Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2194 hozzászólás a témában

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

MRTEO .
A bringádat csak akkor tudják újraszinterezni, ha a jelenlegi festése is szinterezés . Persze a matricákat ekkor is alaposan el kell távolítani.

Ezt nem teljesen értem, tudomásom szerint a sima gyári festést is le lehet szintereztetni ha elötte homokfújják. Vagy te a teleszkópra gondoltál?

Bájki

Bájki

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
MRTEO .
A bringádat csak akkor tudják újraszinterezni, ha a jelenlegi festése is szinterezés . Persze a matricákat ekkor is alaposan el kell távolítani.

A csapágyat elvileg le lehetne maszkolni, de szerintem sokkal biztoságosabb kiszerelve, és a csapágyházat is kipucolva vinni, mert a porfestés beégetési hõmérsékletén a csapácsban levõ zsírok felforrnak.

Anno jártam úgy , hogy olyan csúnyán kifolyt a zsir, és úgy összebarmolta a festést, hogy vihettem mégegyszer a homokszóróhoz, és persze újra a festõhöz.

Egyébként én a Szinter 2000 kft.-hez szoktam vinni a cuccokat, igaz náluk nincs homokfúfás, de nem messze van egy , akinek az elérhetõsége a szinterezõ weblapján is kint van.

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Egy kérdés, ami szinterezés elött felmerült bennem.
Van egy RST telóm, amit szeretnék a vázzal azonosra megcsináltatni.
Mivel nem valami külünleges anyag, ha szétszerelem a festett részt le lehet szintereztetni?
Ha valaki csináltatott ilyet akkor írja meg, hogy ment-e a dolog.

A vázból a kormánycsapágyat (AHEAD) ki kell venni, vagy leragasztják?

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
[quote name='retizotyo']mrteo:
bocs, hogy csak most írok, ha még segít, akkor itt csináltattam, borravalóval volt 6e (homozás+szinter - váz+villa)

De jó, én is õket néztem ki, örülök, hogy jó tapasztalatot olvasok róluk.
köszi a választ.

Bájki

Bájki

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
A szinterezés témához annyit fûznék hozzá, ha acélvázat kell fújatni, akkor kérjétek a cinkes alapozást is , mert ezt alapból a szinterezõ cégek nem mondják.
S ha csak simán szinterezik, akkor elég egy karc, vagy kõfelverõdés és elkezd alározsdásodni (azaz a festés alatt kezd a rozsda terjedni).

UFF

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
köszönjük szépen mester!:)
lehet én is átfújom majd egyszer a sanyitúrt.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Konás érdeklõdött az RS Reba festésének módjáról. Mivel házilag csináltam és esetleg mást is érdekelhet a módja, itt válaszolok.

Ami fontos, hogy a szinterezés és a homokfúvás felejtõs, mert tönkreteszi a telót. Sima, jó minõségû akryl sprével fújtam a teló lábát kövekezõ módon:

1. Teló szétkap, olaj ki. (szimmeringeket is ki kell szedni természetesen)
2. Matricákat lehúzni (jól teszed, ha óvatos vagy, és egyben szeded le. Így egy fehér lapra ragasztva be lehet scannelni és át lehet rajzolni az utángyártáshoz õket)
5. Tömítsd el a telószár és az alsó csavarok furatait. Én hullámkartont és szivacsot használtam. Fontos, hogy ne kerüljön bele se por, se festék a szárba! Ha van féktüske, akkor arra is húzz rá valamit. (akár anyákat is rátekerhetsz)
3. A gyári festéket fel kell csiszolni finom polír-papírral (600-800-assal). Nem szabad lemenni a fémig! A magnézium festése spéci dolog, és a gyári festés remek alapozást ad az új színnek. Szóval csak a felületet kell felcsiszolni.
4. A régi lepattogott festékhiányt (ha van) lehet tömíteni sima, autóknál használatos tubusos fényezés elõtti tömítõvel. Rákened a "lyukra", megszárad majd szintbecsiszolod a felülettel.
5. Áttörlés, zsírtalanítás pl. Isopropyl Alcohollal.
6. Keress egy száraz, 15-20C hõmérsékletû helyet, ahol nem száll a por és lehet fújni a festéket.
7. Akaszd fel a lábat pl a tárcsafék rögzítõ szemnél egy drótra, úgy, hogy körbe tudd járni és minden pontját elérd a festékkel.
8. Jöhet a fújás! Nagyon vékony rétegenként kell felvinni, egyenletes távolságból. Két réteg között várj 1-1 órát, hogy megszáradjon. Inkább fújd át 10x vékonyan, mint hogy a kapkodás miatt megfolyjon a festék.
9. Ha kész a festés, akkor hagyd száradni 24 órát.
10. Nézd át az eredményt. Ha megfolyt valahol, akkor csiszold ott fel és fújd le újra. Ha narancsbõrõs, azzal még ne törõdj.
11. Most jön a ráégetés. Ez fontos, hogy a festés megfelelõen kemény legyen. A furatokból vedd ki a tömítéseket! A lábat be kell rakni anyu sütõjébe 80-90C-on kb. 1 órára. Érdemes a sütõrácsra drótból készült kampókkal felakasztani, mert ha ráteszed a rácsra, akkor az nyomot fog hagyni.
12. Lassan hagyd kihülni.Elvileg kész is vagy.
(13.) Ha narancsbõrös lett a felület, vagy nagyon precíz vagy, akkor a lefestett felületet fel lehet polírozni. Elõször nagyon finom, vizes polírpapírral (min.800-1000-essel)leheletnyi finoman fel kell csiszolni a friss festéket. Csak az apró "festékdombocskákat" kell lekapni a felületrõl. Ha jól csináltad matt lesz a felület, de tükör sima. Ezután jöhet a jó öreg Turtle autó wax! Felpolírozod vele párszor és gyönyörû tükrös lesz a felület. Matt festéknél persze ezt a pontot hanyagold:)

A vállat is hasonlóan meg lehet csinálni, de nagyon precízen le kell maszkolni a szárakat és a nyakat!

A matricát lehet csináltatni vagy venni is.

teló teleszkóp villa festés fújás

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
mrteo:
bocs, hogy csak most írok, ha még segít, akkor itt csináltattam, borravalóval volt 6e (homozás+szinter - váz+villa)

http://www.porfesto.hu

endru

endru

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Sziasztok!

Matricát szeretnék a bringámra a nevemmel.Fehér,illetve átlátszó alapon.VAn valakinek ötlete,hol foglalkoznak ilyennel?

köszike

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
[quote name='retizotyo']Ma reggel hoztam el a vázam a sziterezõtõl. /quote]

Hol csináltattad, és mennyi volt?

acdcfanmisi

acdcfanmisi

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Akkor Répátkeresem:P Valaki valamit tud róla?
:afro: Azta-Raszta:mmraise: :mmraise:

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Ma reggel hoztam el a vázam a sziterezõtõl.
Azt mondta telefonban hogy a nem kívánt részeket majd õk kitakarják, mindenesetre én tettem csavart a kulacstartó szemekbe és a köz.csap. csészéket is betekertem.
DE: nem ütközésig, így egy kicsi a trutyiból tud folyni arra a részre, amit egyébként betakar a csavar feje. A villa menetét (o.uti váz) hõálló fõliával leragasztották, szal fasza lett, majd dobok képet.

Kockás festés?
Hát extrém kérésekkel sztem Répát kell keresni, elérhetõséget nem tudok, csak láttam már a munkáját ;)

acdcfanmisi

acdcfanmisi

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Valaki nem tud valakit, aki le tudja festeni a vázamat fekete fehér kockásra?? Ezt kapnám karácsonyra nagyszüleimtõl... Jah és az áldozat egy author a gang 24:00! Elõre is köszi, csak azért kérdeztem itt, mert szerintem nem tudják mindenhol megcsinálni.
:afro: Azta-Raszta:mmraise: :mmraise:

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Hali!

Mielott az fenyezo lefujja a vazat, erdemes a csavarokat betekerni a helyukre?
Valotpapucs (nem leszedheto, vazon van), kulacstartok, csomagtarto, hasonlok.
Vagy ha betekerem, akkor festes utani kiszedesnel lejon vele egyutt szepen a festek is?

Magyarul, ha nem vedi semmi a menetet festeskor belemegy meg attol a csavar?

Ha lehet gyorsan valaszoljatok, holnap delutan 3-kor mar a festonel a bringa.

Udv
Tsipet

SSZOLEEKA

SSZOLEEKA

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Gabe84 köszi a tippet! Pesti vagyok, majd itt keresek ilyet! mondjuk most épp megakadt a projekt, az egyik forgáspontban szét van nyalva a csavar feje... azt még ki kell bányászni, h szintereztetni tudjam...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Mondjatok kipróbált és megbízható szinterezõ mestert Bp-en!
Jöhet priviben is, ha nem akartok ingyenreklámot, de akit hívogatok, az elég linknek tûnik...

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Angol, amerikai, német ebayeken nézegesd...ott valószínûleg fogsz találni szükséges matricát.Ha az elõzõ nem jönne össze, akkor reklámgrafikusnál jó eséllyel tudsz csináltatni emberi áron (Sopronban 1500ért csináltattam 6 db-ot, ilyen "lyuggató géppel vitte fel a mintát az öntapadós papírra, azt áthúztam egy fóliára, aztán fel a vázra, körömmel végignyomkodni, aztán le lehet szedni a fóliát...nálam elég tartós volt).
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

SSZOLEEKA

SSZOLEEKA

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok!
egy giant dh team-et szeretnék szintereztetni, és utána újra matricázni... de egyelõre csak az e-bayen találtam giant matricát, de az is csak "giant" felirat, a "dh team"est még nem találtam sehol... tudnátok ötletet adni, hol találnék ilyet? esetleg van vkinek egy ilyen garnitúra, amit eladna? :D vagy hogy hol tudnék akár egyedileg gyártatni? ahol pl nem 100db a minimális tétel? és egyáltalán, ha én így ráragasztok matricát, akkor az mennyire tartós? nézegettem autódekorációs oldalakat is, de vajon azok a matricák nem túl vastagok?

raczger

raczger

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás
Üdv!

Mostanság szeretném a teleszkópomat (2002-es Rock Shox Judy SL Air) átnézetni és újrafestetni, azaz szinterezni is:)
Nem tudtok Bp fele valami jó megbízható, és olcsó üzletet erre? Eddig csak a Budakalász AM üzletet találtam, ahol ilyenekkel foglalkoznak, de jobb lenne elõbb körülnézni hol mennyi, milyen.
Elõre is köszönöm a válaszokat!
Fiat hatulján: "Ne kövess, mert idegesít!"

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Na ilyen esetekre való a kromofág...