Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2194 hozzászólás a témában

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
Bp-n, Tapolcán vagy ezek környékén tudok valakit aki vállal eloxálást?
Budaörsön van/volt egy cég, arról tud valaki?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ha a festés alatt szintert értesz, akkor lehet, legyegyszerûbb újraszinterezni, ugyanis horror a szintert leszedni, homofúvós legtöbbször nem is vállalja. Van ismerõsöm, akinek a váza 5x volt egymás után szinterezve (valszeg kb. ennyi a limit, azután nem tapad meg a festék, vagy szépen lepattog, legalábbis ezt mondták) - a hátulütõje ennek, hogy a váz megszûnik lassan superlite-nak lenni :)

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás
Egy Easton Superlite csõbõl készült vázat szerintetek hányszor lehet/érdemes újrafesteni?
Már 1 homokfújáson és festésen átesett, mikor vettem anno, de saját elképzelés szerint szeretném újra átfestetni.

Homokfújás, és a festék ráégetés egy idõ után gondolom azért csak árt az alunak. Ráadásul 1-2 helyen ez viszonylag vékony falú váz..

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
http://porfesto.hu/i...hp?module=index -val van valakinek _aktuális_ tapasztalata?
többektõl hallottam, hogy mostanában kicsit hanyagabbul kezelik a vázakat.
bevállalható, vagy van valami jobb pesten?

Andris: szerintem nem érdemes, nekem minden taposópedálom gyorsan elkopott.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
alu pedált érdemes festeni?
hamar letaposom róla a festéket?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Szegeden tud valaki eloxálást végzõ céget?

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
jaja, tudom, régebben csináltattam vele is, csak ritkán vagyok otthon

de köszi

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

sziasztok!

korábbi kommentben láttam, hogy joda foglalkozik matricákkal
ez aktuális még?

vagy valaki más?

milyen matricát akarsz?
tapolcán a juhász gyulában, a barna házak alatt az Ákos is csinál matricákat...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
sziasztok!

korábbi kommentben láttam, hogy joda foglalkozik matricákkal
ez aktuális még?

vagy valaki más?

köszi

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás

Passz.De ezt a google dobta: http://www.gamestar....op-hazilag.html
Végülis a karbon az mûgyanta+szénszálak,több lakkréteg alatt.Ha 1000 es papír akkor vizesen,és csak felületen.De ez csak tipp.

Kösz, megfontolom a csiszolást. Aztán ha ronda lesz a megsérült díszkarbon, leragasztom fóliával:)

tg

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás

Szia Csipisz_,

kösz a választ. Azt nem tudod véletlenül, hogy amikor karbon vázat javítanak, hogan távolítják el a lakkot? 1000-es papír?

üdv, tg

Passz.De ezt a google dobta: http://www.gamestar....op-hazilag.html
Végülis a karbon az mûgyanta+szénszálak,több lakkréteg alatt.Ha 1000 es papír akkor vizesen,és csak felületen.De ez csak tipp.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás

Semmivel.Az,ami kinyírja a lakkot,99%hogy a mûgyantával is végez ami a karbon cumódat formában tartja.(enélkül lenne egy marék szénszálad....)

Szia Csipisz_,

kösz a választ. Azt nem tudod véletlenül, hogy amikor karbon vázat javítanak, hogan távolítják el a lakkot? 1000-es papír?

üdv, tg

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás

Sziasztok,

láttam, hogy volt már szó karbonról, de végeredmény nem született. Szóval karbon villáról szeretném leszedni valahogy a lakkot, az alatta lévõ feliratot eltávolítani és a villát újralakkozni. Csinálnak ilyet valahol, vagy érdemes lehet belevágni sufniilag? Ha igen, mivel?

Kösz, tg

Semmivel.Az,ami kinyírja a lakkot,99%hogy a mûgyantával is végez ami a karbon cumódat formában tartja.(enélkül lenne egy marék szénszálad....)

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Sziasztok,

láttam, hogy volt már szó karbonról, de végeredmény nem született. Szóval karbon villáról szeretném leszedni valahogy a lakkot, az alatta lévõ feliratot eltávolítani és a villát újralakkozni. Csinálnak ilyet valahol, vagy érdemes lehet belevágni sufniilag? Ha igen, mivel?

Kösz, tg

Dadan

Dadan

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Kromofág vs krómozott villa.
Kétféle kromofág kapható mifelénk, az üveges és a mûanyagflakonos szuper kromofág. Utóbbit ne vegye az, aki gyors eredményre vágyik, mert a másikhoz képest olyan, mint csiga a 100 méteres sprinten. Sajna ez utóbbit vettem, és igaz hogy a krómot nem bántotta, de a festéket is nagyon nyögvenyelõsen bírta csak távozásra.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
én nem kromofágoznám a krómozott villát, simán lehet hogy megmarja. esetleg próbáld ki nem feltûnõ helyen, de számold bele, hogy nagy felületen jobban fog látszani ha bemattul. és ha kromofágozol, csak addig hagyd rajta, amíg feltétlenül szükséges, mert a dús ötvözeteket képes anyagában károsítani. úgy tanítják, hogy utána meleg mosószeres vízzel kell lemosni a felületet, szóval csak óvatosan.

ha az öntapadós matricát hõlégfúvóval, alacsony fokozaton felmelegíted, könnyen lejön, és kevesebb ragasztó marad a vázon. izmosabb hajszárító is megteszi. a maradékra mehet valami oldószer, de próbáld ki elõtte, nehogy leoldja a festést.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Féktisztító?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Van egy ronda, de egész korrekt (Shimano Sis váltós, egyeneskormányos, merevvázas) vénség apám pincéjében. A rondasága nagyrészt abból fakad, hogy a vázon a minta ilyen öntapadós fóliával van felragasztva, amit már kikezdett az idõ vasfoga.

Hogy lehetne leghatékonyabban eltávolítani ezt a fóliát úgy, hogy a festés megmaradjon?

Dadan

Dadan

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Adott egy krómozott villa, gyári festéssel (az alsó harmadon nincs festék, ott vakít a króm rendesen). Héhol le van ütve a festék, ott kikandikál a króm.A kromofág leszedi-e a festéket a krómozás károsítása nélkül, avagy más módszer lenne a célravezetõ? Thx

Torpedo

Torpedo

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Nálam ezt egy felkete filc orvosolja :-)
Attól tartok, ez inkább a csináld-magad kategória.
Avagy részleges újrafényezés egy mûvészembernél (retuspisztollyal).