Igazából csak a nyeregmérésről írtam volna pár mondatot, illetve arról, hogy milyen durva bringaboltot láttam, ahová (be az üzletbe is) bringával lehet bemenni és magában a boltban van egy tesztpálya, de akár a bolton belül is grasszálhatsz a kiszemelt bringával (Berlin belvárosában egy raktár szerű épület), illetve, hogy hátul a szervízben fakkokban legalább 30 szerelő szervízelt.
Egyébként a mérés nem történt meg, mivel a tulaj szerint az általam kiszemelt nyereghez nem kell mérés, az anélkül is kényelmes: ez a Relax IQ nyereg volt, az az a Manta nyereg. Így legaláb spóroltam mind pénzt mind időt. Úgy voltam vele, hogy 200 EUR-ig elmegyek a nyereggel és akkor már haza is tudtam volna vinni, azonban mint kiderült 350 EUR lett volna, itt el is köszöntem tőlük, illetve megköszöntem a lehetőséget, hogy kipróbálhattam a nyerget. Aztán aznap este fogtam magam és 125 fontért (szállítással együtt) megrendeltem a Manta oldaláról. Múlthéten jött meg, ráadásul már egy továbbfejlesztett megoldás ami némi könnyítést és más anyaghasználatot jelent mind a pálcában, mind pedig a "szárnyak" anyagának tekintetében.
engem érdekelnének a tapasztalatok, főleg, hogy a rugós stucni kb 20 éve kihalt, mint a dodó és feltételezhetően nem véletlenül...a manta "nyereg" meg hát minimum furcsa és nem látom, hogy mi az előnye egy hagyományoshoz képest. de ha van tapasztalat, én szívesen olvasnám.
képet a megjelölt gomb megnyomása után, a kép linkjének bemásolásával tudsz beilleszteni.

A stucniról itt írtam néhány mondatot. Ami a nyerget illeti arról leghamarabb csak nyár végén fogok tudni beszámolni. Már megérkezett hozzám, viszont csak május végén fogom feldobni: sajnos a beállítása nem csak annyi, hogy feldobom majd apróbb állításokkal beállítom, mint a mostani nyergemet, hanem itt alapvetően már azzal indulunk, hogy kb. 8 cm-el lejebb kell engedni, és nem mindegy, hogy pl. milyen a nyeregcső szöge milyen szögben van, stb... Illetve még kell azért jó pár km, hogy véleményt tudjak róla mondani.
-OFF- remélttem, hogy lehet közvetlenül képet feltölteni, mert most sehol sincsen URL-el elérhető képem, egyébként csak a megérkezett Manta nyeregről dobtam volna fel képet. -OFF-
Maga a nyereg mint kiderült egy orr nélküli nyereg átdolgozott kiadása, lényege, hogy a testsúlyodat a "szárnyaknak" köszönhetően jól el tudod oszlatni. Az első típusok nem 9, hanem 13 sor "szárnnyal" készültek, majdhogynem lementek combközépig ezzel is segítve súlyelosztást és a hatékony tekerést. Nem akarok az oldaláról linkelni, mert nem tudom mennyire valósak az ott fellehető kutatások, illetve vélemények, de akit érdekel az oldal maga egy jó kiindulási alap. Jómagam véleményt pedig csak leghamarabb a nyár végére tudok ígérni.
Aminek hatására pedig véglegesen eldöntöttem, hogy kell egy ilyen nyereg az ennek a fórumnak az átolvasása, kiemelt figyelemmel sparky fórumozó hozzászólásaira, legfőképpen a #18-as számúra.
Majd ha elkezdted használni, írj már néhány mondatot a tapasztalataidról ! Köszi !
Amúgy milyen súlyban lehet egy ilyen rugó ?
Július környékére ígérték az első szállításokat, utánna fogok tudni majd véleményt mondani. Igazából egy BodyFloat-ra gyűjtök, de addig is amíg arra összejön a pénz egy kipróbálást megér. Egyik megy barátnőm bringájára, a másik pedig az enyémre, majd ha meglesz a BodyFloat akkor a második bringámra ha bejön. A súlyát nem is néztem, de szerintem kell is ilyen mivel nemcsak a kis súlyú bringásokra gondoltak
Illetve nekem nem is számít, mivelhogy a 8 évvel ezelőtti 10 kg alatti (~ 9,7 kg) SS-emet most sikerült feltornásznom olyan jó 15 kg körülre, itt már az a pár plussz gramm igazán nem számít 
Még annyit, hogy sajnos a magyar köz- és bringaút állapotok szerintem teljesen jogossá teszik mind ezeket a rugósnyereg megoldásokat, mind a rugós stucni megoldásokat már amennyire tényleg jól sikerül a megvalósításuk.