de te ez alapjan az 29ert rendesen ugy hasznalod, mint a montit
Régen rossz lenne, ha másképp lenne! 
Lurcher szerintem sem szép, inkább nevezzük "karakteresnek".
Csak felmerül a kérdés, milyen más gyártó ad 300 fontért karbonvázat európai garanciális háttérrel? Ez az ár jó, ha harmada a ma kapható "márkás" vázaknak. Az árkülönbözetből komoly cuccokat vásárolhatunk. Igaz, a Lurcher sajnos PressFites, de melyik mai 29er karbonváz nem!... Nem sok maradt már olyan, sajnos.
On-One háza táján van még egy Dirty Harry 29er váz, ami ~200 fonttal drágább. 1200 gramm alatti, vagyis ez már elég könnyű váz. Ami ebben jó (Dirty Harry):
- még mindig viszonylag elfogadható az ára
- nagyon könnyű
- klasszikus formavilág
- menetes középcsapágyház
Ami kevésbé:
- nem cserélhető a papucs SingleSpeed kivitelre és amúgy is csak sima gyorszáras
- 1 db kulacstartó felfogatás (ez milyen már?!?)
- egyesek szerint az integrált kormánycsapágy sem túl szerencsés
On-One karbonvilla. ~680 gramm vágatlan nyakkal (~620-630 méretre vágva), IS-tárcsafék-felfogatás, gyorszáras, tapered nyakas kivitel. Ilyen, vagy hasonló tömeggel Niner RDO kapható, legalább kétszeres, de inkább háromszoros áron.
Dacára annak, hogy gyorszáras, nagyon merev. Átütős villa után is, egy 15mm-es átütős Reba egyáltalán nem merevebb. A rezgésekből, hogy mennyit nyelhet el, nem tudom. Ballonos külső van elöl 21mm belső szélességű felnin és a gumit alacsony nyomáson használom, így a gumi végzi a rezgéselnyelés oroszlánrészét.
Ellenben meglepő, hol és milyen sebességgel bírok már közlekedni vele. Kicsit félelmetes is. Alig 2.5 hónapja szereltem csak össze, de már jócskán 2500 km fölötti távot tettem bele:), javarészt terep, természetesen. Inkluzíve sok egynyomos, köves és technikás ösvény. Eleinte vont bennem némi félsz, hogy "úristen, bírni fogja ez ezt?!?", de bírta, bírja. Ami feltűnő volt az első alkalommal már, hogy a kerék mindig pontosan arra ment, amerre irányítottam. A másik, hogy kapásból bevállaltam olyan köves, sziklás részeket vele, amin nem mertem lemenni korábban, mert ugye nem rugózik, nem ül be a villa -> alacsonyabb sebességnél kiszámíthatóbb, ennyi. Nagyobb sebességnél ennek pont az ellenkezője, borzasztóan észnél kell lenni vele. Gondolom nem kell kiemelnem, hogy mindent karból, vállból kell kimozogni és a saját testünkkel lekövetni a talaj egyenetlenségeit. Szerintem nagyon jó móka.
(...írom ezt úgy, hogy nagy "fully fan" voltam:))
zscs módosította - 2014. június 23. - 08:57