Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19084 hozzászólás a témában

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

:) másnak nem is kell elhinnie!

Azért gyorsban rakd le a kormányt alulra és a hézagolókat fentre, és tegyél egy próbát vele úgy is. Én 185cm-es magassággal használok egy 590-es felsőcsövű Specit 110-es stucnival és mindig is tudtam, hogy határeseten vagyok, ezért is lett a gyári 100 helyett hosszabb, az is negatívba. Érezheted magad jól rajta, de egy neked való méretűn jobban éreznéd az szinte biztos.

Amit belinkeltél ott az XL-es méretnél is csak 110 a stucni nem 120.

gaboca1 módosította - 2014. július 14. - 10:44

Menyus72

Menyus72

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Szerintem te vagy az egyetlen az országban,aki ezt hiszi 8)

:) másnak nem is kell elhinnie!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

sem a váz nem kicsi!

Szerintem te vagy az egyetlen az országban,aki ezt hiszi 8)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.257 hozzászólás

Ezek szerint szeretem a busz feelinget! :)
Úgy ahogy van, hibátlan a dolog számomra: se a stucni nem rövid, sem a váz nem kicsi! :)
Azért most már csak kiváncsiságból kipróbálok egy forward geometry-s bicajt.
Ott viszont nem hosszabb a tengelytáv?
Ha a felsőcső hosszabb, a fejcsőszög változatlan, a láncvillát ugye már régóta igyekszenek rövidre csinálni: ebből az következik, hogy hosszabb a tengelytáv. Az meg rosszab fordulékonyságot eredményez, ha nem tévedek.

nem, nem, ezt "modernül" úgy mondják, hogy stabilabb lesz tőle a kerékpár.....  :P  :blink:  :wacko:

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Menyus72

Menyus72

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Ezek szerint szeretem a busz feelinget! :)
Úgy ahogy van, hibátlan a dolog számomra: se a stucni nem rövid, sem a váz nem kicsi! :)
Azért most már csak kiváncsiságból kipróbálok egy forward geometry-s bicajt.
Ott viszont nem hosszabb a tengelytáv?
Ha a felsőcső hosszabb, a fejcsőszög változatlan, a láncvillát ugye már régóta igyekszenek rövidre csinálni: ebből az következik, hogy hosszabb a tengelytáv. Az meg rosszab fordulékonyságot eredményez, ha nem tévedek.
  • Kisherceg kedveli ezt

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Menyus, neked ez a vaz kicsi. Azzal a stucnival kb ugy fordulhatsz, mint egy ikarusszal..

A 80-90-nél hosszabb stucnival én is buszosnak érzem a kormányzást, viszont az 50-nél rövidebb sem jön be. 29-es merevhátúmon 80-as van, a 26-os endúrón 50-es, mindegyik tökéletesnek tűnik - legalábbis nekem.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
Menyus, neked ez a vaz kicsi. Azzal a stucnival kb ugy fordulhatsz, mint egy ikarusszal..

Menyus72

Menyus72

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Nekem 70-es a stucni, az most forward geometry? :)
Máskülönben még mindig ezzel nyomulok, tessék, mutatom:
Salz_A_040.jpg

A definíció alapján mindenképpen! :)

Menyus72

Menyus72

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Csak idő kérdése, és amikor azt látják, h mindenki rövid stucnit használ, kitalálják majd miért használj hosszút. Csinálnak hosszá valami marketing szart, és mindenki meg fogja magyarázni, hogy csak az a jó! :D

Menyus72

Menyus72

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

csak montinál tök más
ezek a fullik 80-90-es stucnihoz vannk igazából kitalálva.

az újabb trend meg a még hosszabb váz rövidebb stucni (és müködik, most volt nálam egy 650b 140/140 fulli, 67 fokos fejcső, 40-es stucni, és 23%-os emelkedőn nem emelte az orrát, ellenben kb "gondolattal lehet  írányitani" :))

Ez a fully még nem ebben a divathullámban lett kitalálva, igaz gyárilag csak a 21"-ra raktak 120-as stucnit.

http://www.specializ...fsrcarbon#specs

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.326 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Nekem 70-es a stucni, az most forward geometry? :)

Máskülönben még mindig ezzel nyomulok, tessék, mutatom:

Salz_A_040.jpg

zscs módosította - 2014. július 13. - 20:33

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

most volt nálam egy 650b 140/140 fulli, 67 fokos fejcső, 40-es stucni, és 23%-os emelkedőn nem emelte az orrát, ellenben kb "gondolattal lehet  írányitani" :))

Még a végén a mondrakernek igaza lesz :)

Olyan ormótlan az a foxy meg dune, de egyre több embertől hallom a pozitív visszajelzéseket.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

csak montinál tök más

ezek a fullik 80-90-es stucnihoz vannk igazából kitalálva.

az újabb trend meg a még hosszabb váz rövidebb stucni (és müködik, most volt nálam egy 650b 140/140 fulli, 67 fokos fejcső, 40-es stucni, és 23%-os emelkedőn nem emelte az orrát, ellenben kb "gondolattal lehet  írányitani" :))

Bikertigger módosította - 2014. július 13. - 19:51

• Kánya és Vejne kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Érdemes lenne szétnézni pl a pro tour mezőnyben. Ott használnak hosszabbakat is. Régebben a 110,120,130 volt a standard méret. Mostanában lett divat a rövid stucni, bár nem értem miért!?

egy műfajban egyszerű... vannak a fisszátók, a divatfigzisek. Nos, ők szeretnének pályavázhoz hasonló viselkedést, de legtöbbjük régi túravázra építkezik, amiknek enyhén szólva lapos a fejcsőszöge, lomhább az irányítása. Meg, mivel a legtöbb 58-as méretű, és divatfigzisünk 173 cm magas, így két legyet is szeretne ütni az 50-60mm-es stucnival:

-a nagy vázat alkalmassá tenni saját maga számára

-a lassú irányítást mesterségesen gyorsabbá tenni. NB: ezen tovább súlyosbít a 25cm szélesre vágott kormánnyal. "csak a biztonság kedvéért, ne akadjak el a villamosok közt".

• Tekergek kedveli ezt

Menyus72

Menyus72

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Érdemes lenne szétnézni pl a pro tour mezőnyben. Ott használnak hosszabbakat is. Régebben a 110,120,130 volt a standard méret. Mostanában lett divat a rövid stucni, bár nem értem miért!?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

A 120-as stucni mitől olyan nagy? :)

Weightweeniesen bírom a 130-140es stucnikat. Meg az óriási hátranyúlású nyeregcsövön koppra hátratolt nyerget, ugyebár, "kisebb váz-kisebb tömeg-nagyobb merevség". Meg ők aztán megmondják, hogy hosszabb stucnival nyugodtabb és kényelmesebb a kormányzás. Ezen fölbuzdulva én is kipróbálnék a saját acélkecskén egy 130-as stucnit, hátha kicsit "csillapítana" a gyors reagálásokon, bár nyújtózkodnom kéne emberesen.

Nincs probléma a 120-assal szvsz, teljesen jó méret. Az extremitások fölötte kezdődnek, a 150-esre meg már nem is mondok semmit. :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.257 hozzászólás

ha jól érzi magát rajta, miért kell piszkálni? 

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Menyus72

Menyus72

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Ekkora stucnival csatahajót is irányíthatnál :)

A 120-as stucni mitől olyan nagy? :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Én erről beszélek :
http://www.specializ...nframe#geometry _ innen az M-es.
Megmértem én is, nálam is stimmelnek a gyár által megadott adatok! :)
Mondom én 190 vagyok ráadásul arányaiban a felsőtestem picit hosszabb arányaiban a lábaim terhére, tehát kell a hosszú felső cső!
Nekem 120-as stucnival tökéletes!

Ekkora stucnival csatahajót is irányíthatnál :)

hagymasbab

hagymasbab

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Jól néz ki, tetszik a színe is!

Köszi! Nem csak jól néz ki, hanem remek bringa. :)