Semmi köze a CX-hez, kőkeményen MTB, a kettő mint Makó Jeruzsálemtől. Teleszkópot talán egyetlen versenyre teszem vissza, még meglátom, de alapvetően merevvillás marad.
Ez pedig választ ad pár más esetleges kérdésre.
http://reviews.mtbr....t-too-much-bike
ah, ok - masok a motivacok.
csak azert kerdeztem, mert azt hittem, hasonlo dolgok vannak a hatterben mint nalam. legalabbis en is ebben az iranyban tapogatozom, es vhol ez lenne a ket veglet: merev 29er, es cx. de csak egy bringaban gondolkodom. en alapvetoen elvoltam a klasszikus ht 29er montival, viszont az utobbi idoben alig van ido a bringara, csak 1-1.5 oranyi fitnessz jellegu mozgasra futja vmelyik nagyvarosban es kornyeken, es a karbantartas igenye is jo, ha minel alacsonyabb.
amennyire lehet azert terepen tekernek, de joreszt aszfalt lesz ugyis belole. gondolkodtam mindenfele hibrid megoldason (vekony gumi, cx vaz, kell e valtas, etc), de vegul mindig oda lyukodok ki, ha nem jon be, es el kell adni, akkor az epitett bringanal bukom egyszer az epitesen, meg bukom az eladasnal is, nem adnak erte annyit, mint egy gyari (nevesebb) bringaert.
de te ez alapjan az 29ert rendesen ugy hasznalod, mint a montit. nalam hasonlo lenne a felhasznalasi kor, max nem megyek a cx geppel ott, ahova nem valo. nalad mekkora az atfedes ilyen szempontbol? cx bringaval milyen terepre mereszkedsz ki?