! Remélem, haza érek majd a fuvarból.
Ha idõben elkezdjük a szervezést, nem lehet gond.
Én, Mi ( a Családom), aug. elsõ hetében megyünk nyaralni,
attól kezdve nincs kötött programom. Ha mondjuk 2 héttel elõre
tudnék idõpontot, az irányítóm is rám tudna szervezni.
TI, hogy vagytok ezzel? Mennyire köt titeket a munkahely, iskola,
család?
Írjatok majd pár sort, én is újra gyakrabban fogok ránézni a fórumra.
Kívánom, hogy összejöjjön!

Üdv.: pedro

Büdi

Büdi

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás

A nyár vége felé összehozhatnánk egy találkozót/túrázást! Már vagy tizenöt-húszan lehetnénk.

Szerintem nagyon klassz 5let!! Igazi nyálcsurgató élmény lesz ennyi szép bringát látni majd. :) Túrázásról meg annyit,hogy: bárhol, bármikor ;)

rolcsii

rolcsii

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
A nyár vége felé összehozhatnánk egy találkozót/túrázást! Már vagy tizenöt-húszan lehetnénk.

MOngi

MOngi

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

Lehet téged láttalak 1 alkalommal elsuhanni itt pesten. :)

Köszönöm a szép szavakat mindenkinek. Nincs kizárva, hogy engem láttal, budai oldalon szoktam közlekedni fõleg. A bicó meg biztos megérkezik nekem is megjött, nem kell izgulni.

Üdv
Sz.F.P.

Büdi

Büdi

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Szia MOngi

Nagyon szép gép,klassz alkatrészekkel. Lehet téged láttalak 1 alkalommal elsuhanni itt pesten. :) Remélem az én canyon nerve-m is lassan megérkezik,hisz május elején adtam le a rendelést.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
Szép ez a masina :cool2:

örömteli bringázásokat vele ;)

MOngi

MOngi

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Sziasztok!

Kicsit szégyenlem magam, ugyanis a bringa már régen megjött én meg adós vagyok a képekkel. A eredeti felállásról nem csináltam képeket sajnos. Egybõl nekiestem, ahogy hazavittem a melóhelyrõl.
Ami cserélve lett az a hátsó váltó (x.9 -rõl XTR shadow -ra), fogsor (deore -ról xt -re), lánc (deore-ról xt -re)és váltókarok (x.9 -rõl XTR -re). A gép már elsõre nagyon egyben volt és van is.
Íme a képek:
Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép
Sz.F.P.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Boros Mókus-a váz a csapattársamé volt.Ha nézel a honlapunkon(www.merkaptse.hu) 2006-2007 beszámolókat a kalandjainkról ott láthatsz róla képeket.Inkább cc-re használta a srác,inkább arra való.Ha nem vagy 190cm felett akkor nagy lehet a váz.10 cm-t mozog.A srác nagyon felfújva használta,nem nagyon mozgott amikor próbáltam,nem tudom,hogy mozoghat.
Pár tapasztalat a canyonról:
Én az outlet -bõl választottam kerót(egy szombathelyi cimborámmal egyetemben),Nerve ES 7-t.Nekem csak a váz kellett,de mint látjátok jobb ha megveszi az ember a komplett kerót.Gondolom ez is a cég koncepciója.Kiszórtam róla a cuccokat(amik egyébként igen komolyak voltak-Piros-fehér DT kerekekkel az élen) és nekem 160 körülire jött ki a váz.Szerintem ez elég jó ár.Én vásároltam és nem átutaltam,de a kártya limitrõl én is elfelejtkeztem(3 nap késedelem a hétvége miatt).Hétfõn leemelték a pénzt és onnan 2 hétre nálam volt a keró.A német posta 3 nap alatt Mo-ig,majd másfél hét a magyar postán.EMS gyorsposta hozta ki.Elsõ kerék berak,kormány helyre fordít és gurulás.A doboz nagyon biztonságos(35 eu-ért lehet is).Tényleg jobb ha telefonálsz.Persze ehhez ajánlott a német vagy angol nyelv legalább társalgási szintû ismerete.Inkább német,mert én angolul próbálkoztam,de egyik-másik nagyon gyengén beszél,alig érteni.Amíg fizetsz addig gyorsan jön az emil,de utána már nehezebben reagálnak.
Garancia és gyorsaság:Volt alkalmam kipróbálni a garit.A Pike telóból folyt az olaj,javíthatatlanul.Telefon,visszaküld,ígér.Na ez gáz volt.Majdnem 2 hónapig vártam a villára.Emilekre semmi válasz( bár pont beleestem a gyárköltözésbe,de ez akkor sem magyarázat,õk is azt mondták,hogy az emil cím nem uaz.Mégsem válaszoltak)Telefonálgatás-persze megjött a villa,elküldük a Rock Shox-hoz gariba.5 hét alatt javították,hibátlanra.Miért nem bírtak adni egyet raktárról és focizták le késõbb az R.S-el.Még szerencse,hogy volt másik telóm,de ha nincs akkor áll a keró 2 hónapot?5X beszéltem velük.Az utolsót már egy németül kiválóan beszélõ barátomat kértem meg,mert szofisztikáltan,de egy nagy lebaszást kértem a barátomtól.De már nem volt rá lehetõség,mert örömmel közölték,hogy már 2 napja postára tették.Vazze,egy emilt nem bírtatok volna küldeni?Szóval valóban kopott egy kicsit már a német precizitás.
Váz:Óvattal a számadatokkal.Pl:Nerve váz felsõ csõ horizontal csõhossz egy centivel rövidebb mint amit megadnak.A váz súlya 100g-mal nehezebb mint a megadott.A súly még elmegy,de méret az nem.Az 590 csak 580 ami nekem már pont nem jó.Így nyergcsõ elad hátranyúlásos vesz,90-es stucni elad(fájt a szívem a Syntace 119-ért) 100-as berak.Így éppen jó lett a geometria.Eze azért bosszantó.Én 184 cm vagyok.Sajna ez a méret pont köztes állapot sok váznál(Giant,Canyon)Az M-es kicsi,az L-es nagy.Van itt Debrecenben egy 207-es L-es,az nekem nagy.188-felett jó 200-ig.Beleszerettek alattam a vázba,eladtam.
DE! a váz az eddigi legfinomabban mozgó váz amit eddig próbáltam150 mm telóút alatt.És mivel a többi váza is ezt a rendszert használja ezért feltételezem,hogy azok is ilyen remekül dolgoznak.Nagyon jók a forgáspontok,merev a váz,nem csavarodik és kemény fékezésnél is mozog a feneke az FSR rendszernek köszönhetõen.Tele van apró figyelmességgel-védõmatricák,bowden gumik a vázat védendõk.Nyergcsõ 31.6.
Korábbi kérdés volt,de gondolom azóta nyilvánvalóvá vált,hogy azért ilyen jó ár/érték arányú,mert nem forgalmazzák sehol.Csak közvetlenül a gyártól vehetsz kerót,így nem rakódik rá egy csomó haszon a forgalmazók miatt.De ezt elmagyarázzák a honlapon.Szerintem a honlapja a legjobb amit eddig láttam a kerós iparban láttam.
Szóval a keró király, a gyár is korrekt,csak némi gikszer bármikor beakadhat.Még így is korrektebbek,mint az itthoni forgalmazók(tisztelet a kivételnek)ÉS INKÁBB TELEFONON MINDENT!
Remélem segítettem.Vegyétek ha tudjátok és élvezzétek!