Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2194 hozzászólás a témában

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Nekem a kocsi alufelnijét csinálták (szinterezés) fémtiosztán kell odavinni, elktomosan valamit mahinálnak és ráfujják a festékport aztán ráégetik. Teljesen olyan lett mint a metálfény és álítólag tartós, eddig még nem volt bajom vele. Ja! 3500 volt darabja, de szrintem egy felni sokkal nagyobb felület mint egy váz. Debrecen Alma utca Robzol Kft.

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Halihó

Lenne egy acél vázam, le szertném ,,festetni,, gondolom homokfuvást birja az acél a festék eltávolitásánál de utána hogy? szinter? eloxálás? Mi a legtartósabb? Igazábol nemértek hozzá mi micsoda... Esetleg egy cimet telszámot aki csinál ilyeneket. Pénzügyileg ez kb mennyibe van?
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

mennyire nagyok a matricák,és hova valósi vagy?
mert Miskolcon az egyik nagy kerékpáros, aki itt a CM-et szokta szervezni, õ tud nyomtatni elég jó minõségût,és sztem olcsón el is vállalja...

én is most fogom festeni a bicómat(a régit) levakarom róla a gyári festést,aztán lefújom fehérre az egészet alkatrészekkel együtt...
tényleg valaki nem tudja, hogy lakkot lehet-e "fújós" formában kapni?

Hali!
Egy idõben nekem is ez volt a problémám...Az a baj,hogy a lakksprayk 99%-a akril alapu ami xart sem ér!!! Én is most tudtam meg,hogy Pesten a Fóti úton van egy festékbolt (autófényezõ) ahol vállalnak spray töltést,ott azt töltenek bele amit akarsz!

http://autofestekbolt.uw.hu/
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás

Halihó!
Én is most tervezem lefesteni a gépet és valami egyedi matricát szeretnék rá. A képet már megcsináltam. Tudtok ajánlani nyomdát, ahol viszonylag olcsón nyomtatnak egyedi cuccokat?
Köszi.
Zs

mennyire nagyok a matricák,és hova valósi vagy?
mert Miskolcon az egyik nagy kerékpáros, aki itt a CM-et szokta szervezni, õ tud nyomtatni elég jó minõségût,és sztem olcsón el is vállalja...

én is most fogom festeni a bicómat(a régit) levakarom róla a gyári festést,aztán lefújom fehérre az egészet alkatrészekkel együtt...
tényleg valaki nem tudja, hogy lakkot lehet-e "fújós" formában kapni?

zsiffin

zsiffin

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Halihó!
Én is most tervezem lefesteni a gépet és valami egyedi matricát szeretnék rá. A képet már megcsináltam. Tudtok ajánlani nyomdát, ahol viszonylag olcsón nyomtatnak egyedi cuccokat?
Köszi.
Zs

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

Személyes tapasztalat nincs, se minõségre, se árra, de indulni ha más nem ad jobb tippet, akkor:http://airbrush.lap.hu/
Én is tervezem egy váz festetését, de én nem pesten. Egy gyerekkori haverom foglalkozik airbrush-al, bár már legalább 10 éve nem találkoztunk, de majd megkeresem vele. Láttam pár motort amit csinált, :clap:
Amugy itt vannak a munkái:http://www.balatonpa...ng.hu/start.php

Köszi! ezt a weboldalt már láttam de mind vidéki :(
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

Hali!
Engem az érdekelne,hogy tud-e valaki pesten AIRBRUSH fényezõt???
köszi,köszi,köszi

Személyes tapasztalat nincs, se minõségre, se árra, de indulni ha más nem ad jobb tippet, akkor:http://airbrush.lap.hu/
Én is tervezem egy váz festetését, de én nem pesten. Egy gyerekkori haverom foglalkozik airbrush-al, bár már legalább 10 éve nem találkoztunk, de majd megkeresem vele. Láttam pár motort amit csinált, :clap:
Amugy itt vannak a munkái:http://www.balatonpa...ng.hu/start.php

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás
Hali!
Engem az érdekelne,hogy tud-e valaki pesten AIRBRUSH fényezõt???
köszi,köszi,köszi
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
ha egyedi festést szeretne valaki:
http://www.alleycat....-szines-a-vilag

hegi

hegi

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
A következõ kérdésem lenne, hogy a küllõimet akarnám átfesteni namost:
Lekell-e szedni az elõzõ festéket vagy sem?
Ha "lemaratom" az elõzõ festéket akkor nem gyengül meg a tartó szilárdsága a küllõnek?
Mivel fessem elég a sima spray festék vagy szinter vagy valami mással kezeljem + meiktõl lessz a leginkább ellenáló?

Köszi elõre is!!

Pali04

Pali04

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
úgy gondoltam hogy megosztom veletek a bringafestési tapasztalataim:
szóval most lett kész a bringám festése- én a porfestést választottam, azért mert sokkal tartósabb, birja az ütést, kavicsokat, ami mtb-nél nem elhanyagolható. ezen kivül állítólag könnyebb is mint az alapozó+szin+lakk klasszikus megoldás.
A porfestéshez szükség van egy fémtiszta vázra, ami lehet akármilyen alapanyagú.
A fémtisztaságot legegyszerûbben ugy lehet elérni, ha elviszed homokfuvatni, de ha valami könnyebb vázad van akkor okos dolog a homokfuvás elõtt lekromofágozni a vázat, mert akkor kevesebb ideig kisebb intenzitással homokolnak, igy kisebb az esély arra hogy valahol elvékonyodjon esetleg a csõ.(ezt én nem csináltam meg, csak javasolta egy szakember). A fejcsövön lévõ emblémát ugy tudod leszedni, hogy hõlégfúvóval megnyomatod belûlrõl a csövet és akkor könnyebben lejön, az embléma ugyanis egy szivacsos anyagra van ráragasztva, igyekezz ugy leszedni, hogy a szivacs az emlémán maradjon, ne a vázon, mert késõbb is ennek segitségével fogy hibátlanul illeszkedni.
A csavarmenetekbe ajánlatos becsavarni csavart, de ne tövig mert akkor a csavar feje alatt nem lesz festék (nekem ez nem jutott eszembe) a váltópapucs menete 10x1 es, a többit meg meg tudod mutatni a csavarboltban, a középcsapágy meneteit ki kell maszkolni valamivel, vagy csõre vágni menetet (én ezt sem csináltam meg, most újra kell vágni a menetet vagyis menetvágóval ki lesz szedve a festék), a fejcsõ két végét szintén ki kell maszkolni,mert ha festékesen préseled vissza a csapágyakat akkor megfesziti a fejcsövet, az meg ugye nem jó. A nyeregcsõnél is ajánlatos kimaszkolni, bár nekem igy is könnyegén bemegy a nyeregcsövem (pedig elég sok festék ment bele), szintúgy a féktüskéket is csavar+maszkolás
Ha a vázon van valami javitani való (rossz helyen lévõ bowdenszem, esetleg repedés, vagy bármi ami bántja a csõröd, azt csináltasd meg a porfestés elõtt, mert a porfestést nagyon nehéz eltávolítani, a homokolását nem nagyon szokták vállalni.-tehát ez a váz utolsó ilyen reparálós köre.
matrica, az már le van irva többször is: tehát vektoros grafika bead kivágják, te meg ragasztod, egyszerû.
költségek:
homokolás: 3000
festés:3000
matrica (2 nagy 2 kicsi) 1600

ha mégsem sikerült maszkolni akkor a csiszolópapir kin-keservvel de viszi a festéket.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Sidol. Rálöttyinted, jó' megdörzsölöd valami textillel vagy fogkefével aztán megvárod míg rászárad, utána pedig én 100% pamutronggyal szoktam kifényesíteni. Nagyon jól fog kinézni! ;)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Van néhány öreg retro natúr alu alkatrészem, melyek egy kicsit be mattultak az idõk során.

Milyen vegyszert ajánlanátok, amivel hatékonyan tudnám fényesíteni õket?

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Ha esetleg kaptál szóróanyagba vmi színválasztós mintát az elox-osnál, scaneld be létszi...köszi.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Nah, ez pont itt van a szomszédban, írok is nekik, hogy mennyi az annyi...:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
én ilyen alkatrész akkor is inkább eloxáltatnék. sokkal tartósabb megoldás.
http://www.aerometal.hu/

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
végülis ez csak egy kis darab, tényleg jobban megérné elvinni, mint itthon szenvedni vele...tudtok ajánlani Budaörs/Törökbálinton, vagy XI. kerben szinterezõ-homokfúvót?

• vendég
Elviszed homokfúvatni (lesz vagy 100 Ft) aztán szinterezni (lesz vagy 500 Ft)...ennél ellenállóbb talán csak a galvanizálás lesz, de annak a színvariációi elég korlátozottak...

De ha mindenféleképpen Te akarod csinálni: kromofág (ez már önmagában drágább lesz sztem mint a komplett szinterezés)->felcsiszolás vmi 100-500-as csiszolópapírral->bármilyen spray-s kiszerelésû festék (egyenletes eloszlás miatt)->tonna lakk, de biztos vagyok benne, hogy szinter olcsóbb is és tartósabb is lesz...

Elõzõt plz törölni, rossz gombra kattintottam :o

• vendég
Elviszed homokfúvatni (lesz vagy 100 Ft) aztán szinterezni (lesz vagy 300 Ft)...ennél ellenállóbb talán csak a galvanizálás lesz, de annak a színvariációi elég korlátozottak...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
egy kormányszarvat (fekete B+ rövid, egyenes) házilag le lehet szépen színezni, vagy inkább bízzam szakemberre? egyáltalánl ehet színezni valami módon? olyasmi szín kellene, mint a vázamé...milyen festék kell ehhez? gondolom fel kell csiszolni, polírozni, valami alapozó, és aztán jöhet a festék...csakhát nem szabad kopnia ugye, mert elég sokat lesz fogdosva...