Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Ha fáj a fejed a TFT-tõl, de CRT-tõl nem, nem lehet, hogy azok közé tartozol akik nem bírják a fénycsövet benne vagy mit ?

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

no ha már igy benne vagytok a monitor témában
akkor nekm is kéne,de nekem valami alap használható monitor kéne
akár használt is
kb 17es egy 6600gt kártyával /már ha ez számít/

most egy noname tft van lassan 3éve,de úgy veszem észere hogy fáj a szemem/fejem tõle.Bent az irodban van pár jobb/igaz crt/monitor ami elõtt ülhetek akár egy egséz munkanapot de nem fáj a fejem/szemem...

Összeg és felhasználási terület nélkül mégis mit ajánjunk?
Dell 2007FPW :).
70-75ért LG 204WT. http://forum.hwsw.hu...=117342&st=1440

Natív felbontásban csak a passziánsz fog megmoccani rajta 6600GTvel. Ez alatt Samsung 940BW. Vagy ha TN-nél jobbra vágysz van más is de tök vakon tapogatózunk így...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Az elsõk PVA-k voltak de egy ideje már csak SIPS van...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Aha... vagy USB kulcs. Ezeknél az user data hova kerül? Mármint reboot után?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Livehoz nem kell semmi, csak a cd-je, vagy dvd-je.
Mindig ugyanúgy indul el, minimális helyet foglal, oprendszer gyakorlatilag csak akkor van a vinyón, amikor fut. Bárhol, bármilyen gépen elindul, ha lehet cd/dvd-rõl bootolni. Sose romlik el, max. kell belõle tartalék. Újrainstall = új cd, újraindítás. Nem órák kérdése.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

Nagggyon!
PQ Magic jó vinyókon is problémát okoz :(
Igen, kell émi hely ahova tudsz menteni... nem tudom máshogy megoldható-e a mentés, látnunk kéne... (akkor sem biztos hogy lenne más megoldás)
Privit less...

köszi! privit olvastam, válaszoltam is, már csak vinyót kell keressek, de az talán megoldható lesz. köszi mégegyszer!

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Miért pont live?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Linux forewer :D

Linux LIVE 4eva! Komolyan fontolgatom, hogy egy az egyben erre váltok, legalábbis melóhelyen. Egyetlen dolog köt csak a windowshoz - egy 3d-s modellezõ alkalmazás.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

rev3 dell = nec

ezt hogy erted?

rev03 -bol is van pva meg sips panelos is. nem meghatarozo.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
a samsung syncmastereket szeretni szokták, nekünk is azok vannak a suliban, és tuti jók...17-es 19-es monitorok között pedig árban nincs akkora különbség mostmár, tehát szerintem jobban megéri egy 19-est venni....

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
no ha már igy benne vagytok a monitor témában
akkor nekm is kéne,de nekem valami alap használható monitor kéne
akár használt is
kb 17es egy 6600gt kártyával /már ha ez számít/

most egy noname tft van lassan 3éve,de úgy veszem észere hogy fáj a szemem/fejem tõle.Bent az irodban van pár jobb/igaz crt/monitor ami elõtt ülhetek akár egy egséz munkanapot de nem fáj a fejem/szemem...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

ebay...

custompc magazin tesztjet viszont a belinea nyerte, mert tetu olcso, es meg jo is. [csak a francnak raktak ra aztokat a hangszorokat. 2 x 1W... lol]

masodiknak jott a NEC 20WGX2, amire azt irtak, hogy ha a penz nem lenne akadaly, akkor nyertes lenne. Mert annyira jo. A Dellt kicsit lehuztak, mivel a fogy ara sok neki.

az meg hogy sips, vagy pva azt sajna nem lehet tudni, tegnap talaltam egy amcsi forumot, ahol az egyik topik [kb 25 oldalas] csak arrol szol, hogy kinek milyen panel jott milyen rev es gyariszam kombinacioval. Valami Dell 2007wfp panel lottery vagymi volt a topik cime. no komment.

rev3 dell = nec

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Vagy vmi új driver... azok szoktak ilyenek lenni. Pl CCC is tud sokat lassítani lassabb gépen...

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

ha adsl van akkor hálókártyának érdemes fix ip-t adni mert win induláskor a modemtõl várja hogy adjon neki valamit, aztán vár,vár,vár csak nem kap és ad magának..

Nem ez a fõ gond, hanem hogy az xp már csak az indulás legvégén tölti be a hálózati támogatást. Ez nem így volt pl a win 2k esetében.

Megnéznék néhány dolgot:

1. Idle taskok (elég sok tud lenni): ha jól emlékszem : "rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks" ezt lehetõleg automatikusan indítani.
2. Inudláskor amikor a grafikus képernyõ elindult, akkor CTRL-SHIFT-ESC, és megnézni hogy a processzeket kiosztotta - é a rendszer az egyes felhasználóknak. (Valszeg ez a gond.) Ha nem, akkor pár dolgot kilõni a services.msc - vel.
3. Adobe, Office, és hasonló automatikusan induló, optimalizáló jobok (ami alig gyorsít valamit) kilõni.
4. Továbbá megnézni hogy mi az ami még indul : msconfig.exe - vel, vagy regcleaner.exe -vel.
5. Spyware és Adware keresés
6. Mi az ami nagyon csatlakozni akar a nethez mindjárt a hálózat iniciálása elõtt. Ez is lassíthat.
Amit írogattak a többiek is progikat (pl Jorus), ott találsz még pár egyéb monitorozó progikat is, ajánlom figyelmedbe, azokkal meg lehet találni hogy mi okozza a galibát.
Ha nem jöttek be ezek, még van pár dolog amit érdemes megnézni. Pl ha a pagefile.sys -t törlöd leállításkor (registry -ben a clearpagefileatshutdown kulcs 1-es), akkor a Win induláskor mást sem csinál, mint elkezd baromira kaparni és valami vacak file-t létrehozni.
Ekkor lehet jáccani az alwaysunloaddll, disablecacheingexecutable és tsai kulcsokkal.

Továbbá a már említett services.msc segítségével én a helyedben minden felesleges hálózati szolgáltatást kilpnék, vagy nullára konfigurálnám. Ezekrõl googliban rengeteget olvashatsz.

Bocs a sok zagyvaságért. Linux forewer :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ebay...

custompc magazin tesztjet viszont a belinea nyerte, mert tetu olcso, es meg jo is. [csak a francnak raktak ra aztokat a hangszorokat. 2 x 1W... lol]

masodiknak jott a NEC 20WGX2, amire azt irtak, hogy ha a penz nem lenne akadaly, akkor nyertes lenne. Mert annyira jo. A Dellt kicsit lehuztak, mivel a fogy ara sok neki.

az meg hogy sips, vagy pva azt sajna nem lehet tudni, tegnap talaltam egy amcsi forumot, ahol az egyik topik [kb 25 oldalas] csak arrol szol, hogy kinek milyen panel jott milyen rev es gyariszam kombinacioval. Valami Dell 2007wfp panel lottery vagymi volt a topik cime. no komment.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Nem. 2007FPW röviden istenkirály. És ph-n bekalibráltáka színt is mûszerrel szal tökéletesre álílthatod. Nagyon gyors, frankó színek... én mint láthattad az SIPS mindent visz...

Hogy a rákba kerül ott 2/3 annyiba a monitor???

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ugy tunik radumaltatok. van olcson dell 2007 wfp. uj, garival. 240font. [~ 90k huf] esetleg jobban jarok a belinea 102035W-vel?

RAUH-Welt
B E G R I F F

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Windowsba belépéskor vagy felhasználóváltáskor betöltõdnek látszólag a programok, mégis mindig várni kell kb 2-3 percet amíg nem reagál semmire a gép. Ez idág közel sem tellett ennyi idõbe. Mitõl lehet? Viruskeresés volt. spyware keresés volt, 3-4 dolog indul összesen bejelentkezéskor...

ha adsl van akkor hálókártyának érdemes fix ip-t adni mert win induláskor a modemtõl várja hogy adjon neki valamit, aztán vár,vár,vár csak nem kap és ad magának..

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
nkarcsi:

Eloszor tedd azt amit jorus tanacsolt utana pedig ezt es menni fog.
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"DisableTaskMgr"=dword:00000000

Ha az érték 1 vagyis 00000001 akkor nem fog a taskman elindulni.

Gondoljatok hogy a pmagic rossz ,lehet de sztem inkabb valami masrol van szo.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

hello bello, megint én lennék

szóval, getdataback lát mindent ami kell, nbagyszerû, hálás vagyok, csak: nem enged másolni, mert ahhoz kéne licenc (ez a kisebbik baj), de ha épp nincs 130 giga fölösleges helyem, akkor valahogy nem tudom azt megoldani, hogy visszállítsa magát a partíciót? a dolog meg van fûszerezve azzal, hogy eg 30 gigás fat és egy 100 gigás ntfs partícióról van szó... partition magic nagyon elvetélt ötlet?

éés még egy kérdés? tûzfalnak mit ajánlotok? eddig kerion personal firewall volt, de msot csak valami winroute-ot találtam, ami viszont meglehetõsen akadályoz az internet használatában (nincs net, ha be van kacsolva..)

Nagggyon!
PQ Magic jó vinyókon is problémát okoz :(
Igen, kell émi hely ahova tudsz menteni... nem tudom máshogy megoldható-e a mentés, látnunk kéne... (akkor sem biztos hogy lenne más megoldás)
Privit less...