Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
34283 replies to this topic

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts

aki birka módjára lép le azt ott is körberajzolják!

Én azt mondom Coldi, hogy üsd el a birkát! Nehogy már átmenjen a gyalogos.
Én nem vezetek annyit, mint te, de én már ilyenen nem akadok fenn. Sokkal jobban idegesitenek a NÕI sofõrök. Nekik hivatalos papirjuk van arról, hogy tudják kezelni a kocsit és ismerik a KRESZ-t. Pedig a többségük nem.

A Beatrice koncert ELMARAD. 4000ft-ért még senki sem vett jegyet, ezért lemondták.

(Jelszó: Cobra11)

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 posts

Coldi, üsd el a rohadt gyalogost, majd megtanulja egy életre, hogy ne rohangáljon át az úton. Ez igy akkor jó??

Nem értem miért beszélsz butaságot?

Aki még mindig nem érti! Kiszámíthatóság! Bécsben is csak azt engedik át az úton aki a szélén áll, aki birka módjára lép le azt ott is körberajzolják! Nem azt az autóst kell nagyobb szigor alá vonni aki nem veszi észre a tömegbõl kibillenõ gyalogost, hanem azt aki az olyat nem engedi át aki az áthaladási szándékát jelezte azzal, hogy odaáll ahol át szeretne menni.

egyedül nem merek, mert nem lesz, aki letolja a bringámat a nagy lejtõkön:)

Izom, már bocsi, hogy ezt mondom, de egy Merkaptos cikkben olvastam, hogy a lejtõn még a szar is legurul :-)

ynga

ynga

törzsvendég

• fórumtag
  • 541 posts

(halkan jegyzem meg, hogy amerre eddig jártam a világban ázsia, afrika, európa, nagy vízen túli népek, mindenütt mûködött az a dolog, hogy figyeltek egymásra az emberek, egyedül ebben a tetves kárpát-medencében nem. lehet dühöngeni bárkinek, ez a dolog nem fog változni. békésen akarsz közlekedni? válts kontinenst, országot, népet ;))

Neem kell olyan messzire menni, pl a szomszéd Bécsben is mûködik.:) Számomra mindig meglepõ, ha eljutok külhonba, h le se kell lépnem az úttestre, a kocsitól kezdve a villamoson át, a buszig mindenki elõzékenyen lefékez, és átenged a másik oldalra. Nem gyõzök csodálkozni, meg köszöngetni. Aztán hazaérek, halálos nyugodtan battyogok át a zebrán, mindez a nyugodtság pedig tart kb a második utcáig, mikor is ha nem ugrok fel a járdára, elcsapnak. Nem gyõzök percekig pihegni, h te jó ég, ez közel volt. És minden a régi, hazaértem.:)
Ride 'n' roll

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Kkrisz: Úgy gondoltam, ha a körforgalomnál sem vártok meg akkor tök mindegy ha egyedül megyek tovább.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
tiszta carmageddon :)

MINDENKINEK úgy kell közlekedni, hogy figyeljen a másikra, akár nyereg, akár ülés van a segge alatt.

Ha mindenki betartaná a szabályokat, akkor is kerülhet bárki részeg, vagy csak olyan ember kerekei elé, aki rosszul lett. 100-ból 1, pont elég.

Csütörtökön valaki a hegyekbe? Mennék egy tesztkört, de egyedül nem merek, mert nem lesz, aki letolja a bringámat a nagy lejtõkön:)

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts
Coldi, üsd el a rohadt gyalogost, majd megtanulja egy életre, hogy ne rohangáljon át az úton. Ez igy akkor jó??

Röfi, eltûntél!

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
A 33-on gyalogló kissrácnak:
Oszi: tegnap 75-öt mentünk. Ma elhoztam a villákat, szuper lett!:)

lámpás

lámpás

vendég

• fórumtag
  • 198 posts

(halkan jegyzem meg, hogy amerre eddig jártam a világban ázsia, afrika, európa, nagy vízen túli népek, mindenütt mûködött az a dolog, hogy figyeltek egymásra az emberek, egyedül ebben a tetves kárpát-medencében nem. lehet dühöngeni bárkinek, ez a dolog nem fog változni. békésen akarsz közlekedni? válts kontinenst, országot, népet ;))

Nem voltál még a Balkánon. Sokkal rosszabb tõlünk délre (Szerbia és társai). Ott azért van felfestve a zebra, hogy ott tessék elcsapni a gyalogost :)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Sajnos én sem voltam réges régen az a nagyon figyelmes sofõr, de hogy jövök-megyek bringával, látom mindkét oldalt és bringásként tudok számolni egy autós közlekedésével, autósként pedig fejben tudom, hogy egy bringás merrõl veszélyforrás. Kb. azt tartanám a legjobb tanleckének, hogy kicserélni a bringások és az autósok alatt a jármûvet egy idõre és akkor észrevennék egymást. De ilyen sose lesz.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 posts

Nyugodj meg Coldi, a rendõrség tisztában van ezekkel a dolgokkal.

Nem fórumba való amit errõl mondanék, mert itt politizálni nem lehet ha jól tudom.

Gréta Gardrób

Gréta Gardrób

vendég

• fórumtag
  • 101 posts

Kerékpárúton ütöttek el, a fickó lemondott az elsõbbségérõl majd padlógázzal elcsapott és még én kaptam figyelmeztetést... (elsõ körben 50ezres maximális büntit akartak kiszabni rám)

Szar volt az ügyvéded :)

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,122 posts

Nyugodj meg Coldi, a rendõrség tisztában van ezekkel a dolgokkal. Amennyiben a gyalogos, ill. a kerékpáros teremt olyan helyzetet, hogy az balesetet okoz, akkor õt fogják felelõsségre vonni. Nem minden esetben az autós a hibás, még akkor sem, ha a baleset a gyalogátkelõhelyen történik. Az én esetemben szemtanúkkal, ill. a helyszíneléssel kelett bizonyítani, hogy nem felelõtlenül léptem a járdára, ill. hogy az autósnak volt-e esélye megállni.

Kerékpárúton ütöttek el, a fickó lemondott az elsõbbségérõl majd padlógázzal elcsapott és még én kaptam figyelmeztetést... (elsõ körben 50ezres maximális büntit akartak kiszabni rám)

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

Gréta Gardrób

Gréta Gardrób

vendég

• fórumtag
  • 101 posts

Ez teljesen így van! De ez a feltétlen elsõbbség a gyakorlatban kivitelezhetetlen az esetek nagy részében és engem ez zavar! Ahhoz, hogy ezzel a jogukkal a gyalogosok élni tudjanak maximálisan, ahhoz meg kéne változtatni a fizikát! Mehetek 35-tel is akár, de akkor sem tudok megállni 1cm-en belül ha muszáj mert elém lépett egy feltétlen elsõbbségét élvezõ gyalogos! Amirõl regélek abban nem arról van szó, hogy nem kell átengedni a gyalogost, hanem arról, hogy az autós számára is legyen világos a helyzet, igenis álljon meg a gyalogos a zebra elõtt és ha már ott áll akkor legyen elsõbbsége!

Nyugodj meg Coldi, a rendõrség tisztában van ezekkel a dolgokkal. Amennyiben a gyalogos, ill. a kerékpáros teremt olyan helyzetet, hogy az balesetet okoz, akkor õt fogják felelõsségre vonni. Nem minden esetben az autós a hibás, még akkor sem, ha a baleset a gyalogátkelõhelyen történik. Az én esetemben szemtanúkkal, ill. a helyszíneléssel kelett bizonyítani, hogy nem felelõtlenül léptem a járdára, ill. hogy az autósnak volt-e esélye megállni.

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,122 posts

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 posts

Én csak annyit tennék hozzá, hogy a saját bõrömön tapasztaltam, hogy az autósok nagy része (tisztelet a kivételnek) gyakorlatilag figyelmen kívül hagyta a gyalogátkelõhelyeket, a "másik oldalra születni kell" elvet vallva. Nyilván a gyalogosok (bringások) között is pont annyi bolond van, mint az autósok között, de egy gyalogos a legritkább esetben tud halálra gázolni vagy súlyos sebesülést okozni egy autóstnak. Tehát véleményem szerint, ahoz, hogy egy város élhetõbb legyen, az autósokank(motorosoknak) kellene nagyobb odafigyeléssel, toleranciával közlekedni.

Ez teljesen így van! De ez a feltétlen elsõbbség a gyakorlatban kivitelezhetetlen az esetek nagy részében és engem ez zavar! Ahhoz, hogy ezzel a jogukkal a gyalogosok élni tudjanak maximálisan, ahhoz meg kéne változtatni a fizikát! Mehetek 35-tel is akár, de akkor sem tudok megállni 1cm-en belül ha muszáj mert elém lépett egy feltétlen elsõbbségét élvezõ gyalogos! Amirõl regélek abban nem arról van szó, hogy nem kell átengedni a gyalogost, hanem arról, hogy az autós számára is legyen világos a helyzet, igenis álljon meg a gyalogos a zebra elõtt és ha már ott áll akkor legyen elsõbbsége!

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 posts

Azt nem tudom miben, de természetesen neked van igazad.

Itózs, arról van szó, hogy a gyalogos bármikor öles léptekkel áthaladhat a zebrán és ez nem jó! Te errefel írod a magadét a lámpás áthaladásokról. A lámpa az teljesen egyértelmû helyzet, ott menjen is öles léptekkel magabiztosan! Lámpa nélküli zebrán is menjen csak bátran átfele a gyalogos, de legyen az egyértelmû az autós számára, hogy áthaladó gyalogos van a zebra szélén! Ugyanis most az van, hogy figyelni kell mikor kerül oda valaki a zebra közelébe! Itózs, gyalogosok által forgalmas helyeken ahol nincs lámpa csak zebra, aki járt már ilyen helyeken :-) az bizony sokszor jár úgy, hogy hopp, mikor a zebrától féktávolságon kívül voltál még a viharban sem volt a zebra szélén álló gyalogos, de mire már féktávolságon belülre érsz ott van egy belépõ gyalogos! Add meg neki az elsõbbséget!!!

Gréta Gardrób

Gréta Gardrób

vendég

• fórumtag
  • 101 posts

Én csak 3000-4000 ezret megyek havonta, valószínû ezért látom máshogy a dolgot. Inkább legyen túlzott szigor a gyalogosok, kerósok védelmében, mint szekérderéknyi halálra gázolt ember, akiket igen komoly tempóban termelt ki az elmúlt idõkben, toleráns, békés, deffenzíven közlekedõ autós társadalmunk. Ezek voltak a komoly gondok a gyalogátkelõ helyek körül. Ismerve kis hazánk polgárainak rugalmas törvény értelmezési szokásait, a többõl hátha betartanak kevesebbet.
Igen van egy csomó idióta gyalogos, felháborítóan közlekedõ kerós, de övék az elsõdleges védelem. Aki meg autóban ül veszélyes üzemet mûködtet, úgyhogy készüljön fel minden váratlanra. (gyalogos átkelõn bármilyen hülyén közlekedõ gyalogos és kerós nem kellene, hogy váratlan fejlemény legyen- pláne havi 6000-7000-es autózás mellett)
A másik végletet Londonban láttam, ahol a gyalogos telibe szarta, hogy pont zöldre váltott az autóknak a lámpa. Menni kellett, mert pont jött a busza. ÁTSÉTÁLT az úton. Se duda nyikkanást, se anyázás. Szörnyülködve néztem, és azt mondtam, hogy ez azért már túlzás.
Én azt tapasztalom, hogy változóban az autósok nagy részének mentalitása a gyalogátkelõk környékén. Jobban figyelnek, elõzékenyebbek, ha néha fogcsikorgatva is (olvasom a szájáról a kedves jelzõket:)
Ha ennyi értelme volt ennek a "meggondolatlan intézkedésnek" akkor már megérte. Szerintem.

Én csak annyit tennék hozzá, hogy a saját bõrömön tapasztaltam, hogy az autósok nagy része (tisztelet a kivételnek) gyakorlatilag figyelmen kívül hagyta a gyalogátkelõhelyeket, a "másik oldalra születni kell" elvet vallva. Nyilván a gyalogosok (bringások) között is pont annyi bolond van, mint az autósok között, de egy gyalogos a legritkább esetben tud halálra gázolni vagy súlyos sebesülést okozni egy autóstnak. Tehát véleményem szerint, ahoz, hogy egy város élhetõbb legyen, az autósokank(motorosoknak) kellene nagyobb odafigyeléssel, toleranciával közlekedni.

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 posts

Feltétlen elsõbbség ide vagy oda, elsõbbbsége annak van, akinek megadják.

A kreszben ez az alaptétel, még a megkülönböztetõ jelzéseit használó jármûvekre is ez vonatkozik!

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Hogy védik a gyalogosokat az meggondolatlanság? Gyalogos meg örüljön, hogy átmehet, de magabiztos az ne legyen, ugye? Éppen a védelem hiánya és az autósok viselkedése okozta a bizonytalanságot. Az szerintem rosszabb ha téblábol valaki, nem mer lelépni, még akkor sem ha zöld van, vagy intesz, hogy mehet. Majd amikor elindulnál mégis elindul. Ha zöld van igenis menjen öles léptekkel, magabiztosan.
Ilyen hülye mint a sztoridban a kis kölyök mindig lesz. Abból vannak a balesetek. Azt kiszûrni, kizárni semmivel nem lehet. Max az autósnak kell olyan elõre látónak lennie, hogy gondol olyanra is amire más nem. Ha véletlenül mégse gondolt mindenre akkor meg reméli, hogy szerencséje lesz és nem lép elé egy balga gyalogos. De generálisan akkor is a gyengébbet kell védeni.
A zebra arra való, hogy ott átkeljen a gyalogos a másik oldalra. Ha piroson teszi mindezt akkor legyen nagyon elõvigyázatos, de ha zöldet mutat a lámpa az azt jelenti, hogy A GYALOGOSNAK VAN ELSÕBBSÉGE, AZ AUTÓSSAL SZEMBEN. Neki csak azért ajánlott figyelmesnek lennie, mert sokan vannak akik a "meggondolatlan szabály" ellenére is leszarják, hogy kinek van elsõbbsége és mennek tökön-paszulyon.
Amíg nem kezdenek szalonna sütésbe a zebra közepén, hanem csak átkelnek a másik oldalra addig várja ki az autós türelmesen az átkelést.
Azt nem tudom miben, de természetesen neked van igazad.

ynga

ynga

törzsvendég

• fórumtag
  • 541 posts
Feltétlen elsõbbség ide vagy oda, elsõbbbsége annak van, akinek megadják. A gyalogos se sokat ér a törvény adta jogával, meg hogy igaza volt, ha halálra gázolták. A járdán, zebrán száguldozó kamikáze kerósok meg nem félnek, hogy valaki hirtelen eléjük lép/hajt?
Ride 'n' roll