Jó reggelt!
Ma reggel majdnem elütöttem egy biciklist. Jövök kifele Debrecenbõl a Sámsonin, az új zebránál a hosszú kocsisort záró csuklós busz után, ahogy a busz elhúzta a farát egy hülye fiatal gyerek távolból, lendületbõl átvágott a GYALOGÁTKELÕHELYen. Én a busszal ellentétes irányból jöttem, a gyerek nem is láthatta a busztól, hogy a másik sávban van-e forgalom, ennek ellenére áthajtott bátran. Annyi volt a szerencséje, hogy 35-tel mentem, és csak arra koncentráltam, hogy nem-e lép ki valaki a busz mögül, 50-rõl már megborítom. Én nem tudom mi a franc van mostanában, de a gyalogos átkelõhely használat körül komoly gondok vannak mióta "feltétlen elsõbbsége van a gyalogosnak", ugye március 1-gyel jött be ez a meggondolatlan intézkedés. Elõtte is voltak problémák de ezek után a gyalogosok felhatalmazva érzik magukat, hogy jármûvek elõtt ugráljanak és ezt is teszik, ha zebra van, semerre se néznek csak ész nélkül rongyolnak átfele, mondom mindezt havi 6-7000Km-es autóhasználat mellett. Én is sokat biciklizek jármûvek által csúfított környezetben de a biciklisek is megérnek egy misét ahogy viselkedik nagy részük forgalomban. Pl, Debrecenbõl kifelé haladva a Böszörményi úton, akárhol is kanyarodjál jobbra, gyakran jönnek bringások és tépnek át a zebrán, persze elsõbbségük csak akkor lenne ha gyalogosként áttolják a bicót, de szarnak bele és teljesen fel vannak háborodva ha megkezded a kanyarodási manõvert mivel õk 100 méterrõl is gyorsabban a metszésponthoz érnek mert az autós csak cammog a zöld lámpát kapott gyalogosok miatt.
Szép napos kilométereket minden ma is tekerõnek! Én végig szenvedtem a hétvégét is :-( Nagylányomat hazahoztam szerdán a kollégiumból mert lebetegdett, sajnos sikerült rám ragasztania, pénteken már éreztem a kaktusz simaságát a torkomban. Sokat javultam azóta, de még mindig várnom kell vagy 2 napot a bringázással. Pedig az idei év legszebb tekerõs napja volt a tegnapi, téptem is két kézzel a virtuális rabláncomat, annyira mentem volna, bánatomat csak a wellness patika enyhítette egy egésznapos, teljespanziós kalapkúra formájában.
Szerdán testébresztõ 100-as valamerre! Valaki(k)?