Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
hehe :)
12k volt.
9 hó mediamarktos gari.
ajándék születésnapomra.
az 518-asom kezdte megadni magát....
mondjuk ez meg csak 500 mhz-et tud.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
tesomat ismerve:

nem

hatarozottan nem :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás

vettem egy ilyet

Azért tényleg kicsengettél huszonegynéhány ezrest?
;-)
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
vettem egy ilyet

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
majd szerzünk itthon két ventit, aztán kicseréled benne :)
vagy hazahozod, és itthon eladom, plusz viszel ki egy ujat :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
dehogy veszek :P fel eves sincs...

meg tul olcso se volt.

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Igen, a táp lesz az, vegyél 12-14 centis ventivel szerelt tápot.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

az miert van, hogy eloszor mikor bekapcsolom, akkor alig van hangja a gepnek, de kesobb mikor melegszik, meg tokre zug? a tap az? van egy hatso hazventi, egy tap ket 8centissel, egy bazi nagy ac freezer a procin, meg ket vinyo. a vga passziv. mi zajong?

esetleg ahogy melegszik, nagyobb fordulaton pörögnek a ventik ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
A Linuxot én is ajánlom, mivel a legtöbb router Linux alapú, vayg annak valami butított verziója. Elég ha egy Live CD-vel nézitek meg, hogy megy-e a router/net. Sajnos a Windows eléggé sokat tud , de azt nem stabilan a hálózatkezelés terén. Próbáljátok meg pingelni mind a routert, mind az interneten lévõ szervereket. Gyorsan kiderül mi is a probléma. Hogy a Win XP ne rendetlenkedjen általában elegendõ, ha fix IP címet adtok be a Win XP-nek, és a router-ben pedig kikapcsoljátok a DHCP szervert. A szolgáltató is kicsit hibás, mert észrevettem hogy néha lecsatlakozás nélkül is képes dinamikus ip-t változtatni. Namármost, attól meg a router dobja el az agyát (persze az informatikusok is), amit egy újraindítással is lehet orvosolni.
Néha a routerek egy része ennek ellenére "beragad". Ennek oka pedig lehet, hogy az olcsó termék flash hibás, vagy csak nem úgy mûködik mint a nagy könyvben leírtak. Ez persze azt jelenti, hogy nem érdemes gagyi terméket venni, de gondolom ezzel már nem mondtam újat. Esetleg lehet próbálkozni a router szoftverét frissíteni. Ez mindegyik routernél máshogy megy (menübõl, telnettel...).

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az miert van, hogy eloszor mikor bekapcsolom, akkor alig van hangja a gepnek, de kesobb mikor melegszik, meg tokre zug? a tap az? van egy hatso hazventi, egy tap ket 8centissel, egy bazi nagy ac freezer a procin, meg ket vinyo. a vga passziv. mi zajong?

RAUH-Welt
B E G R I F F

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

Hogyhogy volt? Ha megint bedugom abba a konnektorba megint rossz, ha másikba dugom, akkor meg OK....

Szerintem alacsony a fesz a konnektorban valami miatt vagy tul van terhelve az az ag.

hali!
milyen progival tudok dvd-t aviban felrippelni a gépre?

Ja dvd2avi , Flaskmpg, Xmpg, stb.... van par site ahol ezzel kapcsolatos programokat lehet tolteni pl divx-digest vagy a doom9.org

A problémám a következõ:
Az ADSL kapcsolatom néhány 10 perc elteltével leáll és csak a géppel együtt lehet újraindítani. Azt még hozzátenném, hogy a gép sokkal lassabban indul el mint szokott, illetve most vettem észre hogy valaki kikapcsolta az XP tûzfalát...

Nem epp mai, de talan segit kiindulasnak (De keszulj fel! :) )
http://forum.hwsw.hu...?showtopic=9377
Nem egyszeru eset.Jol jonne ilyenkor egy masik os a gepen mondjuk egy linux a vinyo vegen nehany GB-on elfer (mindig jol jon) es azt hasznalva egybol latnad hogy most a win-t kapta-e el valami betegseg.

Mostanában nekem is szakadozik az ADSL hozzáférésem. Router mögött és modem mögött is szakad össze-vissza. Nekem nem segít semmi csak a modem újraindítása,

Sztem kulso dolog (nem veletlen hogy annyit buheraltak a kapcsolatodon)
De persze lehet csak a kabelmodemed szar.
Ha gondolod nezd meg hogy az elso hop-ig nagy csomagok eseten stabilan visszajon-e az ellenorzocsomag. Pl tracert index.hu az elso sorban levo ip-t pingeled
pl. ping -l 512 ipcim (vagy nagyobb ertekkel)
Akkor ide most rakok egy T-pontot. :P

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

A problémám a következõ:
Az ADSL kapcsolatom néhány 10 perc elteltével leáll és csak a géppel együtt lehet újraindítani. Ha rákattintok a "kapcsolat bontására" akkor nem történik semmi, utána már a "kapcsolat tulajdonságai" sem jelennek meg. Ad Aware, CWSchredder, CounterSpy és NOD32 megvolt (utóbbi kettõ nem teljesen friss mert nincs licence-m), nem talált semmit. Tegnap még minden jó volt. Kipróbáltam router-rel és nélküle, továbbá más kábelekkel is.
Érzésem szerint ez valami szoftveres hiba, de nem akarom újrarakni az XP-t mert 1-2 héten belül jön az új winyó és majd akkor úgyis új rendszer lesz felrakva. Ötletek ?

Mostanában nekem is szakadozik az ADSL hozzáférésem. Router mögött és modem mögött is szakad össze-vissza. Nekem nem segít semmi csak a modem újraindítása, addig valami 678-as hibát dobál. A modemen semmi hiba jelzés nincs, olyan, mintha mûködne. Elõször a bejelentésnél a routerre fogták. Utána modemet cseréltek, de az se segített. Most a harmadik modem is szakad. Közben teljes érpár cserét hajtottak végre, amibõl az elsõ csere után egyáltalán nem állt fel, a második után ment, de ekkor is szakad hol 10 percenkánt, hol naponta egyszer-kétszer. Kb 1 hónapja szívok vele, ekkor csináltak ADSL karbantartást a tonlány szerint, de "természetesen" ott biztos nem lehet a hiba.. Több pénzem ráment a telefonálgatásra, mint amibe a szolgáltatás kerül! :mad:
Szóval az ötleteket én is várom!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Azt még hozzátenném, hogy a gép sokkal lassabban indul el mint szokott, illetve most vettem észre hogy valaki kikapcsolta az XP tûzfalát...

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Nekem volt egy idõszak, hogy 5-10 percenként leállt a net. Egyszerûen megszûnt. Írtam a T-online-nak (én hülye kis naív... 1 hónap múlva válaszoltak rá...). Na mindegy. Õk nem hitték el, hogy a rendszerük a sz@r, mert a csávó ránézett a papírjára, hogy hol van javítás, de a III. ker nem volt rajta. Aztán egyik napról a másikra jó lett minden.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
az a baj, hogy a googlisakat már mind próbáltam, és semelyik nem akart mûködni... kettéfagytak... meg szabálytalan mûveletet hajtottak végre.
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
A problémám a következõ:
Az ADSL kapcsolatom néhány 10 perc elteltével leáll és csak a géppel együtt lehet újraindítani. Ha rákattintok a "kapcsolat bontására" akkor nem történik semmi, utána már a "kapcsolat tulajdonságai" sem jelennek meg. Ad Aware, CWSchredder, CounterSpy és NOD32 megvolt (utóbbi kettõ nem teljesen friss mert nincs licence-m), nem talált semmit. Tegnap még minden jó volt. Kipróbáltam router-rel és nélküle, továbbá más kábelekkel is.
Érzésem szerint ez valami szoftveres hiba, de nem akarom újrarakni az XP-t mert 1-2 héten belül jön az új winyó és majd akkor úgyis új rendszer lesz felrakva. Ötletek ?

Mer' egy állat vagyok !

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
hint: google dvd 2 avi

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
hali!
milyen progival tudok dvd-t aviban felrippelni a gépre? mert a dvd shrinkel csak hülye vobban rakja fel azalá meg nem to feliratot rakni...:(
elõre is köszi a segítséget
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás

Esetleg SMC 7004 VBR

ment privi
;-)
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

Tud valaki esetleg segíteni router vásárlás ügyben?
Használtan kellene D-Link DI-604-es vezetékes,vagy valami hasonló.
Jöhet priviben is.
;-)
THX.

Esetleg SMC 7004 VBR