Boros Mókus-a váz a csapattársamé volt.Ha nézel a honlapunkon(www.merkaptse.hu) 2006-2007 beszámolókat a kalandjainkról ott láthatsz róla képeket.Inkább cc-re használta a srác,inkább arra való.Ha nem vagy 190cm felett akkor nagy lehet a váz.10 cm-t mozog.A srác nagyon felfújva használta,nem nagyon mozgott amikor próbáltam,nem tudom,hogy mozoghat.
Pár tapasztalat a canyonról:
Én az outlet -bõl választottam kerót(egy szombathelyi cimborámmal egyetemben),Nerve ES 7-t.Nekem csak a váz kellett,de mint látjátok jobb ha megveszi az ember a komplett kerót.Gondolom ez is a cég koncepciója.Kiszórtam róla a cuccokat(amik egyébként igen komolyak voltak-Piros-fehér DT kerekekkel az élen) és nekem 160 körülire jött ki a váz.Szerintem ez elég jó ár.Én vásároltam és nem átutaltam,de a kártya limitrõl én is elfelejtkeztem(3 nap késedelem a hétvége miatt).Hétfõn leemelték a pénzt és onnan 2 hétre nálam volt a keró.A német posta 3 nap alatt Mo-ig,majd másfél hét a magyar postán.EMS gyorsposta hozta ki.Elsõ kerék berak,kormány helyre fordít és gurulás.A doboz nagyon biztonságos(35 eu-ért lehet is).Tényleg jobb ha telefonálsz.Persze ehhez ajánlott a német vagy angol nyelv legalább társalgási szintû ismerete.Inkább német,mert én angolul próbálkoztam,de egyik-másik nagyon gyengén beszél,alig érteni.Amíg fizetsz addig gyorsan jön az emil,de utána már nehezebben reagálnak.
Garancia és gyorsaság:Volt alkalmam kipróbálni a garit.A Pike telóból folyt az olaj,javíthatatlanul.Telefon,visszaküld,ígér.Na ez gáz volt.Majdnem 2 hónapig vártam a villára.Emilekre semmi válasz( bár pont beleestem a gyárköltözésbe,de ez akkor sem magyarázat,õk is azt mondták,hogy az emil cím nem uaz.Mégsem válaszoltak)Telefonálgatás-persze megjött a villa,elküldük a Rock Shox-hoz gariba.5 hét alatt javították,hibátlanra.Miért nem bírtak adni egyet raktárról és focizták le késõbb az R.S-el.Még szerencse,hogy volt másik telóm,de ha nincs akkor áll a keró 2 hónapot?5X beszéltem velük.Az utolsót már egy németül kiválóan beszélõ barátomat kértem meg,mert szofisztikáltan,de egy nagy lebaszást kértem a barátomtól.De már nem volt rá lehetõség,mert örömmel közölték,hogy már 2 napja postára tették.Vazze,egy emilt nem bírtatok volna küldeni?Szóval valóban kopott egy kicsit már a német precizitás.
Váz:Óvattal a számadatokkal.Pl:Nerve váz felsõ csõ horizontal csõhossz egy centivel rövidebb mint amit megadnak.A váz súlya 100g-mal nehezebb mint a megadott.A súly még elmegy,de méret az nem.Az 590 csak 580 ami nekem már pont nem jó.Így nyergcsõ elad hátranyúlásos vesz,90-es stucni elad(fájt a szívem a Syntace 119-ért) 100-as berak.Így éppen jó lett a geometria.Eze azért bosszantó.Én 184 cm vagyok.Sajna ez a méret pont köztes állapot sok váznál(Giant,Canyon)Az M-es kicsi,az L-es nagy.Van itt Debrecenben egy 207-es L-es,az nekem nagy.188-felett jó 200-ig.Beleszerettek alattam a vázba,eladtam.
DE! a váz az eddigi legfinomabban mozgó váz amit eddig próbáltam150 mm telóút alatt.És mivel a többi váza is ezt a rendszert használja ezért feltételezem,hogy azok is ilyen remekül dolgoznak.Nagyon jók a forgáspontok,merev a váz,nem csavarodik és kemény fékezésnél is mozog a feneke az FSR rendszernek köszönhetõen.Tele van apró figyelmességgel-védõmatricák,bowden gumik a vázat védendõk.Nyergcsõ 31.6.
Korábbi kérdés volt,de gondolom azóta nyilvánvalóvá vált,hogy azért ilyen jó ár/érték arányú,mert nem forgalmazzák sehol.Csak közvetlenül a gyártól vehetsz kerót,így nem rakódik rá egy csomó haszon a forgalmazók miatt.De ezt elmagyarázzák a honlapon.Szerintem a honlapja a legjobb amit eddig láttam a kerós iparban láttam.
Szóval a keró király, a gyár is korrekt,csak némi gikszer bármikor beakadhat.Még így is korrektebbek,mint az itthoni forgalmazók(tisztelet a kivételnek)ÉS INKÁBB TELEFONON MINDENT!
Remélem segítettem.Vegyétek ha tudjátok és élvezzétek!