Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2194 hozzászólás a témában

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Csak mert az árakat találgatjátok:
Porfestés ára: 8000 ft.- volt, váz és villa;
Homokfúvás ára: 4000 ft.- volt váz és villa.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Üdv!
Budapest környékén tudtok ajánlani valami olcsó helyet, ahol homokfúvatni és szintereztetni tudnám a bicómat. Váz plusz villa lenne, szerintetek mennyibõl úszhatom meg?
Meg egyolyan kérdésem is lenne, hogy a villán azt a részt ami bemegy a vázba, érdemes-e kimaszkolni, vagy mehet rá a festék?
Köszi.
Zs

Én a XIII. Hegedûs Gyula u. - Balzac u. sarkára jártam homokfúvatni (Mattfény, vagy valami hasonló a mûhely neve), a szinterezést meg a Bozsér kereskedõháznál csináltattam (XIII. Váci út - Dunyov István u. saroknál). Mindkettõvel meg voltam elégedve, váz+villa 4 forintból kijött.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Szinterezés:
http://www.porfestes.hu/

Homokfúvás:
Bp. XI. Gépész u. 36.
tel.:20/978-5929

zsiffin

zsiffin

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Köszi a gyors válaszokat.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Ja, meg még annyi, hogy szinterezésre mennyire érdemes lakkot felvinni?

Szerintem felesleges.

zsiffin

zsiffin

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Ja, meg még annyi, hogy szinterezésre mennyire érdemes lakkot felvinni?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Üdv!
Budapest környékén tudtok ajánlani valami olcsó helyet, ahol homokfúvatni és szintereztetni tudnám a bicómat. Váz plusz villa lenne, szerintetek mennyibõl úszhatom meg?
Meg egyolyan kérdésem is lenne, hogy a villán azt a részt ami bemegy a vázba, érdemes-e kimaszkolni, vagy mehet rá a festék?
Köszi.
Zs

www.hercehurca.hu
Itt szintereztettem a vázam, 5500 volt (homokfúvás+szinter). Ha náluk csináltatod, akkor egy szar monoblokkal védeném a monoblokkház menetét és a többi kényes helyre is kellene valami, különben a homokos festéket nem kis meló kivésni a menetekbõl, más gond nem volt. Villát tán 2000ért megcsinálják.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Nekem nagyon frankón megcsinálták a szinterezést Dunakeszin. A teljes RAL skálából lehetett színt választani.
A maszkolást õk megcsinálták.
Homokfúvatni meg csak Bp.-en a XI. Gépész u.-ban. Profik.

zsiffin

zsiffin

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Üdv!
Köszi.
Zs

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
THX Matt megprobálom...............

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
3-4nél tényleg kicsit több, de 15 biztos nincs szerintem. de amúgy tökmindegy õk mit mondanak ha nem is vállalják,nem?
http://www.femipari.hu/ hívd fel õket pl, náluk van szinterezés. kérdés megcsinálják-e a vázad is.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Hello ! ahogy igy beleolvasgattam a témába láttam hogy a porfestés köbö 3-4 ezer ft körül van. namost én elmentem egy autofényezöbe mert megakartam csináltatni ijenre a vázam de ott nemtudtak szinterzni de aztmonták hogy tuti nem 4 ezer a porfestés még egy kero vázra sem hanem legalább 10-15........ sztetek ez reális?? mert ahogy olvastam mindenki ijen piti pénzekért csináltatta vagy csak enem akarnak lehúzni.., ( amugy szombathelyen volt nem Bpesten )

wth

wth

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás

Halihó

Lenne egy acél vázam...

Hali!
Eloxálni az alumíniumot lehet, az acélt nem.

Egyébként az AeroMetal szépen dolgozik, MZ deklit vegyi és mecha políroztattam velük, illetve a haverom Ladáján asszem õk csinálták a hengerfej- és felnipolírt.
Bye!

exit69

exit69

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
illetve kérdezném hogy valaki miskolcon megbízható rugalmas eloxálással foglalkozó mestert tud-e?

exit69

exit69

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

én ilyen alkatrész akkor is inkább eloxáltatnék. sokkal tartósabb megoldás.
http://www.aerometal.hu/

hello!
velük kapcsolatban érdeklõdnék, hogy volt-e személyes tapasztalatod a céggel, tudod-e ajánlani õket?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
http://hu.wikipedia....g/wiki/Eloxálás

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
És az eloxálás az mennyire bírja a használatbaételt?És azt végülid hogy viszik fel a fém felületre?
www.sintesibikes.com

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Van szinterban is metálhoz nagyon hasonló, az autófelnimet is olyanra festették és tök jó lett. Nagyon fontos, hogy van elõkészítve, milyen a felület minõsége, simasága.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Mindenképpen porfestés (szinterezés)-ben gondolkoznék a helyedben! Elektrosztatikus elven fujják rá a lakkport,majd 170 fokon beleégetik az anyagba.
Olyan erõs lakkréteget létrehozva a felületen,hogy az garantáltan túléli még a vázadat is! Én is most szeretném megcsináltatni.Sok helyen vállalják,hogy le is pucolják a vázat. Google-ban biztos találsz ha keresel!!!

Az én GT vázam gyárilag van szinterezve, de azért jó sok helyen megkopott. Ami igazán jól bírta az a puch metál fényezése, az 30 éves korában is újszerûnek volt mondható.

Én is szintereztetném valószínûleg, de azt érdemes tudni, hogy szinterhez nem tudnak javító festéket adni, szóval ha leütöd valahol, akko vagy csak csúnyán tudod javítani (metálfestékkel, de abban látszanak a szemcsék, szinterben nincsen), vagy sehogy. Én is így jártam.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás
Mindenképpen porfestés (szinterezés)-ben gondolkoznék a helyedben! Elektrosztatikus elven fujják rá a lakkport,majd 170 fokon beleégetik az anyagba.
Olyan erõs lakkréteget létrehozva a felületen,hogy az garantáltan túléli még a vázadat is! Én is most szeretném megcsináltatni.Sok helyen vállalják,hogy le is pucolják a vázat. Google-ban biztos találsz ha keresel!!!
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."