Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sport kiállítás 2006

- - - - -

• Please log in to reply
319 replies to this topic

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
rob: ott a pont!
HA akartak volna... HA érdekelte volna... HA...

és pont....

THy: a factor eddig is király volt :D na jó, nem viccölünk ilyennel...

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Pontosan.
Saját szakterületemen régen én is kiállítottam, csak az Interclean-en. Ma már nem, pedig a forgalmam nagyobb. Meg van az a bizonyos összeg amit már pofátlanságnak tartok 3 napi bérleti díjért. Ma már inkább presztizs kérdése egy kiállítás. De akkor sem fogok egy tárgyalásra BMW-vel menni, ha majd 15-öt vehetek! Csak azért sem.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

A magyar kereskedõk (én is az vagyok) szemében általában csak az a mûködõképes politika, ami azonnal pénzt hoz. Egy kiállítás meg nem ilyen.

még magyarabbra fordítva: amíg nem milliomos egyik cég sem, addig nem fog 4.5 milliót kiadni egy olyan helyzetben, ahol szinte semmit sem kap belõle vissza. mert nem fognak se több meridát, se specit, se shimanót venni ezért, fõleg nem 4.5 millió haszonnyit nem(nem 4.5 m áruforgalom, hanem a bevétel-kiadás különbség)

mi mondjuk tudjuk mondani, hogy miért nem, de 4.5 millió egy picit továbbra is nagyon sok pénz.
nagyon nagyon.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

errõl nekem privátban infot thx.

Nem lehetne itt is? Vagy ez is Top Secret, mint a Decathlon volt nemrég?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
A magyar kereskedõk (én is az vagyok) szemében általában csak az a mûködõképes politika, ami azonnal pénzt hoz. Egy kiállítás meg nem ilyen.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
itt két fél érdekelt, és egymást érik a sajtónyilatkozatok, amik mindig az éppen érdekelt fél felé ferdítenek...
szerintem (!) ha összeültek volna, biztos lett volna valami kompromisszumos megoldás. (tudom, hogy összeültek, de ki tudja, ki mihez ragaszkodott....)
másik: oké, hogy a velotrade elkölti máshol, de nyakam rá, hogy a más egy uj jetskit vesz belõle!

összegezve: nem megjelenni gáz, akárki akármit mond.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Nembaj, szeretjuk a vetelkedoket :D :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

(...)Ugyan nem nekem irtad, de szeritnem meg neked kene tanulnod meg egy kicsit ezekrol a dolgokrol.
Szerinted vilagszerte miert vannak a kiallitasok?
(...)

Na, ebbõl lesz ám a "ki-mit-tud"...
"In idem flumen bis non descendimus"

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Szerintem idén rájönnek - sokan és sokmindenre. Nem lesz egyszerû...
Az, hogy eddig mi volt? Hogyan is kezdõdik a "Gyûrûk ura"?
"A világ megváltozik. Érzem a vízben..."

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
"Neked még azt hiszem sokat kellene tanulnod a kerékpáriparról...

Nem a 4 misivel van a gond, hanem azzal, hogy "ablakon kidobott" pénz. Ami lehet ésszerûbb helyre költeni, és elhiheted az elmaradt cégek nagy része fog is!"

Ugyan nem nekem irtad, de szeritnem meg neked kene tanulnod meg egy kicsit ezekrol a dolgokrol.
Szerinted vilagszerte miert vannak a kiallitasok?

Bar lehet hogy az eurobike -on is csupa hulye kiallito van, akik meg nem jottek ra a sokkal koltseghatekonyabb es esszerubb reklamozasra, amit itthon a Mali Jancsi kidogozott... LOL
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Szerintem az ÁTLAG magyar fiatal azért költ biciglire mondjuk 60-at, mert neki ennyit jelent a bicigli, a többi a bankba marad. Ha már motoron gondolkodik apuci bepótol vagy hitelhez nyúl, az csak komolyabb dolog.

Ennyit jelent a bringa és nem igazán érdekli, hogy mi van a kiállításon, mert teljesen elég az amit a boltban lát. És nem hiszem, hogy egy motor kedvéért bárki feláldozná a bankbetétet, már ha van egyáltalán, és a számlák kifizetése után marad bármi is. A fórumozók többsége gondolom jobb anyagi helyzetbe van, de akinek még internete sincs, az valószínûleg nem egy krõzus. Az átlag kerékpárvásárlónak meg kb. 5 százaléka nézi meg, hogy mi van a kiállításon, vagy még annyi sem. Bringát nem csak 16 és 26 év közöttiek vesznek, és nem jár mindenki a freeride-olni, meg maratonozni.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 posts

Akkor uccsó záró hozzászólásomként a kiállítás témához:
Neked még azt hiszem sokat kellene tanulnod a kerékpáriparról...
A nem tudja, és a nem akarja kigazdálkodni szó között nagy különbség van...
Nem a 4 misivel van a gond, hanem azzal, hogy "ablakon kidobott" pénz. Ami lehet ésszerûbb helyre költeni, és elhiheted az elmaradt cégek nagy része fog is!
Ezt a kizárólagos forgalmazást ugye nem mondod komolyan? Ha akarsz vehetsz Konát kintrõl olcsóbban, ugyanígy speckót, vagy bármit...
Aki 150-et szán bringára, annak 150 ezre van, és nem 300...
Üdv:Thommey

Ok, úgy legyen! Akkor pörgessék meg magukat abból a pénzbõl, amit nem költöttek a kiállításra.
A kizárólagos forgalmazást országon belül értettem, az ellenkezõjérõl én is írtam.
Szerintem az ÁTLAG magyar fiatal azért költ biciglire mondjuk 60-at, mert neki ennyit jelent a bicigli, a többi a bankba marad. Ha már motoron gondolkodik apuci bepótol vagy hitelhez nyúl, az csak komolyabb dolog.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Akik a HVG-ben hirdetõ fejvadász cégek álláshirdetéseit figyelmesen olvassák tudják: újabb nagyon durva "nehéztüzérség" készül letelepedni...)

errõl nekem privátban infot thx.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Arról a nagyker tehet, hogy nem tudja ezt az összeget kigazdálkodni. Minden márkának megvan a saját kizárólagos forgalmazója, tehát még kis sem kerülheti az ember õket, ha vesz valamit, ha egyáltalán tud venni valamit.(...)

Szerinted tényleg így van? Igen, névjegykártyákon, céges webszájtokon jól mutatnak ezek a "kizárólagos forgalmazó" feliratok - csak egyre kevesebb jelentõsége van.
(Persze: másik NAGYKERESKEDÕJE nem lehet már egyik "S"-betûs márkának sem -itthon; de ez mondjuk egy kerékpárbolt-hálózatot hol érdekel? Vagy egy sportáruházat. Akik a HVG-ben hirdetõ fejvadász cégek álláshirdetéseit figyelmesen olvassák tudják: újabb nagyon durva "nehéztüzérség" készül letelepedni...)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Aki nem volt kint, annak egy kis képes beszámoló itt:
http://www.kep.tar.hu/hapi/50238996#2

ezt megnézem,köszi

Ááá...összesen 2 képet csináltam az Xtr-es Kelly's-rõl. Nekem ennyi volt a "nem mindennapos". Sajnos.

az tényleg nem sok(k):)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Arról a nagyker tehet, hogy nem tudja ezt az összeget kigazdálkodni. Minden márkának megvan a saját kizárólagos forgalmazója, tehát még kis sem kerülheti az ember õket, ha vesz valamit, ha egyáltalán tud venni valamit. Pl. a helyi boltos mondta, hogy ne is gondolkodjunk xy által forgalmazott dolgok közül, mert teljesen ki vannak ürülve. (céget nem írok, de nem is volt kint a kiállításon). Hát ilyen hatékonysággal nem csodálkozom, hogy nem futja kiállításra.
Aki meg 150-et szán biciglire, az 400-at motorra. Ennyiért kintrõl elég jó rombológépet lehet behozni konténerben.
Én személyszerint kíváncsi lettem volna a 2006-os Shimano cuccaira és pár apróságot vettem is volna, de nem rajtam múlott. Szerinted hány kilátogató volt ugyanígy?

Akkor uccsó záró hozzászólásomként a kiállítás témához:
Neked még azt hiszem sokat kellene tanulnod a kerékpáriparról...
A nem tudja, és a nem akarja kigazdálkodni szó között nagy különbség van...
Nem a 4 misivel van a gond, hanem azzal, hogy "ablakon kidobott" pénz. Ami lehet ésszerûbb helyre költeni, és elhiheted az elmaradt cégek nagy része fog is!
Ezt a kizárólagos forgalmazást ugye nem mondod komolyan? Ha akarsz vehetsz Konát kintrõl olcsóbban, ugyanígy speckót, vagy bármit...
Aki 150-et szán bringára, annak 150 ezre van, és nem 300...
Üdv:Thommey

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 posts

szia
fotóztál is esetleg vmit?

Ááá...összesen 2 képet csináltam az Xtr-es Kelly's-rõl. Nekem ennyi volt a "nem mindennapos". Sajnos.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
thy: sarkítottam, de most már tûkön ülök, hogy mi lesz az a hatalmas durranás, ami ezt a fiaskót feledtetni tudja ;)

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts

...Mert sajnos mérhetõen csak bámuló, és nem potenciális vevõk jöttek ki tavaly sem a kiállításra...
Ennyi pénzbõl sokkal több embert lehet hatékonyabb módszerekkel megismertetni a bringázással....

Én voltam kint idén is és tavaly is. Mint kerékpáros elszomorító volt látni, hogy milyen kevés kerékpáros kiállító volt kint, hogy ennyire nem érdekli a forgalmazókat a hazai kerékpáros élet. Aki kiállított annak min. a 50%-át a bevásárlóközpontok bringáihoz tudnám hasonlítani, bár talán ezek még jobbak voltak egy fokkal. Ezt kell megismertetni a nagyközönséggel. Apuci majd ezek után vesz a gyerköcnek valamelyik hipermarketben bringát amivel a lurkó jól összetöri magát és az egész család kedve elmegy a kerékpározástól.
A tesztpálya, az aerobik- és spinning terem meg olyan lerobbant képet mutatott ami szerintem egy ilyen rendezvénynél nem megengedhetõ.
Szerencsére a három kiállító márka és a Bikemag standja -ha nem is végleg- de elfeledtette ezt a helyzetet. Ezúton is köszönet a Bikemag stábjának, hogy kihozták azt a 37-es évjáratu Adlert, és a mûködését sikerült élõben is látnom. Egy örök élmény marad.
Mint kerékpáros én se vásárolni megyek a kiállításra -na jó az idén is ott vettem meg a Bikemagot- hanem, hogy megismerjem a gyártók termékeit, újdonságait, és össze tudjam hasonlítani, majd otthon elgondolkodva a látottakon, és az ott szerzett katalógusokat böngészve tudjak dönteni. Egy kerékpáros boltba betérve ezt nem igazán tudom megtenni.
Csak, hogy a nagykereknek is igazat adjak egy picit. Kiváncsi lennék, hogy a kiállításszervezõ a nagykerek helyére vagy melléjük szervezte be azokat a kiállítókat akik kitöltötték a pavilont. Mert ha melléjük akkor tényleg kicsi lett volna a hely. Szerintem már hazánk is tart ott, hogy egy nagy csarnokot simán meg tudna tölteni kerékpáros kiállítóval, mely a kerékpáros rétegnek is egy igazi ünnep lenne, s mely maga után vonzaná a kerékpáros sport és közlekedés fejlõdését itthon. De amíg mintkét fél a akaratos és inkább meghátrál a közös megegyezés helyett -sajnos ez jellemzõ az egész országra-, addig itt nem lesz érdemi változás, folytatódik a hullámvölgy (most süllyed), a szerintem már elindult folyamatos fejlõdés helyett.
Aki nem volt kint, annak egy kis képes beszámoló itt:
http://www.kep.tar.hu/hapi/50238996#2

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Én személyszerint kíváncsi lettem volna a 2006-os Shimano cuccaira és pár apróságot vettem is volna, de nem rajtam múlott. Szerinted hány kilátogató volt ugyanígy?

szia
fotóztál is esetleg vmit?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy