Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
34283 replies to this topic

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 posts

A szigorítással én személy szerint teljesen egyetértek, mióta életbe lépett azóta érezhetõ hogy nem az 50. autó enged át a zebrán, hanem nagyon hamar megállnak neked.

Persze, kell is a szigorítás, de akkor legalább egyszer a Mónika sóban legyen arról szó, hogy ezt a szabályt a gyalogosnak hogyan kell értelmeznie!
Márciusig ez úgy szólt, hogy "amikor a gyalogos már lelépett a járdaszegélyrõl", na ez így teljesen egyértelmû volt. Most: "a gyalogosnak feltétlen elsõbbsége van" ebbe aztán minden belefér, ha zebra akkor át lehet plázázni az úton. Nem inkább a régi szabályozást kellett volna betartatni? Ez így azért nem jó, mert az autósnak ezek szerint a közlekedésben semmi más dolga nincs, mintsem azzal foglalkozzon, hogy egy gyalogos mikor vetõdik a zebra közelébe, mert ha ott van akkor már megy is átfele, a fékút amit idáig figyelembe kellett vennie az már megszünt és ez a legfontosabb érv ami miatt nem értek egyet az egésszel! Nem akarok én senkit sem elütni, de ne ugorjanak már elém, ugyanis ezt a törvény már megengedi, még ha nem is így van konkrétan leírva! A hibás pedig az autós mert nem adta meg az elsõbbséget!

Nitr-o, az a hegesztési varrat enyhén szólva is túl van hevítve, nem csoda, hogy kiégett az anyag és eltört.

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,122 posts

Azonkívül hogy nagyobb lett a repedés, azonkívül mást nem véltem felfedezni a 2 képen :)

Hibás válasz! A repedésen keresztül "könnyezik" a váz. :D A zsír amit a nyeregvázcsõbe kentem, a mozgás miatt ott folyik ki. Így a gyõztes Titty. Nyereményét átveheti a legközelebbi sörügyminisztériumi gyûlésen, már ha addig teljesen el nem törik.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Szerintem nem kéne egyszerre zöldet csinálni a gyalogosoknak és az õket keresztezõ autósoknak egyszerre. Ennyi.
Még lassabb a közlekedés de egyértelmû.
Csúcsforgalomban meg vicc, hogy ha szabályos vagyok akkor 3 autó tud átmenni egy keresztezõdésen a gyalogosok miatt úgy, hogy a harmadik már áll a keresztezõdésben a pirosban.
Keróval a zebrán:
Csak akkor megyek át ha látom, hogy nem jön vagy tényleg megáll.
Amúgy ,ha direkt elüt is én vagyok a hibás...

Nitro te mindent eltörsz vazze! :D
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Jenessanyi

Jenessanyi

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Mi a különbség a 2 kép közt? A helyes megfejtõ elviheti egy körre a Pyxist.

Azonkívül hogy nagyobb lett a repedés, azonkívül mást nem véltem felfedezni a 2 képen :)

Jenessanyi

Jenessanyi

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
A szigorítással én személy szerint teljesen egyetértek, mióta életbe lépett azóta érezhetõ hogy nem az 50. autó enged át a zebrán, hanem nagyon hamar megállnak neked. Egyre elõzékenebbek, és figyelnek az emberek, ez szerintem nagyon pozitív, pont ez kell ide a balkán alatti közlekedésünknek. Sajnos barom gyalogosok és kerósok eddig is voltak, és lesznek is, velük sokmindent nem lehet csinálni. Majd ha lesz közlekedési kultúránk, akkor az ilyen embereknek 3-an adnak majd egy irdatlan nagy taslit, hogy ilyet nehogy csinálj mégegyszer. De az a helyzet hogyha engem gyalogosként elütnek, akkor én otthagyhatom a fogam is, az autósnak meg majd fizet a biztosító a javításra. Más a 2 közlekedõnek a felelõssége, és eszerint szabták meg a szabályokat is. A gyengébbeket kell védeni a közlekedésben, akármi is van.

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,122 posts

Mi a különbség a 2 kép közt? A helyes megfejtõ elviheti egy körre a Pyxist.

/Fabian Cancellara/

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

Izom!

Ha megyek is, akkor is csak egy rövid porsprintet, de nem hiszem, hogy lesz rá idõm ma! De akkor én 4tõl 6ig megyek, mert fél7tõl már próba!

én fél6tól vagyok menetkész, úgyhogy majd máskor

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 posts
Itózs, akkor maradjunk annyiban, hogyha ez a meggondolatlan intézkedés olyan önbizalmat ad a gyalogosnak és a magát annak képzelõ biciklisnek, hogy felelõtlenül, minden körültekintés nélkül átmegy a zebrán, akkor tényleg igazam van! Mert annak a ma reggeli szerencsés kerósnak is csak azon múlt az élete, hogy tisztességesen vezetõ autóssal találkozott, aki figyel!

mártongabi

mártongabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts
Izom!

Ha megyek is, akkor is csak egy rövid porsprintet, de nem hiszem, hogy lesz rá idõm ma! De akkor én 4tõl 6ig megyek, mert fél7tõl már próba!

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,122 posts
Bontembájk vázat keresek nagyon baráti áron!

/Fabian Cancellara/

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Én csak 3000-4000 ezret megyek havonta, valószínû ezért látom máshogy a dolgot. Inkább legyen túlzott szigor a gyalogosok, kerósok védelmében, mint szekérderéknyi halálra gázolt ember, akiket igen komoly tempóban termelt ki az elmúlt idõkben, toleráns, békés, deffenzíven közlekedõ autós társadalmunk. Ezek voltak a komoly gondok a gyalogátkelõ helyek körül. Ismerve kis hazánk polgárainak rugalmas törvény értelmezési szokásait, a többõl hátha betartanak kevesebbet.
Igen van egy csomó idióta gyalogos, felháborítóan közlekedõ kerós, de övék az elsõdleges védelem. Aki meg autóban ül veszélyes üzemet mûködtet, úgyhogy készüljön fel minden váratlanra. (gyalogos átkelõn bármilyen hülyén közlekedõ gyalogos és kerós nem kellene, hogy váratlan fejlemény legyen- pláne havi 6000-7000-es autózás mellett)
A másik végletet Londonban láttam, ahol a gyalogos telibe szarta, hogy pont zöldre váltott az autóknak a lámpa. Menni kellett, mert pont jött a busza. ÁTSÉTÁLT az úton. Se duda nyikkanást, se anyázás. Szörnyülködve néztem, és azt mondtam, hogy ez azért már túlzás.
Én azt tapasztalom, hogy változóban az autósok nagy részének mentalitása a gyalogátkelõk környékén. Jobban figyelnek, elõzékenyebbek, ha néha fogcsikorgatva is (olvasom a szájáról a kedves jelzõket:)
Ha ennyi értelme volt ennek a "meggondolatlan intézkedésnek" akkor már megérte. Szerintem.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

Gorgo: gratu az új lóho', majd számolj be róla! :)

beszámolók lóra, oké!

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Gorgo: gratu az új lóho', majd számolj be róla! :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

Jelentkezem!

ráérsz délután? megyek egyet az erdõben, jössz?

meg akinek kedve van

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 posts

Tudom milyen szar ha vezetek és így lépnek elém,satufék közben meg azt nézed hogy a mögötted levõ is érzékeli e a szitut,vagy mindjárt tolni kezd...

Mindenesetre a ma reggeli eset rendesen felháborított. Az elhaladó csuklós busz holtterébõl így átvágni a zebrán?! Még ha lett volna gyalogos aki fogja az ellentétes irányú forgalmat, akkor bízhatott volna valamiben.

baggio jelentkezz!

Jelentkezem!

Azta, ez így megy? 4 perc? :-)

mártongabi

mártongabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts

baggio jelentkezz!

Jelentkezem!

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
baggio jelentkezz!

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts
Halihó

Tudom hát.
Duda van az autódban? :D

Na többet nem kötekedek így reggel.Tudom milyen szar ha vezetek és így lépnek elém,satufék közben meg azt nézed hogy a mögötted levõ is érzékeli e a szitut,vagy mindjárt tolni kezd...

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 posts
Kolléga, ne fordítsuk fonákjára az ellenkezõ oldalát a dolgoknak, tudod jól mirõl beszélek!

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts
Halihó

Néha nem tudsz,vagy legalábbis csak a zebrán érzed biztonságosnak az átkelést keróval..
Én meg amúgy is azt szoktam hirdetni,hogy aggresszívnek kell lenni a kerékpárral,mert sajna másképp sokszor nem érvényesülsz-leszarnak-a kocsikkal szemben.
Fixivel meg amúgy is csak a lendület visz ;) (hogydögölnékmegmi? :) )

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi