Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
34283 replies to this topic

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 posts

hányszor tolod át a bringát, ha zebrán kell vele átkelned?

Nem a bringáról való leszálláson van a harangsúly, hanem arról, hogy távolból érkezve is repesztenek átfele, pedig az már teljesen kiszámíthatatlanná teszi a résztvevõk mozgását. Gondolj bele, mikor a jobbra kis ívben kanyarodó jármû szinte el se tud indulni saját zöldjében mert a szintén zöldet kapott gyalogosok (jogosan) elõttük haladnak. A gyalogos fel sem zárkózik, sok méterekre követik egymást, sõt újabbak érkeznek az út szélére, az autós vár. Lassan tisztul a kép, de akkor még mindig várjál mert álló helyzetû jármû vagy egy relatíve nagy sebességgel közeledõ biciklissel szemben. Azt meg tapasztalatból mondom, hogy a bringás azzal számol, hogy te mozdulatlan maradsz! Persze vannak kivételek!

Jó utat nektek 9.30-asok! Köszöntsétek nevemben is a vén lyukast!

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Jobbulást Coldi! Igaz amit leírtál, de! Tedd a szívedre a kezed, te hányszor tolod át a bringát, ha zebrán kell vele átkelned?

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 posts
Jó reggelt!
Ma reggel majdnem elütöttem egy biciklist. Jövök kifele Debrecenbõl a Sámsonin, az új zebránál a hosszú kocsisort záró csuklós busz után, ahogy a busz elhúzta a farát egy hülye fiatal gyerek távolból, lendületbõl átvágott a GYALOGÁTKELÕHELYen. Én a busszal ellentétes irányból jöttem, a gyerek nem is láthatta a busztól, hogy a másik sávban van-e forgalom, ennek ellenére áthajtott bátran. Annyi volt a szerencséje, hogy 35-tel mentem, és csak arra koncentráltam, hogy nem-e lép ki valaki a busz mögül, 50-rõl már megborítom. Én nem tudom mi a franc van mostanában, de a gyalogos átkelõhely használat körül komoly gondok vannak mióta "feltétlen elsõbbsége van a gyalogosnak", ugye március 1-gyel jött be ez a meggondolatlan intézkedés. Elõtte is voltak problémák de ezek után a gyalogosok felhatalmazva érzik magukat, hogy jármûvek elõtt ugráljanak és ezt is teszik, ha zebra van, semerre se néznek csak ész nélkül rongyolnak átfele, mondom mindezt havi 6-7000Km-es autóhasználat mellett. Én is sokat biciklizek jármûvek által csúfított környezetben de a biciklisek is megérnek egy misét ahogy viselkedik nagy részük forgalomban. Pl, Debrecenbõl kifelé haladva a Böszörményi úton, akárhol is kanyarodjál jobbra, gyakran jönnek bringások és tépnek át a zebrán, persze elsõbbségük csak akkor lenne ha gyalogosként áttolják a bicót, de szarnak bele és teljesen fel vannak háborodva ha megkezded a kanyarodási manõvert mivel õk 100 méterrõl is gyorsabban a metszésponthoz érnek mert az autós csak cammog a zöld lámpát kapott gyalogosok miatt.

Szép napos kilométereket minden ma is tekerõnek! Én végig szenvedtem a hétvégét is :-( Nagylányomat hazahoztam szerdán a kollégiumból mert lebetegdett, sajnos sikerült rám ragasztania, pénteken már éreztem a kaktusz simaságát a torkomban. Sokat javultam azóta, de még mindig várnom kell vagy 2 napot a bringázással. Pedig az idei év legszebb tekerõs napja volt a tegnapi, téptem is két kézzel a virtuális rabláncomat, annyira mentem volna, bánatomat csak a wellness patika enyhítette egy egésznapos, teljespanziós kalapkúra formájában.
Szerdán testébresztõ 100-as valamerre! Valaki(k)?

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

Röfi: holnap délelõtti gurulás lesz?

9:30 Fiat szalon

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
kona p2-es merevvillát keresek jóárasítva 80as teló magasságút, debrecenben, vagy bp-en

köszi

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 posts
Röfi: holnap délelõtti gurulás lesz?

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts
Halihó

Köszönöm Tamás! :)

Megtaláltam az ideális fixi hátsóagyat,és debreceni...
http://www.biketrial...o=termek&id=157
Fel is csörgetem holnap Gyulát.

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Bubi: Mindig is írígyeltem gondalan életed.:sloneczni

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts

Norbeenak van kék, de az Wilier, ha jól emlékszem.

Halihó

Jól emlékszel,pedig már eléggé õszülsz... :D

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Köszi.
Nem tudom kié lehet a kék váz. Norbeenak van kék, de az Wilier, ha jól emlékszem.

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 posts
szép a Cube-od Röfi, grat :)

kék Fondriest-je innen van valakinek ? :chin:

lunática

lunática

törzsvendég

• fórumtag
  • 517 posts

Bringa szintereztetõsök felé kérdés: matt színeket is tudnak szinterezni, vagy csak csillogó lehet? Matt fekete érdekelne elsõsorban.

ez aktuális még?
most találtam pár infot a szintereztetésrõl a CM-en:
http://www.criticalm...s-hol-mennyiert
(lehet, csak pesti címeket találsz benne, de az árakról lehet tájékozódni, meg 1-2 egyéb ötlet is akad itt)

Gratulálok minden Robinsonosnak, nagyszerûek vagytok! :) :)

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

Az az arany csak jelképes!

További képek: http://rob2009.debre...k.fotoalbum.hu/

A képeidet átraktam a másik mappába, remélem nem gond, oda raktam fel még néhány képet amiket valaki más csinált.

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 posts
Egész jó pálya ez a Robinsonos!
Nem tudom ismeritek-e a Nagykálló melletti Harangodon lévõ Téka Tábort? Ez hozzánk 26Km-re van, oda szoktam kispriccelni ha gyorsat akarok tekerni rövid távon. Van ott egy nagy tó is, de ami a lényeg jó nagy vaddisznó dombok is vannak, az egyikre még soha nem bírtam feltekerni, nem bírok úgy elõre hajolni, hogy ne emelkedjen a bringa eleje. Eccer majd bandázhatnánk ott egyett! Tûzrakóhely, minden játszik.

Nem is az aranynak gratuláltunk, hanem azért mert ügyes voltál!

Mackófelsõ

Mackófelsõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

Robinson Kupa eredmények:

- Mackó: arany
- Dani: bronz
- Laci: bronz

Képek: http://robinson2009....ok.fotoalbum.hu

További képek: http://rob2009.debre...k.fotoalbum.hu/
Twelve times ironman

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
õk is celebek, nem indultak?:D

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

Grat a robinsonosoknak!:)

Dani: fura, de egyik tavalyi nyiregyi TTn a tombolán én is pumpát s egérpadot nyertem(igaz az egérpad számológéppel volt összekombinálva) ja és gratula celeb lettél:D benne vagy a mai vasárnapi naplóban a fõnix kupa miatt

Én már eddig is celeb voltam........:D Feltöltöttem kb. 20 képet a Robinson Kupa 2009 mappába, Laci is csinált egy mappát, Õ is feltöltötte az övéit, és ha minden igaz lesz még egy adag.

Daveee277

Daveee277

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
Grat a robinsonosoknak!:)

Dani: fura, de egyik tavalyi nyiregyi TTn a tombolán én is pumpát s egérpadot nyertem(igaz az egérpad számológéppel volt összekombinálva) ja és gratula celeb lettél:D benne vagy a mai vasárnapi naplóban a fõnix kupa miatt

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts
Röfi, holnap én is országutival leszek.:)

Gratulálok a Robinsonoknak!

Dina-mit

Dina-mit

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
Röfi: hurrá! hol,mikor,mivel?
Robinson: nagy taps mindenkinek,ügyesek voltatok!!!

Dina