Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2194 hozzászólás a témában

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
kössz! majd kipróbálom. de asszem elõször olyan heylen ahol nemnagyon lesz feltûnõ ha esteleg elszúrom..

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Lecsiszolod valami finomabbal, utána hígító, nemnyúszhozzá, valami cinkromátos alapozó rá, és rá hasonszõrû festék.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
hello!
van egy régi acélvázam amin pár helyen leverõdött már a festés az évek alatt és azokon a helyeken elkezdett rozsdásodni, az lenne a kérdésem hogy van e valamilyen eljárás amivel meg lehet azt csinálni hogy a rozsdát lecsiszolni és lefújni valami lakkal, hogy ne rozsdásodjon újra, de azért a kis foltokat kivéve (ahol fémszínû maradna a váz) megmaradjon az eredeti festés?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

Sziasztok lenne egy kérdése,
ha valaki tuggyak segitcsen hogy mennyi lenne egy 26-os bicikli váz homokfuvása?
!választ elöre is kösz!

Itt Szolnokon kb. 2500 Ft-ból meg lehet úszni.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Balázs22

Balázs22

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok lenne egy kérdése,
ha valaki tuggyak segitcsen hogy mennyi lenne egy 26-os bicikli váz homokfuvása?
!választ elöre is kösz!

Debilaci

Debilaci

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!! Kéne 1kis segitcség!!! Ki tud Debrecenben hollehet kerót müanyagoztatni és mi pénz? Elöre is köszike

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat!

Akkor már megnyugodtam mert szerencsére nem nagyok a sérülések. Meg tudnám én is csinálni a megfelelõ eszközökkel bár tapasztalatom nincs-e téren, de akkor egy szakember(fényezõ) a kisujjából elintézi az elmondottak alapján. :)

Sandor75

Sandor75

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy lehetséges-e az hogy egy vázon oly módon hajtson végre egy szakember javítást hogy csak a lakkot csiszolja le (pihe-puha csiszolóval:)) és a kis hibákat szépen kijavítja. Tehát a lényeg eredeti festés marad, felirat minden (feliraton is kell egy kis részeket javítani).
Ezt ugye meg lehet csinálna, ha tud valaki ilyen embert véletlenül pls ossza meg velem! köszi

Ez attól is függ milyenek a sérülések,milyen mélységben sértették a fényezést. Ha csak a lakk réteg sérült az semmiség,ha a felsõ réteg +a lakk az sem dráma. Ha a fémig , alapozoig sérült ugy másként kell eljárni. De egy fényezõ persze meg tudja csinálni. A "ködölés" az csak enyhe felületi sérülésre jó, utánna szárítás meleg levegõvel, igy "öregedik" a fényezés,és nem üt el a régebbi felülettõl. Majd mehet az egész egybe polirozása.

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás

gyakorlatilag bármelyik autófényezõ megcsinálja neked. Szaknyelven ezt ködölésnek hívják.

és az nem baj ha a feliratokon is kell egy pár helyen javítani?
mondjuk egy betû sarkát , az nem túl macerás egy fényezõnek?
kb mennyibe fájhat majd ez nekem, tudom hogy fényezõfüggõ, de kb?
jah és utána lakkozás is lenne...meg az is ugye hogy pár színbõl kéne pár mili, ilyennel foglalkoznak?
uhh most ugy érzem nagyokat lámulok ezekkel a kérdésekkel, de hát azért kérdezem itten :D

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Nah, én pedig végre ezt is megértem, hogy megkérdezhetem :D :
jövõhéten viszem a cuccokat szinterezni. Tudom google-el millió meg egy szinteres mûhelyet találok, de kérdésem az volna, hogy Ti ajánljátok-e vmelyiket? Ahol korrekt áron jól dolgoznak...

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy lehetséges-e az hogy egy vázon oly módon hajtson végre egy szakember javítást hogy csak a lakkot csiszolja le (pihe-puha csiszolóval:)) és a kis hibákat szépen kijavítja. Tehát a lényeg eredeti festés marad, felirat minden (feliraton is kell egy kis részeket javítani).
Ezt ugye meg lehet csinálna, ha tud valaki ilyen embert véletlenül pls ossza meg velem! köszi

gyakorlatilag bármelyik autófényezõ megcsinálja neked. Szaknyelven ezt ködölésnek hívják.

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás

• vendég
Csak 1 gyors kérdés. Hozzávetõlegesen egy 24"-os felni szinterezése mi pénz? Olyan 2000 HUF körül megúszható, nem? Mert akkor nem várnék feleslegesen Ebike-ra...

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

Hát akkor azt hiszem el kéne férnie a küllõknek...maximum tûreszelõvel kicsit megigazítom a lyukakat. De, hogy nincs az a vadállat, aki kimaszkolja mind a 32 szegecset az tuti :D
És akkor szinterre már nem kell lakk, ugye?

Porfestésre nem kell lakk. A festék önmagában is megfelelõen ellenálló.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Szerintem kell. Az enyémen legalábbis van.
A kimaszkolásról meg szerintem ragassz bele valami gagyi küllõanyákat.

• vendég
Hát akkor azt hiszem el kéne férnie a küllõknek...maximum tûreszelõvel kicsit megigazítom a lyukakat. De, hogy nincs az a vadállat, aki kimaszkolja mind a 32 szegecset az tuti :D
És akkor szinterre már nem kell lakk, ugye?

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

Áááá, érted, ha már égetem, akkor elviszem simán szinterezni, az sem sokkal drágább. Csak azon gondolkoztam, hogy pl. felninél a szinter után a küllõk ugye simán el fognak férni? Nem tudom mennyire vastag az a kiégett mûanyagréteg...

kb. 100 micronnal lehet kalkulálni.
Tehát egy körívnél ez 200 micron ami = 0,2mm

• vendég
Áááá, érted, ha már égetem, akkor elviszem simán szinterezni, az sem sokkal drágább. Csak azon gondolkoztam, hogy pl. felninél a szinter után a küllõk ugye simán el fognak férni? Nem tudom mennyire vastag az a kiégett mûanyagréteg...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

Ha az ember nem vázat akar fényezni, hanem egyébb alkatrészeket (pl.: felnik, stucni, pedál, ilyesmik) akkor is érdemes szinterezni vinni, vagy elég az "otthoni felületkezelés" + spray-s festék + spray-s lakk kombó is?

Inkább ne. Vagy akkor valaki égetést is próbálj meg, fõleg a pedálnál. Én vázakat fújtam úgy, hogy alapozó, festék, lakk mindegyik 2 rétegbe, égetés nélkül, és nem sok mindent ér.

arzachel

arzachel

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Üdv!

Érdeklõdnék,hogy titáncsövet hol lehet kapni?