off
Hmm... azért a Körtvélyes se piskóta (Törökmezõ után a mûútra felvezetõ emelkedõ a kéken).
on
Ott simán fel lehet menni. Akkor már inkább a kék Hegyes-tetõ alatt, miután keresztezte az erdészeti murvást, de az kerülhetõ.
off
Hmm... azért a Körtvélyes se piskóta (Törökmezõ után a mûútra felvezetõ emelkedõ a kéken).
on
Hali!
Itt egy jó példa, hogy nem a szakág számít...
Atesz, aki világ életében outizott, és nem épp 20 éves, már réges-rég abbahagyta a versenyzést, pár maraton kivételével sosem montizott igazán, sõt egy jó montishoz képest lassú a lefelékben... Eljött a gázlóra és edzett egy jót az idei Iron Man-re... Ment egy 4:24-et és jól érezte magát... Nem rossz idõ egy outistól ugye?
A sebesség mindent megold.
A Magyarkút - Dobogókõ közötti szakaszon egy olyan hely van, ahol tolni kell egy kicsit, (Visegrád felett, a Moli pihenõ elõtt), minden egyéb részen felmész.
Munkunda: sztem sem általánosítható, ezért írtam, hogy "nekem".
Egyébként amikor kezdtem az outit, ugyanez volt a problémám. Gyenge kis térdem nem bírta a nagy megerõltetéseket. Ezért aztán rájöttem, hogy a fokozatosság elve nálam sokszorosan számít. Azóta minden oké. No, de ez már elég off...
Nem is ezzel van a baj, csak nem szeretem a bringát cipelni, meg utálom a benõtt ösvényeket és a kidõlt fákat (az idei viharok után biztos van elég), plusz az sem szimpatikus, hogy egy idõ után nem lesznek pontõrök.
Ne parázz! Simán lenyomod.
OFF
Jani!
Azért lámpát vigyél magaddal.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Így, hogy olvasgattam a beszámolókat nem biztos, hogy akarok menni.
De még megkérdezek róla másokat is.
Van a témának topicja, így ha affinitást érzel rá, ott találsz neked megfelelõ erõsségû partnereket:), ha feldobod a kérdést.
Tervbe van véve, csak kéne egy hozzám hasonlóan gyenge ember, aki tudja az utat és akkor 8órán belül biztos meglenne .
és az hogy van, hogy pl. tihany kupán az elsõ 3 helyezett montis vagy montis múlttal rendelkezik?
szerintem ezt nem lehet általánosan megmondani, hogy az országútis vagy a montis az erõsebb...
Eredménytõl és kockakeréktõl függetlenül csupán arra kívántam rávilágítani, hogy a Jankó által emlegetett sporttársnál nem az lehetett a fõ gond hogy nem ment még terepen (cimborám márciusban vette a kerékpárját, totál hobbiként bringázik, mégsem kellett fellocsolni sehol). Kell a terepedzés, de ha valakit úgymond komoly edzésmúlttal 70-80km közepes nehézségû terepezés után fel kell locsolni, ott alapvetõ melléfogás történt valahol a tempóválasztás, vízutánpótlás, ad absurdum Vinyén túlzott bezabálás terén.
Tervbe van véve, csak kéne egy hozzám hasonlóan gyenge ember, aki tudja az utat és akkor 8órán belül biztos meglenne .Aki kihívást keres, hasonló mûfajban annak ajánlanám a BEAC-Maxit. Az ekkora távon 2x ennyi szint, és technikás is rendesen.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
és az hogy van, hogy pl. tihany kupán az elsõ 3 helyezett montis vagy montis múlttal rendelkezik?Dunán messze Kuszti volt a legerõsebb és mégis fél órát kapott az elsõtõl, ez sok mindent elárul, lefelé úgy ment mintha szögletesek lennének a kerekei és a technikás emelkedõkön is voltak gondjai. Egyébként bármelyik országúti versenyzõbõl lehet montis csak meg kell tanulnia bicklizni terepen és persze kellenek a lejtõzéshez szükséges adottságok. És bárkinek aki komolyabban bringázik, legyen akár országútis vagy montis, nem a maraton teljesítése a cél, mert az egyaltalán nem kihívás.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Hát, lehet hogy más mûfaj (én nem tudom, Isten õrizz, hogy ráüljek egy outira), de azért Kusztor Péter csak lenyomta nemrég a Dunát, szóval más lehetett ott a gond. Meg idén is találkoztam néhány outissal.
Nálunk szintén volt térdprobléma. Pont én futottam bele. Így aztán 2 barátom, akikkel együtt indultunk, végig mellettem unatkozott. Nekem csak annyi volt a baj, hogy a 0-ból egybõl belevágtam a lecsóba egy montis 110km-es távval. 1 éve nem ültem már ilyenen. Országútin nyomom rendesen, de annak más a geometriája, hátrébb van a hajtómû, így más terhelésre áll be az ember térde. Kellett volna montis is fokozatosan egy 1000 km idén, hogy ne legyen ilyen gond. Azért 7:15 bruttó idõ körül beértünk (nettó kb 1 órával kevesebb), defekt is volt a csapatban.
A szervezés jó volt, nem volt semmi gond. Nekem a gázlók utáni részen a dagonya nem tetszett, de sztem ez csak az országútis igényeskedésem miatt van.
Az bizony más mûfaj. (Magam is ûztem pár évig. Még úttörõként kezdtem az átkosban a gyõri MÁV DAC-ban...) Valamelyik Gázlón nyomta mellettem egy outis kolléga, aki saját bevallása szerint 180-250 km-es távokon edzett aszfalton. Aztán egyszer minden elõzmény nélkül lepihent a homokba Porva és Szépalma közöttt. Eldõlt egy szót sem szólva, akár a krumpliszsák. Rázta a hideg, magáról sem nagyon tudott, minden baja volt. Locsoltam egy kicsit kulacsból, aztán jobban lett. Majd megállapította, hogy az outizás meg a montizás nem ugyanaz.
fecco: Köszi a tippet!