Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
ahham...
még 1 dolgot hadd kérdezzek vmelyik linux gurutól
Uubntu 6.06 al probálkoztam de ilyen hiba üzit dobott
ez micsoda??
Mit tegyek?
Probáltam ujabb Ubuntut az is ilyet csinált......

köszönöm

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a nec lehetoseg eluszott, szal marad a viewsonic es a dell...

hm-hm. :chin:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

mi az a gyorsaság, ami alá "értelmetlen" menni?

és köszi az emailt, a suta freemail miatt nem tudtam válaszolni, de megkaptam, mûködik a cucc!

Örülök ha megy!

Sajnos messze nem egységes hogy melyik gyártó hogy adja meg.
Általában TNnél 4-5 korrekt, ezt tudja 8-12õn a PVA és ezt, vagy ennél jobbat 16-20as IPS.
Nekem 12/16os IPS van, bármit görgetek, bármivel játszok rajtam kívûl senki nem lát utánhúzást - én is csak ha kötszöködök; ill jó szememem van (meg utálom a TFTket és kritikus vagyok velük :) ).

Szerencsére mam már nem igazán kapsz olyan monitorokat aminek zavaró utánhúzása lenne - max PVA fronton olyat aminél az overshoot lehet zavaró. A TN meg eleve olyan amilyen... 730BFem volt ezelött, ez a monitor mindenben megváltás volt. Tudom, a használtan 100K is rengeteg egy monitorért, de kinek milyen eszköz a gép, mennyit idõt tölt elötte és mennyire tud az egészségére/idegeire áldozni. Sokat gyûjtöttem, de így is azt mondom hogy megérte azt az 50K különbözetet vastagon a 2005FPW szerintem - de a többi tulaj is haonlóan vélekedik. Munkahelyen is elhasználom a borzasztó tftket, páron a kép is remeg; elviselem. De itthon kivágnám az hótziher.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Sajt még mindig fenn áll a problémám.
itt van pár kép 1,2,3 hogy mi is a baj....
1es képen ugye a bootolásnál lévõ logo + csíkok
2es képen szintén fura csiikok a töltés közben
3as képen a töltés eredménye.... :(

létezik szerintetek hogy ez nem HW es probléma???
köszi

99% hogy hwes.
1, másik vga
2, másik alaplapp
VGA esélyesebb, memória hibásnak tûnik.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Pite te ittal ;)
Mindjart atmegyek a dohogoba az ilyen emberek miatt.
Mire nem eleg a HT -s P4 ??? A szamitastechnikai feladatok 10%-ra , jatekra ? Ja boccs. :)
Azert gonolkozz el azon amit irtal.
Mellesleg mi nem parasztvakitas a szamitastechnikaban , az ujabb gepek meghamarabb el fognak avulni.
(PS: betoltodeskor tenyleg nem akasztja a gepet ugy mint a korabbiak, ezert irtam amit irtam!)

Gondolom nemlepõdsz meg azon hogy használtam HT-s gépet. Még a szokásos UD-t kikapcsolva (HT a szabad prociidõbõl garázdálkodik, hanincs akkor HT sincs gyakorlatilag) sem igazán lehetett érezni különbséget. X2/PD nél lehet.
Minek konkurenciája a HT-s P4? Mert veszel egy Am2/754es Sempron és tuning nélkül is hozza, tuninggal meg a simán lelépi a P4et. 26ért hoztak volna most cégnél egyik gépbe NW P4et; 12+9 ért vettem Giga gef6100as lapot 2600+os Sempronnal, és gyorsabb is mint másutt a 2,8-3,0ás P4ek.

Mond azt hogy megéri P4et venni!

Hogy egy Sempron/X2 hamarabb elavul mint egy P4? Vagy rosszul értem?

Ha 2 percig szenved a gép betöltés után, az nem azért van mert gyenge a proci, ezen egy dualcore proci anynit segít max hogy másfél perc lesz - de a buf ott marad, amire vár akkor is várni fog!

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
Sajt még mindig fenn áll a problémám.
itt van pár kép 1,2,3 hogy mi is a baj....
1es képen ugye a bootolásnál lévõ logo + csíkok
2es képen szintén fura csiikok a töltés közben
3as képen a töltés eredménye.... :(

létezik szerintetek hogy ez nem HW es probléma???
köszi

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

Sokkal kisebb válaszidõ parasztvakítás. Már a 2005is szinte CRT gyorsaságú, ennél a 2007 gyorsabb. Szal...

mi az a gyorsaság, ami alá "értelmetlen" menni?

és köszi az emailt, a suta freemail miatt nem tudtam válaszolni, de megkaptam, mûködik a cucc!

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

HT-s proci parasztvakítás, csak amaradék procierõbõl dolgozik, és csak öreg gyenge P4eket lehet venni belõle.

Pite te ittal ;)
Mindjart atmegyek a dohogoba az ilyen emberek miatt.
Mire nem eleg a HT -s P4 ??? A szamitastechnikai feladatok 10%-ra , jatekra ? Ja boccs. :)
Azert gonolkozz el azon amit irtal.
Mellesleg mi nem parasztvakitas a szamitastechnikaban , az ujabb gepek meghamarabb el fognak avulni.
(PS: betoltodeskor tenyleg nem akasztja a gepet ugy mint a korabbiak, ezert irtam amit irtam!)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

meg vacillalok. most mar csak a DELL 2007wfp meg a NEC 20WGX2 PRO van versenyben.

a necnek elvileg a fenyes feluletevel az a baj, hogy nagyon tukrozodik, de a szobam eleg sotet, szal ha le van kapcsolva a villany nem zavaro. es sokkal kisebb a valaszideje.

Sokkal kisebb válaszidõ parasztvakítás. Már a 2005is szinte CRT gyorsaságú, ennél a 2007 gyorsabb. Szal...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Ez a windows betoltodos dolog engem is kiakaszt.
Ezt velemenyem szerint azokon kivul amit felsoroltak, a feltelepitett programok okozzak. (Lathato amikor friss a win ugy indul mint a villam) Elsosorban azokra a programokra gondolok itt amik rendszerindulaskor valamilyen mondon inicializalasra kerulnek, pl meghajto, monitorozo , tuzfal stb. programok, igy a servicek is. A rejtett eszkozok menupontot aktivalva a device driverek kozott pusztitva is lehet gyorsitani, de azert innen ne torolgessen senki csak ha tudja mit csinal. A servicek kiirtasa is nagyon hatekony de ott is at lehet esni a lo tulso oldalara ,ha pl tul sok mindent losz ki.
Az oriasira hizott es esetleg lyukacsos registry is belassithat rendesen, ezt pl lehet optimalizalni a system mechanic-al.
De a bootolas gyorsitasara vannak olyan progik is amik a driverek betoltodesenek sorrendjet es mas egyebet pl a lemezen levo elhelyezkedest valtoztatjak meg. Ha nagyon bosszant hogy mar bejott a win de meg nem hasznalhato akkor vegyel HT-s vagy dualcore-os procit azzal elviselhetobb a jelenseg. Vagy terj at , a ferdoranal pl ilyen nincs, ha bejott akkor bejott.

HT-s proci parasztvakítás, csak amaradék procierõbõl dolgozik, és csak öreg gyenge P4eket lehet venni belõle.
X2 már más, de a kutyát nem érdekli a dualcore, mert a vinyó szüttyög, utána meg valamire vár. A várakozás meg ne lesz gyorsabb. Sz*r program/driver a dualcore rendszert is megfogja.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

na most fajaul beszukitetted a kort 2rol 3ra :)

asszem az ar lesz a meghatarozo.

viewsonic 217 font, dell 255, NEC meg 230.

valamiert megis a legutobbihoz huzok.

közben az ujabb viewsonic-ok már 8ms p-mva panellel készülnek... :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
na most fajaul beszukitetted a kort 2rol 3ra :)

asszem az ar lesz a meghatarozo.

viewsonic 217 font, dell 255, NEC meg 230.

valamiert megis a legutobbihoz huzok.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Üdv mindenkinek!

Tud vki mondani olyan webshopot ahonnan lehet régebb (2000-2003-mas) játékokat rendelni?

A Codemasters Blade of Darkness nevû játéka kéne. Nagyon. Vagy ha valakinek esetleg megvan és eladná...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
tam, ha a dell s-ips, akkor ugyanaz a panel van mindkettõben.

LG.Philips LM201W01 - http://www.flatpanels.dk/skaerme.php

ezen a honlapon keress rá. az, hogy az egyik 6ms a másik meg 16ms az nem mérvadó. maga a panel ugyanaz.
a viewsonic vx2025wm-ben is ugyanaz van

Just to let everyone know, according to flatpanels.dk, the VX2025wm has a S-IPS display.

ViewSonic VX2025wm (widescreen) har et 20 tommer 8 ms (g2g) S-IPS (LG.Philips LM201W01) panel.

NEC LCD20WGX2 (widescreen) har et 20 tommer 6 ms (g2g) S-IPS (LG.Philips LM201W01) panel.

This is the same LG S-IPC panel that is in the new NEC LCD20WGX2. In the US it is known as the 20WMGX2. To me, this makes this Viewsonic to be a very desirable panel. For one, behardware.com reviewed the NEC LCD20WGX2, and found it to be very good for gaming (http://www.behardwar...a-2-ms-tn.html), as fast as a TN panel. Also, since it is an IPS panel, you know it will have great color reproduction, so this would be an ideal choice for photoediting and other graphic work (unlike a TN panel). Only problem I see with the Viewsonic is that it does not seem to have HDCP support, unlike the US NEX 20WMGX2 (see http://www.firingsqu...cp_lcd_roundup/. On the other hands, the NEX retails for like $800, so the viewsonic is nearly 1/2 the price for the same panel.

Differences between the NEC 20WMGX2 and Viewsonic:
- NEC has a feature called Advanced DV which supposedly boosts the contrast ration from 700:1 to 1600:1 by altering brightness based on what is being displayed on the screen
-NEC has s-video, component, and rca inputs
-NEC has a glossy type screen (do not know if this is an advantage or disadvantage, depends on your preference I guess)
-NEC has HDCP

Here is another link to a good NEC review: http://www.tftcentra.../nec_20wgx2.htm

Overall, sounds to me like the XV2025wm could turn out to be a fantastic monitor. I wish it had HDCP.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

2006 október óta gyártott dell 2007 wfp az mind s-ips panellal készül, ezt a dell megerõsitette valahol. na nem mintha a pva sz*r lenne, de az s-ips egészen egyszerûen a legjobb szerintem, ami most elérhetõ. kivételt ezalól talán a 100hz-es tft megjelenése fog nyujtani.

meg vacillalok. most mar csak a DELL 2007wfp meg a NEC 20WGX2 PRO van versenyben.

a necnek elvileg a fenyes feluletevel az a baj, hogy nagyon tukrozodik, de a szobam eleg sotet, szal ha le van kapcsolva a villany nem zavaro. es sokkal kisebb a valaszideje.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Ez a windows betoltodos dolog engem is kiakaszt.
Ezt velemenyem szerint azokon kivul amit felsoroltak, a feltelepitett programok okozzak. (Lathato amikor friss a win ugy indul mint a villam) Elsosorban azokra a programokra gondolok itt amik rendszerindulaskor valamilyen mondon inicializalasra kerulnek, pl meghajto, monitorozo , tuzfal stb. programok, igy a servicek is. A rejtett eszkozok menupontot aktivalva a device driverek kozott pusztitva is lehet gyorsitani, de azert innen ne torolgessen senki csak ha tudja mit csinal. A servicek kiirtasa is nagyon hatekony de ott is at lehet esni a lo tulso oldalara ,ha pl tul sok mindent losz ki.
Az oriasira hizott es esetleg lyukacsos registry is belassithat rendesen, ezt pl lehet optimalizalni a system mechanic-al.
De a bootolas gyorsitasara vannak olyan progik is amik a driverek betoltodesenek sorrendjet es mas egyebet pl a lemezen levo elhelyezkedest valtoztatjak meg. Ha nagyon bosszant hogy mar bejott a win de meg nem hasznalhato akkor vegyel HT-s vagy dualcore-os procit azzal elviselhetobb a jelenseg. Vagy terj at , a ferdoranal pl ilyen nincs, ha bejott akkor bejott.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

na már unom, hogy nem értek egy szót sem:D

mi az az s-ips, mi az a pva és mi az a tn vagy mi?...és mik a különbségek?

olvassel: engem

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
na már unom, hogy nem értek egy szót sem:D

mi az az s-ips, mi az a pva és mi az a tn vagy mi?...és mik a különbségek?

rob: danke.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

ezt hogy erted?

rev03 -bol is van pva meg sips panelos is. nem meghatarozo.

2006 október óta gyártott dell 2007 wfp az mind s-ips panellal készül, ezt a dell megerõsitette valahol. na nem mintha a pva sz*r lenne, de az s-ips egészen egyszerûen a legjobb szerintem, ami most elérhetõ. kivételt ezalól talán a 100hz-es tft megjelenése fog nyujtani.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
de ettöl tartok én is...

pénzet egyelõre nem tudom,de nem akarok sokat köldetni pluszba /megveszik azt ami most van/

ha hsználtan veszek,akkor mire kell figyeleni?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!