Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

RAdikális GYAlogos

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
127 hozzászólás a témában

#41
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Ez egy jó cikk, egész jó hozzáállással. Legalábbis meglepõdtem, mert sokkal irónikusabbra számítottam.

Nekem csak egy gondom van az egésszel. Kritizálni a legkönnyebb dolog.
És bár tudom, hogy jó cikket irni nem annyira egyszerû, de azért jóval könnyebb, mint megoldást szolgálni.

A média kiválóan teljesíti a feladatát: eljuttatja az infót az emberekhez, sõt hangnemével befolyásolja is olvasóit. Ugyanazt az eseményt fel tudja tüntetni úgy, hogy az ember megkönnyezze a tárgyat, de képes olyan dühöt korbácsolni, hogy a kedves olvasó legszívesebben azon nyomban rohanna is, hogy ugyanazt a tárgyat (legyen az akár ember, akár más) szétverje. Ez a média hatalma, legalábbis a buta vagy befolyásolható emberek fölött.

Az egyetlen, ami engem zavar, hogy nem ajánl megoldást. Az elmúlt napokban nagyszerû kritikákat olvastam hol kisebb hol nagyobb gúnnyal keverve a Ragyáról meg CM-rõl, de mondtak-e olyat, hogy hogyan lehetne másképp csinálni?

Addig pedig senki se dumáljon! Ja hogy ez egy gyenge próbálkozás volt? Meg béna? Akkor csinálja jobban a kritizáló.
Ja hogy ez nem volt szervezett, nem volt egy egyesület? Miért baj az, ha emberek fogják magukat és kifejezik a véleményüket? Már megint ott tartunk, hogy az lenne a jó, ha mindenki birkák módjára bégetne és behúzná a fejét, s arra menne, amerre a pásztor terel.

Ha mindenre azt mondjuk, hogy ez se jó, ez is béna, hú de gáz, mi a franc értelme van, de értelmes megoldást mi nem tudunk adni, akkor jobb ha inkább hallgatunk.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

#42
Andrew Wolf

Andrew Wolf

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.844 hozzászólás
Egyébként egy felmérés alapján, vhol a neten olvastam, attól még igaz lehet, szóval a szerint Mo.-n a legtöbb embernek egy kategóriával nagyobb kocsija van, mint amit megengedhetne magának, illetve mint amekkorára szüksége lenne.. ez a sok "ingyenhitel" és akció eredménye, na meg persze a magyar mentalitásé, hogy megmutassuk a szomszédnak.. aki a 7.-en lakik felettünk a panelrengetegben, hogy a héccázhetes pözsó a király..
Egyébként tegnap elnézelõdtem a városban, néha csak úgy figyelem a forgalmat és az a konklúzió, hogy az esetek kb. 80%ában egyetlen ember ül az autókban, ez is a belvárosban, továbbá az is nagyon megszokott dolog, hogy piros lámpától a következõig, padlógáz, felkapcsolni 4esig, aztán satufék.. és panaszkodnak a benzinárakról? Hááát...
Azzal pedig nem teljesen értek egyet, hogy a tömegközlekedés annyira rossz lenne Pesten.. a panaszkodók menjenek egy vidéki városba, és várjanak akár 10 percet a megállóban, csúcsforgalomban.. Az a baj, hogy a pesti emberek hihetetlenül türelmetlenek és intoleránsak! Pesten ha a belvárosról beszélünk, ahol a legtöbb cég és egyéb munkahely található igenis jó a közelekedés és 30 percen belül a legtöbb helyre odaér az ember! Nem kell parkolót keresni, centizgetni, félteni, hogy megkarcolják, fizetni a parkolásért többszáz forintokat... egyszerûen csak kényelmesek, mint állat.. attól mert csili-vili lesz a villamos, meg a metró, nem fog kevesebb homeless alak utazni rajta, ahogy New Yorkban is elég sok ilyen ember megfordul rajta, és mégse degradáló az üzletembereknek bemenni a Wall Streetre metróval... szerintem.

#43
Olee

Olee

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
http://www.hirszerzo...kk.php?id=12973

#44
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Igen, az autósokat is meg lehet zabolázni bizonyos esetekben. A rákanyarodási vagy eléjemenési technikák hatásosak lehetnek, csak észnél kell lenni.

Na az én irásomból meg egy nagyon fontos gondolatot kihagytam véletlenül, de most - gondolom nagy örömötökre - megosztom veletek.

Szóval: a dolog a RaGya-hoz kapcsolódik vissza. Ugyanis sokkal jobb szerintem tenni valamit, mint azt mondani, hogy "ennek semmi értelme nem volt és hogy úgyse lesz semmi haszna".
Az emberiséget mindig is azok vitték elõre, akik megpróbáltak változtatni a dolgokon, kitalálni egy újabb megoldást. Az biztos, hogy ha csak ülünk és fejünbket a homokba dugjuk, az semmin se fog változtatni.

Vagy köztetek akad olyan, aki azt mondja, hogy "ha szemet hunyunk a dolgok felett és nem teszünk semmit semmiért s csak éljük a mi kis saját életünket, az a lehetõ legeslegjobb megoldás"?? Van ilyen?

Ha az igazságtalanság fölött szemet hunyunk az egy nagyon rossz dolog. Legyen az oka gyávaság, lustaság, nemtörõdömség, vagy akármi más. A tétlenség és aktivitás hiánya bomlasztja mind a társadalmat, mind privát életünket. Ha jobban körbenézünk, ez van most a világban is: a teljes közömbösség mások szenvedései iránt vagy az erõszakos dolgok iránt. "Megvédem az én kis életemet, de a többiekre magasról szarok"

Szerintem az ilyen demonstrációk pont azért jók, mert legalább valakik kimutatják a véleményüket, és biztos hogy nem haszontalan a dolog, mert már ha csak egy ember is elgondolkodik rajta, már volt értelme az egésznek.
Tehát CM-ek, Ragyák és egyéb békés tüntetések igenis kellenek a világnak, különben csak ülnénk az általunk teremtett mocsárban és egyre mélyebbre süllyednénk benne, ha senki nem csinálna semmit sem.

Az már más kérdés, hogy egy CM mennyi indulatot szít és hány ellenséget szerez az autósok között, de én nem is errõl akartam most beszélni.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

#45
Dig

Dig

    maximus

  • fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Én csak annyival egészítem ki a mondandóm, hogy szerencsére az esetek 70%-ában nincs semmi probléma az utakon, de a többi az bizony kemény anyázda.
Volt olyan, hogy tekerek lassan, és mikor elhaladok egy idõs pár mellett a bácsi beszól hangosan, fröcsögve, valami vulgárisat, sajnos hogy mit arra már nem emlékszem:)
De például ezen csak a fejem csóváltam, mert egy öregember változni sem fog, picit "más" világban él, meg azért a tisztelet kijár, erre neveltek.
De ha egy életerõs fazon nyomul nagyonlazán a bringaúton akkor bizony, megkapja..
Egyébként ha az autós nem akarja megadni az elsõbbséget akkor én felé kezdek kanyarodni, és olyankor nagyonhamar lefékez:)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

#46
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

de ha valaki látja, hogy ott megyek és nem megy el, akkor én leveszem vállal, és _hidegen hagy_, hogy utána mit gondol, de hidd miután sokadjára takarítják le az útról megváltozik valami.


Ezen már sokat töprengtem. Szerintem nagyon nehéz mindig észnél lenni és az adott szituban kellõ dolgot cselekedni: azaz mosolyogni és megbocsájtani ott, ahol kell, vagy seggbe rúgni, amikor kell.

Mert talán nem minden szituban mûködik a "megdobnak kõvel, visszadobok zsemlével" hozzáállás. Mit tegyek például, ha egy autós át akar rajtam hajtani a zebrán, csak mert mindkettõnknek zöldje van és õ nem óhajt megálli a zebránál miattam? Vagy ha kiengedek egy bringást a keresztezõdésnél (én autóval vagyok) és a mögöttem álló taxis dudál, mint az õrült. Mit tegyek, ha cangával megyek és egy autó rajtam keresztül akar balra kanyarodni? Bizonyos zebráknál sose jutnál át, ha nem lennél agresszív és lépnél le, hogy egyszerre öt kocsit kényszeríts kényszerfékezésre. Ha csak állsz ott és mosolyogsz elnéõen, soha nem fogsz elõbbre jutni az életben. És ezeknél még jóval durvábbak is vannak.
Szerintem ezeket a szituációkat külön kéne tanítani az embereknek, azokkal a módszerrekkel együtt, amivel ezt lelkileg meg fizikailag kezelni lehet. Külön kéne egy olyan óra, hogy "dugóban" és ott felkészítenének arra, hogy dugóban milyen lelki hatások érnek majd, és hogyan kell õket elviselni, lereagálni.

Barátaimmal idõnként azon vitázunk, hogy a Regent általad is említett "Harcoljunk a békéért" megoldás-e. Én persze mindig váltig állítottam, hogy nem az, mert az erõszak csak erõszakot szülhet és ha megnézzük a különféle szenteket és az ezoterikus hitrendszereket, azok is mind azt tanítják, hogy amit az ember ad, azt vissza is kapja. De lehet-e békével és megértéssel kezelni erõszak vagy terrorszervezeteket. Hogy igen, megértünk titeket gyerekek, el akarjátok pusztítani az egész világot, vagy az iszlámon kívülit és hogy légyszives gondolkozzatok már el, ez mennyire rossz nekünk többieknek. Vagy hatásosabb talán egy kirendelt Nato csapat, aki szétveri õket. A történelembõl mintha az jönne le, hogy a nagyon erõszakos népeket sokszor csak egy másik nép tudta megtörni. De talán csak azért, mert mással nem is próbálkoztak és mert az erõszakra mindenki csak erõszakkal válaszolt. Vannak persze ellenpéldák, de ezek általában csak egyetlen emberek voltak, mint Jézus, aki - állítólag - mindent elfogadott és senkit sem hibáztatott. Viszont ha igaz is, amit ez az ember éltében véghezvitt, mi nem vagyunk olyan rendkívüli képességekkel ellátva mint õ vagy akárki más rendkívüli ember volt.

Csak itt élünk ebben a rohadt bûzben, az emelkedõ szemétkupacokban és figyelmen kívül hagyott súlyos légszennyezettségben és csak azt látjuk, hogy nap mint nap az életünkre törnek, majdnem elgázolnak. Bizony sokszor kinyílik a bicska a zsebben. Elnézõnek és megbocsájtónak lenni nagyon nehéz. És bár elsõre elítéltem volna Dig reakcióját, hogy aki nem áll félre, azt jól vállal arrébb lököm, elgondolkodtam és visszatekintve láttam, hogy már én is csináltam ilyet. :( Sõt, komoly terveket forgatok olykor a fejemben, hogy hogyan fogok visszavágni az autósoknak.

Szerintem azonban az indulatokat valamennyire vissza lehet fogni és inkább áttenni õket egy felvonulásba. Vagy - ha tehetjük - áttenni õket egy olyan életformába, ahol mi jobban érezzük magunkat, mint mások. Nem tudom ki vette észre közületek ezt a dolgot, de én észrevettem a múltkor megint, amikor kolléganõm elkezdett sírni ebéd közben, hogy mennyire szörnyû Bkv-vel járni, mennyire lassú, büdös, nincs levegõ, nem lehet leülni, s néha bizony a busz is szörnyen beragad egy-egy dugóba. Teljesen ki volt borulva. Ekkor gondoltam arra, hogy "te jó isten, milyen szerencsés vagyok, nekem sokkal kevesebb a problémám, mint neki" (vagy talán csak a hozzáállásom más, mert talán õ idegileg el se viselné, amikor mondjuk egy busz megpróbálja nekiszorítani a padkának?) Meg se próbáltam neki azt mondani, hogy akkor járjon cangával, hiszen ott ezek közül egyik tényezõ sincs jelen, max a bûz. Azért nem, mert sok társával egyetemben õ inkább választja ezt a szörnyû állapotot, semhogy tegyen valamit a jobbításért. Szóval a bkv tényleg szörnyû, ezt én is tapasztalom, kivéve a metrókat.

Amikor kocsival járok akkor szintén azt látom, hogy szörnyû, de ott azért, mert "embertársaim" olyan életveszélyes dolgokat mûvelnek, hogy egybõl küldeném õket a börtönbe néhány hónapra vagy több évre is akár. Nem is besezélve az irtózatos dugókról és arról, hogy az emberek ténylegesen is egymásnak esnek felfokozott idegállapotuknak köszönhetõen.

Ekkor gondolok arra, hogy milyen jó, hogy én bringával járok, mert a legtöbb attrocitást megúszom. Velem és sok más városi bringással történnek ugyan kellemetlenségek, de nem minden nap. Aki azt mondja, hogy vele minden nap történik valami rossz, arról õ tehet, mert egy kis odafigyeléssel és engedékenységgel igenis lehet közlekedni Bp-en is. Persze idõnként elõfordulnak nagyon idegesítõ helyzetek is.

Tehát az én végsõ következtetésem az, hogy a dugó, bûz satöbbi következtében felszabaduló agresszió igenis átvezethetõ más eszközökbe, és ez a bicikli. Tekeréskor az ember egész szervezete dolgozik, az idegrendszer is nyugodtabb a folyamatos terheléstõl. Ha nagyobb az idegességünk, akár le is vezethetjük egy sprinttel. Mindenképpen sokkal nagyobb elõnyben vagyunk bringán mint egy gyalogos, (hisz gyalogosként legtöbbünk nem fog futni az utcán) és összehasonlíthatatlanul nagyobb az elõnyünk, mint egy autósé.

Mert szabad levegõn vagyunk, mert mozgunk, mert nem kell a dugóban rohadnunk és mert mi rendelkezünk a legnagyobb látószöggel. Bringával menni kicsit olyan, mintha repülnénk valamivel a föld fölött - látásunkat semmi se korlátozza és amit látunk folyamatosan változik. És ami az egyik legfontosabb: nagyon gyorsan el tudunk érni egyik helyrõl a másikra. A bringában ez a csodálatos. S ha jön egy akadály, legyen az egy kerítés is, csak átemeljük rajta és már folytathatjuk is.

Egyetlen gondom, hogy vannak olyan szituk, amikor mégis felmegy a pumpa és hogy akkor itt támadjak-e vagy inkább nyeljem a mérgem. Mindenesetre egy forgalomtól haldokló városban a bringázás nagyon jó megoldás mind nekünk mind a városnak.

Remélem végig tudtátok olvasni, úgy látom kicsit sok lett. :D
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

#47
Dig

Dig

    maximus

  • fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Vagy nem változna semmi.:)
Sajnos, én nem vagyok õszentsége a dalai láma, nem vagyok guru, sem hippi, hogy ne legyek ideges ha nem férek el normálisan a járdán, ha majdnem elütnek, ha beszólnak mert volt pofám átmenni a zebrán.
Vannak kivételek, pld öregnénit nem rúgok le a bringútról természetesen, de ha valaki látja, hogy ott megyek és nem megy el, akkor én leveszem vállal, és _hidegen hagy_, hogy utána mit gondol, de hidd miután sokadjára takarítják le az útról megváltozik valami.
Az akit egy szál virág jobb belátásra bír, annak virág sem kéne mert van agya.
De akinek nincs, azt kerékbe is törhetnénk nem változna..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

#48
regent

regent

    vendég

  • fórumtag
  • 233 hozzászólás
Szerintem te félreérttetted a mondandómat. De nem baj, legalább jól kipanaszkodtad magad. Viszont tévedtél, nem tartozom az autós "középréteghez". Bécsben élek, nincs autóm, tömegközlekedek, és szép idööben meg hétvégente sportból biciklizem a környezöö dombokon-hegyeken.

Az zavart sok hozzászólásban, hogy sokan eröövel szeretnék megoldani a problémákat. Például a járdán parkoló autónak törjük le a tükrét, majd aztán jól rájön a barom hogy rossz helyen parkolt, sööt a második tükörcsere után megvilágosodik, eladja a verdát, és vesz helyette egy bicajt 100 ezerért, aztán majd azzal jár mindenhova.
A hasonló mentalitású autós legszívesebben letolná az útról a tötyörgöö tanulóvezetööt/idöös vezetööt, hiszen öö már 15 évesen sokkal jobban vezet, mint az valaha is fog.
Az ilyen rendöör (most sarkítok), nem átvezeti az idöös nénit a zebrán, hanem megbünteti, mert minek tötyörög ott, már régen piros van neki.
Es ha nekem lenne hasonló mentalitásom, akkor a zavaróan utamba esöö bicikliknek mind kiszurkálnám a kerekét, mert majd rájön a hülye bicajos, hogy itt nem lehet a falhoz támasztani a bicajt. Ertitek.
Nem kikerülöm, arrébteszem, szólok neki, hogy legyen szíves máskor ezt ne, hanem dühösen reagálok, kárt okozok neki.
Mindegy kirööl beszélünk, gyalogosról, biciklisrööl, autósról, kamionosról vagy masinisztáról. Az ilyen viselkedés bunkóság. Nem menti az sem, hogy a másik volt elööbb bunkó.
Ha egy országban sokan viselkednek így, ott elöööbb-utóbb nagyon rossz lesz élni. Nem azért mert magasak az adók, vagy mert kevés a fizetés, hanem mert a légkör egyszerüüen mérgezöö.

Ha mindenki durván reagál az ööt ért vélt vagy valós sérelemre, annak nem lesz jó vége. Reagálni kell, nem vagyunk agyatlan rabszolgák (bár sokan szeretnék), akik nem mernek szólni, ha valami rosszat látnak, tapasztalnak. De ezt nem szabad olyan módszerekkel tenni, amilyenek ellen éppen küzdeni szeretnél. ( Tudjátok: Harcoljunk a békéért! )
Ezért tartom személy szerint jónak a CM-et, és a RAGYA-t is. Egy ember nem tehet semmit, még ha minden szabálytalan autóst ott helyben tarkón löö akkor sem. De 200-nak, vagy 2000-nek elég fejenként egy szál virágot adnia minden szabálytalan autósnak, és elööbb-utóbb megváltozik valami.

#49
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hát az biztos. De mi lehet a megoldás?
A magyarok nagyon el vannak eresztve, nagyon nagy képûek, lenézõek és önzõek. És nem kell messzire menni, ez a fórum is ilyen emberekbõl tevõdik össze. Ha magamba nézek, azt kell, hogy lássam, bennem is ott van ez a dölyfösség, engedni nem akarás. S ha az autós agresszív velem, én is az akarok lenni vele. Azért mert itt élek, s mert - bármily fájdalmas is ezt beismernem - bizony rám is ragadt ebbõl a mentalitásból.

Valahogy ezen kéne változtatni. Mármint a felfogáson és a hozzáálláson. De azon hogyan lehet???
Erre nem tudom a megoldást.

Persze jutnak eszembe olyanok, hogy a még nem elrontott gyerekeket mind elvinni egy másik kontinensre és ott nevelni õket, majd húsz év múlva visszatelepíteni és akkor õk egy normálisabb magyar nemzetet formálnának, node ez ugye hülyeség.
Más építõ ötlet sajna nem jut eszembe, mert a magyar mentalitást nézve csak az jut eszembe, hogy "ez elkeserítõ meg reménytelen".

Na de most megyek aludni, hátha álmodom valami építõt. Jóccakát mindenkinek.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

#50
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
london szimplán fizetõs. télleg párizs lesz.

#51
Vole

Vole

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Az nem Parizs?

Amugy szvsz nem az autokkal es autosokkal van a baj, mindenki szereti a kenyelmet.
Ha lenne sok melygarazs, lenne egy komplett elkrulo korgyuru Bp korul, rendes utak lennenek, lenne meg par metro es tobb villamos es meg par egyeb fontos dolog, akkor hasznalhato lenne a varos akar ennyi autosnak is.
De amig Bp -en foldut van meg nehany helyen, es a macskako is eleg gyakori, parkolohelyek pedig nincsenek, akkor eleg hallot dolog a belvarosban autokazni.

Azt mar nem is mondom, hogy valami elmebeteg elv alapjan vannak kitablazva az utiranyok ( nem a kresz tablak ), mar az is csoda ha egy pesti odatalal ahova menni szeretne, nemhogy egy videki vagy netan kulfoldi.

Akkor szoktam jokat rohogni, amikor az okos magyar ember vesz egy uj Mercit / Audit / BMW-t, aztan szepen leparkol, es hazamegy a 6. emeleti panellakasaba. Ez az igazan szanalmas :) :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

#52
legszebbcsavo

legszebbcsavo

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Az érdekes az az, hogy még mindig olyan szánalmas elme szinten van a magyar, hogy az az EMBER, akinek autója, lakása, kisfaszom van.
Az anyagi helyzeténél jóval többet enged meg magának az átlag autós. Azt látja, hogy nyugaton a 3 éves kocsit már lecserélik, meg a nyuszómuszónak is kell egy és fél órás különbséggel, külön indulnak dolgozni.
Végre mostmár mindent lehet, minden kapható, hát mindent veszünk is, mégha igazán nincs is rá szükség, mégha haladni nem tudunk vele, de akkor is kell. A szaros tárgyaiktól válnak VALAKIVÉ. De közben a segge kilóg a gatyájából.

Asszem Londonban van az, hogy egyik nap a páros-, másik nap a páratlan rendszámú autók mehetnek.
Sztem jó ötlet, de ebbõl itt olyan felháborodás lenne és mindjárt megalakulna a "páros és páratlan rendszámúak jogaiért" egyesület :D

#53
husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

    visszatérő

  • fórumtag
  • 2.334 hozzászólás

1. A fenti sorokat én is így gondolom, bár kicsit agresszívnak tûnsz, vagy csak elkeseredett, de mindkettõt meg tudom érteni.

2. Akárki, akármit is mond, szerintem MO-on egyre jobban élnek az emberek, s ezt mutatja a kocsik aránya is. Még ha nem is Bmw-vel járnak.

3. Ha meg valaki panaszkodik Bp autóforgalmára, nagyon sajnálom, ne járjon autóval. !


1. Tényleg nagyon elkeseríett, hogy nem csak az utcán találkozom az elõzõ hozzászólásomban linkelt véleményekkel. Hanem már a a mi kis bringás fórumunkon is. Azt hittem, hogy ez más...

2. Nem élnek jobban, csak a kocsi egyre alapabb. Kialakult egy olyan középréteg, aki meg tud venni és etetni egy kocsit. Másra nem telik.

3. Az a baj, hogy a kocsisok nem csak magukat szivatják, hanem azokat is akik hajlandóak tömegközlekedni. Jó lenne ha lennének busz-sávok.

#54
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

amúgy is elgondolkodhatnának néha a gyalogos társak amikor kilépnek az autók _elé_
ha én tudok várni fél eprcet akkor õk is.
De majd az egyik marhát jól elcsapják és még körbe is táncolom..

Lensver: persze, votlak törvénytelenbõl jó dolgok, de ha a CM-et hajlandóak voltak normálisan, tisztességesen megrendezni, akkor?..


Bocs, csak most olvasom. Szóval, lehet, hogy ezt a CM-esek csak próbaként csinálták, s igazán egy ötlet volt a részükrõl, amit talán nem gondoltak át túl jól. De azt hiszem tanultak az esetbõl.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

#55
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

[SIZE="3"][COLOR="Red"]

Az értelmetlen, észnélküli, mindennapos kocsikázást kéne megszüntetni. Ez az élhetõ város egyik alapkövetleménye. Ehelyett mindenki akinek már telik rá, rögtön vesz egyet. És használja is mindig. Aztán meg sír, hogy megint drágább lett a benzin. Minden pénzét abba öli, de neki kell. Neki már van kocsija.
Egyre kevésbé tudom sajnálni azokat, akik panaszkodnak, hogy jajj nincs parkolóhely. Belvárosba nem kocsival kell menni. Ennyi. Persze most az lesz hogy minden kocsis be fog ugatni.(tiszt a kivételnek). Nem baj. Talán vkinek lejött, hogy mit akartam mondani.


A fenti sorokat én is így gondolom, bár kicsit agresszívnak tûnsz, vagy csak elkeseredett, de mindkettõt meg tudom érteni. Szóval, szerintem is be kéne szüntetni, sõt én nagyon radikális változtatásokat csinálnék a városban (tehát meg lenne szabva, ki járhat be kocsival és várashasználati díj is lenne a kocsisnak), de csak miután tökéletesre fejlesztettem a tömegközlekedést, mert ez addig sajna lehetetlen. Ja és a szerencsétlen körgyûrûket is meg kéne már építeni, mert nem igaz, hogy Bp-en kell azoknak is átmászkálniuk, akik nem is erre akarnak menni.

Olyanokat mi is ismerünk, aki kenyéren és vízen él, mert a minimálbérébõl autót tart fent. De csak azért is megteszi, mert így autóban ülhet.
Akárki, akármit is mond, szerintem MO-on egyre jobban élnek az emberek, s ezt mutatja a kocsik aránya is. Még ha nem is Bmw-vel járnak.

Ha meg valaki panaszkodik Bp autóforgalmára, nagyon sajnálom, ne járjon autóval. Legalábbis az ne, aki azért ül autóba Újpesten, hogy átautókázzon az Árpád-hídon és elmenjen a Római partra. Nem igaz, hogy ezt nem lehet bringával megtenni!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

#56
husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

    visszatérő

  • fórumtag
  • 2.334 hozzászólás

Arra kiváncsi vagyok mi következik még. Radikális buszsöfõr? -Unod a sok szaladgáló utast akik tülekednek és nem kapaszkodnak? Ne engedd felszállni õket, ne nyiss ajtót!!
Vagy radikális autós? - Unod, hogy nincs elég parkolóhely és a dugóban kell araszolnod? Használd a járdát, a közparkot, a sétálóutcákat!!
Bárki lehetne radikális az "ö" élhetõbb városáért ennyi erõvel....



Csak egyszer hagyd ott rossz helyen a bringádat, majd jól megkarcolom, meg kiszúrom a gumiját. Igaz arrébb is tehetném, vagy kikerülhetném de én inkább így vezetem majd le a feszültségem. Ugye érted mit akarok mondani.


Ti hol a f@szban éltek? Budapesten jártatok már....????? Gondolom ti is abba a középrétegbe tartoztok, akinek már van pénze kocsikázásra, másra még nem. De azt nagyon ki akarja használni ha már vett!
Elárulom, hogy nem mûködik a rendszer. És egyre kevésbbé mûködik. Ha mindenki kocsival akar közlekedni, akkor senki sem fog közlekedni. Sehogyan. Úgy gondolom, hogy kurvára beteg dolog, hogy tééényleg nem lehet semmit csinálni az autósoktól. A járdán nem bírok végigmenni, mert rajta állnak. Naponta legalább egyszer üvöltöznöm kell egy buzival, aki nem akarta megadni az elsõbbséget a kanyarban.
10 éve amikor Kõbányára költöztem 1órába telt, hogy eljussak a Mechwart-ligetbe. Ma 1.5 óra. A metrót is használva. A metró azóta gyorsult. Szerintetek miért kerül azóta másfélszer annyi idõbe?
Rühellem az olyan bringásokat, akik bringázgatnak, de csak úgy sportként. Tekergetünk-tekergetünk. Amúgy meg wc-re is kocsival járnak. Én meg ha busszal megyek, 5 órával hamarabb kell hogy kelljek ha idõben be akarok érni az eltére.
Ti nem látjátok egyáltalán a dolgot? Kocsiba be, kocsiba ki? Ha nem hagyják abba az emberek, senki sem fog tudni mozdulni sem. Nem mondom azt, hogy bringázzon.( tömeg köz) De lehet mindenkinek kocsija. Aki ezt nem képes felfogni.....márpedig rengetegen nem....

Az értelmetlen, észnélküli, mindennapos kocsikázást kéne megszüntetni. Ez az élhetõ város egyik alapkövetleménye. Ehelyett mindenki akinek már telik rá, rögtön vesz egyet. És használja is mindig. Aztán meg sír, hogy megint drágább lett a benzin. Minden pénzét abba öli, de neki kell. Neki már van kocsija.
Egyre kevésbé tudom sajnálni azokat, akik panaszkodnak, hogy jajj nincs parkolóhely. Belvárosba nem kocsival kell menni. Ennyi. Persze most az lesz hogy minden kocsis be fog ugatni.(tiszt a kivételnek). Nem baj. Talán vkinek lejött, hogy mit akartam mondani.



Csak egyszer hagyd ott rossz helyen a bringádat, majd jól megkarcolom, meg kiszúrom a gumiját. Igaz arrébb is tehetném, vagy kikerülhetném de én inkább így vezetem majd le a feszültségem. Ugye érted mit akarok mondani.


Ez a kurvára nagy baj. Hogy nem tudom, sem arrébb tenni, sem kikerülni. Ha szoólok, ált. szarik rá. Ha a yardnak szólok, elküd a picsába vagy szarik rá. Talán megtanulja, hogy hova kell és hogyan parkolni, ha a 2. garnitúra tükör fogy el.

#57
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
és ugyanennyi autósra is:D szóval 1:1.
hülye midnenki, csak én vagyok helikopter vagy hogy is van:)

ja a bringásokat és motorosokat majdnem kihagytam ebbõl az arányból.

1:1:1:1:1:és még ezer 1-es.

#58
Lord_Leslie

Lord_Leslie

    Házigazda

  • globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

tudod mitõl félek ilyenkor kicsit? hogy jön még egy balf*sz autós és telibever hátulról, mikor én óvatosan állok meg.
ez zavar legtöbbször.


na igen ez a másik oldala..
nemtudom "nektek" is igazatok van meg "nekem" is szvsz..
veszettfejszenyele :)
azt tuom, hogy személyszerint 10bõl 3gyalogos közlekedésére aztmondom, hogy kcsg
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

#59
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nem, nem zavar. deffenzív vezetés, számítok rá. és meg is állok legtöbbször.
tudod mitõl félek ilyenkor kicsit? hogy jön még egy balf*sz autós és telibever hátulról, mikor én óvatosan állok meg.
ez zavar legtöbbször.

#60
Lord_Leslie

Lord_Leslie

    Házigazda

  • globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

amíg hagyják magukat elnyomni az emberek addig változás sem lesz.


ha ezt úgy mondanád, hogy nem vezetsz, akkor aztmondom oké.
de így?! :)

nem zavar ha zebránál _váratlanul_ kilépnek eléd?
(jó-jó tudom, elsõbbsége van, és te megadod az elsõbbségét bla bla bla :))
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda