Jelentkezz be Regisztrálj
Ki milyen bringával nyomul?
Írta 2007. június 13. - 11:02
-rst omega tl teló és deore(tönkrement)agy helyett kapott egy funn huru guru agyat,ami most szintén cserélõdött egy novatech átûtõs 36lyukas agyra és egy '07 marzocchi drop off telóra
-már elõl-hátul van fék:avid bb7 203/185-g2 clen sweep és a régi clen sweep tárcsával
-'06-os lx fékkar helyett kapott avid sd7-es fékkarokat
-a hátsó deore agy is cserélõdött egy funn huru gurura
-az elsõ 36-os truvativ lánctányért felváltotta egy 42-es(noname)
ami még majd cserélve lesz:
-elsõfékbovden és bovdenház-régi telóhoz volt méretezve,boltba nemvolt jagwire,így versenyre szükségszerûleg ez a megoldás maradt-mihamarabb cserélve lesz
-kormány&stücni-még nemtudom hogy milyen lesz
-hátsó váltó és fogsor-valami rövidkanalas xt,vagy valami országúti esetleg,fogsor mégt még nemtudom
-fékek idõvel hidrásra cserélõdnek
Azthiszem hogy ennyi volt a változás,többit igyekszem megvalósítani a lehetõségekhez képest.
u.i.:a hétvégi bükkzsérci verseny óta már karcosabb+egy két alkatrész megsínylette a versenyt :mad:
kép1
kép2
kép3
kép4
További képeket az aláírásomban szereplõ címen lehet találni a képek mappákban(régi és új felállás egyaránt megtalálható)
Írta 2007. június 11. - 20:57
Használd egészséggel, sokáig
Írta 2007. június 11. - 20:25
használd egészséggel!
Írta 2007. június 11. - 20:02
Írta 2007. június 11. - 20:02
majd ha felnõ, megérti.
ps: nekem sem tetszik
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2007. június 11. - 20:00
te raktad ide a bringád, hogy bazzeg ezt nézzétek, milyen kurva jó, milyen drága volt, jajj minden a legjobb. ezek után ne csodálkozz, hogy jogosan leoltanak, mert az TÉNY, hogy ennyi pénzbõl sokkal jobb biciklit is össze lehet rakni. de ezzel nincs baj, én is sokat költöttem, mire kezdtem megérezni az összhangot, nem mindenki találja el elsõre...
csak egy lista a teljesség igénye nélkül:
xtr váltó: rendben, igyényesség, érthetõ, de MIÉRt hosszúkanalas? semmi értelme nincs... dhra rövidkanalas való, kevésbé sérülékeny és jobban feszíti a láncot
láncterelõ: kb 15 ember megmondta, hogy nem természetes ahogy áll, de te ezek után sem voltál képes felfogni, hogy nem, NINCS jól beállítva
kormány, nyeregcsõ, nyereg: nehezek, vannak jobbak és ennyi pénzbõl gusztusosabban is válogathattál volna a kiegészítõk közül
gumik: nem rossz gumi, de nagyon nehéz. veszel xtr váltót mert könnyû, de hozzá 1,5 kilós gumikat? van ennek értelme?
a sor még hosszú, de nem folytatom, minek...
remélem egyszer megérted, hogy mit akar itt neked MINDENKI mondani
Írta 2007. június 11. - 19:43
Dr. Specialized, nekem a váz is tetszik, jók az alkatrészek, de így ránézésre még nincs rendesen összerakva, nem ártana néhány dolgot beállítani, kicserélni, leszedni róla, hogy dh gép legyen:
- nyereg, nyeregcsõ csere
-km óra felesleges, elsõ esésnél úgyis letörik
-a villanyak így nem jó, nagyon bután áll a villa és a villanyak
-láncrövidítés, láncvezetõ beállítás
-a fékkarok nagyon ki vannak húzva (elég ha 1 ujjal tudod húzni), told beljebb egy kicsit õket.
Egyenlõre ennyi, ne vegye el a kedved ez a néhány negatív kritika, amit írtunk.
>> vegre van egy ertelmes ember is !! Koszi.:heej:
Már kezdem szégyelni magam, de még mindig nem jöttem rá, hogy a hungarocell-darab miért van a rugóstagnál...
mintsem marhasagokat kerdezz,,, inkabb nezd meg a kepeket !!! kirogteted magad.
nyereg-nyeregcsõ-kormány az amire sose senki se lenne féltékeny. megadja a kellõen teszkós hangulatot.
Ezeket rögtön cserélni kéne rajta, hogy egy bizonyos összhang alakuljon ki.
A láncterelõs kérdést nem teljesen értettem, egy jól beállított terelõ olyan, mintha ott se lenne - nem lassít, nem zörög.
A villanyakkal is kezdeni kéne valamit hama hama...
amúgy ki lehetne hozni valamit belõle, de így - tekerésorientált meghajtás, majd egy tekerhetetlen 2.8as gumi. érdekes
hidd el hogy azert ahhoz kepest hogy 2.8 >> elegge tekerhetoo. Persze nem is arra kell.
csak úgy érdeklõdésképpen, de minek dh bringára pedálfordulatszámmérõ? mondjuk a kilométerórát sem nagyon értem, de az elöbbi inkább izgat. esetleg van pulzusmérõd is? :chin:
mert EZ volt a legjobb Km. ora ! es nincs pulzusmerom (ne nezz hulyenek, legyszi'.)
hat nekem se csorog a nyalam erre a vegara... meg minek a hatsovalton 15grammot sporolni 10ezer forintert, [vagy amennyi a kulonbseg xt es xtr kozott] ha egy rendes nyereg-nyeregcso kombon 150-et is lehet ugyanennyiert? Meg akkor hogy jon ide a masfel kilos 2.8-as gumi? :lol1: a grammozasnak csak akkor van ertelme, ha kiterjed az osszes alkatreszre.
es ezzel a hangnemmel itt max enyhen kioktato hozzaszolasokat fogsz kapni, irigykedoeket semmikepp
foleg hogy mindenkinek az jon le, hogy bementel egy boltba, eladtak neked egy adag cuccot amit epp talaltak kifizettel erte egy halom penzt, es meg be sincs love rendesen.
1. probaltam egy karbon nyeregcsovet is, de allandoan 'be'csuszik.
2. a Michelin 32 DH -tol jobb gumit foldi ember meg NEM alkotott !!!
3. Mi a baj a lancterelovel ??
4. Az osszes alkatreszt a lehetoo leg-akciosabb aron vettem, (majdnem nagykeraron !!!!):bananadan
5. miutan beakasztom a lancot a terelobe, mindjart nem hosszu.
A {buldozer} : Magellan VEGA DH '06, RockShox BOXXER TEAM '07, Magura GUSTAV_M 203/203
Írta 2007. június 11. - 19:13
nagyon-nagyon bejön nekem ez a gép!
Ha valaha lesz "agreszívcc"gépem,az valahogy így néz ki a fejemben,csak fox villával,misleny külsõvel.
Hope agyak,merev gépben van igen erõssen használva itt egy pár,szép piros,de még a régi hope tárcsához való rögzítéssel és még egy rosz szót nem hallotam róla
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2007. június 11. - 18:54
De komolyra fordítva szót, a Hopeokkal mások tapasztalata szerint nincs baj, vagy ha mégis, akkor a legutolsó kis kütyü is kapható hozzá, és könnyen újjáépíthetõ. Nézd meg, hogy Hope címszó alatt mennyi cucc van a Chainreactioncycles.com -on. Nekem is onnan van az elsõ...nem nagy cucc a behozatal.
ja és az elsó186gramm, a hátsó 383. Láttam már repedt agytestû Hayes Superliteot (=DT Hügi 240), nem nekem való látvány. Az a bicó most kap Hope XCket...
Írta 2007. június 11. - 18:47
Mondjuk széthullik darabokra vagy hasonlók.Úgy tûnik, védik rendesen a vázat
Nagyon más tapasztalata nem hiszem, hogy lesz, mint, hogy szép, könnyû és jó Vagy mire gondoltál?
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. június 11. - 18:45
Nagyon más tapasztalata nem hiszem, hogy lesz, mint, hogy szép, könnyû és jó Vagy mire gondoltál?
Írta 2007. június 11. - 18:43
Majd ha többet mentél vele, a hope agyakról légyszi írjál tapasztaltot.Alkatrészlista
Váz: Rocky Mountain Blizzard 2006 18.5"
Reynolds 853
2217gr, ebbõl kb 200-250gr a porlakk, ez nem vicc
a festés nagyon vastag!
nyeregbilincs járt hozzá
villa:Manitou Black Elite 2004 rtwd90-120mm
Korm.csap: Fsa Orbit Ul tûgörgõs
Kormszár: Race Face System 120mm
Kormány Race Face Deus XC 625mm
Markolat: Oury
Hajtókarok: Race Face Turbine LP ISIS Standard 2003as, új.
Lámctányérok: Ringlé
Középrész: SKF sxc300
Nyeregcsõ Salsa Shaft 26.8
Hátsóagy Hope XC
Elsõagy Hope Pro II
Felnik Mavic X819
Küllõk DT 2.0 elõl alu anyával
Gyorszárak: Hope
Gumik: Ritchey Excavader Pro Tubeless 1.95 (660gr)
Nyereg Selle Italia SLR XP
Fék: Avid Juicy 7
Vkarok: Sram X7
Hváltó Sram x7
Eváltó Shimano XT
Pedál Crankbros Eggbeater S
Fogaskoszorú Sram PG970
Lánc KMC
Írta 2007. június 11. - 18:35
Váz: Rocky Mountain Blizzard 2006 18.5"
Reynolds 853
2217gr, ebbõl kb 200-250gr a porlakk, ez nem vicc
a festés nagyon vastag!
nyeregbilincs járt hozzá
villa:Manitou Black Elite 2004 rtwd90-120mm
Korm.csap: Fsa Orbit Ul tûgörgõs
Kormszár: Race Face System 120mm
Kormány Race Face Deus XC 625mm
Markolat: Oury
Hajtókarok: Race Face Turbine LP ISIS Standard 2003as, új.
Lámctányérok: Ringlé
Középrész: SKF sxc300
Nyeregcsõ Salsa Shaft 26.8
Hátsóagy Hope XC
Elsõagy Hope Pro II
Felnik Mavic X819
Küllõk DT 2.0 elõl alu anyával
Gyorszárak: Hope
Gumik: Ritchey Excavader Pro Tubeless 1.95 (660gr)
Nyereg Selle Italia SLR XP
Fék: Avid Juicy 7
Vkarok: Sram X7
Hváltó Sram x7
Eváltó Shimano XT
Pedál Crankbros Eggbeater S
Fogaskoszorú Sram PG970
Lánc KMC
Írta 2007. június 11. - 18:10
- nyereg, nyeregcsõ csere
-km óra felesleges, elsõ esésnél úgyis letörik
-a villanyak így nem jó, nagyon bután áll a villa és a villanyak
-láncrövidítés, láncvezetõ beállítás
-a fékkarok nagyon ki vannak húzva (elég ha 1 ujjal tudod húzni), told beljebb egy kicsit õket.
Egyenlõre ennyi, ne vegye el a kedved ez a néhány negatív kritika, amit írtunk.
Írta 2007. június 11. - 18:04
Vega-n én is jót mosolyogtam, azért egymillába egy vega fér bele boxxerral...kicsit vicces dolog
Írta 2007. június 11. - 17:38
-morati: nagyon tetszik, egyedül az integrált xt hajtómû töri meg kicsit nekem az összhangot, valami vékonyabb retro holmi jobban menne rá, bár ha pedig a mûködést és a hatékonyságot nézzük, akkor tökéletes választás az is...
-rocky mountain: ez a váz kegyetlen jól néz ki, mibõl van, hogy ennyire vékonynak tudták hagyni a csöveket?
Nagyon szép! Valamikor én is szemeztem ezzel a vázzal.
Reynolds 853 CrMo ,nekem is gyengém a vékony csõ. Súly kb: 2300g
Amit a Morati hajtómûvérõl irtál azt írhattam volna én is egyetértünk!
Írta 2007. június 11. - 17:14
-vega: ronda, ötlettelen, és idióta összeállítás, megspékelve az újgazdag nagypofájú kiskölyök tulajdonosával...
(a nyereg pedig az egész bringa legkifejezõbb darabja, egy használhatatlan tesco cucc, de 72-es betükkel rajta van hogy downhill, meg bomber, ezért kihagyhatatlan errõl a romhalmazról)
-morati: nagyon tetszik, egyedül az integrált xt hajtómû töri meg kicsit nekem az összhangot, valami vékonyabb retro holmi jobban menne rá, bár ha pedig a mûködést és a hatékonyságot nézzük, akkor tökéletes választás az is...
-rocky mountain: ez a váz kegyetlen jól néz ki, mibõl van, hogy ennyire vékonynak tudták hagyni a csöveket?
Írta 2007. június 11. - 17:05
Engedelmeddel a nyeregcsõ Salsa, hajtókar RF Turbine LP. Azért szívesen vennénk egy alkatrészlistát is.a hajtókar és nyeregcsõ kiléte érdekelne még...
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. június 11. - 16:41
elég finom dolgok vannak rajta így is, ahogy látom
valóban látszik a megfelelõ összhang. kicsit túl is van építve!
819-es felnik, ha jól látom.
agyak Hope-ok?
a hajtókar és nyeregcsõ kiléte érdekelne még...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2007. június 11. - 16:34
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]