Hali!
Na engem az érdekelne hogy milyen merevvillát ajánlanátok zúzni ami bírlya és mennyi?Hol lehet ilyeneket kapni?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teló helyett merevvilla
Indította
F1
, 2002. október 31. 21:46
Írta 2003. november 10. - 19:51
Írta 2003. augusztus 25. - 10:14
Én egy Kona Jump villát nyúzok júni vége óta streettel,meg egyebekkel és nagyon állat szerintem.Több mint egy méter magasból leugrottam vele(nem is egyszer ;D) és semmi.Szerintem nem kell félni a merevvillától,csak erõs felni kell hozzá.
Írta 2003. augusztus 24. - 23:02
émmeg egy aluvázat használok merevvillával (thx to gyalogkakukk:))... a villa jó kis hi-ten acél... és nem szeretem:) azaz... a gond annyi, hogy bármi kis terepen már rohadt merev a bicikli, minden rázkódást te mozogsz ki, és a váz elejébõl pedig hiányzik az a kb.8 cm, amire tervezték a vázat... viszont viszonylag könnyû
vendég__*
Írta 2003. augusztus 24. - 02:36
én magellan cr mo villával nyomom, még a t0mtol "örökölt" vázhoz járt és elég kényelmes. jancsihegyet nem szeretgeti, de a váz se. a 2 együtt meg király szvsz váz függõ is a merewilla
Írta 2003. április 27. - 20:32
Az Authort.8e-ért megkapod tõlem,vágatlan nyakkal,dióval. ;D
A papucsról meg annyit,h a lemezpapucs ritkán merevebb,csak akkor,ha dög sok anyag van benne...
Azt,h melyik villa erõsebb,azt senki nem tudja megmondani....
Design megint kérdéses.A Kona kicsit BMX villára hasonlít,az Author meg hagyományos kialakítással rendelkezik.
A papucsról meg annyit,h a lemezpapucs ritkán merevebb,csak akkor,ha dög sok anyag van benne...
Azt,h melyik villa erõsebb,azt senki nem tudja megmondani....
Design megint kérdéses.A Kona kicsit BMX villára hasonlít,az Author meg hagyományos kialakítással rendelkezik.
Írta 2003. április 27. - 10:14
Írta 2003. április 27. - 09:54
Author-A-Gang:9900
Kona Jump:15000
Szterintetek melyiket vegyem?A Konának jobban tetszik a papucsa.
Kona Jump:15000
Szterintetek melyiket vegyem?A Konának jobban tetszik a papucsa.
Írta 2003. április 26. - 17:35
Hi!
Mostanság kishazánkban milyen normális árú acél MTB villákat lehet kapni? (Kona? GT?). Ha vki tud vmilyen forgalmazói honlapot, azt is szívesen venném. Thx
Mostanság kishazánkban milyen normális árú acél MTB villákat lehet kapni? (Kona? GT?). Ha vki tud vmilyen forgalmazói honlapot, azt is szívesen venném. Thx
Írta 2003. április 24. - 13:23
A PACE karbon villat Angliabol hoztuk ugy emlekszem.
Az arat nem tudom, de ha ezen akarsz sporolni akkor felejtsd el, mert egy jo marzo telo araval vetekszik.
Az arat nem tudom, de ha ezen akarsz sporolni akkor felejtsd el, mert egy jo marzo telo araval vetekszik.
Írta 2003. április 23. - 17:08
egy durva edzés közben nagyon nyomtuk lefele és én nyertem a lefelén a telóval szemben, DE kicsit nagy lehetett a terhelés a keréken ert másnap mikor mentem haverhoz az egyik kis kanyarban 10km/h-val egy kis pattanásos hang és eltört a az ekerék tengelye
Aha, és mit szóltál volna, ha az a bizonyos elsõtengely egy kicsivel kevesebbet bír, és már elõzõ nap eltörik, miközben durvulsz lefele?
Talán abba nem mennék bele, de a mostani Yasec agyal tutira nem lenne gond ilyesmire.
Ja a Pace kontra Yasec mester kérdésre meg: -szerintem biztos akad még, szoktam benn látni ilyesmiket, ha gondolod legközelebb megnézhetem amikor végre elkészõl a hkerekem akkor megyek megint hozzá.
Írta 2003. április 23. - 09:38
Jaj, egy kérdés. Forgalmazza még Yasec a Pace villákat, van neki nagyon könnyû (650 gramm környékén) CrMO v. Karbon CCs merev villája? Mennyiért?
Vagy esetleg tud valaki ilyen villát ami Mo- on beszerezhetõ??
Elõre köszi
Vagy esetleg tud valaki ilyen villát ami Mo- on beszerezhetõ??
Elõre köszi
Írta 2003. április 23. - 09:33
Hi!
Nem biztos hogy szólt volna :-[
Viszont nekem sincsenek rossz tapasztalataim a merev villákkal, volt már CrMo, meg Hiten is, meg telókat is próbáltam már. Magyarországon ccre egész jól használhatóak. Mondjuk nem verseny körülmények között.
A másik ok a pénzhiány lehet. Ha szoktál országútizni, meg nem túl durván terepezni, de csak egy montira telik, akkor szerintem megéri egy könnyü és rugalmas CrMo villa, mondjuk egy Kona P2-es.
by
Nem biztos hogy szólt volna :-[
Viszont nekem sincsenek rossz tapasztalataim a merev villákkal, volt már CrMo, meg Hiten is, meg telókat is próbáltam már. Magyarországon ccre egész jól használhatóak. Mondjuk nem verseny körülmények között.
A másik ok a pénzhiány lehet. Ha szoktál országútizni, meg nem túl durván terepezni, de csak egy montira telik, akkor szerintem megéri egy könnyü és rugalmas CrMo villa, mondjuk egy Kona P2-es.
by
Írta 2003. április 23. - 09:30
Létezik egy jó megoldás (ez sem a tökéletes), de drága és jelenleg csak Ausztriából szerezhetõ be. A neve: Cannondale Fatty R. Igazából ez is triálspecifikus, de mûködik egyéb területeken is.
Írta 2003. április 23. - 09:15
egy durva edzés közben nagyon nyomtuk lefele és én nyertem a lefelén a telóval szemben, DE kicsit nagy lehetett a terhelés a keréken ert másnap mikor mentem haverhoz az egyik kis kanyarban 10km/h-val egy kis pattanásos hang és eltört a az ekerék tengelye
Aha, és mit szóltál volna, ha az a bizonyos elsõtengely egy kicsivel kevesebbet bír, és már elõzõ nap eltörik, miközben durvulsz lefele?
Írta 2003. április 22. - 20:16
Az a gaz hogy ezeket a villakat trialra gyartjak. Oda tok masmilyen kell. Meg mas vazak is vannak. Max egy cm rel hosszabbak.
heggesztetni kene egyet
De egyebkent dualnal meg kell a telo, mert gyakran gorongyos a palya... szoval biztos hogy ilyen egyszeru okai vannak hogy nincs ilyen.
heggesztetni kene egyet
De egyebkent dualnal meg kell a telo, mert gyakran gorongyos a palya... szoval biztos hogy ilyen egyszeru okai vannak hogy nincs ilyen.
Írta 2003. április 22. - 19:55
A merida jumpvilláról nem hallottatok még?
Én már láttam!Nálunk van is egy a boltban itt Gyõrben majd holnapra lemérem a hosszát.
Egyébként brutálul néz ki.
Ha kint voltatok a dirtride-on akkor Gizmo gépében is olyat láthattatok.
Egyébként kb. 14e. körüli áron rohangál
Ez egyébként 2003-as cucc,már kapható!
Üdv és remélem segítettem!
Én már láttam!Nálunk van is egy a boltban itt Gyõrben majd holnapra lemérem a hosszát.
Egyébként brutálul néz ki.
Ha kint voltatok a dirtride-on akkor Gizmo gépében is olyat láthattatok.
Egyébként kb. 14e. körüli áron rohangál
Ez egyébként 2003-as cucc,már kapható!
Üdv és remélem segítettem!
Írta 2003. április 22. - 19:27
Hát ja. A PlanetX Kniffenje(képen) 400 ill. 435mm hosszúságban kapható.
HeGe
HeGe
Írta 2003. április 22. - 19:15
télleg!Planet-X cuccok a Mechwart térnél,a Nordicia boltnál...de ez sincs 530mm beép. hosszúságú sztem :
Írta 2003. április 22. - 19:03
Ugri-bugri villa ez is:
Részletesebben itt: http://www.planet-x-...nifenlong.shtml
Amúgy ha jól tudom a Brave Machine-nek is vannak elég brutál m.villái.(Eurobike Bikemag)
HeGe
Részletesebben itt: http://www.planet-x-...nifenlong.shtml
Amúgy ha jól tudom a Brave Machine-nek is vannak elég brutál m.villái.(Eurobike Bikemag)
HeGe
Írta 2003. április 22. - 17:01
Igazán hosszú merevvillát sztem nem fox találni!Van a Konának egy szál Jump villája,aztán annyi.
De ez így logikus,mert hosszú utas villa ált. össztelós vázba kerül,amit DH-ra (is) használnak,akkor viszont értelmetlen nem teleszkópot belerakni...Jumpos vázakba ellenben ideális (Merida DF,Polariksz,Caprine Dual,stb).
Duplavállasra 5let a Showc Works széria.Dh1-2-3 ilyenek,meg Big One (bár az meg már gondolom túl hosszú)
Zolle bátyónak van egy eladó DH-ja 30ért,és az nincs lezúzva,sztem érdemes nála rákérdezned!
De ez így logikus,mert hosszú utas villa ált. össztelós vázba kerül,amit DH-ra (is) használnak,akkor viszont értelmetlen nem teleszkópot belerakni...Jumpos vázakba ellenben ideális (Merida DF,Polariksz,Caprine Dual,stb).
Duplavállasra 5let a Showc Works széria.Dh1-2-3 ilyenek,meg Big One (bár az meg már gondolom túl hosszú)
Zolle bátyónak van egy eladó DH-ja 30ért,és az nincs lezúzva,sztem érdemes nála rákérdezned!