Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Nyereg, ülés, sámli, fotel etc....

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2933 hozzászólás a témában

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Azt hiszem nem ezen múlik. De mindenképp kisebb súly. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Az ilyen anatómiai kivágással készült nyergeknek mennyire van értelme?
Komfortosabb tõle vagy inkább csak ront rajta?
Kép

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Srácok! A SCAPE nyerget csak a Cube bringával együtt lehet venni? Mondjuk....csak úgy nem is lehet kapni?? És ha nekem tönkremegy vagy elkopik és másikat szeretnék venni? Lehet ilyet?

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

olyan speci mérce 2 éve még volt a probikeben. csörögj rájuk hátha van még. aztán egyáltalán nem biztos hogy jó lesz amit mond.

Tyû, az jó lenne, megcsörgöm õket! Nagyon köszönöm!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Nõi nyerget keresünk páromnak, mivel a montiján lévõ darab hosszabb távon kényelmetlen neki, túl keskeny. Egy kis keresgélés után sikerült egy-két viszonylag még elfogadható árú nõi mtb nyerget találni, például a Specialized Arielt. (Specialized Jett és Selle Italia nõi sorozat már "kicsit" borsos...) Szóval, ezekbõl 130, 143 és 155mm széles is kapható. Valószínûleg egyszerûen mérhetõ, melyik a jó méret; kérdésem mégis az, van-e Mo.-on olyan bolt, ahol meg tudják ezt mérni, például ezzel az eszközzel, esetleg ezzel (vagy más kütyüvel) és profi tanácsod adni? Arra gondolok, hogy ha pl. 136-os valakinek ez a bizonyos "Sitzknochen-abstand" mérve, akkor inkább 143, vagy jó a 130 a jó választás stb.
Természetesen rendes bicajos nadrágan teker mindig, próbálta vékonyabb és vastagabb betétes bicajosnadrággal is a jelenlegi, unisex (?) vagy inkább férfi ülést. (Vastagabb betétessel valamivel jobb, ebbõl egyértelmûnek tûnik nekem, hogy keskeny a nyerge - ezért is gondoltuk, hogy akkor már inkább legyen csere egy rendes nõi nyeregre.)

olyan speci mérce 2 éve még volt a probikeben. csörögj rájuk hátha van még. aztán egyáltalán nem biztos hogy jó lesz amit mond.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Nõi nyerget keresünk páromnak, mivel a montiján lévõ darab hosszabb távon kényelmetlen neki, túl keskeny. Egy kis keresgélés után sikerült egy-két viszonylag még elfogadható árú nõi mtb nyerget találni, például a Specialized Arielt. (Specialized Jett és Selle Italia nõi sorozat már "kicsit" borsos...) Szóval, ezekbõl 130, 143 és 155mm széles is kapható. Valószínûleg egyszerûen mérhetõ, melyik a jó méret; kérdésem mégis az, van-e Mo.-on olyan bolt, ahol meg tudják ezt mérni, például ezzel az eszközzel, esetleg ezzel (vagy más kütyüvel) és profi tanácsod adni? Arra gondolok, hogy ha pl. 136-os valakinek ez a bizonyos "Sitzknochen-abstand" mérve, akkor inkább 143, vagy jó a 130 a jó választás stb.
Természetesen rendes bicajos nadrágan teker mindig, próbálta vékonyabb és vastagabb betétes bicajosnadrággal is a jelenlegi, unisex (?) vagy inkább férfi ülést. (Vastagabb betétessel valamivel jobb, ebbõl egyértelmûnek tûnik nekem, hogy keskeny a nyerge - ezért is gondoltuk, hogy akkor már inkább legyen csere egy rendes nõi nyeregre.)

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Ha 22 km után mindened fájt, akkor:

- állítsd be helyesen a dõlésszögét
- vegyél fel rendes betétes, biciklisnadrágot
- erõsödj, s tanulj meg biciklizni, sose ülj teljes testsúllyal a nyergen, s hidd már el, hogy ha ránehezedsz, a legpuhább zselés izén is fájni fog
- ha meg nem tetszik a Selle Italia, hát add nekem :), hasznát fogom látni :D

_Mindenem_
Értsd: kéz, csukló, könyök, combok, vádli, boka... Sajnos majd' 120 kilót nem egyszerû megtartni, ha a nyerget nem ülésre használom. :D
Egyébként jól van beállítva, a régi is jól volt, attól nem voltak ilyen gondjaim. Csakhát az meg nehéz és ott is vastag, ahol nem kéne. :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ha 22 km után mindened fájt, akkor:

- állítsd be helyesen a dõlésszögét
- vegyél fel rendes betétes, biciklisnadrágot
- erõsödj, s tanulj meg biciklizni, sose ülj teljes testsúllyal a nyergen, s hidd már el, hogy ha ránehezedsz, a legpuhább zselés izén is fájni fog
- ha meg nem tetszik a Selle Italia, hát add nekem :), hasznát fogom látni :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Tud valaki budapesti üzletet, ahol nagy választék van biciklis nyergekbõl és nem néznek hülyének/nem kezelik zaklatásként, ha végig is nézem, tapizom a választékot?

Az történt, hogy hosszas györtrõdés után gondoltam egyet és visszaraktam a biciklimre a gyári nyerget. Bizonyos szempontból jobb, mint az eddig használt zselés, gumibakos Lookin (ami ugye nem illik egy komolyabb MTB-ra), viszont olyan kemény, hogy 22km után már mindenem fájt. :(

Speed-Way.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Adj neki még pár napot lehet csak meg kell szoknod aztán erõsítheted a fogyasztói társadalmat :)

Az a baj, hogy ez valóban kõkemény, nincs mit szokni rajta. Ráadásul kicsit szûk is. Ennél szélesebb kellene mindenképpen.
Viszont óriási elõnye a másikkal szemben, hogy kb. 50-60 dekával könnyebb és nem dörzsöli a combomat.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Adj neki még pár napot lehet csak meg kell szoknod aztán erõsítheted a fogyasztói társadalmat :)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás
Tud valaki budapesti üzletet, ahol nagy választék van biciklis nyergekbõl és nem néznek hülyének/nem kezelik zaklatásként, ha végig is nézem, tapizom a választékot?

Az történt, hogy hosszas györtrõdés után gondoltam egyet és visszaraktam a biciklimre a gyári nyerget. Bizonyos szempontból jobb, mint az eddig használt zselés, gumibakos Lookin (ami ugye nem illik egy komolyabb MTB-ra), viszont olyan kemény, hogy 22km után már mindenem fájt. :(

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Szõrszálhasogató. :) Na jó, megvolt már annak egy ideje...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Vicces, de én a 47-49-esen is a középsõ (fa ülõkés) kocsiba szállok, a bõr helyett. :)

Az tényleg vicces. Szólj, ha ismét erre a mutatványra készülsz, elmegyek és megörökítem fényképezõgéppel! :D

(gyk: az UV villamosokat kivonták a forgalomból, már nincs fapad és nincs háromkocsis szerelvény :) )

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Azért én elég sok nyereggel mentem már, s ha egy SLR nem törte szét a fenekem két hét alatti 1500 km során, akkor nincs vele baj. De én is zselés-izés-akármilyen LookIn és társaival kezdtem. Vicces, de én a 47-49-esen is a középsõ (fa ülõkés) kocsiba szállok, a bõr helyett. :)

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

hosszutavon nem az szamit hogy mennyire puha a nyereg, hanem az hogy mennyire illik a formaja az also feledhez.

Jaja, pontosan! Én is meglepõdtem, hogy a Specko Phneom milyen kemíny (a korábbi gélhez képest), viszont a "fingó" :) nyílásnak is hála tényleg nagyon kényelmes, úgy látszik, hogy ez tényleg nem csak marketing...
Don't try this at home!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Az új nyereg szinte mindig kényelmetlen sok embernek ajánlottam már ( saját példából tanulva ) a drasztikusan sportos nyerget elõször kivétel nélkül szidtak , aztán láss csodát mégis csak maradt mindegyik mert hosszútávon kényelmesebbek ha megtalálod rajta a helyes beállítást.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Ha fáradt vagy, semmi sem lesz olyan kegyetlen, mint egy puha nyereg. Jobban nyom, mint a kemény.

Hát ezt csak cáfolni tudnám. Megkaptam a vadonatúj bringámat, rajta egy Selle Italia nyereg. Alig bírtam hazatekerni vele, úgy nyomta az ülõkémet. Régi bringáról át a zselés nyereg (Lookin Xsenium - 6-7 éves darab) és máris megoldva minden gondom... :)
Igaz, én nem csak az egyensúlyom megtartására használom a nyerget, ülök rajta. :)
60km-t (aki ismer, tudja, mekkora teljesítmény tõlem) úgy tekertem le, hogy csak a kezem fáradt el, meg a bokám az SPD percenkénti ki-becsatolgatása miatt.

Mindezt betétes nadrágban. Az is igaz, hogy a kemény nyerget nem nagyon próbálgattam betétesben... lehet, hogy vissza kéne tenni egy körre?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
igy van. ezek a nagy boszme zseles+szivacsos nyergek csak nagyanyam biciklijere jok, hogy tudjon menni vele 15percet a piacra. arra tokeletes. masra nem
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Nem dörzsöl ki semmit, hanem szimplán megfájdul nap végére a hátsó felem. Akkor lehet, hogy puhább nyereg kéne...

Gyenge a lábad, s mivel elfárad, egyre nagyobb teher nehezedik a hátsó feledre.

nyereg =/= ülés

Ha pulzusmérõvel mész, akkor ez könnyen kiderül - ha a nap során folyamatosan megy lefelé a pulzusod, akkor ez a baj: többet mész, mint amennyit az izomzatod bírna.

Ha fáradt vagy, semmi sem lesz olyan kegyetlen, mint egy puha nyereg. Jobban nyom, mint a kemény.