Jelentkezz be Regisztrálj
Ki milyen bringával nyomul?
Írta 2007. június 22. - 03:04
http://pix.bikemag.h...0&ppuser=186423
http://pix.bikemag.h...9&ppuser=186423
Ez lett a 2007 es Demo8-2 esbõl.
adamkg nagyon pofás lett a tiéd is márcsak zúzni kell vele.
Life Is Just a Big Ride :angel:
Írta 2007. június 21. - 23:21
Hátránya, hogy a középen futó sín miatt a nyereg közepe kemény, amely egy ráesésnél lehet, hogy nem jön jól, illetve kicsi a választék (még), és a kompatibilitás, bár nyeregcsõbõl létezik normál nyergekhez való bilincses is, de ez ugye a fából vaskarika, tehát nincs sok értelme.
Írta 2007. június 21. - 23:15
Jó. És mi az I-beam rendszer elõnye a hagyományos sines megoldással szemben? Elvileg kicsit könnyebb talán? Vagy ez sem? Emlékeim szerint az MBA valami olyasmit írt róla, hogy nem olyan könnyû mnt a gyári adat szerint. Akkor meg minek?
egyszerubb allitani. sokkal. Lattal mar ilyet eloben? en igen. sztem zsenialis.
nem kicsit konnyebb. Vagy ugyanazt a sulyt kb feleannyi penzbol hozod ki, mint egy normal befogos nyereg-nyeregcso komboval.
145grammos I-Fly nyereg feleannyiba kerul, mint a papiron 165 amugy siman 170g folotti Flite TT-m. ami azert nem rossz
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. június 21. - 23:06
igy maradok az slk-mnál
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2007. június 21. - 23:03
alapban szeretem az egyszerûsített dolgokat, (pl. sosem vennék állítható szögû stucnit) de ez a dolog hiányozna, mindig alakul picit, hogy hogy érzem magam kényelmesen a beállításaimmal...
edit: én is tudom, hogy nem kapcsolódott az i-beamhez, csak az integrált szóról ez jutott eszembe
Írta 2007. június 21. - 23:02
Azt azért hosszáteszem, hogy legtöbbjük az agresszívabb stílusokhoz tartozott.
a legnagyobb gáz, hogy megint sikerült valami egységes dolgot megvariálni, nehogy véletlenül minden mindennel kompatibilis legyen..... blaaa
Én ezt nem variálásnak, hanem innovációnak hívnám.
Nyereg témát meg folytassuk az érintett topicban, ne ezt offoljuk szét.
Írta 2007. június 21. - 23:01
Írta 2007. június 21. - 23:00
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2007. június 21. - 22:56
az i-beam valami új nyeregrögzítési szabvány?
a szabványtól még messze van szerencsére
integrált nyereg-nyeregcsõ lenne a faja.
a nyeregcsõ kb 5 centi hosszú, mert a vázon van megfelelõ hosszban kinyúló nyeregcsõ csonk...
szvsz tök hülyeség. nyersz pár grammot, viszont pl ha szétszedve kell autóban repcsin vonaton szállítani, máris bukta van...
ez is ahhoz hasonló okosság, mint a specialized béléses stucnija, amivel +/-X fokot lehet variálni a stucni dõlszögén. felesleges és értelmetlen.
Írta 2007. június 21. - 22:54
Ami aztán jól el is törne.a nyeregcsõ kb 5 centi hosszú, mert a vázon van megfelelõ hosszban kinyúló nyeregcsõ csonk...
be szép is lenne
Igen, az I-Beam könnyebb.
Ádámmal egyforma nyergünk lesz. Az övé 145gr és I-Beam, az enyém 180gr és hagyományos.
Írta 2007. június 21. - 22:52
csak a KORE csinal 4 fele I-beam rendszeru nyeregcsovet mindet 27.2-tol 31.6 meretig.
igazabol a nyergeknel bukik meg a dolog. Sok embernek megvan a kedvence [flite pl] es ragaszkodik hozza.
ha standardizalnak, es beszallna a tobbi nyereggyarto is, az zsivany lenne.
Jó. És mi az I-beam rendszer elõnye a hagyományos sines megoldással szemben? Elvileg kicsit könnyebb talán? Vagy ez sem? Emlékeim szerint az MBA valami olyasmit írt róla, hogy nem olyan könnyû mnt a gyári adat szerint. Akkor meg minek?
Írta 2007. június 21. - 22:51
integrált nyereg-nyeregcsõ lenne a faja.
a nyeregcsõ kb 5 centi hosszú, mert a vázon van megfelelõ hosszban kinyúló nyeregcsõ csonk...
be szép is lenne
még valami
az i-beam könnyebb, mint a hagyományos rendszer?
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2007. június 21. - 22:46
Nem vettem kötözködésnek, egyszerûen kíváncsi voltam a furcsaságot kiváltó okraoké, nem kötözködés volt, csak optikailag furcsa. nekem, aki csak néha lát déhá gépet, azt is ebben a topicban
igazabol a nyergeknel bukik meg a dolog. Sok embernek megvan a kedvence [flite pl] es ragaszkodik hozza.
Jól gondolom, hogy egy hagyományos és egy I-Beam rendszerû nyereg között a rögzítésen kívül nincs különbség, maga az ülõrész azonos?
No csak azért, mert hosszú idõ után sikerült megtalálni a számomra legjobb nyerget, melynek létezik I-Beam változata is.
Írta 2007. június 21. - 22:45

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. június 21. - 22:43
Aztán miért furcsa? Nézz meg egy-két gyári setup-al rendelkezõ DH gépet (a jobb márkákból)! Ilyen nyergeket használnak: Selle Italia SLR, SDG Bel Air, WTB Rocket V/Pure V, Fizik Gobi, stb...
Nekem is egy 180 gr-s SDG Ti-Fly van a gépen.
oké, nem kötözködés volt, csak optikailag furcsa. nekem, aki csak néha lát déhá gépet, azt is ebben a topicban
Írta 2007. június 21. - 22:41
Írta 2007. június 21. - 22:37
Zolkow: a dh-n ugyanúgy számít a súly, így amennyire csak lehet, könnyítünk. És ez még csak egy 210g-os nyereg, ami helyett majd 150g-os I-fly lesz.
Igazából nem is értem, hogy ezt az I-beam rendszert miért nem fedezték még fel maguknak a cc-sek (200g egy durung 31.6-os nyeregcsõ, és hivatalosan 145g a nyereg).
Mondjuk mert I-beam rendszerû nyergekbõl és csövekbõl viszonylag kicsi a választék. meg olvastam olyat is, hogy a nyereg nem egy különösebben kényelmes darab... talán ezért.
Írta 2007. június 21. - 22:20
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. június 21. - 22:15
Aztán miért furcsa? Nézz meg egy-két gyári setup-al rendelkezõ DH gépet (a jobb márkákból)! Ilyen nyergeket használnak: Selle Italia SLR, SDG Bel Air, WTB Rocket V/Pure V, Fizik Gobi, stb...nem értek a lovakhoz, de a CC stílusú nyereg nekem furcsa
amúgy persze szép állat.
Nekem is egy 180 gr-s SDG Ti-Fly van a gépen.
Írta 2007. június 21. - 22:11
Igazából nem is értem, hogy ezt az I-beam rendszert miért nem fedezték még fel maguknak a cc-sek (200g egy durung 31.6-os nyeregcsõ, és hivatalosan 145g a nyereg).

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére