Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szilvásvárad maraton 2006. május 28.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
386 hozzászólás a témában

100bela

100bela

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

ezaz!
nem csak a bringára kell költeni meg mindenféle táplálékkiegészitõvel tömni magunkat hanem technikára is kéne gyúrni. Siralmas ahogy egy két delikvens lefelé "száguldott"

Bocs'! Én is siralmasan "száguldottam" lefelé (az elkopott fékre görcsölt kezeimmel :o) ). Egyébként nem vagyok ijedõs (még a régebbi gerinctörésem után sem :o) )
Ígérem legközelebb nem fogok bénázni! Ha tudom, hogy fog a fékem ha esetleg szükség van rá, és nem kamikázeként kell mennem :o)

Tondach köszi a fék tippet!
Szerintetek a Shimano Deore 525-be lehet valami komolyabb fékpofát tenni hogy tovább bírja? Alapból mûgyantás van benne, vagy fémtartalmú?
100b

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
Írtam, hogy a mosónál hagytam a sisakomat vasárnap. Felhívtam az infó számot, rákérdeztem, és jé, meg is van, megtalálták. Duna maratonon megkapom, legalább nem kell azt is cipelnem:)

Csak azt akartam ezzel mondni, hogy örülök hogy nem nyúlták le az emberek. Végülis egymás között voltunk.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Ebben csak az a humoros, hogy ezt pont sala mondta.;) :D

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Siralmas ahogy egy két delikvens lefelé "száguldott"

Nézdmá', beszólt a déhás! :)
Amúgy teljesen jó az észrevételed. Ha jó a technikád, csomó idõt nyerhetsz lefelé is.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ezaz!
nem csak a bringára kell költeni meg mindenféle táplálékkiegészitõvel tömni magunkat hanem technikára is kéne gyúrni. Siralmas ahogy egy két delikvens lefelé "száguldott"

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
[Fékjelentés]
117 km-en hátsó HFX tárcsafék vadiúj Jagwire pofával bírta. Még sok maradt a pofából.

Elsõ SRAM 9.0 V-fék, fekete BBB pofával kb. 90 km-ig elkopott annyira, hogy behúzva a kart sem érte el a felnit. Így még maradt belõle 2 mm, de mivel nem állítottam utána a bovdent, hogy megint felnit érjen, nem kopott tovább.

Tanulság: próbáljunk bátrabban menni és keveset fékezni.

nkarcsik

nkarcsik

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.226 hozzászólás

Ezt megerõsítem!!
A táv végénél a fékhatásom szinte nulla volt, pedíg BB7 fékekrõl van szó.
Hiába: a sár mindennek beteszi az ajtót. Mint a láncomnak is.

Nálam is hasonló volt a helyzet. De ez a sáros pálya nagyon szélsöséges körülménynek számított. Így elmondható, hogy extrém viszonyok mellett lettek használva a fékek és az egész bicikli.

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás

Az elsõ 100 nevezõnek volt olaj.

Viszont a frissitöknél is tudtunk olajozni.Nagyon kellet,bár volt a hátizsákban is.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

lancolaj? az is volt az egysegcsomagba? nah abbol nekem nem jutott...de a zokni yo lett...:)

Leon

Az elsõ 100 nevezõnek volt olaj.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Panthi Leo

Panthi Leo

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
pc99-es lanc 86 km hayes kemeny fekbetet xc-9es hez detto 86km...ennyit tudnak sarban...leiras: 500km a bekopasi ido:)
..::"Az utolsó 2mp-t nem lehet visszacsinálni..."::..

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás

Ilyen varacskolásban a tárcsafék betétek is nagyon gyorsan kopnak.

Ezt megerõsítem!!
A táv végénél a fékhatásom szinte nulla volt, pedíg BB7 fékekrõl van szó.
Hiába: a sár mindennek beteszi az ajtót. Mint a láncomnak is.
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

idomeres: ezekxerint aki fel oraval kesobb indul de megveri a teljes mezonyt akkor az a gyoztes? csak mert o nem szeret 10kor rajtolni csak 10.30kor? vagy mert annyival hatrebb indult! es ha a valodi gyoztes este 8kor er be mert o annyival kesobb indult el akkor a dijkioszton senki nem lesz mar ott, igy is eleg sokan hianyoznak. ugy latszik nekik nem fotnos a kupa/erem/ajandek etc. yo ezek durva idok, de azert gondolj bele a lenyegebe. bejon az elso helyezett orul neki es bejon a csoka aki kesobb indult el de jobb idot ment el akkor o a gyoztes. te lennel az elso ember helyebe? nem. en sem. ennyit a brutto es netto ido vitarol reszemrol.

lancolaj? az is volt az egysegcsomagba? nah abbol nekem nem jutott...de a zokni yo lett...:)

Leon

Nem érdemes vitázni a dologról, uci-szabály ellenes a tiszta idõ mérése!

Panthi Leo

Panthi Leo

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
idomeres: ezekxerint aki fel oraval kesobb indul de megveri a teljes mezonyt akkor az a gyoztes? csak mert o nem szeret 10kor rajtolni csak 10.30kor? vagy mert annyival hatrebb indult! es ha a valodi gyoztes este 8kor er be mert o annyival kesobb indult el akkor a dijkioszton senki nem lesz mar ott, igy is eleg sokan hianyoznak. ugy latszik nekik nem fotnos a kupa/erem/ajandek etc. yo ezek durva idok, de azert gondolj bele a lenyegebe. bejon az elso helyezett orul neki es bejon a csoka aki kesobb indult el de jobb idot ment el akkor o a gyoztes. te lennel az elso ember helyebe? nem. en sem. ennyit a brutto es netto ido vitarol reszemrol.

Leon
..::"Az utolsó 2mp-t nem lehet visszacsinálni..."::..

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Kárfelmérés nálam:
-XT integrált HT-2 középcsapágy csere
-elsõ fékpofa (Koolstop, de már jó éve bent van...volt) csere
-váltókarok, fékkarok, teljes szétszedés, pucolás

Szerintem ez mindenkinek drága maraton volt. :) ez egy ilyen év lesz...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ma kárfelmérés a verseny utáni állapotokról (kukázás):
- 4 db vadonat új zöld EBC fékbetét
- 1 db vadonat új alsó váltógörgõ /SRAM X9/ + végleg talonba tettem a görbült kanalak miatt az egész váltót, és helyére megy fel a középkanalas 2006-s X9
- a féktárcsákat és a nagytányért világosban, tisztítás után meg kell majd vizitálnom, de így elsõre úgy tûnik, hogy nincs bajuk
- láncot (új XT) szombaton megnézzük célszerszámmal Salánál, mert lehet annak is sok volt a kiképzés

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Természetesen jobb a tárcsa, de egy kicsit drágább.

a zsé már megvan... de tény hogy utána is drágább egy kicsit a dolog, de mondpom, végiggondoltam nagyon sokszor... meg aztán szilváson is elmélkedtem róla keményen... :D fõleg miután kiálltam... :(
amugy tény hogy sárban kap az is. csapattársamnak a következõ volt:annyira elkopott az XTR tárcsafék betét, hogy elõször elment a fékezõ anyag, aztán az anyagot hordozó fém, a fékpofákat szétnyomó rugó, aztán már a fékdugattyû ért a tárcsába... ez a nem semmi... :S (117en)

nkarcsik

nkarcsik

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.226 hozzászólás

persze, tudom, de ugye talán azért jobban bírja... aztán ott van még hogy nem kopik a felni, meg ottvan a lehetõség a tubeless-ezésre is...
gondolkodtam rajta eleget, nem 2Ft lesz...

Természetesen jobb a tárcsa, de egy kicsit drágább.

csalloa

csalloa

vendég

• fórumtag
  • 70 hozzászólás
Nekem is Cool Stop van elöl és hibátlanul viselkedett, ellentétben a hátsóval,ami a rövid táv végére abszulút használhatatlanná vált.
Mert ez így van jól.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
A BBB Veestop pofákat nagyon ajánlom! Nagyon jól fogtak és alig kopott belõlül. A hátsónak kb negyede kopott el.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás

Sziasztok!

Nekem is 0-ra kopott a V fékem pofája, és a sárral összefogva egész jól megkoptatták a felnit is (pedig csak 39 km-en mentem). Ez volt életem elsõ maratonja, de nagyon megtetszett :o) A sor legvégérõl indultunk (mett kicsit késtünk a rajtól) és így is 106.-nak értem be :o)
A végére a fékbetétek elkoptak, a "bowdencsõ" telement sárral, így már azt a minimális fékhatást is iszonyat erõvel tudtam kicsiholni a gépbõl. A végén a lejtõn kétszer rá is görcsölt a kezem a kormányra (behúzott fékkel). Úgy kellett lehámozni... :o)
Ezért a fékeket szívesen lecserélném tárcsára (hiraulikasra). Mit ajánlotok?
Csak óvatosan, mert akkor ugye kerékagyakat, és felnit is kell vennem, ha nem akarom átfûzetni az egészet (az átfûzetés egyébként az megérné Syncros duplafalu felni esetén, vagy inkább vegyek újat??? (ingem-gatyám...)
100b

HA az ár is szempont,akkor ajánlom a Shimano 525 Deoret,tökéletesen müködtek a sárban is.Amint a tárcsák tiszták lettek (egy pillanat) azonnal haraptak akár két újjal húzva is. 20500 most akcióba.