Ha az ember nem vázat akar fényezni, hanem egyébb alkatrészeket (pl.: felnik, stucni, pedál, ilyesmik) akkor is érdemes szinterezni vinni, vagy elég az "otthoni felületkezelés" + spray-s festék + spray-s lakk kombó is?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja
Indította
KeX
, 2002. február 13. 20:45
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Írta 2008. január 28. - 15:30

Írta 2008. január 25. - 21:45

Sztem kitalálható, maszkolás az, amikor bizonyos részek letakarásával alakítasz ki egy mintát.
http://vasutmagazin....estes/mtech.htm
Szinteres technikával valszeg nem lehet, vagy csak sok macerával.
"Írta és készítette : Dwarf
Szerkesztette : SupaCow
Javította: spyderco
A cikkhez tartozó fórum : itt
"
http://vasutmagazin....estes/mtech.htm
Szinteres technikával valszeg nem lehet, vagy csak sok macerával.
"Írta és készítette : Dwarf
Szerkesztette : SupaCow
Javította: spyderco
A cikkhez tartozó fórum : itt
"
Írta 2008. január 25. - 21:03

Tudom kicsit alap kérdés de mi a maszkolás?
+ szinterre lehet?
+megtudnád adni ki csinálta és hogy nekem is tudna csinálni?
köszi
+ szinterre lehet?
+megtudnád adni ki csinálta és hogy nekem is tudna csinálni?
köszi
Írta 2008. január 25. - 16:54

Ha jól emlékszem, nem volt szinter, csak fújás, minták maszkolással. A szövegbõl kiderül. nem én csináltam, csak a linket tettem be, h 5let legyen

Írta 2008. január 24. - 20:23

Jó lett a váz!
Lett szinterezve?
Ha jól olvastam, akkor a minták+ betük festettek?
Tudnál segíteni (persze térítem fáradozásod) egy váz feliratozás +motívumok festésében?
kösz.
Lett szinterezve?
Ha jól olvastam, akkor a minták+ betük festettek?
Tudnál segíteni (persze térítem fáradozásod) egy váz feliratozás +motívumok festésében?
kösz.
Írta 2008. január 24. - 19:08

Írta 2008. január 17. - 20:08

Elhoztam a vázat a szinterezõtõl.
A szinter nagyon szép lett, de mindenkinek ajánlom, hogy dugózzal le, ahol kell, mert a maszkolásuk nem volt tökéletes. Sajnos a középrészbe is került, a menetrõl alig tudtuk leszedni, hogy a hajtómûcsapágyat betegyük. A kormánycsapággyal is lesz még munkám.
A szinter nagyon szép lett, de mindenkinek ajánlom, hogy dugózzal le, ahol kell, mert a maszkolásuk nem volt tökéletes. Sajnos a középrészbe is került, a menetrõl alig tudtuk leszedni, hogy a hajtómûcsapágyat betegyük. A kormánycsapággyal is lesz még munkám.
Írta 2008. január 15. - 22:02

Nem tud valaki véletlenül egy Standox autófesték színskálát linkelni?
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"
Írta 2008. január 15. - 19:59

Ez oké, de ez azt jelenti, hogy senki sem matricázza a szinterezett bringáját?mûanyagon elég furán taadhat a lakk...
Mivel lakk nélkül könnyen lejön. Vagy nem?
Írta 2008. január 15. - 16:54

Írta 2008. január 15. - 16:28

Többször felmerült a téma, de ha jól emlékszem gyakorlatban igazolt válasz nem volt rá.
Ma adtam le a vázat szinterezni, ha kész lesz matricázni akarom, és lakkozni a matrica védelmében.
A kérdés: milyen lakkot szabad használni?
A szinteres csóka sem tudta, bár említette, hogy sokan kérdezték már tõle.
Ma adtam le a vázat szinterezni, ha kész lesz matricázni akarom, és lakkozni a matrica védelmében.
A kérdés: milyen lakkot szabad használni?
A szinteres csóka sem tudta, bár említette, hogy sokan kérdezték már tõle.
Írta 2008. január 13. - 14:42

Az lenne a kérdésem hogy:
-Ha nem matricázni akarok egy vázat hanem a felíratok is festettek legyenek akkor azt hogy tudom megoldani+ tudnátok valakit aki tud ebben segíteni?
-Egy vázat lehet egyszerre több színben (2-3) színterezni?
Köszi elõre is a válaszokat:)
-Ha nem matricázni akarok egy vázat hanem a felíratok is festettek legyenek akkor azt hogy tudom megoldani+ tudnátok valakit aki tud ebben segíteni?
-Egy vázat lehet egyszerre több színben (2-3) színterezni?
Köszi elõre is a válaszokat:)
Írta 2008. január 12. - 21:09

Gardán a RS-nál lehet kapni matrica készletet, tavaly elõtt 5000 volt és ezért két szettet kapsz, én is eladtam a felét, így már barátibb az ár.
Írta 2008. január 12. - 19:17

Mohus, te hogy csináltad? vagy a tied gyárilag fehér reba? a matrica saját tervezés? milyen technikával vitted rá a zöld reba körvonalakat?
1-2 oldallal korábban részletesen leírtam, hogy csináltam. A matrica saját tervezés és egy reklámcéggel nyomtattattam ki átlátszó fóliára
Írta 2008. január 12. - 15:47

Sziasztok!
Lenne egy bullit vázam, amit szeretnék ferrari pirosra festetni erre a rétegre jönne a matricaset majd erre a lakkréteg.
Ennek mi a pontos menete, kromofág után jön a színtereztetés majd lakk?
Esetleg tudnátok valakit ajánlani aki profi?
Köszönöm segítségeteket!
Lenne egy bullit vázam, amit szeretnék ferrari pirosra festetni erre a rétegre jönne a matricaset majd erre a lakkréteg.
Ennek mi a pontos menete, kromofág után jön a színtereztetés majd lakk?
Esetleg tudnátok valakit ajánlani aki profi?
Köszönöm segítségeteket!
Írta 2008. január 11. - 21:14

én nem értek hozzá, azért kérdezem, hogy hogy kéne csinálni.
egy reba teamrõl van szó, igen. ellenben nem az enyémrõl:D, hanem csapattársaméról. minél kevesebb otthoni pepecselés, inkább fizetne érte.
Mohus, te hogy csináltad? vagy a tied gyárilag fehér reba? a matrica saját tervezés? milyen technikával vitted rá a zöld reba körvonalakat?
egy reba teamrõl van szó, igen. ellenben nem az enyémrõl:D, hanem csapattársaméról. minél kevesebb otthoni pepecselés, inkább fizetne érte.
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Írta 2008. január 11. - 11:25

Nahát egyébként én sem azért akarok festegetni, mert annyira nem tudok mi kezdeni magammal. A váz Cro-Mo és sajnos van olyan hely a vázon, ahol úgy lejött a festék, hogy ilyenkor a sós latyak közvetlenül az acéllal érintkezik, ami legalább annyira marja a lelkiismeretem, mint a fémet... 
De ha nulláról kezdeném a váz festését kb. ingem-gatyám rámenne, mert az alapszínt leszámítva elég összetett a Planet-x matricázás/festés....ezért gondoltam rá, hogy csak a felületi sérüléseket kijavítom.

De ha nulláról kezdeném a váz festését kb. ingem-gatyám rámenne, mert az alapszínt leszámítva elég összetett a Planet-x matricázás/festés....ezért gondoltam rá, hogy csak a felületi sérüléseket kijavítom.

Írta 2008. január 11. - 11:12

Én sem kókányoltam, ez egy Klein váz volt, carbon támvillával, ha erre rámegy a homokfúvás, hát szerintem nem sok marad belõle... Szépen lecsiszoltam , de az 1000-es papírral való sikamikát, fõleg a kis réseknél már nagyon untam a végére. Szinterezésre nem gondoltam de a carbon miatt ez sem jó ötlet szerintem. A Posta autónál meg Igényes, több millás autókat fényeznek (aki debreceni tudja). Azért volt egy ezres, mert ismertem a szakit... Na mindegy, egy szó mint száz én soha többé nem festek le semmit, csak ha nagyon muszály. (Ez csak karcos volt és én bíztam a technikában, de kár volt)
Írta 2008. január 11. - 11:06

az más, addig nem olvastam vissza, sry...lehet, hogy félreértettem, de az "1130"-as postban egy fekete Reba Team-rõl írt

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. január 11. - 11:03

sztem Dave vázra gondolt...
lehet, hogy félreértettem, de az "1130"-as postban egy fekete Reba Team-rõl írt